Navštíveno 6786x

Pojedem na dovolenou autem a rozhodujem se mezi těmito zeměmi.Zajímalo by mě třeba kde je lepší(čistější) moře, kde je lepší ubytko a podobně.Pojedou právě asi i 2 osmiletý děti.Dík za poznatky.
Jih Itálie by pro mě byla jasná volba. Už kvůli ochotě místních a kvůli tomu, že tam nebude milion Čechů a Němců kolem.
Když Itálie, tak spíš někam dolů, moře jak kde, ale v HR lepší.
Chorvatsko, moře perfekt, klidně i někam nahoru.
Co se týče kvality uvytování, tak je to jak narazíš, ale v Chorvatsku vždy super ubytko za pár kč.
Ceny stejný si myslím.
To nevim přesně, ale žádná bomba.Takže spíš někam nahoru a nejradši do Itálie.Ale tma je prje zase zakalený moře.
Pokud něco levnýho, tak určitě nějakej soukr. apartmánek na Istrii, než sever Itálie...
22.07.2012, 20:49 | Mr.Scully
to proto ze nemci a italove jsou v chorvatsku :-D
pokud je malý rozpočet, tak Chorvatsko. V IT mi hlavně vadilo, že se nedá sehnat apartmán na dvě noci za rozumnou cenu. Všechno na týden, ber nebo nech být.

23.07.2012, 08:44 |
Kapka (M)
za mě chorvatsko.. už jenom kvuli tomu že se domluvím kdekoliv česky :-)

23.07.2012, 09:16 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2012-07-23 09:17:21
Ono taky nesmite hosi jet do italie na jadran :-))) pak je vsechno drahy a spinavy more atp... Staci dojet tech par desitek km na druhou stranu ke stredozemnimu mori, kde je situace uplne jina... Cistounky more, rozumny ubytko, Minimum turistu a velka pohoda...
a konkretni tip na tu Italii?
Už jsme to tu probírali několikrát... Já jezdím na ligurskou riviéru (ta se táhne od Janova po francii) a ta je prostě krásná celá... Já jezdím do přímo Imperie (spousta míst k vidění, kousek do Monaca atp...) jezdíme však za kamarádem... Takže kemp, penzion ato neporadím... Ale Briann tam začal po doporučení jezdit taky. Spokojenej, tak možná přez něj
hlavne na dalnici po pobrezi aspon vidis, za co platis mytne, ne jako ta placka ve vnitrozemi :-)
Když autem, tak HR a když Itálie, tak západní pobřeží.
Italie drazsi a dal, za me osobne ale hezci more (Kalabrie). Sever italie je spatnej, tam se jezdi spis na hory nebo k jezerum nez k mori.
Dnes jsme zaslechl, že v sprnu má většina Italů volno, takže všechno bude 2x dražší a všude bude narváno.Neví o tom někdo něco?
A kam popřípadě do toho Chorvatska?Jinak díky za tipy a postřehy.

