Navštíveno 1608x

22.08.2013, 07:41 |
DaveX Ahoj, na trekingových botách se mi povolila packa, která drží tkaničky nahoře. Přidal jsem ilustrační obrázek, já tam mám ty packy lepené jakoby pod látkou. Stalo se mi, že se trochu vyškubla. Existuje nějaké lepidlo, které by to tam přilepilo zpět a vydrželo to? Přece jen se to docela v tom kloubu namáhá. Díky moc.

Toto nebude jen lepené, ale spíše to bude nýtované. A bude to se zátěrem kvůli pronikání vody. Přinýtovat? Servis?

22.08.2013, 09:52 |
AR A nebylo by vhodnější to zkusit dát opravit obuvníkovi než to zkoušet pokus/omyl lepit?
Taky bych to dal do servisu :-)

22.08.2013, 10:52 |
DaveX Nejsou to tyto boty. Podařilo se mi najít ty, co je mám. Nebyly moc drahé a jsou opravdu jen lepené. Pokud není žádné lepidlo, tak s tím někam skočím :) není problém.

22.08.2013, 11:31 |
CRK teď sem jedny boty lepil a držej, použil sem nějaký univerzální, co bylo po ruce a držej... jinak běžně v obchodech, kde maj koutek s lepidlama, nabízej přímo lepidlo na boty, tak to můžeš zkusit...

22.08.2013, 12:14 |
Lubak já po pár experimentech s lepením to dávám k obuvníkoj a za pár kč boty vždy opraví a max. spokojenost
Jo, jenže bude rozdíl slepit dvě relativně velké plochy, než přilepit háček o pár mm2 a navíc na něj působí velké síly. Obávám se, že tohle obyčejné lepidlo nezvldne a i když, po čase to setjěn ulítně. (Kyanoakrylát??)
Jak se tak dívám na tu fotku, tak princip je, že ten háček má zřejmě nějakou "základnu", která je obšitá horní uměloéu usní a tím zabraňuje vytržení a lepené je to jen proto, aby se to dalm strojově obšívat, ne kvůli pevnosti.
Pokud by to byl případ tý první boty, tak je to přinýtovaý a drželo by to. U tý tvý to bude horší. Je to tam řešený že pod háčkem je plastová destička, která je prošitá nití. Co sem se setkal s pár reklamacema na tohle, tak se to řešilo přilepením a novým zašitím...jen lepení podle mě nepomůže. Zašel bych s tim za nějakým botařem.

22.08.2013, 17:45 |
DaveX Super, díky moc. Už jsem domluvený s botařem, že na to koukne.