Navštíveno 5861x

14.07.2013, 19:16 |
capo Potřebuju na palubku přilepit takový to plastový kolečko, na který se potom dá dát přísavka třeba s držákem na telefon. Už jsem tam to kolečko přilepený měl něčím co jsem dostal k držáku, ale nedávno v teple to nepřežilo.
Jakou oboustranou pásku, případně jiné lepidlo, mám sehnat aby to bylo v budoucnu ještě nedestruktivně odlepitelné?
Třeba držáky na gopro kamery mají extra pevné lepící štítky - dá se tohle někde sehnat? Potřebuju cca kolečko o průměru 6cm...

14.07.2013, 19:28 |
capo Aha, tak jsem ještě trochu googlil - to co používá gopro je páska 3M VHB.
Akorát že se ta páska standardně prodává velmi úzká a 33m dlouhá, za asi 300.
Já bych potřeboval větší plochu. Pokud by někdo věděl kde sehnat větší plošky, nebo srovnatelný konkurenční produkt, uvítám jeho radu...
ta 3M bude někde v práci, jestli si vzpomenu, tak mrknu, ale je tuším asi 10-15mm široká

07.09.2013, 23:17 |
capo Tak jsem nakonec koupil něco od Pattexu, ultrastrong powerbond od Tesa, kterej by měl udržet údajně 100kg/m2.
Realita je taková že ta páska nedrží absolutně vůbec, byly to úplně vyhozený peníze.
Máte někdo nějakej tip čím to přilepit aby to drželo?
to capo:
mám toto
[ Link ] mám doma nějakej kousek tak mohu poslat na odzkoušení, drží to hodně.

08.09.2013, 09:23 |
capo Bohužel jsi neposlal odkaz na konkrétní výrobek ale celou kategorii, tak předpokládám, že máš na mysli jednu z těch dvou oboustranek. Na Patex jsem už koukal, vycházelo to cenově jak 3M s tím že porovnání čísel pevnosti úplně někde jinde. Kdyby se ti s tím chtělo posílat tak se tomu nebráním, ale pokud ještě někdo nedoporučí něco jiného, koupím 3M a nebudu to řešit. U té prostě věřím že to držet bude i na té palubce...
[ Link ] tato je to, já tím lepím suchý zip na plasty a perfektně to drží..
A mels to poradne odmasteny?

08.09.2013, 14:02 |
capo On je nejspíš trochu problém v tom že to není úplně hladká plocha - jde o ten měkčený plast na vrchu palubky v oktávce...
Odmaštěný to bylo benzínem.
Zkusil bych to odmastit necim lepsim
Koukni po penovejch obostrankach

09.09.2013, 08:26 |
capo Hoď nějakej konkrétní produkt se kterým máš dobrou zkušenost pls.
Odmastit mohu zkusit třeba lihem, ale zajímalo by mě co máš proti technickému (což jsem předtím nenapsal :) benzínu a jeho odmašťovacím schopnostem?
...asi tolik, že benzín uplně neodmastí. Existují schopnější věci, ale chce to vyzkoušet, jestli ti to nesežere přístrojovku i s budíkama
nej oboustranka co jsme mel byla 3M co pouziva Skoda Auto v prvovyrobe, lepi s tim listy dveri
suprovy jsou oboustranky 3M co se davaj v baleni kdyz si koupis svetla denniho sviceni
z tech za par korun neni spatna straline z kelly, je bila ale celkem drzi a je penova
a na odmasteni pouziame veci pro lakovnu, cim se odmastuje pred strikanim laku, pak treba lihovy porstredek je dobrej