Navštíveno 1756x

vim že je tady hodně lidí co dělá do IT. Mám laptop, kupovanej cca 2 roky zpět s norskejma OEM Win7 Home Premium. Když jsem to koupil, tak sem se snažil tam přehodit češtinu při reinstalu(z instalačky na boot sektoru), ale bezúspěšně, nakonec sem tam nabastlil Vistalizátor abych vůbec věděl na co klikám, ale to mi zase windows začli hlásit že nemám origo kopii, chvíli sem to ignoroval, ale pak jsem ten vistalizátor odinstaloval páč mi to přestalo aktualizovat windowsy. Nakonec byly teda win v norštině, zvyknul sem si na to, ale ty aktualizace furt vyseli, stáhly se ale nenainstalovali a při každym vypnutí to votravovalo. No takže, když už to bylo moc a já se zrovna doma nudil tak sem, zazálohoval a zformátoval disk (někde mám recovery disk na ty norský windows ještě). S tim že tam nainstalim čistý W7 Home premium ale českou verzi od začátku a vložim tam jenom kod co mám líplej zespodu na laptopu.
No a tady žačíná ten můj problém, za ty 2 roky jak sem si hověl s laptopem na pupku sem částečně ten štítek ošoupal a tak nemůžu 100% přečíst všechny znaky. Psal jsem výrobci laptopu (Microsoft sem čet že se o OEM licence nezajímá), jestli mi podle sériovýho čísla notasu nemůže ten kod zjistit, ale odkázal mě na recovery DVD (do toho se mi moc nechce páč to bude zase norsky). Takže se chci zeptat je ještě nějaká jiná možnost jak to rozchodit? Třeba i nainstalit ty norský a softwarově nějak dostat to číslo z Windows? Nechce se mi platit znova licence, když už sem jí jednou zaplatil s noťasem.
Něřešil někdo něco podobnýho?
Díky Kadel

19.03.2012, 21:52 |
Cenda řešil stažením nelegální kopie a driveru k notasu.
vyguglil sem programek kterej umí z registrů vycucnout ten product key, tak sem nainstaloval zpět ten norskej systém a teď čumim, že tam mám uplně jiný číslo než to co je na tom štítku.
Jednou se člověk rozhodne jít legální cestou a je s tim víc starostí jak s černotou.
to Cenda: tohle sem chtel jako az posledni moznost
Kadel

20.03.2012, 08:31 |
AR není ten noťas připraveny na oem tak že ma v biosu info o oknech?
to AR: no v biosu sem teda nic o systemu nezahlid takze asi ne.
Kadel

20.03.2012, 09:51 |
htd co to je za notas? protoze jak mise AR, pokud je OEM staci stahnout OEM CD vyrobce DELL, HP a mas to...instalacky se overi pres BIOS.
jinak legalni pouziti to neni, kdyz kupujes treba v gigacomputer.cz :)

20.03.2012, 10:10 |
sotek Většinou to tak je, že na štítku a ve win je jiný SN. Výrobce má jeden image pro více modelů NB a ty klonuje.
jako HTD a gigacomputer (nicméně je jich více co vozí a prodávají takovéto ntb)
je to packard bell. V gigacomputers sem to nekupoval.
Takže je legální mít štítek s jednim číslema windwos s jinym číslem?
Kadel

20.03.2012, 19:08 |
htd Licence se vztahuje na takovou jazykovou verzi, která byla zakoupena. Změna jazykové verze je možná jen u verze Ultimate a Enterprise. U ostatních verzí je změna nelegální, protože na danou verzi nevlastníš licenci.
no to je teda bídný no. Nechám tam prozatim ten norskej systém, zatim to jede v klidu. Ale příště nevim jestli si zase koupim notes se systémem s takovoudle politikou MS.
Kadel

21.03.2012, 08:26 |
AR kadel21: tak nemáš kupovat zahraniční notesy ale notes co byl od výrobce shipovaný do tohodle východního regionu.
AR: koupil sem ho v zahraničí, protože sterej notes kleknul v zahraničí tak to prostě je
necham tam zatim ty norský, až na pár blbostí mi to nevadí, ale až se zase budu jednou nudit tak tam fouknu český a zkusim to číslo co sem našel v registrech a esli to bude fungovat tak mi je fuk jestli je to legální nebo nelegální, peníze MS dostal za W7 HP tak co.
Kadel