Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Ceny nafty a benzinu

o Navštíveno 3659x o
o 23.11.2011, 16:34 | cupra.165
Co říkate a jaký máte názor na ceny nafty a benzinu u čerpaček? Nechápu,že stát nezasáhne a nezmění spotřební daň u těchto položek... tohle už je fakt zlodějna.Benzin kolem 35.- nafta cirka 36 .-

o 23.11.2011, 16:46 | assassin | Upraveno: 2011-11-23 16:46:50
hmmm a myslis ze stat se proste bez tech penez ze spotrebni dane obejde? sundaj je na spotrebni dani tak je prirazej na DPH nebo jiny dani...

jinak s tim ze benz bude stale drazsi bych se bejt tebou zacal smirovat...
o 23.11.2011, 16:47 | AllInOne
Je to hrozný, ale já za tuto cenu 35-37 kč tankuju cca uz vic jak rok. Když někde beru za 35,50, tak si reknu super price. Brno a okoli, shell, omv, benzina.
o 23.11.2011, 16:48 | Leveler
Já tankuju za 38Kč litr.Je to sice OMW Carrera 100 ale i tak toje darda.Kdyby to stálo 20Kč tak bych se vůbec nezlobil:)
o 23.11.2011, 16:50 | mishan
no je to hrůza.... :-( ale bohužel líp asi nebude. přístí rok počítám že palivo překročí, nebo dosáhne magického čísla 40kč/litr
hlavně že všude jinde, co jsem letos byl, to stojí míň. Polsko cca 29,-kč Rumunsko 31,-Kč
jsou to ku*vy, důležité je co nejvíce obrat obyčejného člověka na tom, co potřebuje denně...
nejlíp se mají ti,co autem vůbec nejezdí, bohužel my závisláci, se nasereme pokaždé, když kolem čerpačky projedeme :-(((
o 23.11.2011, 17:34 | Woko_O
Ono by to nebylo tak hrozný kdyby k cenám pohoných hmot byly uměrný platy v ČR..Takhle jsou hmoty drahý jak kráva a platy ještě víc na píču..takže se všechno zdražuje ale platy snižujou...zajebaná republika plná zmrdů ve vládě..
o 23.11.2011, 17:40 | party_boy
Jako Woko.
o 23.11.2011, 17:45 | assassin
woko: to co pises mi jaksi nekoresponduje s tim jak je u nas hustej provoz a stim ze kazdej vocas jede autem i do 200m vzdaleneho kramku pro tri rohliky.... kazdej nadava jak je beno drahy, ale kdyz v hospode reknu ze sem jel nekam MHD tak si vsichni klepou na hlavu ze tim nikam nejeli uz 20let a nehodlaj se k takovymu sockovani vratit...
o 23.11.2011, 17:53 | Drtič
Já nechápu jednu věc. Jsme tranzitní země, přes republiku nám proudí tisíce kamionů denně, na kterých by se dalo vyrýžovat hromady peněz na té natankované naftě v podobě daní z ní, ale neděje se tak. Prohučí naši republiku a natankují kdekoliv jinde, protože všude je levnější. I v tom Skopčácku už, ve Francii jakbysmet, ve Španělsku taky. Samo o Polsku, pobaltských zemích atd se vůbec nebavím. Přece kdyby shodily cenu třeba o 3 kč na litru, tak tady budou tankovat všeci, hlavně projíždějící kamiony, čeští dopravci atd. A to at mi nikdo netvrdí, že by se nevydělo na tom množství do státní kasy víc, než když nás zdírají z kůže brutální cenou.

