Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Skutr nejede, pls o radu

o Navštíveno 2450x o
o 16.08.2013, 11:05 | Antonio
Mám probém se skůtrem. po 2 letech jsem ze sklepa vytáhnul Hondu Dio. Trochu ji oprášil a chtěl nastartovat. bohuzel marně.
Nešel prošlápnout ani roztočit el. startérem, tak jsem se v tom 2 dny hrabal a hledal chybu v mechanismu startování. Až později me napadlo vyšroubovat svíčku a startovat. Startem motorem v pohode roztočil, jen z diry po svicce vystrikal olej.
Predpokládam, že se podelalo olejove cerpadlo a olej vytekl do válce, čímž vznikl kompres, ktery neslo pretlacit. Zajímalo by mě, jak se tam ten olej mohl jednoduse dostat? Myslel jsem, ze se olej s benzinem mixuje jeste pred karburatorem a do válce už jde namichany benzin s olejem, pak mi neni jasne, ze ve valci byl pouze olej. Ještě jsem to celé nerozebral, tak nevím zda je v karburátoru olej, nebo benzin, popr. jestli je i výfuk plný oleje.
Jedná se o Hondu Dio 50 s děleným mazáním.

dík za případné tipy:-)

o 16.08.2013, 12:04 | Jozzo
dle mého tam není žádné čerpadlo ale saje to podtlakem do karbcu ..a holt když to dlouho stálo tak to proteklo pomaličku do válce a dále... jelikož je to 2-takt ,tak kanálkama dolů a následně do výfuku... ,nebo byl píst v dobré poloze a zůstalo to jen ve válci
o 16.08.2013, 13:27 | Antonio
cerpadlo, popr mixer tam asi je, protoze to musi michat benzin s olejem (pokud olej nejde rovnou do valce). To ze to proteklo by se dalo pochopit, ale proc pouze olej, benzin vubec
o 16.08.2013, 15:24 | tappaja
Protoze se benzin odparil a zustal olej?
o 16.08.2013, 15:30 | Antonio
To se mi nezdá, jestli motorka micha 1:50, tak aby tam zustalo pul deci oleje muselo by tam byt kvanta benzinu. olej byl cisty, "vonavy" . jak bych ho vylil z kanystru. Vecer to rozeberu a dam info jak to vypada v karbcu
o 16.08.2013, 15:54 | Jozzo
proč by tam musel být mixér? normalně je to napojedno na sání v karbci..a víš co...rozeber to a pak můžem diskutovat
o 16.08.2013, 16:01 | Antonio
rekl bych ze tam bude neco takovveho [ Link ]
o 16.08.2013, 16:40 | Nora
dříve se běžně na zazimování motoru vstříklo oleje do válce a jednou protočilo, zabránilo se tak zareznutí válce, nebude to tento případ?
o 16.08.2013, 17:05 | Antonio
Nebude, odstavoval jsem to ja a nic takoveho jsem nedelal. Bylo tam toho fakt fest. Cela motorka od oleje, ja od oleje, pod moto kaluz jak byk. Myslim si ze ten podavac oleje se podelal a propustil to do valce
o 16.08.2013, 21:35 | Tendr
Tak u oilmastera je všechno možný :) Samozřejmě oilmaster má čerpadlo, poháněný od klikovky a že to proteklo do válce se mohlo stát. Je to vyústěný rovnou do karburátoru. Ted to budeš mít asi zavzdušněný tak koukni jestli není na čerpadle odvzdušňovací šroubek, dolej do plna nádobku a odvzdušní před prvním nastartováním, aby bylo zaplavený čerpadlo. Pro jistotu dej do nádrže mix, kdyby to nemazalo abys nezadřel, nic se nestane když to bude fungovat, jen budeš víc smrdět.
o 19.08.2013, 07:36 | TUNER
Na karburátoru by měla bejt na přívodu oleje kulička s pružinkou,která by měla zastavit olej poklud nejede čerpadlo,který za chodu tu pružinku přetlačí. Takže by mělo stačit vyčistit karbec,prostor klikovky a mělo by to zase lítat.
o 19.08.2013, 08:59 | Jozzo
nějaký progres?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3055 sekund.