Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vitiligo

 o Navštíveno 6756x o
o 30.10.2011, 14:55 | Mr.Scully
Máte někdo toto kožní onemocnění? :-) Bílé fleky na určitých místech těla, které se na sluníčku přinejlepším spálí do červena. Podle všeho dědičné onemocnění, které sice není nijak zdravotně omezující, ale prostě to blbě vypadá a medicína dosud na stoprocentní lék nepřišla. Má to 1-2% populace (ze známých osobností např. Robert Záruba), tak by mě zajímalo, jestli už jste někdo něco vyzkoušeli. Já měl nějakej Elidel (k ničemu), teď Vitix Gel (50ml za tisícovku, nutnost léčit 6+ měsíců a jen v létě), slyšel jsem negativní ohlasy na laserovou léčbu (že to kolikrát vypadá hůř než předtím) a nejnověji jsem našel nějaké centrum prof. Novotného v Praze (ProSanum), kde to prý léčí celkem úspěšně. Má někdo nějaké zkušenosti nebo doporučení?


o 30.10.2011, 16:55 | cuir
no netusil sem ze je to nemoc...bral sem to vzdy tak ,ze proste holt nekdo nema pigment rovnomerne rozmistenej. V zasade je to asi to same jako pihy. Jen ve vetsim. No a tam kde neni pigment tak tam je kuze "bila" Kamarad toto ma tak se ho muzu zkusit zeptat ,ale prijde mi ,ze to nijak neresi...abych rekl pravdu ani nevim proc by mel... Lidi nejsou stejni a nekdo ma to a nekdo zas ono. Ale zeptam se, pokud nezapomenu a uvidim co rekne.
o 30.10.2011, 17:06 | Mr.Scully
No ono jsou lidi, kteří to mají prakticky po celém těle a to není vůbec hezký. Je to kožní nemoc jako každá jiná, jen není nakažlivá. Já to až tak neřeším, mám to kolem očí a na rukou, ale i tak člověka občas deptá, když se ho deset lidí každej den zeptá, co to má a jestli to není nakažlivý :-)
o 31.10.2011, 01:20 | jasisoft
Moja mama to ma od svojich 16 rokov, teraz uz ma 50 takze uz s tym zije prakticky polku zivota a za tu dobu uz sme toho poskusali tolko ze az. Bohuzial ma to prakticky na 70+80% celeho tela, tvar, ruky, nohy, prakticky vsade. Chodil som s nou za roznymi ludovymi liecitelmi, vselijake masti, gely, tabletky, vsetky mozne kozne kliniky, minulo sa na to kopec prachov a skoro ziadna zmena. Teraz naposledy som z rakuska zohnal nejaky krem a taletky, chvilu to vyzeralo ze to funguje a nakoniec to je asi este horsie, zacali sa jej na tych bielych miestach vytvarat take pigmentove flaky, respetkive to vyzera, akoby sa z tmavych miest odtrhli nejake casti pigmentu, presunuly sa do bielej casti a tam si vytvorili ostrovcek. Neviem ako inak to popisat. Inac rodina aj znamy si na to zvykli a prakticky uz to ani nevnimam. Mama pracuje v lekarni, je v styku s kopou ludi a sem tam sa este stretava s divnymi pohladmi inych ludi ale tak nenazval by som to chorobou. Skratka je trochu flakata, v lete musi pouzivat faktor 150+ ale inac nic co by jej prekazalo zit. Ja osobne som mal mensie flaky na laktoch a kolenach ale po case sa to same stratilo takze dedicne to asi moc nebude....

osone by som to neriesil. Su ine choroby ktore treba liecit ale vitiligo medzi ne podla mna nepatri, najma ked nikto netusi ako to vznika a ani ako to uspesne liecit....
o 31.10.2011, 08:24 | Mr.Scully
Je fakt, že v posledních letech se toho objevuje čím dál víc, takže pořád si myslím, že je solidní šance, že to časem půjde léčit. Údajně v Ústavu experimentální medicíny se na to něco zkouší, uvidíme.

Jinak jak jsem řekl, mám to zatím relativně nerozšířené (prsty, oči, klouby - jinak největší plochy těla jsou nedotčené), ale pomalu se to šíří, tak se snažím to aspoň zastavit :-)
o 31.10.2011, 11:16 | jasisoft
no zastavit to aspon podla nazoru nejde a naozaj to neberiem ako chorobu. o experimentalnych oddeleniach niektorych klinik mam svoj vlastny nazor. v augute/srpnu mi zistili raka, vyrezali mi nador a niektore tie experimentalne lieky a blbosti som skusal a vacsinou ani lekar sam nevie co to spravi. ale vacsinou to viac skodi ako pomaha.

osobne odporucam vykaslat sa na to a len si na to zvyknut. ako som uz pisal, s mamou som pobehal asi vsetko co sa dalo a vysledok ziadny. poznam minimalne dalsich 20 ludi, ktori maju vitiligo a ziju s tym v pohode.
o 31.10.2011, 11:19 | Lichka
Jedna kamarádka to má, je strakatá jak milka :-) Nijak jí to neomezuje aspoň pokud vím. Jediný co, tak je že to prostě vypadá zvláštně. Ale nějak sem se o to více nezajímal, beru to prostě tak, že je taková jaká je..
o 31.10.2011, 11:35 | jasisoft
lichka - plne suhlasim
o 31.10.2011, 12:58 | Mr.Scully
No je sice fajn, že berete kamarádky tak, jaký jsou, ale i tak bych rád zopakoval, že já se toho chci zbavit, tak mi tu chuť neberte :-) Tzn. platí můj původní dotaz - pokud to někdo má, tak ať řekne zkušenosti, zda třeba X pomáhalo a Y byla ztráta peněz i času.
o 31.10.2011, 13:01 | jasisoft
problem je s tym, ze kazdemu zaberie nieco ine a niekomu nezaberie ani to... ked budem doma pozriem ako sa volaju tie blbosti co som doniesol mame za posledny mesiac a dam vediet....
o 31.10.2011, 16:00 | Mr.Scully
Jj, to je fakt, ale mně nevadí vyzkoušet tak nějak popořadě všechno... není to sice moc levný, ale vedlejší účinky to nemá, takže klidně to prostřídám postupně vše :-)
o 31.10.2011, 17:46 | crestik
hlavně nezkoušet nic na velkých plochách kůže. Podle kožařky se má krémy apod zkoušet jen na velikost nehtu, aby to nedopadlo jako viz výše...že se to ještě zhorší.
o 31.10.2011, 18:07 | Mr.Scully
Já to zkouším na prstech, tam není moc co zkazit. K očím si samozřejmě nic nedávám, tam až případně něco ověřenýho :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3304 sekund.