Navštíveno 7639x

Je to k něčemu? Přijde mi, že se přes koš pod ní tam snad už ani nemůže dostat voda? Máte někdo zkušenost? Zvažuji koupi Bosch nebo Siemens (podle mě je jsou to v daném modelu totožné myčky?) a mají to skoro všechny v té "vyšší" třídě....
PS:Je tu nějaký nezaujatý prodejce?

já mám tenhle košík v myčce Miele (seriově) a funguje to dobře. Uplně v horní části je vrtule na rozstřik vody, pak je pod středním košem a pak uplně na dně a nádobí je čisté bez problémů

26.08.2013, 07:18 |
jp1 máme taky a už nikdy víc bez toho :-) máme siemens (prý totožná s bosch, jen levnější) funguje skvěle, nepřekáží, prostě doporučuji :-)
já mám Siemensku s tímhle šuplíkem taky a nemůžu si to vynachválit.
Oni moc dobře vědí, jak to udělat, aby to fungovalo a pokud by to neumývalo, rozhodně by to Bosch ani Siemens neprodával :-)))

26.08.2013, 08:51 |
Ravo | Upraveno: 2013-08-26 08:56:24
Viděl jsem to kdysi někde v Miele, nikdo jiný to neměl (patent?), strašně moc jsem to chtěl a pak jsem sehnal Boschku (tenkrát nejvyšší model), co to měla.
Za mě můžu říct ROZHODNĚ ANO, bez toho už bych to nechtěl.
Máti a ostatní sourozenci mají myčky s klasickým košíčkem a jedinou výhodu co spatřuju v košíčku je, když máš příbory uloženy daleko od myčky (stačí krok), tak si ten košík tam doneseš a roztřídíš příbory až na místě, nechodíš jako JO-JO tam a zpět s každým druhem příborů. Ale pokud si dáš chytře myčku v dosahu šuplíku, tak to vážně nemá chybu.
Jinak ostatní výhody jsou na straně šuplíku a fakt si to bez něj už nedokážu představit.

26.08.2013, 09:30 |
Pekys jako ostatní, bez šuplíku už myčku ne. Ten koš na příbory dole zabírá moc místa. Já mám naštěstí šuplík s příborama i hrncema hned vedle myčky, takže pohoda.
No jsme ctyrclenna (brzo 5ti clenna) rodina a predstava, jak tam zasunuju jeden pribor za druhym me desi, to bych zabralo vice casu, nez to umejt rucne. Mam kos, ktery vyndam na linku a jen to pak nasazim na misto. Taktez do kosiku spinave pribory jen nahazim, coz zabere par sekund. Nepripada mi, ze kos zabira nejak moc mista, on zase tak velkej neni.

26.08.2013, 10:58 |
gizmi Mame uz cca 15 let mycku s kosickem/ rodice maji taky kosicek a maji novou a oproti tchyni, ktera ma 14 dni novou Miele bych nikdy ten suplik nechtel :o) Otevru, vhodim, zavru. Neco vysouvat a jeste to tam nacvakavat? To uz to radeji umeju rucne a vyjde to casove na stejno. To same pri uklidu - sklanet se k tomu, vycvakavat a nosit do supliku? Zlatej kosicek, ten si odnesu pekne na linku nad suplik a v klidu a bez ohnutych zad uklidim. K mistu: nam zabira kosicek 3 sloty na talire, coz neni nic.
tohleto na obrázku vypadá podivně, ale táta má v baráku už 12let miele s šuplíkem a tam teda nejsou ty přihrádky takhle nahňácaný. časově je umístění do šuplíku vs košíčku co mám já uplně stejný. prostě to tam položim a konec.
tady to co vidim bych nechtěl, prtž to vypadá, že si s každou lžičkou musim skoro modelářsky pohrát, navíc se mi nechce věřit, že se mezi ně pořádně dostane voda

26.08.2013, 12:25 |
gizmi Luke: tchyne ma aktualne 14 dni new kuchyt a ma Miele s timhle a opravdu se to umeje kvalitne (neveril jsem take)...ale skladat to do toho? Fakt bych to nechtel a zlatej kosicek na 15 let starem kramu :)

