Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaké kuchyňské nože ?

 o Navštíveno 9268x o
o 18.12.2012, 09:45 | Sau
Máte někdo tip na nejaků sadu kuchyňských nožů ? Případně aj kombinaci jednotlivých samostatných nožů. Nebo spíš možná naopak, čemu sa mám vyhnůt ?

Chtěl bych kůpit neco max. do 2 tis Kč, sada tak 3 nožů (minimum dva, míň ne, víc nevadí). A chtěl bych aby jeden z těch nožů byl s rovnů čepelů, bez radiusu, jak s tím někde v TV krájajů třeba cibule apd., nevím jak sa jím správně říká :)

Nikde sa mně právě nejak moc nedaří neco takového najít. Říkal sem si třeba tady toto : [ Link ]

Nebo toto : [ Link ]

Případně ponavybírat neco z tohoto : [ Link ]

Co vy na to ?


o 18.12.2012, 09:46 | AR
[ Link ] zatím spokojenost ;)
o 18.12.2012, 09:53 | tappaja
[ Link ]

Ja mam oblibeny Henckels noze...
o 18.12.2012, 09:59 | tappaja
A vubec nejsou spatny noze Kershaw, jsou takovy user friendly... dobre se drzi a jsou pomerne odolny.
o 18.12.2012, 09:59 | Lucni.konik
Já jsem před třemi týdny koupil tzv. univerzální nůž do kuchyně. Na maso, zeleninu. Různé vykošťovací atd mám, ale zlomil se mi právě ten větší universál a hledal jsem náhradu.
[ Link ]
Jsem spokojen. Není to zas nějakej high-tech, ale zcela mé potřebě vyhovuje.
o 18.12.2012, 10:00 | nome
no je to jednoduché z toho co jsi sem dal určitě ty porostřední soligeny. Vyhni se značkám jako tescoma a podobně (z levných snad fiskars ale rády se lámou)

to co dával AR sice vzhledově pěkné ale jinak nic moc, nedrží to ostří atd


o 18.12.2012, 10:01 | tappaja | Upraveno: 2012-12-18 10:06:05
Tak tohle je trefa, asi jednu sadu vezmu!
[ Link ]

cena na eBayi 70Euro, je to zakladni rada, ale asi tak 100x lepsi nez vsechny tescomy, fiskarsy atd...
o 18.12.2012, 10:08 | Sau
Tappaja : Ten první odkaz, no, ceny trochu můj rozpočet :) Ten druhý odkaz na Aukro vypadá zajímavě, ale nebude to nějaký čínský padělek apd. ?

nome : No zatím byly můj favorit asi ty Tescomy řady Azza, takže říkáš spíš nebrat, jo ?
o 18.12.2012, 10:10 | Lucni.konik
Osobně mě připadaj ty Tescomy křehčí než fiskars. Radši fiskars.
o 18.12.2012, 10:25 | tappaja
Padelek to podle me nebude, dotazeny z vyprodeje z nemecka, trida asi jako ty tvoje Wusthofy z druhyho odkazu. Ten prodejce tam ma jeste [ Link ]

taky za dobrou cenu, ale to je mimo rozpocet.
o 18.12.2012, 11:10 | nome
ne tescomy fakt ne, je to naleštěná bída a s kvalitním nožem to nemá moc společného, hlavně materiálově
o 18.12.2012, 11:11 | Sau
Tak sem obešel sponzory :) A vzal ty z toho Aukra, ty ma posledním odkaze. Tak snad budů OK.

