Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > někdo přes tesařinu ? Carport u domu

o Navštíveno 2545x o
o 10.07.2013, 21:57 | Pepíno_Honda
U domku bych si chtěl postavit carport na dvě auta. Plocha je daná. šířka od obrubníku u domu k obrubníku na druhé straně je 630cm, od schodů k obrubníku vzadu to je 545cm. Vzhledem k modernímu vzhledu domu chci pultovou střechu,sklon dozadu, kdy jsem ale limitován tou horní mřížkou vedle vchodu - výdech z rekuperace. Její spodní hrana je ve výšce 235cm od budoucí zámkovky. Další co jsem si vymyslel, tak nechci vepředu uprostřed žádný sloup, vzadu samozřejmě už jo. Na střechu budu dávat vzhledem k váze a sklonu plech ( trapéz apod. ). Toto posuzuji z plechové garáže, kterou mám na pozemku, kdy i s malým sklonem není vůbec žádný problém.

Je tu někdo, kdo by byl ochoten něco navrhnout tak, aby to bylo koukatelné, a hlavně plně funkční ? Jinak se jedná o Cvikov, předhůří Lužických hor, takže tu bývá dost větrno...

foto k příspěvku  od Pepíno_Honda

o 10.07.2013, 21:59 | Pepíno_Honda

o 10.07.2013, 22:01 | AR
OT: co to máš za barák? Kubis od Rýmařova?
o 10.07.2013, 22:05 | Pepíno_Honda
nene, dřevostavba to sice je, ale je to Futura od Domesi
[ Link ]
o 11.07.2013, 09:29 | Knightey-
Zavolej bratrankovi, je tesar/truhlar, delal tatovi na tom baraku ve cvikove, tak se snim muzes dohodnout co a jak. Rekni ze mas cislo ode me, prijel by se podivat klidne a muzete se dohodnout konkretneji ju?
Tel: 723/522125
o 19.10.2013, 18:02 | Pepíno_Honda
tak jsem se do toho pustil nakonec sám :) něco jsem načrtnul, kamarád tesař zkouknul, objednal dřevo a šlo se do toho. Teď ještě nahoru prkna a trapez v černošedé barvě..

o 19.10.2013, 18:02 | Pepíno_Honda

o 19.10.2013, 18:42 | HIGHTOWER
nebude ti pak sníh tu "větračku" zakrývat v zimě? Vypadá to na krytinu těsně pod hranou větračky a tím napadne 20 cm sněhu a máš to pozakryté?
o 19.10.2013, 19:01 | Pepíno_Honda
jj, to je věc, která se bude muset řešit operativně :) nicméně v tuto chvíli rekuperace není osazena, takže budu moct pozorovat, co budě dělat sníh na střeše...
o 19.10.2013, 19:04 | HIGHTOWER
Ale ono i tak, nějaké osazení, aby sníh se neopíral o omítku taky budeš dělat nebo ne :-)?
o 19.10.2013, 20:28 | radek.613
Já mám jednu technickou.... proč střecha raději není klopena od domu (od fasády), protože:
1. by to tak blbě nevypadalo při bočním pohledu na dům, jehož "vodorovnost" značně podtrhuje jak veliká plocha stěny, tak nízká střecha, tak hlavě to podlouhlé uzounké okno či co to je, a šikmá střecha stání pro auta teď do toho pohledu vnáší nevhodně "stravitelnosu" šikminu
2. déšť i sníh by mnohem méně atakoval fasádu a nezůstával u stěny, hned by pádil od domu šikmým skluzem dolů
o 19.10.2013, 20:42 | Kotass
má pravdu předseda .. taky by mi dávalo větší smysl klopit to od domu
o 20.10.2013, 07:21 | Dudelina
Jako radek, ale to už je teď jedno...
o 20.10.2013, 19:18 | Pepíno_Honda
ano, bylo by to logičtější, ale asi bych nebyl pak schopen vytvořit rozumný sklon tak, abych pod to mohl zajet MPV. Od "čisté podlahy" k překladu to bude cca 190cm. Ale děkuji za názor !
Jinak ten boční pohled je pouze pro souseda, kdy jsme jako poslední ve slepé uličce, kdy jemu je to jistě jedno a nikdo jibý zde nechodí...
o 20.10.2013, 20:27 | HIGHTOWER
Tak co, u stěny to oplechuješ tak cca pro sichr 30 cm, bo kolik sněhu vám tam může napadnout a je klid od sněhu ;-) a u větračky nevím jak moc to potřebuje dýchat, tam uděláš třeba 10 cm odsazení a taky vyřešeno ;-)
o 21.10.2013, 08:07 | Q
máme v hradci linku na trapéz kdybys potřeboval. www.feraltk.cz :-)
o 21.10.2013, 08:41 | Zdeny60
Proč jsi tu střechu neprotáhnul od kraje ke krajíi?? Mohl jsi ušetřit hromadu práce s odklízenm sněhu před vchodem a nestálo by to o moc víc. Já osobně bych udělal střechu přes celou šíři, se sklonem OD baráku ven, aby nějak aspoň navazovala na sklon střechy domu. Ale mě neber vážně:-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3645 sekund.