26.08.2013, 13:11 |
Ravo | Upraveno: 2013-08-26 13:12:07
s tím skládáním to moc dramatizujete, to nahoře je jen "reklamní" fotka kolik se tam toho vejde. ALe realita je někde jinde, prostě to tam házím jak mi to příjde pod ruku a ono si to místo najde samo, nikdy nemáš na jedno mytí tolik příborů, je to tam hodně "navolno" a není třeba vyhledávat nějáký volný prostor. A když náhodou je další lžička nebo něco, tak se vždycky volný šochtlík najde.
Fakt bych všem doporučoval si to několikrát vyzkoušet oboje (koš i šuplík), za mě jednoznačně vede šuplík díky lepší obsluze, víc místa v dolním koši na kastroly a talíře. Vždycky zaplním dřív spodní šuplík (i po optimalizaci a přesunu všeho co jde do horního šuplíku) než šuplík na příbory.
Navíc když na to příjde, nikdo vám nebrání si dát košíček do té new myčky se šuplíkem...ale opačně to jaxi nejde ;-)
u toho šuplete na příbory jde udělat jedna super věc na kterou košík nemá :-) stačí si to rozdělit na sektory a skládat malé lžičky s malýma lzičkama, nože s nožema a td.. protože jak se to umeje, jedním pohybem vezmeš všechny lžičky a nemušíš nic třídit a protože nejsou v šupleti o sebe opřený tak se z toho dostala i docela zaschlej bordel, vyčistilo to i lis na česnek a především to šetří místo ve spodní části a vejde se prokazatelně víc
no nevim, ja to teda do kosicku skladam se zapnutym mozkem, a naucil sem to i mladou, ze stejne pribory se davaji k sobe a pak po umyti proste jen jednou chytnu a drzim vsechny lzice, nebo vsechny maly lzicky, takze pri vybirani priboru, z kosicku staci ctyrikrat sahnout, lzice, lzicky, vidlicky a noze a mam uklizeno, behem chvilinky. nevim proc by tohle s kosickem nemelo jit ;-)
Ravo u nas jede mycka kazdy den a ver mi, ze ctyrclenna rodina, ktery je o prazdninach cely den doma, toho naspini dost, takze tech priboru je fakt hodne. Ja vzdykcy vezmu hrst priboru najednou a vhodim do toho kosicku - cele to zabere 5 sekund.
u bývalé myčky jsem se do košíčku nevešel a nebo v tom pak trčely smíchané nože a to oproti komfortu šuplíku nejde srovnat..

26.08.2013, 14:30 |
gizmi pripomina mi to nafta VS benzin :D:D:D:D
kazdopadne jako Michal, proste vhazovat s hlavou stejne jako "pomalonku vkladat do suplicku" a vysledek stejny a to za mensi cas :D Jinak u nas doma se nejcasteji zaplni prave horejsek a to se sklenicema. Rano kava/caj, stava z citronu/vitaminy a pres den dalsi sklenka s pitim + dalsi kava = skoro za 1 den plno :D Me by se libilo, kdyby nejaka firma udelala do mycky "vymenne" supliky = dle potreby bych si zvolil = ja bych treba mel nahore dva na sklenicky. A to zatim nema nikdo :D Jinak me minuly tyden rozesmal tchan (nemel predtim mycku) kdyz rika: tyjo, me se ta mycka asi nevyplati. Ja nechapave kroutil hlavou a on: no proste driv jsem mel jeden hrnek na den a dneska kdyz vim, ze to nemusim mejt, tak si beru porad nove :D:D:D

26.08.2013, 16:13 |
Ravo TO Gizmi:
máme to podobně, přes týden (když se nevaří) jsou to hlavně skleničky a hrnečky, ale moje boschka je v tomhle dostatečně variabilní, horní (střední) koš pustím na středovou polohu když mám jen standarní talíře, ve spodním koši si zvednu takový různý "přepážky" a "stavítka" a "hřebeny" a skládám sklo a hrnky i dolů. Když mám veliký pizza talíře, tak jdou nastojačku do spodního koše a horní (střední) vytáhnu úplně nahoru. Když jsou zase kastroly, tak spodní koš udělám skoro plochý, občas nějákou zarážku nechám zvenutou aby kastroly nehrkaly a pustím horní (střední)koš úplně dolů a malý talíře na stojačku naskládám do horního. A když je úplně nejhůř a do horního se to nechce vejít, tak jednodušše vytáhnu šuplík pro příbory pryč a zase je tam o něco víc místa.
A když se mi zdá, že je myčka naložená jen tak napůl, zvolím 1/2 náplně na ovládání a je to. Myčka je chytrá a měří si něják znečištění atd. a opravdu jí to trvá kratší dobu se stejně dobrým výsledkem.