Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Koupe auta - dostanu maly TP?

o Navštíveno 6051x o
o 18.08.2013, 00:50 | TomasW
Prosim o radu... V nedeli jedu mrknout na auto a pokud se bude libit, hned koupim. Nemam ale uplne jasno v tom co mi da prodavajici za doklady? Jasne ze kupni smlouvu, ale nevim jestli mi da i maly TP??? Bez toho nemuzu jet a nevim jestli on bez nej auto odhlasi.. nestaci k tomu jen velky tp a kupni smlouva? Diky

o 18.08.2013, 07:13 | mr.brain
Ne, maly TP se odevzdava pri odhlaseni... Navic podpisem kupni smlouvy se stavas fakticky majitelem (bez ohledu na nejakej registr) a tudiz zanika pojisteni (coz zas nezajima Ceskou kancelar pojistitelu a je mozny se s majitelem domluvit aby ji zrusil az treba od utery a od utery ty uz budes mit uzavrenou novou pojistku).
o 18.08.2013, 07:18 | bassaqq
Já bych se rád připojil k tomuto tématu...koupil jsem za levno O1, že bych si jí klidně nechal jen na díly. Je podepsaná kupní smlouva, majitel odhlásil na mě -> zůstaly SPZ i malý techničák, který je jen "proštípnutý".
1) je možné nějak auto přihlásit jen "na díly" a nemuset tak platit pojištění a jiné kraviny?
2) Pokud budu muset přihlásit a hodlám dát ihned značky do depozitu, musím stejně vyřizovat pojištění,evidenčnku a podobné věci?

Díky.
o 18.08.2013, 08:46 | tesil | Upraveno: 2013-08-18 08:47:58
TomasW: Domluv se s prodavajicim, at ti malej technicak da a pri odhlaseni nahlasi ztratu. Bude ho to stat tusim 50,- Pak ti posle velkej, spolu s novym malym - jiz procvaknutym a stim udelas prepis na sebe. Ten starej vyhodis. Pokud ti ho neda, nemas zadnej doklad, takze by jsi spravne nesmel jezdit. To samy zelena karta, at par dni pocka se zrusenim pojistky a kartu ti da, a ty si v klidu udelas novou.
o 18.08.2013, 09:27 | gizmi
Pojedes normalne na kupni smlouvu, rozhodne bych to neresil "ztratou", atd.. Nikdy te nikdo nebude buzerovat, ze jedes na kupni smlouvu (pokud bude podepsana ten den). Pojistku at ti necha zelenou kartu a do 3 dnu zrusi (ty si do 3 dnu udelas novou).

Bassaqq: na dily ho prihlasit nejde, dokonce kdyz ho budes "dohlasovat", tak zaplatis EKO (pokud neni zaplacene).. Na dily jsou 2 varianty - papir o likvidaci od nekoho kdo umi a nebo dohlasit a zmenit ucel provozovani (podepises, ze auto bude stat na soukromem pozemku a bude slouzit jako "neco". V obojim pripade muzes hned pak zrusit pojisteni. Jinak prostiplej technicak = neplatnej technicak. Depozit ti nic neresi, protoze casem to auto stejnak musis vyndat a hlavne jsou s tim jen potize. Depozit bez STK nejde, STK bez auta taky ne :D Navic se za depozit plati :)
o 18.08.2013, 09:52 | tesil | Upraveno: 2013-08-18 09:54:38
Nebude ho nikdo buzerovat do doby nez se stane maler...Nevidim problem v nahlasene ztrate.
A podepsana ten den a co den druhej, treti....Ne kazdej ma cas a moznost jit hned na urad a travit tam pul dne.
o 18.08.2013, 09:56 | PAVELK
Je vidět že tu panuje dost chaos : koupíš auto, domům jedeš na kupku ale pozor na pojištěni, pojistka je naprosto neplatná jelikož zaniká podepsáním kupní smlouvy, takže potřebuješ ihned novou pojistku !!
o 18.08.2013, 10:23 | gizmi | Upraveno: 2013-08-18 10:25:40
Tesil: :D :D :D nejlepsi je radit neco, co cloveka muze dostat do pruseru :o))) A to ze se nahlasi ztrata a nasledne se TP pri kontrole najde u noveho majitele jako "pruser" proste vidim. Na kupni smlouvu se necha normalne auto odvezt domu a holt ty 2 dny stoji. Strasnej problem. Beztak pri prodeji vozu je malej TP neplatnej a hlavni dokument je kupni smlouva.

Pavelk: to je sice pravda, ale kdyz to po ceste zborim, tak oprava skod klidne pujde z POVka pojistky nezrusene predchozim majitelem, protoze pojistovna to NEPOZNA. Takze v tom problem nevidim :o) Uz vidim blazna, ktery pojistuje auto jeste pred nakupem :o) Jasny, pak pojistit kdyz ho koupim a privezu, ale do te doby je to kravina.
o 18.08.2013, 10:44 | tesil | Upraveno: 2013-08-18 10:46:12
Co placas, ja tady pisu neco o tom, ze ma po nahlaseni jezdit zvesela na nahlasenej technicak? Kdyz auto koupi, tak nez puvodni majitel nahlasi ztratu je to normalni ofiko doklad, na rozdil od KUPNI SMLOUVY, coz doklad od vozidla neni a nikdy nebyl! Nesmite tak verit bazarnikum. Pak dostane ustrizenej nebo procvaklej od novyho majitele a ma 10 dni nebo kolik na dohlaseni.

