Navštíveno 1784x

26.02.2013, 12:13 |
Meda Potrebuju trochu pomoci, resime auto, ktere bylo koupeno cca cerven 2006 na dily, tenkrat nikoho nenapadlo ho pojistit, nebo odhlasit, vymahani prispevku nepojistenych funguje az od 2009 a v tu dobu si na to samozrejme nikdo nevzpomnel..
Jde o to jak se vyhnout placeni prispevku za 4 roky (zatim zadne predvolani ZATIM neprislo). Cestne prohlaseni o tom, ze auto suplovalo psi boude na zahrade ani zkouset nebudu, u meho auto to loni nevyslo a za pul roku jsem platil 14k.
EKO likvidaci se starsim datem nekdo umi? Samo to nechci zadarmo..
minulý týden jsem řešil něco podobnýho a našel jsem tohle:
Zkuste ještě zjistit na registru, kdy byla provedena poslední technika. Jestliže v roce 2004, pak záleží i na přesném datumu. Pokud pojistka zanikla před 1.5.2004 a technika byla vykonána také před tímto datem (její platnost mohla tohle datum přesáhnout), pak můžete auto vyřadit bez dalších papírů. Asi bych to na Vašem místě udělal, že by vůz pět let někde jezdil bez techniky a pojistky, je málo pravděpodobné (už by ho nejspíš dávno chytli) a pochybuji také, že by si ho někdo schovával coby veterána. Ne, to je téměř vyloučeno.
Zjistěte si přesná data zániku pojistky a poslední techniky, bylo-li to před 1.5.04, dá se to řešit. Pokud později, současná legislativa je natolik zmršená, že nemůžete dělat takřka nic, jen tvrdit, že auto neexistuje, nicméně jej nelze vyřadit. Za neexistující auto nemusíte platit pojistku ani žádný příspěvek ČKP.
Ještě je také možnost nahlásit ztrátu SPZ a TP, vyfasovat nové a dát to všechno do depozitu - a je pokoj navždy.

26.02.2013, 12:50 |
Tendr Nezávidím vůbec, já dnes platil 1920,- za několik málo dní kdy auto nebylo pojištěné. (Zrušení pojistky a než dali vědět, že pojistku zrušili uběhlo několik dní než jsem stihl znova přihlásit) Každopádně moje blbost, neplatil jsem včas a tak jsem si to přeplatil...

26.02.2013, 20:37 |
Meda "Za neexistující auto nemusíte platit pojistku ani žádný příspěvek ČKP"-tohle me zajima, jak jsem psal vyse, me cestne prohlaseni o tom, ze auto nestoji na pozemni komunikaci a je z nej absolutne nepouzitelny vrak vubec nepomohlo :(
Zkusim zjistit data tech pojistek a technicke, pri nejhorsim bych to asi mel ladovat timhle smerem, pokud to tak opravdu je mozne udelat.
Jak dlouho to můžou zpětně požadovat ?
Nebo jinak,jak jsou rychlí ?

26.02.2013, 22:48 |
Meda No me to prislo loni, ted uz to bude cca rok a platil jsem za obdobi 11'08-5'09, takze tri roky.. Chodilo to v trimesicnich vlnach cca po par tydnech, takze jsem vzdycky zaplatil za 3 mesice a za 3 tydny mi prisel dalsi dopis :( A kdyz tohle vsechno probehlo prislo mi na auto ktere jsem pul roku predtim prodal, tam uz byli rychlejsi.
Ale treba manzelce prislo, ze ma zaplatit myslim 1 den, kdyz se to nestihlo uzavrit pri prepsani majitele z leasingovky na ni a netrvalo jim to snad ani mesic..
TO jsi mě nepotěšil :( takže mě to asi taky čeká, 2010 jsem měl auto nepojištěné více než půl roku, na pojištovně mi zrušili pojistku a nedali vědět.

26.02.2013, 23:25 |
1kw | Upraveno: 2013-02-26 23:25:48
Občas jim trvá sotva pár týdnů, někdy déle. Když se to nestihne do 10 dnů tak je vymalováno :/ (70,-/den bez POV myslím)

27.02.2013, 19:33 |
Meda Tak jak s tou likvidaci, pomuze nekdo?
tak na CKP jsem volal vcera. Mam 3 dny nepojistene vozidlo. A prej na to maji 3 roky a mam cekat na jejich vyzvu. Samovolne to doplatit nelze.
to Meda eko likvidace prej neco stoji.
Ale mam cloveka co to vyradi z registru.

28.02.2013, 09:07 |
Meda Vim, vsechno neco stoji, v tom problem neni, potrebuju ale udelat ji zpetne, normalni eko umim taky.. Vyradit z registru to asi zeptne nejde, ze jo..

02.03.2013, 10:11 |
Meda Tak kdo pomuze, docela to specha.. :)