Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jakou postel?

 o Navštíveno 11784x o
o 27.09.2012, 15:07 | Martyn
Tady se vi vsechno, urcite poradite i s vyberem pelechu:)
Snazil jsem se neco nastudovat, ale je toho tolik ze uz jsem zoufaly:( koupili jsme nejakou jebku (i kdyz asi za 9) pred rokem a uz se na tom neda spat, matrace prolezele, rosty popraskane atd, strasne. Proto shanim neco kvalitnejsiho, priorita je poradne se vyspat:)
Chci nejakou jednoduchou, drevenou, nemusi mit ulozny prostor, rad bych usetril na ramu a radsi zainvestoval do kvalitnich matraci a rostu, ale fakt jsem z toho jelen:) rozpocet idealne cca do 20K, ale zase nechci setrit na pelechu, pokud nebude zbyti tak se navysi no:(


o 27.09.2012, 15:09 | Martyn
Co se tyce ramu - ma cenu priplacet za masiv, nebo staci kvalitni lamino? Rost zrejme lamelovy co jsem vycetl? Ale o matracich vim uplny kulak, jediny co vim ze oznaceni "zdravotni" maj i ty nase s*acky:(((
o 27.09.2012, 15:15 | Only_One
matrace je hodně individuální. Nejlepší je třeba možnost zkusti. IKEA a když nevyhověj vyměníš.
Já mám masiv a dřevěný rám s nastavitelnou tuhostí a matraci z líné pěny. Je měkčí a po chvíli ležení i více hřeje.
Ale co je to nejhlavnější. máme prodlouženou postel 220 cm na délku a to je naprosto fantastická věc za kterou jsem nejvíc rád. Sice se blbě shání prostěradla, ale to pohodlí je k nezaplacení
o 27.09.2012, 15:17 | Zdenek (A)
www.spime.cz [ Link ]
Prodavaji postele ceske vyroby z opravdu masivniho dreva. Vypadaji opravdu bytelne. Navic je mozne katalogovou postel do jiste miry pozmenit podle prani (vyska postele apod.). Prodavaji i rosty a matrace. V prazske prodejne v Radlicke ulici je nejaky pan Born, ktery tomu, jak se zda, dost rozumi. Matraci a rost nabizi podle telesnych a zdravotnich dispozic budouciho space a ne podle ceny a krasy, jak to delaji casto rado-by-odbornici v jinych obchodech. Doporucuji.
o 27.09.2012, 15:18 | Martyn
Posli odkaz co mas:) jinak to prodlouzeni bych asi taky bral, mam 190cm tak by se siklo mozna..
Jj vyzkouset matrace je v planu, vezmu to asi tady z mistniho Jamallu, ale stejne tou chvili co se na tom vyvalis nezjistis jak se ti na tom bude spat ne?:) jedine jak rikas pripadne vymenit no..
o 27.09.2012, 15:22 | Martyn
Zdenku jo to vypada fakt dobre, chtel jsem koupit idealne tady v Pb, ale nezdalo se mi ze by o tom prodavacka vedela nejak extra moc:( zajedu to tam okouknout, diky za odkaz..
o 27.09.2012, 15:25 | .mycTD
prodlouzena postel zase leze do penez kvuli matracim a rostum, nevyuzijes zadnou akci apod.
pokud nejsi extra cahoun, tak se to da poresit i tvarem postele -neco jineho je treba, kdyz mas pod nohama nizky a siroky rantlm nez kdyz tam je 'prkno na kant' apod.
o 27.09.2012, 15:30 | tappaja
Me se vyrabi postel tady
[ Link ]

masiv dub (sparovka), zvysena o 5cm), poupravena podle myho, zesileny celo a bocnice. Rost beru ten nejdrazsi IKEA 42 lamel. [ Link ]
Matraci mam koupenou se studenou penou, ale zjistuju, ze mi asi vic bavi vysoka pruzinova matrace (spani v desitkach hotelu), ale uz sem se zarek, ze mi to domu nesmi:o) A takovou matraci, co maji v tech fakt dobrejch hotelich, tu nezaplatim.
o 27.09.2012, 15:38 | nome
[ Link ]