A s tou pojistkou a jejim zaniku je uplnej nesmysl.
o 18.08.2013, 10:47 | Rudi
Gizmi i ten malej TP platí, ikdyž je procvaklej bo tam většinou stříhaj do krajů, aby tam označili nějakou platnost či datum ne? Čili bych řekl, že 10dnů po odstřihnutí bude ještě platit...
o 18.08.2013, 10:54 | tesil
Ne, gizmi to myslel, ze bude jezdit na ten nahlasenej ztracenej a pri kontrole fizlama se objevi.
o 18.08.2013, 12:07 | gizmi
Rudi: jako Tesil.. s malym TP jak rikas - 10 dnu.. ;)
Tesil: nemas pravdu, precti si podminky pojistky. On to myslel kolega dobre a ma pravdu. Pojistka zanika sepsanim kupni smlouvy = prodejem. Ale fakt je, ze to se deje v sokromi a dokud to nenahlasis, tak oni se to nedozvi. Co se tyce jizdy na smlouvu, tak je to uplne normalni. Jako kokotek v uniforme jsem drive par aut takto zastavil a zadny problem. Proste ti predlozi smlouvu a idealne okopirovanej TP. Polda si to prolustruje uplne stejne podle SPZ a nikdo nic neresi. Nevidim duvod, proc nahlasovat neco jako ztracene, kdyz s tim ma mraky lidi pak papirovani. Nehlede na to, ze se opravdu muze stat to co jsem psal. Doklad se zadava do patracky a nez dojde velky TP, tak klidne muzou noveho majitele stavet. Zbytecny problemy, zbytecny peniz, zkratka kupni smlouva a idealne kopie TP..
o 18.08.2013, 12:18 | tesil
Jo kopie je taky reseni. Jinak je jasny, ze s tim technicakem jezdit po nahlaseni nesmi, ale kdyz to borec odhlasi a hned posle, tak je to jeden den, ale kdyz auto koupi dnes, borec tam pujde treba az v tydnu, tak muze byt taky tyden bez papiru.
Ale kazdej ma svuj zpusob jak to resi, takze tady resime hovna.:-)
o 18.08.2013, 12:34 | RadekFM
tesil: proc hovna? je spousta lidi co to budou resit poprve, nebo po dlouhe dobe, tak se aspon dozvi jake jsou moznosti. Take jsem to resil nedavno, ale nakonec to auto uz bylo v poloprevodu, tak jsem si mohl doklady hned odvezt.
o 18.08.2013, 13:07 | crestik
já se tady nechcu hádat, ale když jsem jel pro auto do Brna, tak jsem podobně argumentoval s kupní smlouvou, a tatík, co dělá na TK a je denně v kontaktu s DI tak se mi vysmál, že kupní smlouvu v těchhle případe si můžu strčit někam.
Osobně beru kupní smlouvu jenom jakýsi cár papíru, na který prodejce může zrušit pojistku a kupující má něco v ruce, že za auto zaplatil.
o 18.08.2013, 21:31 | TomasW
Diky vsem za rady. Kazdopadne dnes jsem auto nevzal a pro priste pouceni, ze kupovat auto v uredni dny :)
o 18.08.2013, 21:48 | tesil | Upraveno: 2013-08-18 21:50:21
To je ti platny ale nekde na skvarkove, ve velkym meste by jsi musel kupovat tak v 6 rano. Prijdes tam v 9 a bude vycerpana kapacita:-)
o 20.08.2013, 07:45 | TomasW
Tak jedu mrknout na dalsi auto a predem jsem se radeji ptal jak to prodavajici dela s papirama a - da mi vsechny papiry + plnou moc a ja poresim vse sam. Bude to tak fungovat i kdyz je prodavajici z jineho kraje? Budu moct auto odhlasit na dopravce v mem kraji?
o 20.08.2013, 08:57 | tesil
Ne!!!!
o 20.08.2013, 09:12 | Rudi
musíš v místě, kde to přihlašoval on
o 20.08.2013, 09:18 | hawai
Já když jsem kupoval auto nebo 2x motorku, tak jsem si TP i se zelenou kartou původního majitele bral. S autem nebo motorkou jsem v den nákupu v klidu odjel domu. Původní majitel to stejně šel odhlašovat až během týdne. nahlásil ztrátu TP za 50,- a bylo vše v klidu. to samý když jsem motorku prodával. Novýmu majiteli jsem k ní dal TP a zelenou kartu s tím, ať si udělá novou pojistku a že do 3 dnů to ruším.
o 20.08.2013, 09:33 | tesil
Tak jestli TP, tak nejak nechapu vyznam, jestli osvedceni o registraci, tak uz se to tady resilo.
o 20.08.2013, 10:56 | MiniMike
Pokud auto neni v poloprevodu, tak to nefunguje... pokud je auto na toho od koho to kupujes v poloprevodu a on to jen nedohlasil, tak ano da se to udelat i tak...
Pokud je on sam majitelem, tak to napred musi na tebe prehlasit...
o 20.08.2013, 21:32 | TomasW
jj dnes povídal, že je auto v polovřevodu... tak snad ok
o 22.08.2013, 10:42 | MiniMike
Tak to pujde, uplne stejne jsem to mel i ja, kdyz jsem kupoval auto a nebyl s tim zadnej problem. A bylo to prihlasovany mimo okres...
o 22.08.2013, 11:25 | tesil
Poloprevod bez problemu....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3339 sekund.