Navštíveno 3497x

21.08.2013, 10:44 |
xSam Kamarádovi od jiného auta odletěl kamínek a rozflákal mu přední okno. Dotyčného samozřejmě nedohnal k přiznání viny.
Okno pojištěné nemá, je nějaká možnost jak okno nechat vyměnit aniž by musel platit celou cenu - cca 14K?
Dík za rady případně tipy
sehnat kamarada, co neřeší bonus :)
Zastavit nějaký nakladač, že mu z korby, nebo od zadního kola odletěl kamínek a rozbil sklo. Leda to, není to sice správné, ale oni jsou na to už zvyklí... spíše však ale radím, za těch pár stovek na rok si to čelní sklo nechat připojistit, než pak takhle opičkovat...

21.08.2013, 11:39 |
xSam S připojištěním souhlasím, o tom žádná, ale pozdě bycha honit.
Na zastavování náklaďáků kolega moc nemá a mně když se podobná věc stala minulej tejden, tak jsem borce s náklaďákem na místě nedokázal zastavit a pak když jsem kontaktoval firmu pro kterou náklaďák jezdil tak mě vyfuckovali s tím, že tam ůbec nebyl.
Takže to zas tak jednoduché není jak se říká:-(
Já bych se s ním i domluvil, ale letos jsem měnil už jedno okno a potřebuju vyměnit i na druhém autě, tak bych nerad aby to vypadalo nějak nápadně a někdo mě pak popotahoval:-(
Nevíte třeba o nějakém autosklu, se kterým by se dalo domluvit???
Co ma za auto ze stoji 14k?
Pokud ma ale kolega hluboko do kapsy,nezbyva mu nez objet vrakoviste a treba nejake slusne za 5ku sezene.
vyfoť si ho a pak Ti můžou tvrdit, že tam ten náklaďák nebyl:D

21.08.2013, 13:00 |
gizmi A fotka je nejaky dukaz? :D
Jedina rada je vrakac, nebo jsem se onehda domluvil s jednou firmou na vymene 2 skel (2 auta) na pojistovnu jednoho auta, kdyz to dam udelat zrovna jim :) a klaplo to :)

21.08.2013, 13:02 |
gizmi Jeste me napada dobry kamarad automechanik, ktery to vezme na sebe. Me u golfa ruplo sklo, kdyz se sundaval sterac, aby se clovek dostal na jednotku. Myslim ze 99% automechaniku ma pojistku na blbost, protoze pokud ne, tak je to o hubu.
...nebo nejakeho znameho treba s traktorem...ti plati ruceni obvykle v radu stokorun.

21.08.2013, 17:11 |
xSam Nebudeme nad tim patrat, proste se koupi nove sklo...
Holt smula, hned si zaridil pripojesteni at ma klid.
Diky vsem za rady a tipy
Ony pojišťovny už začínají nerady proplácet čelní okna z POV... radši jsou když to jde z toho připojištění, navíc při něm nepřijdeš o bonus. A nebudu radit jak na pojistný podvod, za to je basa :o)
stejnej problém.
Nabizim 1000kc.
co již zmíněná pojistka na blbost? ta by šla použít?

11.06.2014, 08:33 |
AR Mám na jednom autě rozfláklé čelní sklo od střeleného pytle, auto jsem teď kupoval, a pokud dám pojistku na čelní sklo tak samo je tam nějaká půlroční lhůta na vyšší spoluúčast což je pochopitelné. Ale napadlo mě udělat to na druhém autě kde se pojistka normálně platí už nějakou dobu. Lajzla by si to nějaká firma na autoskla? Obě auta jsou téměř identické, jen se liší barvou a výbavou ;)
Taky jsem tohle řešil,ale pak jsem nechtěl mít špatný svědomí a dělat někomu problémy a dělat pojistnej podvod,tak jsem se poučil,našel firmu kde mi to udělaji nejlevněji a připojistil sklo......

11.06.2014, 10:12 |
AR tak moje svědomí by to zkouslo, pojištění skla si platím ;) otázkou je zda je to reálně proveditelné ;)

11.06.2014, 11:15 |
Sau LukFab : pojistny podvod, akorat presne naopak ze strany pojistovny, je prave to pripojisteni skla. Bo sklo uz samosebu pojistene mas tim dotycnym, kdo ti ho rozbil. Pojistovny takto dostavaju zaplacene pojistne za jednu a tu samu vec dvakrat.

12.06.2014, 00:16 |
Rudi To by možná zvládnul smluvní servis, otázkou, jestli by mu to za těch pár drobnejch stálo :-)
Bo ostatní servisy to musej fotit nebo to přijede likvidátor nafotit...a zrovna prasklý okno zevnitř od bagu budeš blbě vysvětlovat...

12.06.2014, 07:25 |
Hanes Když máš připojištění nikdo neřeší od čeho to prasklo, sousedovi se otevřela kapota, okno mělo pavouky že přez něj nebylo vidět, vyměnili, neremcali.
Jen vždy když jsem připojišťoval na pobočce chtěli vidět auto, zda je okno OK. Pokud nebudou chtít vidět auto tak prostě půl roku počkat a pak vyměnit na jejich náklady.

12.06.2014, 07:32 |
AR mno půl roku jezdit s pavoukem je dost o držku zvlášť když je v zorném poli. To je jak rudý hadr na býka pro bengoj

12.06.2014, 11:43 |
Rudi existujou i pojišťovny, který nemaj půlroční lhůtu, dřív tušim Uniqa, ČSOB má tušim v první 3 měsíce snížený plnění na 50%
A co takhle si to vyměnit za svoje a mít čisté svědomí?

13.06.2014, 08:33 |
AR | Upraveno: 2014-06-13 08:34:24
heh výměna by byla pomalu draží než celé auto ;) a jinak já čisté svědomí mám, poctivě platím x let připojištění skla, jen tedy na jiném autě.