23.07.2012, 19:31 |
Kacko | Upraveno: 2012-07-23 19:35:28
Pokud se chces v klidu valet u more, tak jednoznacne HR. Jih Italie take neni drahy, more ciste, ale cesta se prodrazi.
Pokud si tu zemi chces uzit se vsim vsudy (jidlo, piti, lidi, pamatky) - tak kazdopadne Italie.
Edit: Ze 7mi mist kde jsem byl doporucuju Podgoru, ale i Primosten byl hezky(+ jsou kousek Krka)..
no a ty nemáš v červenci a srpnu volno? nebo myslíš že zrovna taloši makají bez pauzy? :D A mají dokonce 3 měsíce prázdniny.
Škodovkář:
v srpnu máš pravdu. (Dělal jsem pro Makarony skoro 14 let, tak o tom něco málo vím). Když k moři, tak opravdu buD% západní pobřeží Středozemní moře, případně ostrov Svatá Heleha (Elba), nebol oblast od Genovy dolů (Santa Maragrita) - což je dle mého skroného soudu asi top taliáno, ovšem včetně cen, a kdž tedy východní pobřeží, tak Lido Adriano, je tám NP, slušné moře, krajina zvlněná.
Co bych rozhodně vyloučil zvýběru, je oblast Bibione, Benátky pod, nenabízí to nic, kromě špinavýho moře, kraválu, Čechů a špíny.
Ceny v srpnu se opravdu zvedají, někde o dost, jinde o trochu, samosebou v letoviscích S.Margarita jsou už ceny hodně mastné, ale zase to vyváží krásné místo. Jídlo je - pokud je italské - slušné všude, spíše se vyhni velkým letoviskům, protože tam už je to poevropštěné a hlavně poněmčené. Zajdď si pár km mimo turistické lokality do nějaé vísky a budeš spokojen a to vč. cen. Jako referenci beru ceny spagetti frutti di mare, které bys měl pořídit za cenu kolem 10EUR a budeš jistě spokojen. Vino di tavola bude kolem 3EUR za džbánek.
POčítej s celkově velkým ruchem, taliání to umějí rozbalit a pláže na západním pobřeží jsou plné, ba přímo narvané (mluvím o srpnu), vše je za poplatek (slunečík, lehátka) takže soukromí nulové (na rozdíl třebas od Menorcy, kd jsem byl 2x a příští rok, budu li živ a zdráv, tam pojedu zase). Záleží, jestli chceš noční život a kravál, pokud ano, je Itálie ta pravá volba. V noci se cestovní ruch v srpnu vůbec nezastaví, jezdí tam miliony aut a hlavně ty jejich prskolety mě po pár dnech už příšerně sraly, protože díky vedru, vlhku a kraválu se fakt nevyspíš (tedy, jiní možná troch ano, ale já fakt trpěl, protože blbě spím už posledních asi 25 let:-)
Lido Adriano - východní pobřeží zhruba v půlce - turistické místo v NP, v srpnu bohužel se všemi negativy, jako jinde. Itálie je vhodná do konce července, ideální spíše 1. půlka června.
Jih - Kalábrie a Sicílie - chudoba, prach, mimo některých památek mě to nenadchlo, na Sicílii jsem pak ani už nejel. Vedro, větší jak ve Španělsku v oblasti La Mangy, což je hodně dole a už v červnu vše spálené od slunce, pusté kotáry. Mě to tedy nenadchlo. Moře jak kde, najdeš tam místa prázdná a hezká, ale bez zázemí. Tam, kde zázemí je, je to jako všude jinde.
Moře, cena, řeč > jednoznačně Hrvatska
kvúli klidu bych volil Cres, je to blízko, a na pláži budeš sám.. můj tip VALUN !
Itálie je pěkná až v Kalábrii (Scalea atd.) ale to pojedeš 2 dny
Asi takto, voda severní Itálie

Voda Hrvatska

Cres

Valun

Kalábrie, černé sopečné pláže, azurová voda, ta barva tam fakt je

24.07.2012, 11:41 |
JA Zdeny
kde jsi byl na Menorce?
dík za info,jelikož já jak nemám okolo sebe cca 50-100m volno tak mě to moc nebere :-)
jó na italské (ligurské) riviéře (Genova - Francie) je fakt špinavý moře :-D hoši kolik z Vás tam skutečně bylo? ;-) já jen aby tu nevznikaly zase fámy i sever itálie je krásný (u středozemního moře) kousek do francie, dostatek zábavy i památek a i v sezóně nejsou ceny nijak urvaný...