Akorát teda eště doatz, čím je brůsit ? Pořídit k nim ocílku ? Pokud jo, je to jedno jaků ? Nebo čím je brůsit co najšetrněj/najlíp ?
o 18.12.2012, 11:52 | nome
ocílka a pak nechat nabrousit u nožíře, ocílku bych kupoval až podle toho co koupíš za nože ale něčím takovým asi chybu neuděláš

[ Link ]
o 18.12.2012, 12:00 | Lucni.konik | Upraveno: 2012-12-18 12:00:37
tu ocilku mám. a ocilku všeobecně doporučuji.....Bez toho už ani ránu v kuchyni.
o 18.12.2012, 12:00 | tappaja
Ocilka udrzuje ostri, nebrousi nuz. Kdyz preliznes nuz pred a behem nejakyho vetsiho krajeni, brousit muzes treba jednou za rok-dva...
o 18.12.2012, 13:24 | prohifi.cz
tohle jsem pro zajímavost našel, když jsem taky nedávno řešil nože:
[ Link ]

a jinak pro náročné přidávám odkaz, který mě hodně zaujal:
[ Link ]

trošku jiná liga, ale za hodně dobré peníze...

v kuchyni stačí odhadem tak 3 nože, více netřeba
o 18.12.2012, 13:27 | tappaja
Z posledniho odkazu od prohifi.cz jsem objednaval noze asi pred 4ma rokama pro kamose... diky za pripomenuti, jdu si to zabookmarkovat.
o 18.12.2012, 13:34 | AR
nome: no ostří zatím drží, ale je fakt že moc toho nenařezaly, uvidíme.
o 18.12.2012, 14:15 | All | Upraveno: 2012-12-18 14:17:54
Na přefiknutí pořádné flákoty mám tento [ Link ] a je vynikající.
Na běžné používání pak tuto sadu [ Link ] a taky je velmi dobrá. Jen místo jednoho z menších nožů mám vykosťovák.
Na údržbu ostří nějakou levnou ocílku a brousek s diamantovým prachem.
Nože od Poka jsem kupoval před několika lety a když u nás (Troubky) byla povodeň v r. 2010 poslal mi pan Pok asi 50 nožů z řady TYP I abych je rozdal mezi postižené. Některé z těch nožů tak mám na očích a v daných cenových kategoriích si je troufnu vřele doporučit.
Sau: ten bez rádiusu je Santoku, nůž tří ctností. Tento typ nože jsem měl v ruce od Kersaw a jak píše Tappaja ta značka se zdá býti slušnou.

foto k příspěvku  od All

o 18.12.2012, 14:46 | RedBaron | Upraveno: 2012-12-18 14:46:56
Tam vlevo rožkem okna od kuchyně můžete vidět na ten nůž :o) Fuj, taky jsem si vzpomněl jak jsem tu v ČB na Čechovce plaval...
o 18.12.2012, 14:47 | tappaja
RB :o)))
o 18.12.2012, 16:10 | nome | Upraveno: 2012-12-18 16:12:25
no tak jsem si to procházel a až po vánocích naskladní tak si asi taky pořídím nějakou rejži :-)

foto k příspěvku  od nome

o 19.12.2012, 09:16 | Sonny...
V pozadovane cene muzu doporucit toto, sam je mam doma.

[ Link ]
o 19.12.2012, 09:29 | tappaja
Tim malickym, ovalnym, zubatym smejdem sem si malem odriz brisko na prstu. Mame ho doma s ruzovou skrenkou, myslel sem, ze je to nakej detskej nozik a takhle to dopadlo.
Musim ale rict, ze je neco pravdy na tom, ze rez ostrym nozem se hoji velice rychle a dobre :o))
o 19.12.2012, 09:37 | AR
spíš bych řek že to je o tom jaký bordel se ti do toho řezu dostane se kterým se bude muset prvně organizmus poprat aby pak mohl zacelovat ránu.
o 19.12.2012, 10:17 | Sonny...
Madlo by se dalo udelat urcite lip, na druhou stranu je to hlavne rukama ;) Kazdopadne rezat umi dobre..
o 19.12.2012, 10:22 | tappaja
To nepopiram, proste sem podcenil kykynkovskej vzhled :o))