PS: Mám dodávku na mezinárodce a taxála k tomu, takže se mě cena PHM týká až moc.
o 23.11.2011, 18:00 | kozlustechnykus
V tomhle ma Drtic pravdu. Po poslednim zvednuti dane na paliva se saskum pekne protahli obliceje, protoze tady dopravci jednoduse prestali tankovat.
o 23.11.2011, 18:06 | mr.brain
Drtic: a ty se divis? tady na nic neni zpracovana konzistetni koncepce, kazdy rok jsou pro vsechno jiny podminky a snizovani dani z paliv je ocividne velice zapeklity orisek na kterem pracuji tymy statem placenych ekonomickych expertu, kterym vsem veli pan Kalousek :-D

Ale bude fajn sledovat, jestli se dostane benzin opravdu pres 40, jak lidi na nem zacnou setrit (a to zacnou, nekdo driv, nekdo pozdeji) a Kalousek se zas bude divit, jaktoze ma mensi danove prijmy do rozpoctu :)
o 23.11.2011, 18:06 | /// MiŠeL ///
jako Drtič a je to tady tak se vším všechno je drahé nikdo nic nekupuje a tím de míň peněz státu tak oni zdraží ještě víc a budeme jíst kořínky hnus
o 23.11.2011, 18:07 | Woko_O
A oni si ještě vymyslej že zdražej dalniční známky,nebo zpoplatněj silnice..kurva dyt se po tom nedá jezdit..takže budu platit 40kč za litr nafty a ještě 1500 za známku a nebo nějaký poplatky? za to že si zničim celej podvozek..
Jinak by mě teda zajímalo co by se tak moc posralo kdyby ty pohonny hmoty stály 30 Kč za litr...ale to je škoda myšlenek v Český republice nad něčim polemizovat nebo přemejšlet..
o 23.11.2011, 18:11 | party_boy
Tak to zdražení roční dálniční známky z 1200 na 1500 mi až tak nevadí. Tu známku kupuješ jednou za rok.
o 23.11.2011, 18:12 | Drtič | Upraveno: 2011-11-23 18:13:31
mr. brain : S tyma odbornýma výrazama na mě nechoď :-D Jestli se dostane palivo fakt přes 40,- tak to balím a jdu na pracák. Neuživí mě ani taxál ani doprava. V taxálu jezdím už 3 roky za nezměněné ceny a to tehdy stála nafta o 10 kč mín. Ted když zdražím o korunu na km, tak se mnou nechcou jezdit, že jsem drahý, že tamten jede do 15 km vzdálené řitě o 15 kč mín. Navíc lidí, kteří jezdí, je čim dál mín, protože není práca. Nebo je práca, ale není na utrácení. Ale to jsem odbočil. I když vlastně ne. Kdyby byla levnější nafta, mohu jezdit za mín a jezdilo by více lidí. Teď je to jen boj o přežití. I na té dodávce, co mi líce. Tam zase stát neví, co chtít za zaměstnance. Ale to už jsem odbočil hodně.
o 23.11.2011, 18:23 | mr.brain | Upraveno: 2011-11-23 18:24:41
p_b: dej si to do kontextu kvality výstavby nových dalnic, oprav stávajících a spočítej si kolik zámek se prodá a kolik to navýšení přínese, hlavně když zohledníš celkem významný zdražení týdenní a měsíční známky (za ty prachy se už tu týdenní ani nevyplatí kupovat)

Drtič: ale to sakra souvisí :) to jsou spojitý nádoby - drahé vstupy, dražší produkce, snížení mezd, menší nákup komodit, menší prodeje + dražší vstupy = zdražení => větší šetření => menší obrat prodeje => snížení nákladů (třeba mezd anebo propouštění) => menší nákupy z důvodu sníženého důchodu (příjmu) => atd. :) prostě koloběh

A protože palivo je celkem hnací motor logistiky a přepravy obecně, tak u toho to začíná :)
o 23.11.2011, 18:59 | Zdeny60
mr.brain:

a pak, že nikod nevymyslel perpetum mobile:-) Kalousek už dávno...

