Navštíveno 1864x

06.07.2013, 11:54 |
zach Zdravím,
chci si kupovat malej kompaktní foťák.
Požadavky:
malá velikost, blbuvzdornej-tzn jednoduchý ovládání a žádný velký vychytávky,co nejkvalitnější fotky a hlavně i za šera a za tmy,takže i dobrej blesk,slot na klasickou SD kartu,stabilizace obrazu. cena dejme tomu do 5000,-
Máte někdo nějaký tip nebo zkušenost?
Olympus SH-21 fotí za ty peníze rozumně a má dobrou výdrž baterky

06.07.2013, 12:19 |
Kamil
popripade se da sehnat i nikon 7700 ale ani tim p330 nic nezkazis. velkej cip, super svetelnost..
Mám právě Nikon P330, který zmiňuje Kamil a jsem z toho foťáku nadšen... za ty peníze moc dobré. Mám i možnost srovnání s dražšími foťáky včetně kompaktů. Za své peníze výborný
já můžu doporučit panasonic, mám zkušenost se třemi růunými a pokaždé moc pěkné fotky.
Za sebe bych doporučil podívat se po Olympus XZ-1 (lehce nad limit - od 6,5K).
OT: měl jsem podobný požadavky - user friendly (blbuvdornost), kapesní rozměry, cena cca 5K a chtěl jsem dobrousvětelnost objektivu. V ruce jsem měl kromě jiného vychvalovaný Nik 330 a 7700, Olymp XZ1 a XZ2 a nějak extra mě to neuchvátilo za ty peníze.
Po dlouhém bádání jsem koupil malý CSC Olympus E-PM1 + 14-42. Se základním objektivem je za 6,5 až 7K a maximální spokojenost :-))) oželel jsem mikro rozměry, zato mám pěkný fotky (celkově to ale je kompaktnější než běžné ultrazoomy). Po dokoupení 45mm objektivu mám doma další fantastickou hračku.
Držel bych se toho co píše Kamil, nic lepšího není. Pokud to má být fakt za bůra, tak jeho přechůdce P310, ale má menší číp a víc MPix, takže obrazově je horší, nicméně objektiv se skvělou světelností má také a to je to co dělá P3xx tak skvělým kompaktem. Sám mám P300 a max. spokojenost.
Já měl jeden čas i Fuji X10, což je o dost dražší kompakt s lepším objektivem a větším čipem. Je pravda, že se mi tam občas barvičky líbily ještě o trošku více než u Nikonu, ale cena byla skoro dvojnásobná.
S Nikonem P330 jsem hodně spokojen. Hlavně ho můžu kdykoliv dát do kapsy u bundy a žádný problém. Je to vážně kompaktní foťák.

09.07.2013, 18:16 |
Fipo za mě taky olympus xz-1. Fotky krásný a je levnější jak p330

13.08.2013, 10:27 |
Losky tak tady ten Nikon zas až tak do nebes nechválili:
[ Link ]