Navštíveno 1667x

Malej nam pujde do prvni tridy, jaky mu dat mobil?
Da se udelat u operatora nejaky tarif (pridruzena sim) jen na volani na urcita cisla?
Co ty hlidaci věcičky (GPS), řešil to někdo, neco, jako nabizi tmobile, hlidani deti atp.
Diky za nejake rady.
1. jak je syn šikovný na technické věcičky?
2. jakého máš operátora?
3. Doporučil bych asi nějaký tel. s Androidem a aplikací na hlídání kde dítko je je plno, třeba Cerberus, který můžeš aktivovat i na dálku a má to plno možností co a jak.
4. dle operátora určitě jsou různé nabídky pro možnosti nastavení volání, ale dle mě to zmákne i nějaká aplikace na Androidu
1. asi jako, každej malej kluk :) proste se bude muset naucit
2. t-mob
3. na to mrknu, nejakej soft neco takovyho by bylo fajn.
4. budu muset ty operatory projit, jen kdyby to nekdo resil, ze bych to obkoukal :)
Diky
Cenrberus je tedy hlavně aplikace pro zjištění polohy, když ti ho někdo ukradne, dá se i na dálku zablokovat, vymazat, zapnout a vypnout sledování polohy, poslat na displej zprávu/varování apod. takže i pro tyto účely si myslím by to bylo super :-)
T-mobile určitě něco nabízí a zbytek se dá nastavit pomocí aplikací ;-)
já bych se toho androida nebál, sestřenka je teď ve druhý třídě a myslel jsem si jak Galaxy mini nezvládne a za týden už měla sama nastavený pozadí, píše SMS a volá :D:D dokonce už chtěla nahrát nějaký mp3 že nemá co poslouchat :o)) když si vezmu, co jsme uměli ve druhé třídě my s technikou...navíc je na Android spousta aplikací na případné hlídání volání atd

11.03.2012, 19:51 |
Pekys něco co tě nebude srát, až to ztratí, nebo někde zapomene.
mladej dostal takovou tu nejlevnější nokii, tenhle rok už dotykáče s androidem (9let).
Jinak bezpodmínečně bych jim to nedával, náš to měl stejně první dva doky doma, když jsme jeli třeba na nákup, aby mohl zavolat, kdyby něco.
hlídání mobilem - na to se nikdy nemůžeš spolehnout.
Možná budu za debila, ale to si sakra neumíte děcka pohlídat sami, že je musíte špiclovat pomocí telefonu? Já vím, já vím, "šak když dneska to tahle doba umí", tak proč to nevyužít že. Nejsem nějakej staromilec, ale věřím tomu, že až ta hlídačka na mobilu nebude fungovat, tak pak teprve budete zasraně nervózní.
milhauzz: 2 otazky: kolik ti je? mas deti?

