Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > PC na firmu - zkrácená záruka?

o Navštíveno 5925x o
o 01.03.2013, 20:31 | Leveler
Mám na czc.cz v košíku připravenej počítač na objednání.Kamarád se mě nabídl, že to můžu vzít na jeho firmu. Ale řekl že se mi tím zkrátí záruka na 1 rok? Co je na tom pravdy? Přitom komponenty mají zaruku od 3 do 10 let.Takže když si něco koupím na firmu a ta věc má pro normal lidi záruku třeba 3roky tak živnostník má jen jeden rok?
Pokud ano tak určo rači dám o těch 5000 víc at je záruka jak má být.
Díky za info

o 01.03.2013, 20:37 | hanx
Ano je to pravda, na firmu je záruka 1 rok. Každopádně to je otázka - výrobní vada se do roka většinou projeví. záleží na tobě jestli se ti vyplatí ušetřit a riskovat že to co ušetříš vrazíš do případné opravy (na rovinu, většinou se to nesere, ale stát se to může)

a nebo naopak to zaplatíš a budeš riskovat, že jsi to do záruky vrazil zbytečně.

Já osobně jsem pro první možnost .)
o 01.03.2013, 20:46 | Driver3
občas (jsou spíše vyjímky) se stane, že do 3 let odejde deska, vyjímečně disk a nebo paměti, zdroj má výdrž pokud není nějaký lepší tak okolo 2-3 let (mám na mysli třeba ty jebky fortrony, odcházej jak na běžícím pásu, většinou těsně po záruce značkové sestavy... (2-3 roky)
Takže seasonic (3 roky z.) a nebo třeba ty corsairy HX, které měli vnitřnosti ze seasonicu (záruka snad 5 nebo 7 let) tak ty jen tak neodejdou :-)

Takže investice do případných oprav Tě vyjde rozhodně na míň jak 5000 :-)
o 01.03.2013, 20:47 | Pekys
Firmy se řídí obchodním zákoníkem, kde je záruka 1 rok. Koncový zákazník se řídí občanským zákoníkem, kde jsou 2 roky.

Jinak teda u Alza bežne nakupuji na firmu, a záruka je různá. Od 12 do xx měsíců. Komponenty nebyl problém reklamavat těsně před skončením 2 lete záruky. Je to asi hlavně o přístupu obchodníka.
o 01.03.2013, 20:55 | Leveler
Dneska sem volal na CZC a bylo mě řečeno, že by to tam muselo být napsané u dané věci, že je záruka jen jeden rok. Třeba u Ipadu to napsané mají, že pro živnostníky je záruka jeden rok, tak právě nevím no.
Jako jasný ono se posrat nic nemusí, ale odejde mě po roce grafika za 7000 a je to v prdelece už:)Je to risk a možná i zisk:)
o 01.03.2013, 20:57 | clown
ptej se po rozsireni zaruky, poradni prodejci to nabizej .. bez problemu :) hlavne, kdyz si vemu server s 24/7/7 na 3 roky za 9000, tak super :)
o 01.03.2013, 20:59 | Driver3
a jinak vím ještě že HP mívá taky u svých výrobků 1 rok záruku pro firmy...
Jinak u nás na firmě máme normální záruky 2-3 na sestavu... i když porušíme pečeť, jelikož lezeme dovnitř a děláme povyšování, údržbu (čistění prachu), když něco odejde tak okamžitě jednáme a zjišťujeme co a jak, vyměníme zdroj nebo co je potřeba, aby se mohlo pracovat a pošleme jen třeba zdroj na reklamaci :-) (máme tak trošku exklusivní smlouvu s dodavatelem) takže nás to tam moc netankuje :-)
o 02.03.2013, 11:48 | kiddhombre
HP ma v nabidce i produkty, pro ktere plati standardni zaruka i pro firmy. Mame ve firme jeden takovej naslaplej NB :)
o 02.03.2013, 12:42 | clown
taky proc vy low cost sracka HP vyrobena v Polsku mela 2r zaruku pro firmy, kdyz to do te oblasti neni smerovany vyrobek .., od toho jsou vyssi modely :)
o 02.03.2013, 12:46 | HIGHTOWER
teď jsem natrefil při hledání NTB u Softcomu nabídku pro FO i PO záruku 24 měs., neb je to mezinárodní záruka a tak je 24 měs. Konkrétně to bylo u Asus NTB:

