Navštíveno 4581x

Musim se podělit se včerejším zážitkem, kterej už mě teda fakt nas.al! Jel sem s celou rodinou v 19h z návštěvy u babičky - ve městě, pohodlnou padesátkou a přede mnou policejní octa. Jel snad dvacítkou a vyloženě provokoval, abych ho asi předjel. Kašlal sem na něj, měl sem dvě děti vzadu v sedačkách, jel sem na pohodičku. Zastavili u krajnice a nechali se předjet a vyjeli zase za mnou a za deset vteřin houkačky a stopka. Řikám si, co chtěj, naprosto nic sem neudělal. Tak sem zastavil, vystoupil z auta, dejchnul, odevzdal papíry a frajer na mě, že zaplatim pětikilo, že používám pouze přední světla pro denní svícení a že nemám rozsvícený zadní. Tak sem se zeptal, co je na tom špatně, že to je přece normální a on mi na to odpověděl, že je zhoršená viditelnost! V srpnu v sedum odpopoledne! Tak sem se ho zeptal, jestli je to zkrytá kamera a prohlásil sem, že se mi to nezdá vtipný. Pokračoval se slovy, jestli jsem ochoten zaplatit pokutu? To už sem si ťukal na čelo a fakt sem se ho zeptal, jestli neni slepej, že je normální odpoledne a vidět je na pět kilometrů vzdálenej kopec, takže mi připadá, že moje bílý auto, naleštěný jak psí kulky, se mi teda neviditelný nezdá. A on na to, že na tohle maj teď akci a že zaplatim pokutu. Důrazně sem zopakoval, že viditelnost je dobrá a že mu nedám ani halíř. Na to konto mi vrátil papíry, řek, že se nechce hádat a vrátil se do auta.
Řekne mi někdo, co to zase má bejt?? To jako je opravdu někdo ochotnej nebo tak blbej jim zaplatit pětikilo za to, že přes přes den používá zákonem povolené denní svícení??? To už jsou na tom ty blbci fakt tak špatně, že potřebujou držet jako rukojmí rodinu s dvouma miminama čtvrt hodiny na ulici a čekat, že jim přispěju na novou R36?? No nic, omlouvám se, že sem píšu tyhle voloviny, ale proboha, lidi, nenechte se od těch buzerantů tak snadno ožebračovat, tohle přece neni normální, aby jim to procházelo!
Pak má mít PČR nějakej respekt

02.09.2013, 22:41 |
X-sat (M)
Všude se najdou blbci...

03.09.2013, 06:08 |
jok3r nevim jak to maj ohledne majaku ale kdyby te staveli zepredu tak by ve zhorsene viditelnosti museli pouzit svetelnej terc,,, a kdyz ho nepouzijou tak to na ne plati

03.09.2013, 06:09 |
TUNER Na druhou stranu chápu že je na tohle akce,protože potkávam plno debilů kteří si po setmnění neobtěžujou přpnout na klasický světla a v pološeru jsou hodně lehce přehlédnutelný........to nemění nic na tom že teď je v 7 hodin ještě vidět a tyhle týpci šli akorát prudit a zkoušet to. Dobře jsi udělal ;-)
hele mě zastavili s Tatrou betou, kde je motor hyundai, předek je z části ze š120, dveře podobné favoritu, na štítku škoda beta. Samozřejmě to je vše legální. Jenže mladej policajt to asi nikdy neviděl a začal se v tom šťourat a že kontrola čísla karoserie.. jak jsem otevřel kapotu a on uviděl ten motor hyundai s velikým H na víku povyskočil metr vzůru a že jak si to představuju, že to není povolené si do auta dávat motor jakej chci :-))) to bylo suché vystřízlivění, když mu z vysílačky pán oznámil že to je v pořádku. BOhužel tam mají stále lidi, co si tam asi něco kompenzujou když dostanou placku a bouchačku.. bohužel
Only_One: :-D ten už se těšil,že bude povýšen....To muselo bejt dobrý játro teda..
jok3r: to s tím světelným terčem jsi se dozvěděl kde ? To je blbost jako prase...