Turecko aktuálně: oblast Adana: N95: 4,20, N 3,98-4,1(1TL=cca 11Kč).
o 23.11.2011, 19:03 | Diner
to je zase pivní topic:-)
o 23.11.2011, 19:25 | cupra.165
Zlevnenim benzinu a nafty o mensi spotrebni dan by se zvedl odber,tim padem by se vybralo vice.Byli by spokeji jak odberatele,tak stat.Aspon takto to u me v obchode funguje.Vetsina firem,kteri byli drazi uz skoncila...
o 23.11.2011, 19:36 | Akordýsek | Upraveno: 2011-11-23 19:44:19
Já dnes viděl naftu 36,70 to je hrozný.Jsem soukromej dopravce a řeknu ti začínámm se potit..
o 23.11.2011, 19:37 | Woko_O
jenže vysvětli to hovadům...
o 23.11.2011, 19:59 | JP
Ono nejde jen o vyšší spotřební daň a DPH, ale taky o vyšší podíl biosložky. Kdo by nechtěl dát víc peněz za míň kvalitní palivo, o kterym i samotný Greenpeace tvrděj, že je to ekologickej nesmysl.

Já si často řikal, že vláda je spolek chytrejch všehoschopnejch zlodějů co rozhodujou tak, aby si mohli pod sebe co nejvíc nahrabat, ale poslední dobou čim dál častějš prosvítá, že to sice jsou zloději, ale v hlavě maj jinak vymydleno. Ať už je to ten záblesk kdy si schválili snížení platu a druhej den začali v čele s imbecilem Humlem protestovat že nevěděli co schvalujou, nebo zvýšení spotřební daně z paliv, kterym jenom podrazili nohy celý ekonomice a nevydělá na něm ani stát, ani nikdo jinej (benzínky za našima hranicema nepočítám).
o 23.11.2011, 20:32 | bafis

foto k příspěvku  od bafis

o 23.11.2011, 20:51 | /// MiŠeL /// | Upraveno: 2011-11-23 21:04:21
bafis: už sou ty ceny trochu jinde nějaké to srovnání
[ Link ]
sice neaktualní ale zajímavé

foto k příspěvku  od /// MiŠeL ///

o 23.11.2011, 21:43 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
OMW u parku hostivar nafta za 36,90,-
prvni pumpa u baraku 34,50,- kc

ale stejne je to priserna cena
o 23.11.2011, 23:39 | Pekys
Mě to přijde pořád stejný.
o 23.11.2011, 23:46 | clown
ja tankoval naftu za 37.40 ..v Brne .., ale byl jsem jeste happy .. , prijel jsem totiz, ze Slovenska .. tam je hur ..
o 23.11.2011, 23:59 | El_Vita | Upraveno: 2011-11-23 23:59:53
já dnes Naftu na agipu v Praze u ďolíčku za 34.50 pokud se nepletu ...
o 24.11.2011, 00:01 | El_Vita
aha, tak 34.90 prý ..