foto k příspěvku  od tappaja

o 19.12.2012, 10:44 | koren
AR: bordel = infekce. co se tyce srustani, tak trzny rany se hojej mnohem hur nez rezny. pokud se fiknes nekde o plech, pak je to na pul cesty k ty trzny...
o 19.12.2012, 10:55 | Sau
Tak nože už mám aj doma :) Česká pošta sa vytáhla, včera v tuto dobu sem jich objednal, před chvílu mně jich dovezli. Tak sa teda nechám časem překvapit, jak na tom budů. Uplně první dojem ale je teda že by něco v ceně 150 Euro mohlo vypadat aj líp :)

foto k příspěvku  od Sau

o 19.12.2012, 10:55 | Sau

foto k příspěvku  od Sau

o 19.12.2012, 10:58 | tappaja
Konkretne se ti na nich nelibi co?
o 19.12.2012, 11:19 | Sau
Neříkám vyloženě že nelůbí. Třeb ale to ofrézování čepele mně přijde takové odfláklé, nebo ne až tak pěkné jak by mohlo určitě byt. Nebo ty plasty na rukojetí nelicujů s železem uplně na 100%.

Pokud ale budů fungovat jak majů, sů to samozřejmě nepodstatné detaily.
o 19.12.2012, 12:00 | prohifi.cz
Já včera mrknul na tyhle WMF Grand Class a přišly mi fajn, tak jsem psal paní na aukru, jestli neumí sehnat ještě jedny a odepsala mi, že už ne, ale že se jí tam válej ještě jiné a vystavila je, jestli mne nezajímaj... no, tak jsem do toho hned skočil, přišlo mi to jako povinnost:
[ Link ]

:-) Někdy se vyplatí to zkusit, potěšila mě :-)
o 19.12.2012, 12:05 | prohifi.cz | Upraveno: 2012-12-19 12:08:18
Mimochodem jak tu padla zmínka o broušení, procházel jsem toho na webu dost a zapálení nožomilové hodně doporučují brousky od tohoto člověka:
[ Link ]

Přemýšlím, že koupím tu 119ku. Je to podobný princip jako:
[ Link ]
který je hodně chválen jako takové univerzální broušení téměř na všechny nože.


Hodně zajímavé povídání o broušení viz:
[ Link ]

ve spodní části stránky. I teda ten test nožů je zajímavý.
o 19.12.2012, 12:38 | tappaja
Mno, tak mam objednanej ten stojanek na tycky + ocilku. Mam Lanskyho a rek bych, ze je to napytel system.
o 19.12.2012, 13:02 | tmx.806
ty keramicky mam - koupil jsem jich asi za litr, vcetne stojanku atd. Ve finale pouzivam 3 - velkou ocilku, placku C+D a nakonec jemnou malou tycinku na doladeni. Ale muzu doporucit - i z hroznyho noze udelas "holitko" - to ze to nedrzi je vec druha... ;)
o 19.12.2012, 13:37 | All
Slušná stránka na tohle téma - [ Link ]
Ten růžový "dětský" Victorinox mám v červené už nejméně pět let a furt umí z měkkého rajčete udělat milimetrový plátek.
o 14.01.2013, 21:51 | Lukasino
nome a ostatní, zeptám se jaký je rozdíl mezi Tvou odeslanou ocílkou a touto? [ Link ]

Cena poloviční, označení stejné, délka jen o 3cm kratší.

Díky ;o)
o 16.01.2013, 14:36 | Lukasino
Nikdo neví? ;-)
o 16.01.2013, 15:55 | nome
žádnej :-) je to to stejné ten odkaz co jsem dával byl pouze pro info a cenu sem nějak nezkoumal
o 16.01.2013, 16:23 | Lukasino
Bomba, díky ;)
o 11.02.2013, 08:53 | MajklM
Ahoj, pokud ještě nemáš koupeno, zkus si sadu sestavit odtud. Mám je doma a poměr cena/kvalita je dobrý. Doma je mám asi rok a zatím spokojenost. [ Link ]
o 15.02.2013, 14:30 | prohifi.cz
Teď jsem narazil na:
[ Link ]

přijde mi to jako hodně dobrý poměr cena/kvalita ... určitě lepší než nože v obchoďákách za pár korun.
o 15.02.2013, 15:02 | tappaja
Klamou telem, tim nejvetsim jsem si malem ufik prst, viz nahore...