kupovali jsme toto a max spokojenost
o 27.09.2012, 15:39 | Only_One
Můj požadavek na rám byl - nesmí mít čela z obou stran - jen u hlavy a vzadu u nohou volný přesah a hrany oblé, žádné ostré a matraci jsem chtěl o pár cm výš než rám, abych když si sednu na postel tak neměl natlačenej rám postele na stehnech (když zapadnu do matrace a když poběžím okolo postele tak si nezapíchnu roh postele do nohy. Jen nemuzu ted najit ten ram co mame
o 27.09.2012, 15:59 | tappaja
hehe, O_O pozadavky jak pres kopirak :o) Mam matraci 20cm na vejsku a 10cm precuhuje. Celo jen u hlavy, rad strkam nohy z postele, kdyz spim na Supermana...
o 27.09.2012, 17:15 | Martyn
Diky za info, postel snad nejakou vyberu rozumnou, ale co ty rosty a matrace? Rost nepotrebuju polohovatelny, staci nejak obyc, ale zase - kvalitni. Matraci je taky miliarda druhu a kazda druha se tvari jakoze nejlepsi na svete a ma oznaceni "zdravotni":(
Asi fakt bude nejlepsi zajet za panem Bornem ze Zdenkova odkazu a vybrat s nim neco..
o 27.09.2012, 17:19 | AllInOne
Neporadím, ale zajímá mě to. Pak dej odkazy na to, co si vybral.
o 27.09.2012, 17:26 | JP
Já už myslel že jsem jedinej kdo má rád nohy visící kousek ve vzduchu:D Na posteli s "čelem" u nohou se nevyspim, nechápu kdo takovou blbost vymyslel.
o 27.09.2012, 17:27 | endru.ondra
a co pořidit jen matradraci a rost a rám si nechat vždy de vyměnit?
o 27.09.2012, 17:28 | Only_One
po týdnech vybírání nakonec to dopadlo takhle
[ Link ]
o 27.09.2012, 17:48 | Mr.Scully
Ad matrace - poptej se uživatele maxov, umí dodat za dobré ceny a poradit. V katalogovejch cenách bych každopádně pod nějakou sedmičku nešel. Měl jsem matraci asi za trojku a letěla ven.
o 27.09.2012, 19:38 | Jendys
Postel máme tuhle [ Link ] = rošt tenhle [ Link ] a s matracemi už jsme trochu laborovali, první se neosvědčili, po třech letech byly proležený, tak máme nový a zatím spokojenost, kupovali jsme je u [ Link ] a doporučili nám "zdravotní", jednak levnější (nižší DPH) a hlavně záruka 10 let
o 27.09.2012, 19:56 | fredh
táta od mojí mladý má "vodní postel". Není to takovej ten balon naplněnej vodou co vidíš ve filmech. Je to několik vrstev na sobě a je v tom takovej jakoby gel. V obchodě ti tu matraci spočítaj a naplní na váhu- můžou udělat tvrdší, nebo i měkkčí. Dá se to nahřívat než jdeš spát a i když spíš. Měl možnost se v obchodě na tom jednu noc vyspat a jeho přítelkyně co trpí na záda, už nic jinýho nechce. Já v tom asi hoďku ležel a dokázal bych si na to zvyknout. Ale chce to vyzkoušet.
Cena byla cca 30k + spešl povlečení, ale už je to tak 5 let zpátky.

Přece jen pořádnej spánek potřebuješ...

Tyhle dřevěný postele mi přijdou všechny na jedno brdo, jen se mění obal a matrace se proleží každá, za pár let.
o 27.09.2012, 21:09 | Martyn
Vodni postel nevypada uplne spatne:)
[ Link ]
o 27.09.2012, 21:43 | crestik
já si masiv představuju trochu jinak, než jen prkna :-/ Osobně to budu řešit tak, že si vyberu tvar a nechám to udělat někomu "dřevákovi", naco dávat 30k, když mi to týpek udělá za polovic, i když to nebudu mít hned
o 28.09.2012, 08:03 | codexx
Matrace jsem bral tady - [ Link ]
Typek umi poradit, doveze novou a odveze starou matraci. Matrace, ktere vyrabi, jsou bezvadne, mas celkem velky vyber, udela ti je presne na miru (mame nejakej nesmyslnej rozmer 208x86) a ani nestoji zadny ranec.

