Navštíveno 4707x

Rád bych si v zimě pronajal na jeden delší večer nějakej salónek (pro 20 lidí), kde by se dalo opéct sele a posedět, nikdo by nás neotravoval kromě obsluhy. Ideálně nějaká hospůdka v Brně, na kraji Brna a blízkého okolí.
Představa taková, že sele někdo nachystá a bude ho opékat.
Projíždím net a nikde nic moc, kromě Montany v Kohoutovicích.
Napadá někoho něco, nebo má s něčím zkušenosti?
Zase nechcu aby sele stálo 10 000 Kč, jak jsem na netu narazil :o)
tak nic, podle nazvu jsem tu cekal spis pozvanku :-)

07.08.2013, 11:28 |
tesil Pokud se ti to zda dost, tak uz dal nemusis shanet. 20 lidi to mas 500 na hlavu a tim, ze to mas s veskerou pripravou mi to na hospodu neprijde moc.
:o))) pozvánka to není :o)
Nemám tušení, co to stojí právě, ale je fakt, že když to podělím lidima, tak těch 500 je asi ok.
Měl sem za to, že třeba sele je okolo 4000 Kč plus příprava plus grilování (6000 Kč)..jasně, je to od velikosti...

07.08.2013, 11:42 |
tesil Tak pokud sezenes hospodu, kde vari jen za naklady, tak se do 6 vejdes:-)
Kdyz koupis v Makru steak za 80,- tak proc v knajpe stoji 250,-?
:o)) ale jo, já to nechcu zadarmi :o)......tržbu by měli ze škopku a tvrdýho a z prasete, nechcu to za náklady :D
Spíš mi poraď, kde se poptat :D

07.08.2013, 12:44 |
tesil Nic me nenapada, jen si pamatuju, ze kdyz jsme si na akcich delali prase sami, tak jsme byvali nekde na tech +-4t. A to mne to prase shanel tchan, dovezl to vcetne grilu a sam to delal. Kdyz jem to loni chtel objednat na jedne akci s tim, ze mi vse zaridi a udelaji byl jsem na nejakych 12t. Takze pokud trvas na praseti, tak 10 mi prijde ok. Ja uz na prasata seru, musis cekat na orez, na vsechny se nedostane....Ted resime vsechny akce velkou grilovackou, kolinka, rizecky, nebo si delame zabijacku.

07.08.2013, 13:02 |
CRK nechce tohle někdo zařídit na kladně? hned se přidám :) omlouvám se za přis*ání
Vyser se na sele,dlouho to trvá,minimum masa,ale za to mraky kostí,žeber,kůží.....odpadu! Sele počité tak 80-100kc za kilo v živím,tzn-50zive/30 bez pajšlu a dalšího bordela,je lepší když vezmeš naloženo kýtu sice je tam kůža,ale žádná kost a cena cca 120/kg a sou to pěkný oříšky,který napichnes a grilujes. Možná bych věděl o něčem,zavole me kolem 20:00 a proberem ten tvuj nápad ;-)
taky jsme postupně přišli na to, že než celý prase je mnohem lepší kýta.

07.08.2013, 13:32 |
J-T. Přesně jak říká Jajinek! Na celé sele se vy...
My děláme vždy jen kýtu + krůtu (20kg "drobek") a všichni si pochvalujou a máš i na výběr masa (ocení obzvlášť ženský).
Osobně také doporučuju si najít flek a dotáhnout si tam půjčenej gril - vždycky tě to vyjde levněji a děláš si to podle svého...
:o)
Cha, no, to je nápad, krůta. Klidně kýtu, ono to sele ani nemusí být, to je pravda :D
Jajinek - je to ještě kůůrva za dlouhou, ale ozval bych se pak, jen spíš sonduju zatím zda je to reálné.
Celý prase není šatný, ale chce to otroky, co se o to budou starat a budou vedět jak se o to starat a nemít to jen jako jediný chod :-)
Jak myslíš,me je to buřt,ale abys potom nebyl v presu. Teoreticky ti dokážu zařídit vše,od hospody,grilu,profika co to umí točit a ne pálit az po to nejmenší-luxus maso,to ti muze preferovat celá parta z brna jaký chystam/dělám maso ;-)

