Navštíveno 1846x

Ahoj,
mohl bych poprosit o radu zkušené odborníky? Mám byt cca 80 m2 v staré cihlové zástavbě a vytápění je momentálně řešeno dosluhujícíma vafkama. Uvažuju o přestavbě na elektrokotel ( NE přímotopy ). Tušíte, o kolik je zhruba dražší vytápění elektřinou proti plynu? S plynovým kotlem by byl problém s komínem... Tak stojím před rozhodnutím, jestli znovu vafky, či ten elektrokotel. Láká mě především možnost regulace, bezpečnost a čistší vzduch v pokojích. Díky všem za názory
Mám elektrokotel protherm rejnok 18kw který ohřívá teplou vodu která jde do radiotoru. Vatápěnej prostor je 180m a nastaveno na sepnutí když padne teplota pod 18stupnu. Tak ze přez den topeno krbovkama. V noci, a občas když padla teplota i prez den topení elektrikou.
No a dorazila faktura na 75 000.-
Za mě elektrika nikdy! Tuhle zimu to už nezapnu. Jestli máž možnost plynu tak neváhej.
V čem spočívá údajný problém s komínem? Máš-li možnost plynu, je nesmysl jít do elektriky a pokud je to cihlový bytový dům ve staré zástavbě, pochybuji že Ti vůbec dovolí příkon a přípojku pro elektrokotel bez rekonstrukce poloviny elektriky v celém baráku....

20.08.2013, 10:23 |
Skury Předpokládám že "problém s komínem" je v nutnosti vyvložkování.
Vyvložkování? Kdo by se tím dneska bavil a dělal to proboha.... to je pravěk..... dnes přece velmi snadno řešitelný použitím plynového kotle s uzavřenou spalovací komorou a nízkou teplotou spalin, že....
Rocco: maš spočítano kolik by vyšel plyn ? ja prave uvazuji ze pujdu do plynu ale zatim kdyz to pocitam tak si asi moc nepomuzu ja mam teda velky dvojdomek a na elektriku mame vsechno ( myslim vareni, ohrev vody atd ) prisla faktura 95.tis jenze kdyz spocitam ze elektrika by byla treba za 40 spis vic ročne tak plyn jen na vytapeni asi nevyjde min jak 50 tis takze by se asi nic neusetrilo nebo jak to mas vymysleny ted ty ? kdyz rikas ze elektriku uz nechces diky za info..
Mám to vymyslený že budu topit krbovkama.
Jinak jsem našel nějakou kalkulačku, kde zadáš kolik kw jsi spálil elektriky/ plynu nebo uhli a ono to přepočítá kolik by to stálo v elktrice/ plynu/uhli/ koksu/ drevu/ peletách.
no o nich taky uvazuju ale bohuzel predchozi majitel byl debil a ved elektriku v kominu takze bych musel rozmlatit pulku baraku vyfrezovat a vyvlozkovat komin a to se mi moc nechce... kdyztak sem dej odkaz na tu kalkulacku mohlo by to byt uzitecny pro vice lidi. diky

23.08.2013, 08:58 |
Rocco. | Upraveno: 2013-08-23 08:59:22
To je ono. Spočítá to všechno. Šikovný.
[ Link ]