12.03.2012, 07:47 |
Arnie_one | Upraveno: 2012-03-12 07:49:39
Milhauzz: Jde čiste o bezpecnost, to co se tady deje je na bliti.
U nas byla takova story, ktera beztak byla 100x v jinejch mestech, u nas napsany az do mistnich novin.
Synator 3 trida, kluci se mu smali, ze pro nej mamka chodi pred skolu. Nakonec se dohodnuli, ze pujde sam rovnou dom. Duchapritomna mamča, pozvla svýho brachu a že ho budou sledovat, aby se nic nestalo, je to poprvé co jde sam dom.
Koukaj, koukaj, je to u Nas u jedny školy co je krasne videt na hlavni vchod asi 300m. kluk vyjde a o 50 m k nemu pristoupi chlap a začne mu neco povidat a brat ho za ruku, kluk se vzpouzi, mamca zarvala, bratr se rozbehl a borec, kdyz to videl zacal zdrhat.
Další asi měsíc zpět i ve zprávách, u nas lakali do auta na videohry maly kluky, nikdo se nastesti nenechal, tohle bylo i v hlavnich zpravach tusim, ale 2 mesice zpet tusim. (slo to nejak od severu čech)
To ze se o tom nemluvi, neznamena, ze se to nedeje.
Z tohodle je me na bliti, dneska pustit samotny dite je nesmysl.
Milhauzz: ja ti jen preju, abys mel klidny nervy, jako mas ted.
Co nevidí velký bratr a oko satelitovo, jako by nebylo. To se týká i "práškových stavů" když si lidi zapomenou někde mobil, když nemůžou dva dny na fejsbůk, to se týká přehnaného dozoru nad potomstvem, výchově dětí v izolaci od vnějšího světa, jakož i dalších komodit současné konzumní a debilní doby. Konstatuji všeobecně, prosím netrpět při čtení vztahovačností! Doba je zlá a bude hůř. Já se klidně přiznám že taky nechápu, proč by prvňák na ZŠ musel mít mobil, ale zase co koukám kolem sebe, lidi co se honí v práci 16 hod denně, své děti vidí půl hodiny denně před spaním a vrcholem rodinného života je sobotní vejlet do mekáče nebo týden na horách, kterého půlku tatínek protelefonuje kvůli práci, asi jinou volbu než dálkový dozor nemají, protože v dnešní době a při tolika "pokušeních" co kolem děcek jsou, bývají šance na průser značné. Kor když se k tomu přidá dnešní trend, jak jsou na sebe nejen dospělí hnusní a neumí se k sobě chovat.
Kdo má ratolesti v tomto věku, tak ví. S dochvilností si většinou hlavu nelámou(obzvlášť v letních měsících) a občas se někde zapomenou. A pro takové chvíle je to myšleno, nikdo nechce svoje děti uzavřít za ostanetej drát a nechat chodit do kolečka jako mukly, nebo za nimi posílat soukromý očko :) .
ty vole jak sme hosi mohli prezit neprehanej te to !!!

12.03.2012, 20:02 |
cuir macomb: neni to o dochvilnosti deti..je to o neschopnosti rodicu motivovat!
uvedu drobnej priklad.
Kdyz sem byl vetsi a bylo mi dovoleno hrat si i jinde nez na hristi bezprostredne pred panelakem kde sme bydleli tak sem na ruku dostal digitalni hodinky (digitalni proto, ze sem jeste hodiny neumel) a mamka mi rekla, kdyz na hodinkach budes mit to stejne jako je namalovane nad displayem na samolepce tak prijdi domu na svacinku.
Svacinka byla vzdy neco dobreho co sem si nemohl nechat ujit a ver ze sem na to nikdy nezapomel. Mamka mela kontrolu ze sem v poradku a ja sem mel svacinku a byl sem spokojenej. Jako decku mi vubec nedoslo ,ze tato svacinka v urcenej cas ma co docineni s nejakou kontrolou jestli sem celej.
Je tohle spravna motivace? podle me ANO. Ma rodic prehled o tom ,ze je jeho ratolest v poradku? podle me ANO. Co by se stalo kdyz bych na svacinku zapomel? Mamka by sla ven a zacala by me volat po sidlaku. Az by me nasla tak by vedela ze sem v poradku a jen sem se zapomel a protoze sem se zapomel tak mi prisla rict ,ze sem prisel o to a to na svacinku a priste pokud chci zas neco dobreho tak at se to nestane.
a ted mi rekni na co decko potrebuje mobil?
Neni nakonec opravdu chyba jen u rodicu, kteri svoji neschopnost, lenost a omezenost svadi na spatnou dobu a pohodlne reseni vidi v mobilech a podobnejch vecech?
proc si decka uz nehrajou venku? protoze misto aby se o ne rodice starali je radeji zavezou do nejakeho pripitomeleho sportovniho krouzku, kde je maji z krku a nemusi se o ne starat a strachovat. Opet se zde jedna jen o pohodlnost a neschopnost rodice jako takoveho.
Decko ven ani nevyhaneji a sou radi ,ze sedi doma u pocitace a vyblikava si mozek u stupidnich pocitacovych her!!
Rodic je opet spokojenej, protoze decku se nemuze fyzicky nic stat - je v bezpeci domova a je "hodne" a lenivy, neschopny a pohodlny rodic ma opet svuj klid na pivko u grotesky ci detektivky nebo zprav v televizi.
Sorry ,ale je mi z toho na bliti. Vsechno sou to jen VYMLUVY zastupujici neschopnost rodicu!!!