Pouzivame je s mladou zatim rok a maximalni spokojenost. Dokonce se mi i vyrazne zlepsili moje chromy zada.
Na zaklade zkusenosti jsem od nej koupil matrace i pro prarodice a taky maximalni spokojenost.

Minimalne na pokec bych za nim zajel...


o 28.09.2012, 09:33 | camron
Koukám, že jsem asi jediný, kdo na super-mega-zdravotní matraci nemůže spát, hehe. Taky jsem před léty podlehl tomuto trendu, koupil po dlouhém vybírání matraci za x peněz, ale po dvou letech letěla. Prostě mi ty líné pěny a podobné nesmysly nesedí. Koupili jsme poté co nejtvrdší matraci, co jsme objevili )je tam snad 2jitá kokos vrstva, dali to na pevný rošt a chrochtáme si oba.

Jinak postel jedině na míru, kupované hotovky jsou vždy jen kompromis (šířka, délka, výška, materiál, tvar, barva...atd.). Nechali jsme si udělat na míru - borec zhotovil přesně podle představ, včetně ohýbaného čela, apod. A není kdykoliv problém si k tomu nechat přidělat jiný druh nábytku. A nakonec to vyjde i levněji, než v krámě, je to festovní a originální :-).

P.S.: na rámu postele určitě nešetřit. Neznám nic pitomějšího, než rozvrzaný korpus!
o 30.09.2012, 03:38 | Dr.T
Presne jak pise camron.
Pokud se podivate na srovnani moderniho dezajnu, vse se vraci k prapuvodnim postelim Japonska - zadne lamely, pouze tvrdy rost. A matrace - neni nic dokonalejsiho nez japonsky futon. Jiz 5 let futon double kokos a maximalni spokojenost, od te doby zadne bolesti zad, a to prijdu z prace fakt fyzicky KO, rano OK. Brali jsme i pro prcka, maji to jiz vsichni v nasi rodine, kamaradi kolem taky, nikdo jiz nic jineho nechce.
vyrobcu a prodejcu je nyni jiz nekolik, ale overeny a cenovky si dobre drzi:
www.futony.cz

foto k příspěvku  od Dr.T

o 30.09.2012, 03:38 | Dr.T
...

foto k příspěvku  od Dr.T

o 30.09.2012, 09:03 | HIGHTOWER
Dr.T: máš pravdu, postel jako máš ty je OK. Jediné, co mě osobně vadí jsou ty "ostré" rohy, párkrát se mi stalo, že jsem se o něj pěkně sejmul :-( Bohužel s upravenými zakulacenými se moc nedělají :-(
o 30.09.2012, 11:07 | Mr.Scully
No ty rohy jsou pakárna, v celém bytě jsem se nezranil víckrát nikde jinde než o rohy (nohy) postele.
o 30.09.2012, 11:38 | PlusOne | Upraveno: 2012-09-30 11:46:54
Vybrali jsme postel z masivu, láska na první pohled i "poleh" - masiv buk, moření dub, zadní čelo si můžeš vybrat z několika designů, má pět poloh pro rošty, takže si to můžeš dát, jak vysoko chceš, máme to úplně na nejvyšší poloze, a je to paráda - žádné padání do postele, ale pěkně sed-leh. Obrázek v podstatě odpovídá - jak odstín, tak zadní čelo.
Rošty obyč lamelové, v bederní oblasti stavitelná tuhost. Matrace máme Tropico ze studené pěny s měkkou a tvrdou stranou. Spíme na té tvrdší.
Dohromady nás to přišlo asi na čtyřicet (a to jsme vychytali nějakou akci na rám), ale máme postel, která je bytelná, krásná na pohled, a ještě se na ní spí jak na obláčku....jo, abych nezapomněl, výroba Domestav, model Manon. Takže česká.
A to jsem do toho šel s podobným rozpočtem, jako ty - nicméně nelituju, že jsme připlatili, od té doby se probouzím opravdu vyspanej, a nic mě po ránu nebolí. Koneckonců, v posteli člověk stráví třetinu života, žejo...