jinak: [ Link ]
o 24.11.2011, 01:35 | Drtič
Pekys: Pokud jsem nevydělával dopravou, tak se mi to taky zdálo byt pořád stejné - pokud máš na mysly útratu za naftu. Ted ale, když najezdím cca 50 000 km v taxálu a 150 000 km dodávkou, tak to jde sakra poznat. Každá koruna navíc jde brutálně poznat.
o 24.11.2011, 01:45 | Nismo.Power
a proto tankuju radši E85 za 25,2 :))))
o 24.11.2011, 02:03 | Drtič
Nismo: Rád bych taky, ale jaksi do nafťáku mi to nepasuje ;)
o 24.11.2011, 02:20 | deywis
zaplať bůh za zdroj nafty a benzínu za 20,-... sice jen 50L měsíčně, ale sem rád i za to..
o 24.11.2011, 06:27 | MazliG
je to hnuj - ještě že se krade .o)
o 24.11.2011, 07:01 | radek.613
Již léta jsem nedal za litr PHM víc jak 16 Kč, když bylo nejhůř, jsem spokojen. Pravda, pamatuju litr i za 9,50 :-D. A nafta se konečně začíná cenou odrážet do výšin, kdy její cena snad bude odpovídat škodám, které její spalování v městských aglomeracích působí, viděl bych to optimálně ještě tak plus dvanáct až patnáct korun na litru a bylo by to adekvátní.....
o 24.11.2011, 07:06 | Šestikule
nevím, mně přijde, že cena se vyvíjí normálně, osobně jsem čekal i strmější nárůst cen než se ukazuje. Když si vezmu, že v 2001 jsem tankoval benál za nějakých 29 a v letní sezoně i za 32, je tam nárůst řekněme o 20%. To bude určitě odpovídat cenovému nárůstu běžného spotřebního zboží jako chleba a tak. Naopak mě překvapuje, že nafta stále není výrazně dražší než benzin. Vzhledem k "ekonomickému" myšlení naší vlády, bych extrémní zvednutí spotřební daně u nafty očekával jako logický krok.
o 24.11.2011, 07:11 | Lufas
Jak je to s tim E85 muzu to nalejt normalne do Fabie 1,2 HTP?:-)nebo musi byt nejaky upravy atd...
o 24.11.2011, 07:21 | hanzz
Poslední zvýšení spotřební daně na PHM provedl Janota. Platí od ledna 2010 a od té doby stát vybírá této daně ročně o cca 5-6 miliard Kč méně. Ti, co mohou, si samozřejmě nakoupí levnější PHM v zahraničí. Je to samozřejmě zcela logické. V ekonomice se toho teoreticky týká tzv. Lafferova křivka. Janota je svým navýšením daně dostal za Lafferův bod, což je samozřejmě fatální chyba.

Bohužel idiot Kalousek zaštítěný soudruhem Nečasem tuto daň nechtějí snížit, ačkoli její výše postihuje, jak české spotřebitele, kteří nemohou tankovat levnější PHM, tak samozřejmě státní kasu. Dle mého se jedná a záměrně poškozování státu a měl by za to být provaz.

Naštěstí ne všichni politici jsou úplní zmrdi: [ Link ] Uvidíme, jak jejich záměr nakonec dopadne.

Ale velkou pravdu má JP, když zmiňuje biosložky přimíchávané do paliv. Ty dnes dělají určitě 2-3 Kč na litr. Je to velký business, na kterém v ČR profituje především Babiš! Na to si vzpomeňte, kdyby vás náhodou napadlo si myslet, že tenhle bolševický arcilump chce vstoupit do politiky pro blaho vás řadových občanů. Jeho cíl je jediný - zajistit si další fungování svého podnikání, které je založené na legislativou ovlivněných penězovodech z vašich kapes do té jeho! [ Link ] a [ Link ]

o 24.11.2011, 07:54 | mr.brain | Upraveno: 2011-11-24 07:55:01
S Babišem jako hanzz. Než skončila minulá sněmovna, tak poslední den když byli poslanci ještě ve funkci byla MIMOŘÁDNÁ SCHŮZE, na které se odhlasovalo právě přidávání biosložky do paliva... A kdo tu s tím má největší business je asi každýmu jasný. A nejlepší bylo jeho letošní prohlášení, když cena řepky v ČR byla kolem 1300 Kč/t (docela fajn cena vzhledem k výkupním cenám obilí), že v Čechách řepku moc vykupovat nebude (prakticky tu na to má monopol, stejně jako na hnojiva atd.), protože se mu vyplatí jí dovézt o polovinu levnější z Jižní Ameriky. Tak jestli tenhle člověk podporuje ČR, to teda nevím (imo udělal bych to samý, ale neprezentoval bych se pak jako státotvorce).
o 24.11.2011, 09:31 | bafis | Upraveno: 2011-11-24 09:33:21
Lufas : ja ten Ethanol vyzkousel 2x, jednou ve fieste 1.2 a nedavno v Octavce 1.6 znamej u pumpy rikal ze na to jezdi kdekdo pul na pul. Me to u obou cukalo a nejelo.
Musi se udelat mensi prestavba... [ Link ]
o 24.11.2011, 09:34 | Lufas
a kdyz to natankuju na zkousku tak se motoru nic nestane ne?
o 24.11.2011, 09:46 | bafis
rikam, znamej u pumpy rikal ze na to jezdi dost lidi 1 : 1 me to proste cukalo :( dojezdil jsem to, natankoval klasiku a jezdi to zas normalne....
o 24.11.2011, 09:57 | Lufas
ok diky za zkousku nic nedam:-)
o 24.11.2011, 10:25 | M.a.R.i
Nečetl jsem celý vlákno, ale za sebe můžu říct, že mě až tolik neštve cena pohonných hmot, ale jejich poměr kvalita/cena oproti vyspělejším státům.