13.03.2012, 23:10 |
JA stejně ho hned ztratí, všechno někde nechaj...jinak mi to trochu připadá, že jim kradete dětství...to není o bezpečnosti, co chcete řešit, sedět doma a bát se?to bych tu svoji holku asi nepřežil...mobil měla až v 9ce a do tý doby jsem ji učil hlavně zodpovědnost, domluvíme se tak to platí..ne sms, že nepříde..můj názor..
no, moralisti, jak jsem jiz psal vyse. Zajimal by me vazne vek a jestli mate deti... Pac jestli to mate jenom ze vzpominek anebo z doslechu, tak KUWA vubec nemuzete vedet o co jde...

14.03.2012, 10:34 |
RON Děti sice nemám (aspoň doufám :-) ) a bydlím na malém městečku, ale s mobilem pro prvňáka souhlasím. Nokie za 1000,- na šňůru na krk a je klid. Když to ztratí, nic se neděje - sám si jako dítě nepamatuji, že bych ztratil něco více "cenného", než jsou rukavice...
Každopádně za ten klid, že mi dítě zavolá po skončení kroužku, že jde domů, nebo že pro něj mám přijít, přijet, nebo po škole mi to stojí. Stejně tak, když bude venku s kamarádama, že mě aspoň prozvoní.
Jinak nějaká lokalizace pomocí GPS je podle mě out, kdybych byl bandita, tak první, co vyhodím je mobil, je přeci známo z kobry11, že podle mobilu lze lokalizovat, že?
Jsem učitel a vím, co se dneska po školách a před nimi děje, mnozí moralisti, kteří se zde vyjadřují asi pamatují svá studia na ZŠ - od té doby se toho mooooc změnilo...

14.03.2012, 16:48 |
JA tmx
49,děti letos kluk 29 a holka 24, dealeři s fetem od základky mi drandili okolo baráku a frajeři okolo holky taky...naštěstí naše výchova a jejich zodpovědnost fungovaly a vše proběhlo jak má...
tmx.806m je me 30 mam mladsi segru kera v tom bezproblemu vyrostla neter a synovce kteri bez problemu chodej do skol skolek a podobne nikdy zadnej telefon a pod blbosti a to dojizdej stejne jako ja od mala do skoly 10km samy rano tam a odpoledne z5 do skoly je cesta budto podle hlavni silnice nebo prez 2parky plny ciganu kdyz mu das mobil tak ho spis nekdo sejme nez bez tak proto lepsi cim min toho ma tim lip a kdyz neco dokaze se o sebe postarat sam ne aby mustal porad fotr za prdeli a delal z nej kripla kerej jeste ve 30ti bude sedet doma na prdeli a brecet mame
¨