Jsou pomerne mekky, dobry tak na skrabani brambor (ale to 100x lip poslouzi keramicka skrabka)
o 22.11.2021, 18:05 | LukeFab
Trochu to tu oživím. Koukám po nové sadě. Co říkáte na nože Fiskars Edge? [ Link ]

Díky
o 22.11.2021, 19:38 | All
Já mám rád japonské nože. Některé jsem kupoval tady: [ Link ] . Především 2 nože (Nakiri a Santoku) od Ichiro Hattori (snad jsem to příliš nezkomolil).
Mám pár nožů od plzeňského nožířství POK. Mám ale pocit, že kuchyňáky už snad ani nevyrábí. Přeprodává Wusthoff tuším.
Osobně bych si asi vybral nějakou sadu tady: [ Link ] . Nebo možná jednotlivé nože. Pokud japonské chtěl bych santoku, sushihiki a nějaký malý loupací. Možná Petty.
Přece jen jsem evropan (říkala máma) tak jsem volil nože Western style.
Fiskars obecně dělá slušné věci. Já mám jiné oblíbence, ale nebál bych se jich. Osobně je ale neznám.

o 22.11.2021, 19:55 | crestik
jeden známý brousí nože s klidně mi doporučil čínské XinZuo, že za tu cenu jsou hodně slušné.
o 22.11.2021, 20:30 | Mr.Scully
Nože od nožířství Pok jsem měl taky a nenadchly mě, celkem hnusný, obyčejný a za dva měsíce tupý stejně jako každej jinej nůž.

XinZuo mám taky, jsou to doporučené nože v podobě výkon/cena. Když jsem je měl v ruce, tak jsem byl nadšený, nicméně tupí se taky docela rychle. Moc to nechápu, kdysi jsem si koupil nějaký tuctový nůž snad od Tescomy nebo podobné značky a byl ostrej snad dva roky.
o 23.11.2021, 10:55 | All
Mr.Scully: ono možná záleží na řadě od Poka. Mám jejich kované nože a nejsou ani hnusné ani se nijak mimořádně netupí. Nejlevnější řada příliš pohledná nebyla. S tupením nemám zkušenost. Snad jen takovou, že jsem svoje kované koupil někdy v r. 2009 a fungují. Těsně po povodni 2010 jsem od nožířství dostal cca 50 nožů abych je rozdal mezi naše postižené vesničany což jsem učinil. Byly z nejlevnější řady a někteří je používají dodnes. Není na nich nic vyjímečného, ale jsou dobré. Taky jsem ještě nepotkal nůž, který by občas nebylo potřeba přibrousit.
Jednu perličku bych snad přece jen. Někdy kolem r. 1975 jsem si koupil tzv. lovecký nůž v kožené pochvě za cca 19,- Kčs. Furt skvěle funguje. Naposled jsem ho brousil pod vodou a na koženém kotouči před cca 10 lety. Ani ho neobtahuju.
o 23.11.2021, 10:59 | Mr.Scully
Jj, je to možné, já toho Poka dostal jako dar a netuším, co to bylo za řadu, přišel mi hrozně tuctový a rozhodně nekrájel líp než jakýkoliv jiný spotřební noname nůž za pár kaček.

Já vlastně ani nevím, jak se posuzuje kvalita nože. Pokud ho koupím a je superostrý... a za měsíc je tupý, je to dobrý nůž nebo špatný nůž? Očekávám výdrž, abych ho nemusel brousit pořád dokola. Nejlíp mi v tomhle ohledu vyhovoval nůž tuším snad Zepter (ne Tescoma, jak jsem psal v minulém příspěvku), ten byl ostrý tři roky. Z XinZuo jsem byl zpočátku úplně hotovej, ale po půlroce tupé (a to je používám málo), čekal jsem větší výdrž.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3411 sekund.