Navštíveno 2546x

U domku bych si chtěl postavit carport na dvě auta. Plocha je daná. šířka od obrubníku u domu k obrubníku na druhé straně je 630cm, od schodů k obrubníku vzadu to je 545cm. Vzhledem k modernímu vzhledu domu chci pultovou střechu,sklon dozadu, kdy jsem ale limitován tou horní mřížkou vedle vchodu - výdech z rekuperace. Její spodní hrana je ve výšce 235cm od budoucí zámkovky. Další co jsem si vymyslel, tak nechci vepředu uprostřed žádný sloup, vzadu samozřejmě už jo. Na střechu budu dávat vzhledem k váze a sklonu plech ( trapéz apod. ). Toto posuzuji z plechové garáže, kterou mám na pozemku, kdy i s malým sklonem není vůbec žádný problém.
Je tu někdo, kdo by byl ochoten něco navrhnout tak, aby to bylo koukatelné, a hlavně plně funkční ? Jinak se jedná o Cvikov, předhůří Lužických hor, takže tu bývá dost větrno...

10.07.2013, 22:01 |
AR OT: co to máš za barák? Kubis od Rýmařova?
nene, dřevostavba to sice je, ale je to Futura od Domesi
[ Link ]
Zavolej bratrankovi, je tesar/truhlar, delal tatovi na tom baraku ve cvikove, tak se snim muzes dohodnout co a jak. Rekni ze mas cislo ode me, prijel by se podivat klidne a muzete se dohodnout konkretneji ju?
Tel: 723/522125
tak jsem se do toho pustil nakonec sám :) něco jsem načrtnul, kamarád tesař zkouknul, objednal dřevo a šlo se do toho. Teď ještě nahoru prkna a trapez v černošedé barvě..

nebude ti pak sníh tu "větračku" zakrývat v zimě? Vypadá to na krytinu těsně pod hranou větračky a tím napadne 20 cm sněhu a máš to pozakryté?
jj, to je věc, která se bude muset řešit operativně :) nicméně v tuto chvíli rekuperace není osazena, takže budu moct pozorovat, co budě dělat sníh na střeše...
Ale ono i tak, nějaké osazení, aby sníh se neopíral o omítku taky budeš dělat nebo ne :-)?
Já mám jednu technickou.... proč střecha raději není klopena od domu (od fasády), protože:
1. by to tak blbě nevypadalo při bočním pohledu na dům, jehož "vodorovnost" značně podtrhuje jak veliká plocha stěny, tak nízká střecha, tak hlavě to podlouhlé uzounké okno či co to je, a šikmá střecha stání pro auta teď do toho pohledu vnáší nevhodně "stravitelnosu" šikminu
2. déšť i sníh by mnohem méně atakoval fasádu a nezůstával u stěny, hned by pádil od domu šikmým skluzem dolů
má pravdu předseda .. taky by mi dávalo větší smysl klopit to od domu
Jako radek, ale to už je teď jedno...
ano, bylo by to logičtější, ale asi bych nebyl pak schopen vytvořit rozumný sklon tak, abych pod to mohl zajet MPV. Od "čisté podlahy" k překladu to bude cca 190cm. Ale děkuji za názor !
Jinak ten boční pohled je pouze pro souseda, kdy jsme jako poslední ve slepé uličce, kdy jemu je to jistě jedno a nikdo jibý zde nechodí...
Tak co, u stěny to oplechuješ tak cca pro sichr 30 cm, bo kolik sněhu vám tam může napadnout a je klid od sněhu ;-) a u větračky nevím jak moc to potřebuje dýchat, tam uděláš třeba 10 cm odsazení a taky vyřešeno ;-)

21.10.2013, 08:07 |
Q máme v hradci linku na trapéz kdybys potřeboval. www.feraltk.cz :-)
Proč jsi tu střechu neprotáhnul od kraje ke krajíi?? Mohl jsi ušetřit hromadu práce s odklízenm sněhu před vchodem a nestálo by to o moc víc. Já osobně bych udělal střechu přes celou šíři, se sklonem OD baráku ven, aby nějak aspoň navazovala na sklon střechy domu. Ale mě neber vážně:-)