foto k příspěvku  od PlusOne

o 30.09.2012, 11:42 | shamania
Taky jsem sel touhle cestou. Postel vlastni vyroby i s celem a s ambientnim osvetlenim za 2500Kc. A k tomu futon ( [ Link ] ).
o 30.09.2012, 14:48 | CervinVega
Znamej ma údajně z vodní postele problém se spermiema kvůli tomu vyhrevu;-) jestli je to vázne tím nevím,ale normal masív rám,pevný rošt a tvrdá matrace to jisti,každopádně na rozpočet 20tis zapomen,jestli si vazis sám sebe...
o 30.09.2012, 14:56 | HIGHTOWER
Tak obecně, pokud spí v hodně teplém prostředí (však na spánek se doporučuje nějakých 18°C, tak to spermiím moc nesvědčí, to samé když hodně jezdíš autem, tam se to taky hřeje :-(

PlusOne: Tak ještě aby za ty prachy to byl nějaký shit :-)
o 01.10.2012, 18:15 | Newman
nemá někdo link na něco z masívu s uložnym prostorem ?
o 01.10.2012, 20:59 | MazliG
truhlář - 10x10 trámky lepený, po starý spojovaný, rošt, 2 x masiv noční stolky s dojezdem. 23 tis. bez matrace samože -

foto k příspěvku  od MazliG

o 01.10.2012, 21:00 | MazliG

foto k příspěvku  od MazliG

o 01.10.2012, 21:02 | tappaja
tyyvoe! pecka nocni stolek! chaa, inspirace, diky!
o 01.10.2012, 21:11 | camron
2Newman:
nechali jsme si dělat masiv korpus s úložným prostorem, který je jakoby utopený, takže vzhledem neruší - můžu poslat mailem
o 16.10.2012, 07:31 | kupis
o_o: Tu postel ti dělali někde v Plzni? Máš kontakt? Mám stejné požadavky a vzhledově se mi taky líbí. A na kolik orientačně vyšla? dík
o 16.10.2012, 13:15 | MazliG
tappaja:

mám spolužáka, kamaráda dvorního truhláře - ale doporučit = sebevražda .o( - termínově měsíc sem, dva tam on bohužel neřeší ... ale je šikovnej

foto k příspěvku  od MazliG

o 16.10.2012, 13:24 | MazliG

foto k příspěvku  od MazliG

o 16.10.2012, 13:25 | tappaja
Mno postel uz se dela a poslal jsem mu fotky a stolky udela. Jen je budu mit prisroubovany k bocnici.
o 16.10.2012, 13:39 | MazliG | Upraveno: 2012-10-16 13:40:11
nebo ti můžu doporučit - mám od mojeho taty - starý vojenský spacák s nafukovací podlážkou a moskytiérou .o) ušetřiš ramec peněz i místo v ložnici ...
o 27.04.2016, 16:15 | Čerňas | Upraveno: 2016-04-27 16:17:41
S manželkou jsme nedávno koupili manželskou postel z masivní borovice. Uvažovali jsme i nad Olší. Výhoda těchto dvou dřev je prej hlavně v tom, že oproti oblíbenýmu smrku a levný dřevotřísce nezačnou tak rychle vrzat (alespoń podle toho co jsem četl). Nicméně naše stará postel ze smrku vrzala už asi po půl roce a drahou kovovou postel se nám kupovat nechtělo. Koupili jsme si postel Arizona 160x200 na [ Link ] Níže házím obrázek :-).

foto k příspěvku  od Čerňas

o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4035 sekund.