Navštíveno 902x

Na jednom zájmovém foru které často navštěvuji jsme se dohodli,že by bylo vhodné spáchat nějaké konkrétní dobro. Posílat finanční částky na jakási konta a nevědět tak kde skončí nechceme.Chceme pomoci přímo nějakému dětskému domovu...ale dle čeho vybrat ten správný? Samozřejmě funguje Google...ale ne všechny DD mají webovky.Některé DD vypadají na foto už i tak dobře a i spoustu z nich má sponzory...i zvučných jmen.
Pro mě je taková akce úplně novou záležitostí a zkušenosti nemají ani další zúčastnění.
Nepotkal jste se s něčím podobným už někdo?
ale jo přímo tady jsme se skládali na vozík jednomu členovi. Je samořejmě lepší když víš komu peníze posíláš. Chtělo by to někoho, kdo má alespoň nějaké povědomí o konkrétní organizaci-jednotlivci.
Takýe doporučuju vyhledávat v okolí některého z dárců...
Ja bych nikdy ani zadne penize nedal na takoveto veci... kdysi jsem nosil do ustavu pro telesne a mentalne postizene primo hracky - tohle je dle mne lepsi zpusob - ruku na srdce, HAJZLOVE jsou dnes vsude a aby se nekde daly penize a nejake prase si za ne pak kupovalo chlast, cigara atd. to ne... Spise bych tedy navrhoval neco nakoupit a pak predat uz nakoupeno - a nemusi to nutne byt hracky - napr: obleceni, jidlo, pamlsky, elektroniku atd. Dle me lepsi, nez penize, neb to bude souzit tem, pro ktere to bylo urceno...
U nás sa každý rok dávali nemalé love na darčeky do domovov. Väčšinu ľudí to prešlo po čase až videli, že v _každom_ domove je 70-80% morgošov, ktorí dokonca väčšina z nich mali aj rodičov, ale chodili si pre nich len na sviatky, narodky a tak... Jasne, sú tam aj také deti ktoré sa tam dostali fakt "právom", ale kvôli tej väčšine neprispôsobivých by som sa na to ja osobne vysral...
Jako výše. Když vidím ty děcáky, kde 90% dětí jsou odložený cikáni a hračky od sponzorů mají lepší než jsem já kdy měl :-/ A pak z nich beztak vyrostou kriminálníci.
Za mě je daleko lepší adresně přispět třeba nějakému členovi, který měl nešťastný úraz nebo tak něco.
jj, napred je treba se zamyslet, z ceho prameni pocit, ze se tam ty deti maji zle? aspon teda v materialnim smyslu, bo rodinu jim stejne nekoupis.

29.12.2011, 10:56 |
duke Za mne do dětských domovů ne. Byl jsem na Charity day v rámci práce u bývalého zaměstnance odpracovat v jednom dětském domově den (hrabalo se listí na zahradě) a zaměstnanci nám říkali, že hraček, reklamních předmětů apod. věcí mají tolik, že mají plný sklep a již neví co s tím...
Našel bych nějaké postižené děcko v sociální(netmavé) rodině a tomu konkrétně pomohl...

02.01.2012, 11:18 |
Conan Nejlepší je si nějaký DD vyhlídnout (třeba v tvém okolí) a přímo tam zajít a zeptat se, co potřebujou.
Mnohem hůř než dětské domovy jsou na tom domy s pečovatelskou službou,pro seniory atd.,tam ty peníze většinou chybí a dost se jich ruší. Ale možná by taky nebylo špatné třeba kupovat granule a hračky do nějakého psího útulku....

02.01.2012, 22:11 |
Pekys možností je spousta - už jsem dával věci do kojeneckýho ústavu, kde mladá dřív pracovala a ví jaký to tam bylo, Praha - Sulická. Pak jsem dával něco do mateřský školky, ale vždycky věci, hračky, nábytek, vybavení. Do útulků žrádlo, konzervy.
Jak dáš někam prachy, vždycky to bude někoho lákat na ně šáhnout. Bohužel v tomhle už nevěřím nikomu. I část hraček z MŠ se ztratila...

03.01.2012, 13:45 |
Rudi To už radši vybrat nějakej stacionář nebo nebo ústav, kde jsou ty děcka postižený. Pro ně je i sebemenší výlet třeba i do ZOO úžasnej zážitek a pomůžeš tak aspoň někomu, komu už od narození nebylo naděleno tolik, aby mohl žít jako ty.