Nejsem ekonom,ale selskej rozum mi říká. Vyšší životní úroveň = vyšší kupní síla = vyšší poptávka = vyšší cena.
Tak proč kruci třeba v Německu a Rakousku jsou ceny pohonných hmot nižší a jejich kvalita vyšší (menší spotřeba)? Něco mi napovídá, že za to může naše vláda.
o 24.11.2011, 11:00 | Akordýsek
Bafis:
Jo ty Blansko-Lažánky už nejsou Benzina ale nějakej Vena-trade a máti tam vzala do 206 a já do pile auto chcípalo a pila nešla do otáček..Hrůza..
o 24.11.2011, 11:04 | bafis
No jo, ale bylo na seznamu jako aktualni stav jen den pred touto diskuzi....u nas to celkem vychazi, mame tu fakt nejlevnejsi benzin, protoze je tu diky nemcum velka konkurence, stavela se tu jedna pumpa za druhou a ted aby se udrzeli, musej s cenama dolu...
o 24.11.2011, 15:48 | CervinVega

foto k příspěvku  od CervinVega

o 24.11.2011, 21:16 | HIGHTOWER
Protože jistý pan Miroslav je nejlepší, tak to stojí za ho... Však proč najednou začali nahánět těch 12 mld. ve Švýcarsku? Protože ví, že jsou v pr.... a hodí se jim každá koruna a berou je, kde se dá. Ale až nebude kde brát, jsem zvědav co se bude dít :-( Už teď vědí, že plánovaný rozpočet příští rok nesplní, takže bude ještě hůř, než je teď.
A proč snižovat sportř. daň PHM, dle M. je lépe drhnout co nejvíce ,- Kč za co méně PHM než méně ,- Kč, ale za více PHM. Prostě vidí jen jedno řešení. A to samé s ekonomikou, se diví, že růst je teď kolem 1 %, a čekali 1,5-2% pokud se nepletu, ale kde by to vzali, berou a zdražujou vše co jde, a když lidi nemají peníze, tak neutrácejí, načež i ekonomika neroste a celej stát jde do pr.... :-( A to původně chtěli vydat dluhopisy jen za 10 mld., ještě že to dali za 20 mld., jinak by byli ještě ve větším minusu než jsou teď. Jo, děs a hrůza, měli bychom se na ně jedem měsíc vykašlat s veškerýma odvodama - soc., zdrav. a co by dělali... No co, proč bychom nemohli také ODKLÁNĚT finance jako pan bývalý ministr???
o 24.11.2011, 22:16 | Luke_288
a která ekonomika teď roste podle prognóz? kterej je ten správnej recept na lepší budoucnost? ať se bude dít cokoliv, ať už zvyšování daní, snižování daní prostě cokoliv, furt bude něco špatně a pořád bude někdo nadávat jaký jsou ve vládě pitomci. kdy už to pochopíte? já říkám, že dobře už bylo...kdyby si kdokoliv z nás co tady tak plkáme vyměnili s ministrama místo, tak bysme se z toho posrali do vejšky a nic by se nezlepšilo...
o 25.11.2011, 00:50 | Rudi
tak abych trochu nasral, tak dneska natankováno v Berlíně za 1,33Eur litr nafty, v kurzu 25,70 to bylo 34,20Kč :-) dobíral sem asi 30litrů do plný bo už i u nás jindy levná nafta stojí 34,50 :-(
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3217 sekund.