Navštíveno 2154x

Zdravím, motorkářů tu bude doufám spousta, tak bych chtěl poprosit o radu jakou přilbu na motorku. Motorka bandit 600 a představa helmy klasická integrálka, žádná otvírací nebo nějaký podobný věci. Zatim v hledáčku Marushin 778 Tiger II nebo Shark S800 R cenově okolo těch 120éček. Akorát na toho sharka jsem četl nějakou recenzi od nějakýho amíka a ten psal, že se dost mlží. nejlépe pokud má někdo osobní zkušenost. Díky

25.08.2013, 18:11 |
koren shoei xr1100:-) ale ta nebude za 120Ecek...

25.08.2013, 18:37 |
Jozzo | Upraveno: 2013-08-25 18:37:52
to jsou tak sranda přilby na fichtla... asi se nemáš moc rád ...
Mam tu co koren a super, ale cenove mimo limit, takze jsem ti asi moc nepomoh

25.08.2013, 21:03 |
Cenda Na prilbe nesetri, za 3000 je to jen skopek. Hodne zalezi na tom, aby ti sedla a nesedne ti kazdej vyrobce. 6000 kc bych videl jako minimum. Dvojity plexi je obrovskou vyhodou, bez nej bych prilbu nekoupil. Ze znacek shark, nolan (xlite), agv, klidne i vyssi marushin. Na shoei a pod uz prachy mit asi nebudes :-)
Uz jsem par nehod mel, osobne si z ruznych duvodu kupuju vzdycky vyssi modely pres 10t.
Za 120€ si může koupit přilbu tak max na kolo, ale ne na motorku, pokud teda nepotřebuješ někomu urychleně darovat orgány.
Tak tak, skopek za 3000 bude slabota. Za 10tis. si myslim ze zrovna byt nemusi, sle za 6-7tis máš helmu dobrou. Musis kdyztak sikovne padnout:-)
Ja mam velmi dobrou zkusenost se Scorpion Exo 1000, protoze ta mi fakt sedla. Predtim HJC apod.
oj tak to jste mě zaskočili, sem myslel, že když to dostane homologaci, že to tomu musí odpovídat i v týhle ceně. no nic rád se mám tak to teda zkusim najít nějakou tu střední třídu, momentálně teda mam airoha S-4ku ale tu mám ještě z endura, jinak dík za rady, kdyby někdo mohl doporučit neco kvalitního sem s tim

25.08.2013, 23:46 |
Valdík | Upraveno: 2013-08-25 23:49:32
jinak ta cena už je počítáno s akčníma cenama v německu kde vyplatí helmu koupit, jo a v sharp testech ten marushin 5 z 5 hvezd jestli to teda o něčem vypovídá

26.08.2013, 00:20 |
koren nektery suomky jsou kolem 6-7, treba
[ Link ] zkousel sem a vcelku gutt, takova kvalitni stredni trida... nakonec vyhrala ale shoei (i ty se daj v akci pod 10)

26.08.2013, 08:30 |
Losky to chcete říct, že třeba Marushinka za 5t se při nárazu rozpadne oproti helmě za 10t???
Jestli jo, tak v tom případě nechápu proč se to vůbec prodává...
Ne, ty drahy helmy si kupujem protoze nevime co s penezma.
Kdyz jsem vybiral helmu, projizdel jsem si webovky s vysledkama crash testu(uz bohuzel nevim jaky) a podle toho koupil. Samoze neplati, ze nejdrazsi musi bejt nejlepsi.

26.08.2013, 10:34 |
jedla jezdím na ZR-7 a mám Marushina,typ už nevím,ale nemyslím,že bych měl nějakou skořápku,kupoval jsem ji před 4 rokama za cca 5000,-
Jezdim Lazer Tornado (ok, ikdyz uz celkem stara), pritelkyne Shoei XR-1000 (moc pekne zpracovana helma) a klidne priznam, ze platim hlavne znacku a celkove zpracovani, nez to, ze by byla 2x nebo 3x bezpecnejsi nez levnejsi znacky.
Ahoj, jezdil jsem toho už docela dost od helem za 3k až po helmy za 12k .. Nejdražší a nejhorší helma co jsem kdy měl byla shark rsr2 - dával jsem 12k když vyšla, nyní asi 7tis - nejsme jedinej kdo s tou helmou není spokojenej - mám dva kamarády co jí mají též a obou se odlepuje větrání atd.. Za mě bych ti doporučil helmu nexx co se dá koupit např. v bikerscrownu - znám lidi co tu helmu jezdí už roky a super i já jí jezdím a nemůžu si stěžovat. Opravdu hodně muziky za málo penez.
Jeste jedna vec, obvykle nejdrazsi jsou sportovni/zavodni helmy, ktere jsou lehci a maji dobre vetrani, ale na druhou stranu i vyssi hlucnost, nez kdejake cestovni kousky.

26.08.2013, 20:44 |
koren to co pise guliR6 je prave "o tom"
u helmy za 3-4k, kdyz se mlzi, fouka do ni, hlucna je a zacne se rozpadat je pak fajn jen ta cena. jasne ze u arai, shoei, schuberth a spol se plati dost znacka, ale fakt plati "nejsem tak bohatej abych si kupoval levny veci"
no ale nejvic z tohodle flamu budou plati dve uz stokrat omylany hlasky:
- kup si tu ktera ti bude sedet
- nejlepsi helma je ta, kterou mas na hlave

26.08.2013, 22:49 |
Cenda Mj jsem ve 130 letel na hlavu a rameno. Prilba na vyhozeni, kombineza nastesti mela deflektor, a ja jen natazeny trislo. Za jizdy je potom pri delsi ceste znat i vaha a tvar. Takze za me, radsi priplatit, hlavu mam. Jen jednu. Vim, co v podobnych padech snese normalni skopek, takhle hladce bych z toho nevyvaznul. Tenkrat to byla pekna slupka do palice a to jsem spadnul daleko lip.