14.03.2012, 19:24 |
cuir tmx.806: kurvy si schovej az je budes potrebovat.
Deti nemam, jeste par let mit asi nebudu. je mi 27let.
Pusobil sem mnoho let ve skautskem oddilu. Kvuli praci sem toho nechal. Po asi trech letech kdy sem zmenil zamestnani sem si rekl, ze se vratim zpatky. Zkusil sem to a za mesic sem toho nechal. Za ty tri roky se zmenilo strasne moc. Rodice zacli brat skaut jako odkladiste pro parchanty se kteryma si nevi rady. Chteji od nich mit v tejdnu aspon na ty dve hodiny kdy byla schuzka klid a kdyz se jelo na nejakej vejlet tak byli jejich uzasnych ratolesti zbaveni na celej vikend.
Nic jineho nez neschopnost a lenost rodicu za tohle nemuze.
Nechapu proc ma dite volat ,ze mu konci krouzek a ze jde domu. Vzdyt je to doprdele samozrejmost ne? Nebo si rodice nepamatuji kde je jejich decko a v kolik hodin presne jim konci nejakej krouzek (odkladiste deti aby rodice meli klid).
Na co takove decko potrebuje mobil?
Krouzek konci v 17:00, cesta domu trva 10 minut. Kdyz decko nedorazi do 17:15 tak se vydam po ceste ,kterou sem ho naucil chodit a bud ho potkam a nebo dojdu do mista jeho krouzku ,kde se optam dal.
Kazite diteti mladi, z vasli pohodlnosti ho uvazujete na obojek zvany mobil a omlouvate si to touhle "strasnou" dobou.
Pritom je to jen vase pohodlnost, zvednout tu prdel z kavalce od bedny a skopku a treba jit tomu decku naproti, kdyz se o nej tak siilene bojite.
Jak bylo psane, vsechno je to o vychove, a tim ze date decku na krk mobil ho opravdu nevychovate a rozhodne se tim nezvysi jeho bezpeci. to fakt sorry ,ale to me prijde jako hodne smesnej argument.
Spise naopak. decko ma na krku mobil, pujde domu a zastavi ho particka ciganu. Decko kvuli mobilu ,kterej ste mu dali dostane po rypaku, mobil mu ukradnou a budete radi ,ze dojde po svejch domu a to jen kvuli tomu ,ze ste mu dali vec za X 1000kc na krk.
Jako decko me cigani zmlatili i kvuli blbe petikorune ,kterou sem drzel v ruce a chtel jit na kolotoc. Zmlatili me aji kvuli plne kapse bombonu v bunde, dostal sem na drzku i kvuli auticku,ktere sem drzel v ruce cestou ze skoly a jezdil s nim po zabradli. Proste ho cigani chteli a tak si ho vzali. S mobilem tohle na svoji ratolest privolate a to paradoxne v zajmu jeho bezpeci. Bravo pohodlni rodicove..opet ste vymysleli krasnou sracku !!
Doufam ,ze se vasim detem nestane nic z toho co se stalo me. Kdyz mi kradli to auticko tak me drzeli pod krkem na moste nad dalnici a rikali ze me hodi dolu. Nehodili, byla to pro ne jenom prdel ,ale pro me to takova prdel nebyla. S brekem sem pak prisel domu a nebylo to poprve ani naposled. V zime me zmlatili jen za to ze sem si stvael snehulaka. Proste sli okolo me zmlatili a snehulaka rozkopali. Desna prdel. Ovsem opet a vyhradne pouze pro ne. Myslite ,ze je pred timhle mobil uchrani? Ja si to nemyslim.
Misto vymysleni kokotin se radeji zamyslete jak s ditetem travit vice casu. Nebejt porad v praci, v hospode nebo u televize. Vsechno se da domluvit, vsechno se da zaridit. Zadna prace neni natolik neodkladna aby byla prednejsi nez vyzvednuti ditete ze skoly ci krouzku (v zajmu jeho bezpecnosti). A pokud takovato prace je, tak pak je tak dobre zaplacena ze si za ty penize muzete zaplatit pohunka kterej to dite vyzvedne, kdyz ani manzelka nemuze, protoze stejne jako vy zrovna zachranuje svet.
nerikam ,ze vse co tu pisu je 100% pravda ,ale myslim si ,ze mam s detma dost zkusenosti na to aby to co sem napsal nebyla snuska blabolu a aby to bylo potreba castovat slovy KURVA nemuzes vo tom nic vedet.
tmx.806 pripominas mi jednoho bejvaleho kamarada. Narodila se mu dcera, prisel o praci, chtel sem mu pomoct, najit mu praci. Byl z Ostravy. Tam moc kontaktu nemam ,ale nebyl by pro me problem najit jemu a po sleze aji jeho manzelce zamestnani v Brne. Na cca 2 mesice sem pro nej mohl zajistit v tu dobu bydleni v zarizenem byte 3+1 zcela zdarma. Snazil sem se mu pomoct, misto toho sem se dovedel ,ze nic nevim a ze dokud nebudu mit deti nemuzu to chapat. tohle byla jeho odpoved vzdy kdyz uz nevedel co jineho rict aby se mohl vymluvit proc to nebo to zrovna nejde. Pritom mi porad volal nebo psal jak je vsechno na hovno, jak nema prachy a jak nemuze sehnat praci a co ma delat ,ze musi zivit rodinu a tak porad dokola. Nakonec mi nadal ,ze sem debil (mozna jo to nepopiram) ukoncil se mnou veskerou konverzaci a ja mu chtel jenom pomoct.
Ano musel by s celou rodinou opustit Ostravu, chapu - tezke rozhodnuti. Ale co tam kdyz nemohl sehnat praci.
Vsechno bylo jenom...ty nic nevis, nemuzes to chapat nemas deti.
Tak si mi ho trochu svoji emotivni KURVA hlaskou pripomel.