Záruka: 2 roky pro FO i PO, mezinárodní.
o 02.03.2013, 12:54 | clown
HT ato ma Asus i zaruku a servis na Ukrajine :))

Asuse, kdyz uz tak za 20t a vejs, jinak je to vse stejne .. jdi se kouknout do Electroworldu ci Datartu ..,
ja si vybral pro mne nejaky Lenovo a SONY ale 600 / 700 euro :( zbytek jak bizuterie pro 4% iPhonisty :)) desny
o 02.03.2013, 13:13 | HIGHTOWER
já nevím, jen že jsem na to natrefil :-)
o 02.03.2013, 21:35 | clown
HT ja vim, ja resil notesy na Ukrajinu :)) Zaruka problem :))

i kdyz HP nemam rad, tak dnes u nas je lepsi servis on site na HP, nez na DELL :) A to mam vic nez rad Toshibu, pac ta se mi nesere, nikde a nikomu (v obehu jich mam cca 50)
o 02.03.2013, 21:46 | HIGHTOWER
No, HP, to mě dodělalo :-D
Jedná se sice o tiskárnu, ale totálně o ničem. V Jeremenkově ul. v Praze už tiskárny (a ještě něco) neberou (i když jsem to tam měl s sebou) a jen přes službu Door to door (ode dveří kede dveřím). No a je to tak, že pošlou novou tiskárnu, po vyzkoušení se pak člověk dohodne s tím, co dovezl tu novou na odvozu té staré, ale dělají jen do 16 hodin ten rozvoz, super, když někdo dělá v terénu a dohodnout se na určitém místě je makačka :-( Tiskárnu mi přivezli, ale dement řidič nepochopil, že když řeknu orientační bod, kam má přijet a zavolat, že za 3 minuty tam budu, tak ten blb to dal do té firmy, co byla jen orientační a odjel, ani nevolal před ani potom. Naštěstí mi volali z té firmy, že tam mám zásilku, takže jsem si jí tam vyzvedl no a kontakt na dopravce žádný, takže dohoda na odvezení té nefunkční žádná, z HP se nikdo neozval a já tam znovu nevolal, neb to není můj problém, ale dopravce vs. HP a já nebudu nikoho nahánět. A z HP se ani po roce nikdo neozval, takže asi docela bordel, když nemají kus za kus v nějakém systému, bo jak to mají. Takže super služba :-( Door to door! Já tiskárny mám obě (jedna nefunkční), oni ani tu nefunkční...
o 03.03.2013, 13:34 | Harryp
Hanx/Pekys: Dle obchodního z. (řešilo se to tady na fóru už mnohokrát) NEexistuje žádná lhůta! Žádných 12 měsíců co uvádíte! Pozor na to. Lhůta je pouze na dohodě. Je tady spousta značek na IT trhu kde jsou reálně 3, 6 měsíců atp. Většina obchodníků dává záruku takovou, jakou garantuje samotný výrobce.

Nicméně zde zmiňované HP má u PCček příplatek na 3Y záruku cca 500.- :-)
o 03.03.2013, 13:51 | walish
clown: Pokud vím, tak Asus má servis na noťasy v Brně.
o 03.03.2013, 14:04 | maresk
wallish: Asus má servis v Ostravě - SIL eastern europe, pokud vím
o 04.03.2013, 09:38 | duke
Je to přesně jak píše výše Harryp, v obchodním zákoníku není doba záruky stanovena, pouze je zde že si ji obchodní strany stanoví mezi sebou smluvně.
Tudíž pokud koupiš na IČ něco, kde bude na dokladu uvedena záruka, je pro tebe tato platná.
Takže pokud ti prodejce na dokladu rozepíše záruky na IT komponenty jednotlivě, tak budou platit - v tomto případě bude faktura smluvní doklad.

U HP je opravdu základní záruka pro firmu jeden rok, ale příplatek za 3 letou není velký.
Ale pokud by měl prodejce špatně nastavený fakturační systém a vyfakturoval ti HP na firmu s uvedením záruky pro běžný lid (24měs), tak by platila ta 24 měsíců, protože byla smluvně uzavřena fakturou... Prodejce by nemohl uplatnit zpětně 12 měsíců s tím, že HP to tak má a rozdíl doby a případný servis/reklamace by nesl na vlastní náklady.
o 04.03.2013, 09:55 | AR
maresk: ano, asus má v ově dvě haly, jena je servis a druhá výroba (i když se nějaký ten pátek jmenuje pegatron)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3237 sekund.