07.08.2013, 14:04 |
hopa26 | Upraveno: 2013-08-07 14:05:40
Já teda musím říct,že zážitek a jídlo,je úplně někde jinde v případě,že se dělá celý čuník.Ještě podotknu,že se vyplatí sehnat a zaplatit člověka,který má zkušenosti a dělá to dobře,není nic horšího,než když se borec co si jen myslí,že to umí a zvládne udělat prase namrdá a krájí se napůl syrové ,nebo připálené maso,nebo to z grilu lidi přímo rvou.
Ono totiž když se lidi nají kůže,kýt,masa ze hřbetu a zbývá maso kolem žeber,tak nastává moje chvíle-sním ho neuvěřitelné množství.A žádná,opakuji žádná kýta se mu nevyrovná.Věřte zkušenému :-)
To mas pravdu,zážitek to je,ale nevim jak ty,ale ze zážitku se moc nenajis ;-) a za další,kdyz si to zpocitas Tak to maso ze selete te vyjde na cca 250-300kc/kg
Já to mám krapet pokroucené,neb mám známého řezníka,takže se opékají převážně selata s kýlou,případně se u nás přemnožila divoká prasata a tam je cena od myslivců ještě lepší.
A vůbec nejlepší je,když se necháš pozvat,tam ale samozřejmě musíš přinést lahev něčeho kvalitního,jít tam s RUMem stáčeným z barelu opravdu nelze.
Obecně je ale fakt,že díky krizi je úbytek oslav s prasetem citelný,naštěstí ne kolem mne.
Zajímavý je,že pokud pozveš lidi na grilování,z deseti pozvaných přijde tak 5 osob.
Pokud děláš čuně,pozveš tak 40 lidí,ale dorazí kolem šedesáti,z čehož lze usoudit,že je to mimořádnost,která dává oslavě punc vyjímečnosti a jen vegetarián si ji nechá ujít. :-)
presne tak, proste peceme PRASE
to neni jako peceme kytu, krutu... :-)

07.08.2013, 15:22 |
Jajinek | Upraveno: 2013-08-07 15:24:03
Ano,to mate pravdu,Pokud rekneš pečeme PRASE Tak přijde xxx lidí a atd ,ale zeptej se jakéhokoliv řezníka a řekne ti to co tady píšu ;-) ,dělám to teprve 17 let,takze se samozřejmě můžu mýlit ;-)
A k tomu pozvani -zvu jen ty co chcu vidět,pohostit je a doufám,ze nachystam neco extra co si jen Tak někde nedají a pochutnaj si a ne se dívat na vyžírky ......

07.08.2013, 15:24 |
CRK hopa26: velkej souhlas, pašík je pašík
naposled sem měl asi před třema rokama, bééé
Jajínek:Vůbec s Tebou nepolemizuji ohledně ceny,rozhodně je to dražší.Ono je to o tom,jaký lidi máš kolem sebe,co jsi schopný pro ně udělat,čím se jim odvděčit za věci,s kterými Ti pomůžou a z mého pohledu rozhodně vyjde levněji početní operace typu:přijď se starou a s dětmi na prase,jo je tam i skákací hrad a trampolína,takže se vo haranty nemusíš starat.Ve výsledku je to finančně asi takto,skákací hrad od kámoše z firmy zadarmo,trampolína z obecního úřadu za 200KČ ,divočák od myslivců,pán co mi točí má psa,takže si vezme zbytek,co se nesní a dám mu tisícovku.Gril za flašku.
Pokud pak náhodou potřebuješ,aby Ti ten kamrád odpáral DPH z cihel a tašek,ušetříš rázem 50tisíc,za které můžeš ještě deset let dělat každý rok jedno prase.
Ale nezvu ho tam kvůli tomu,jen je pak prima,když něco čemu nerozumíš nebo sám neumíš udělají lidi,kteří sice neumí udělat a zorganizovat prase-nebo nemají kde ale s hodně věcma jsou napřed-oproti nám vesničanům,zaměstnancům.

07.08.2013, 17:40 |
DaveF Vzhledem k náročnosti celého prasete jsme už kdysi přešli na naložené krkovice a občas krůtu.
Krkovici zvládne grilovat i člověk pod jistým vlivem, sama se maže a prostě nemá chybu. Měli jsme jich i 6 vedle sebe tj. víc jak 20kg čistého masa.
Prase je ok, ale je s tím práce, kýta proč ne ale může být dost suchá, prostě krkovice mi z toho vychází nejlíp.

08.08.2013, 00:12 |
Tommy | Upraveno: 2013-08-08 00:14:28
AllInOne jestli máš zájem tak dej vědět a můžeme něco vymyslet. Mám restu v Králově poli .. Moje číslo 739 436 136

08.08.2013, 12:09 |
Mika Švagr ma a prehrade i v reckovicich. Na ty přehradě by to asi bylo zlaty. Tel. 608222158.

08.08.2013, 19:33 |
Mika Zdar mrkni na odkazy a pokud se ti něco bude líbit tak tavolej Tomášovi Michálkovi. Zdar Míra Pavlíček.
[ Link ] ¨
[ Link ] [ Link ]