24.07.2012, 12:21 |
Zdeny60 | Upraveno: 2012-07-24 12:22:01
JA: Playa de Fornells, oblast SV cíp, Tramontana Park.
Na mpaě to njadeš poblíš Cape de Cavalera, to je nejsevernější výběžek Menorcy.
Toto místo je vhodné pro ty, kdo chtějí mít klid a soukromí u vody, mají rádi skály a kameny a nevadí jím občas horší přístup do moře, samosebou mimo písečných pláží. Viz mé fotyk na rajčeti.
Ta Italska riviera me fakt zajima, chtel bych to tam koncem srpna projet cele Ztkem (od Svycarskych alp pres Zenevu, Monaco, Nice az po Saint Trope), ale trosku se bojim cen za penziony, nema nekdo nejakej tip vcelku kdekoliv po ceste?
Martyn: ubytuj se kdekoliv na italske strane a do francie dojizdej ;-) je to kousek a ceny klidne polovicni...
Tak včera jsme našli s tátou na netu hezký město na Krku, Bašku(nebo tak nějak:-)).Byl tam někdo?A jak je to v Chorvatsku s autama?Mihne se tam občas nějakej tuning a podobně?Děkuji za tipy(hlavně Crimsonovi za super srovnání) a postřehy
Baska? To uz radsi na lipno, sice oblazkova plaz, ale okoli je pomerne pustina. Plus k tomu ohromny mnoztvi cechu.
Kdyz mas clun, tak se da dojet dal a jsou tam pekny plaze, kde v dopolednich hodinach muzes byt i sam. Bez clunu bych tam uz nejel.
Baška je totálně profláklá .. přes lidi se nedostaneš do vody
Tak je to Vrsar:-), neví někdo?

25.07.2012, 22:38 |
venito | Upraveno: 2012-07-25 22:39:24
kua kdyz vidim ty krasne fotky, ujizdim si zase na snech, ja muzu doporucit ostrov Maly Losinj, da se objet krasne na kole vcetne prejezdu po hrebeni a fotky z tama sou taky super

26.07.2012, 07:33 |
Crimson | Upraveno: 2012-07-26 07:33:53
Ta celá západní strana Istrie: Pula, Rovinj, Poreč, Vrsar, Umag je na prd,
placka, většinou betonový plata, kameny potažený řasou..
když Istrie tak ten Jižní břeh mezi Pulou a Opatií
Cres a Lošinj jsou super

08.08.2012, 12:13 |
Conan Pokud Krk tak do Krku, doporučuju autokemp Ježevac, případně cestovku ABC
[ Link ] .
Vhodné pro děti, čisté moře.
Škodovkář:
než ty odjedeš, tak napdane sníh a moře zamrzne:-)))
24.07.2012, 11:46 | Luke-Jeep
Prosím tě, kde přesně je to místo co jsi sem dal ?
Jak jsem psal do mejlu - neni to moje fotka ;-) ale muzu se juknout jestli mam nejaky pekny a dobarveny pak v notasu :-)
Jih Itálie určitě je pěkný...ale ty poplatky na dálnicích jsou palba.
No ligurská riviéra rozhodně není na jihu ;-) maximalně na jihu severni italie (rozklada se od Janova k Francii) a poplatky jsou stejny jako v chorvatsku (+nezapomenme na slovinsko taky ze...)
Za mě Sardinie ... Jde tam letět a půjčit si auto nebo jako L-J
Určitě raději ITA než CRO.
Lepší jídlo, pití .... A míň Čechů :-)

'

Ale i sever itáline nad Benátkama může být fajn, ale člověk nesmí jet do turistických "zón" ale dát na rady místních .... A uvidí i mořské labutě :-)))

Za mě spíš Korsika, jak jsem tak googloval různé lokality, tak úžasné,
ale tam už je problem se dostat co ? trajekt ..
a helemese, Jeep nás tak trochu lakoval, konečně jsem to našel :-)

neverim ani te corsice. tohle je jedna z tech fotek, co se pouzivaji pro cele stredomori, bo ve fotobankach je pod milionem tagu.
asi tě zklamu, je to "Rondinara dall'alto" Google 41.472308,9.270605

Zklamu? A korsika neni stredomori? :-) trajekt je dalsi bonus k tomu vejletiku... Ty srandy kolem trajektů žeru... Nejlepší to bylo na trajektu na kanáry 40h+ :-))) a jak lidi nemohliz brouka na palubě :-D
no původně byla řeč o Ligurské riviéře u Genovy, tak mi to nějak nehrálo, až tak hezký to tam není..
Korsika je jiný kafe, co tam stojí trajekt ?