Navštíveno 10769x

Prosím o radu,
rád bych využil možnosti canonu a jeho focení do RAWu, co se dá dělat všechno s fotkama, atd..
Poradí někdo, jaký soft koupit, co je na to dobré?
Díky :)
Ja pracuju se Zoner PhotoStudio, urcite neni na urovni jako Photoshop a jine profi programy, na druhou stranu stoji opravdu podstatne mene... :)

19.03.2012, 18:44 |
Tony (M)
Ono se to dá i koupit? :-D

20.03.2012, 09:29 |
soray Používám Zoner i PS a ač mám rád Zoner pro různé jednodušší hromadné úpravy, tak z něj prostě nejsem schopnej dostat z RAWu pěknej výstup. PS je podle mne úplně jinde, za mne tedy PS+CR, případně alespoň PS Elements + CR, který je levnejší.
Akorát si nejsem úplně jist, zda to souvisí s tuningem :-)

20.03.2012, 09:33 |
Kapka (M)
* presunuto do ostatních *

20.03.2012, 09:45 |
Kamil Na zpracování RAWu můžeš použít přímo software na od Canonu - Digital Photo Professional. Je to zdarma, Canon na něm stále pracuje a používá ho i spousta profíků. Začal bych teda s ním. Pokud by tě z nějakých důvodů nevyhovoval, tak můžeš vyzkoušet trial verzi Adobe Lightroom 4 (můžeš používat 30 dní) a potom případně koupit. Ta cena je za to, co ten software umí směšná. Adobe Photoshop nemá pro začátečníka smysl - ta cena je fakt vysoká a nevyužiješ ani zdaleka většinu věcí co nabízí, nehledě na to, že brzy bude uveden CS6, takže nemá smysl kupovat za 17k CS5 a pak platit dalších x-tisíc za případný upgrade na CS6. Spousta začínajících fotografů si myslí, že musí mít Photoshop a většina z nich ho má samozřejmě nelegálně, stejně tak jako většinu pluginů, kterýma mrší svoje "fotky".
Souhlasím s Kamilem, Photoshop pro začátečníka je nesmysl, Adobe Lightroom je super.