Navštíveno 1274x

15.03.2012, 18:51 |
dolph Ahoj ahoj
hledám někoho kdo by mi vyrobil z nerezu nebo plechu (který by se nějak ošetřil) nádrž na vodu podle mých požadavků
přikládám moje umělecké dílo a šlo poznat vo co gou.
rozměry by měly být délka 150-160cm, šířka 85cm a hloubka 60-70cm
na straně "A" musí být 4-5 trysek, nebo vývodů ze kterých poteče voda, takže je potřeba udělat buď systém na vodu ze zdi anebo čerpadlo a okruh
strana "C" by měla být o cca 10-15cm menší než strana "A"
Potřebuju aby byla voda ohřívána na + - 30 stupňů .. napadla mě tak max nějaká bojlerová spirála ( tu dokážu sehnat )
myslím že jsem na nic nezapomněl :)
předem dííky za jakýkoliv tip

15.03.2012, 18:59 |
petis Jako akumulačka? Hranatá? To nedělej tam budou takový tlaky na stěny, že se to bude muset hoodně zpevnovat, a bude se ti blbe vrstvit voda:-(

15.03.2012, 19:01 |
dolph hranatá musí být určitě
voda z trysek tam nebude proudit pořád.. jen jednou za čas, jak ji pustím abych odplavil bordel z hladiny (proto ta menší strana C
Při vší úctě - marné. Nepochopil jsem to:-)
Tzn.: nádrž má mít lichoběžníkový půdorys? Hloubka (tedy správně výška) je 600-700mm? Voda se do nádrže bude napouštět jak? Z vodvodního řadu? kde to má mít vstup? bude to zvrchu? jen "hozená" hadice? Nebo jak??
Jak se bude regulovat, když nádrž bude plná? Nebo to bude průtokáč? tzn. to, co nateče, to vyteče? Jak to budeš regulovat, aby to nepřeteklo resp. to nebylo pořád prázdný?
Jak se bude regulovat teplota?
Hochu, tady je víc neznámejch, než známejch.
Vem papír a tužku a namaluj pořádný schema.
Jinak počítej kilo nerez 1.4301 kolem 90Kč bez DPH, viděl bych to na tl. 2mm + výztuhy, regulace teploty není problém - spraví to LOGO!Siemens za 12.000 bez DPH + nějakej softwérek (napíšeme, cca 5 tisíc), nějaký plovákový ventil na napouštění, aby to nepřeteklo (JSP - za cca 3 litry bez DPH), pár trysek mat. 1.4301 po cca 2.000/kus.
Bratru si nachystej tak 35 - 45.000Kč. To ale asi nechceš slyšet, že?? :-)
Nějaký konstrukční hodiny a inženýring si nepočítám, ale cca počátej na výrobáky tak 3 hodiny po 1200 bez DPH :-) Normál taxy.
Takže to zaokrouhlíme na bratru 50 litrů? Bereš?
Jo, ještě jsem zapoměnl, nějaký to moření svarů, pak aspoň JB box, kam se nacope elektro, pak nějaký režie (+ sociál a zdravko) atd - myslím že 80 by mohlo sedět:-)))
CE uděláme zdarma, to je prkotina.
Sorry, to není vtip, top je hodně okleštěný propočet dle vzoru jedné nejmnované firmy, který pracuje ve strijírenství a kde nyní pracuji :-)

15.03.2012, 19:39 |
dolph zdeny.. a právě proto se ptám :) nejsem vůl, abych si myslel že to bude stát 10t :)
v podstatě jde o tohleto, ale v menším měřítku. Panáček to má trochu víc vymakané..
[ Link ] taková nádrž už vyrobená se vším všudy vyjde na 1200 dolarů + doprava z číny do česka.. takže prvně zkouším výrobu v CZ
OT:to zdeny60 naprosto s tebou s cenou souhlasím, kamarád dělá podobné nádrže firmám z nerezu, obvod se svařuje tigem, a když se s ním bavím tak říkal že to dělá kolem těch 60 tis,se vším všudy, firmy jsou spokojené a dělá stále takové nádrže, má živnost a je velmi spokojen. abych nekecal ale tvoří i 10 - 15 nádrží měsíčně.
švagr dela s nerezem,ma komplet vybaveni a udela to levne a kvalitne.
Rekni mu ze ti dal cislo Dominik....
[ Link ]