03.09.2013, 16:13 |
fredh No mě zastavili v pátek v 8 hodin večer. Už byla tma, za autem jsem měl vozejk, kterej jsem jel vrátit kámošovi. Křižovatka nebyla nijak extra osvětlená, policajt měl jen takovej černej mundůr- ve kterým nejde ve tmě moc vidět a zastavoval mě červeným světlem. Na vteřinku sem si pomyslel, jestli mu mám vůbec zastavit, když ho skoro nevidím. No nic, zastavil jsem a on že chce doklady od auta a řidičák. Dal jsem mu řidičák, techničák a emise - nic víc nechtěl- Papíry od vleku, pojištění od vleku ani od auta. Asi když viděl že táhnu vozejk, tak si myslel, že něco nebude v pořádku a něco mi nasolí. Jenže vozejk prošel před 2 měsícema generálkou a je tip ťop.
Absolutně nechápu, jak můžou mít právo mě jen tak zastavit, aniž bych něco provedl. To je jak kdybych šel po ulici a on chtěl bezdůvodně občanku. Tohle teda dost štve mě.
O_O:
Tak až potká tohle
[ Link ] tak u PČR skončí: vypadá jak tahač, v papírech traktor a ještě na to stačí řidičák T :-D
O_O : podobnou scénku jsem zažil před lety, když nás brali s kámošem co měl legálně přestavěného favorita na baterky a příslušník nám chtěl dát pokutu že nemáme známku z emisí :-)))
pred 10lety jsem prijel opalenej z afriky a na palmovce mne vzali a kontrola dokladu :-)

03.09.2013, 17:23 |
AR fredh: "Absolutně nechápu, jak můžou mít právo mě jen tak zastavit, aniž bych něco provedl." toto snad nemyslíš vážně ne?
AR: njn, někomu slovo Prevence:
[ Link ] neříká nic bo si pod tím myslí asi kdo ví co.

03.09.2013, 17:45 |
gizmi Tak nevim, me ta historka prijde nejaka divna :)
1. v 19 hod se stridaj hlidky, takze do pul 20te te tezko muze nekdo "slovit".
2. ze by nekdo stavel jen kvuli tomuhle? (nepopiram, ze se nenajdou blbci tohoto schopni)
jok3r: jakej svetelnej terc zase? :D:D Jednou jedou v aute, tak te zastavi na VRZ (cti majaky)
Luke_288: bohuzel souhlas, ale zase jako TUNER..potkat nekoho vecer s ledkama je príííííma..
fredh: :D:D:D:D hele bud rad, prave takto se "odchytne" nejvic hledanych lidi a bud v klidu, na ulici te muze uplne normalne potkat to same. Kdyby ti nekdo ukradl vozejk a nekdo zlodeje takto zastavil, jak by jsi byl rad, vid? Zase trochu soudnosti ;)
PS: nejvic si stezuji na kontroly:
x majitele vraku
x majitele dredu
x cikani
x fetky (vetsinou mix toho vejs)
Me teda kontrola nikdy nevadila a kdyz je clovek rozumny, tak to i casove netrva dlouho..
Mně taky kontroly nevadí, zatím jsem vyloženě na prudiče nenarazil, i když mě docela zarazilo, když mi začal jednou příslušník vykládat, že moje xenony určitě nejsou legální a jsou dobastlené (BMW, xenony samozřejmě od výroby). To jsem docela koukal a přemýšlel nad jeho myšlenkovými pochody...

03.09.2013, 18:24 |
Tony (M)
Pokud jede v aute, tak staci "STOPka".
Pokud te zastavuje, jdyz stoji u cesty, tak:
(2) Vozidlo se zastavuje dáváním znamení k zastavení vozidla. Osoby uvedené v odstavci 1 dávají znamení k zastavení vozidla vztyčenou paží nebo zastavovacím terčem a za snížené viditelnosti červeným světlem, kterým pohybují v horním půlkruhu. Z jedoucího vozidla dávají toto znamení kýváním paže nahoru a dolů nebo vysunutým zastavovacím terčem. Policista, celník nebo strážník obecní policie může z jedoucího vozidla zastavovat vozidla i rozsvícením nápisu "STOP" podle zvláštního právního předpisu13) ze směru jízdy zastavovaného vozidla, a to zepředu i zezadu.

03.09.2013, 18:40 |
tygrm gizmi, třeba v Praze se PMJ střídá ve čtyři právě, právě proto aby vykryli ten čas.

03.09.2013, 18:49 |
gizmi tygrm: vidis, to jsem nevedel, ja myslel ze to je vsude stejne :) Teda nechtel bych po nocni jeste fungovat do 4 :( tedy pokud to neni ve 4 rano - to neni zase tak spatny..
Tony: proste majaky a kdyz nemam auto, tak baterkou s cervenym krytem - dneska se terciky nepouzivaji, pac se to vse ulamalo :D Toviiiis, placani kolegyne po zadku, pinces, atd :D

03.09.2013, 18:52 |
tygrm | Upraveno: 2013-09-03 18:53:04
normálně dvanáctky, ale střídání je ve čtyři. a městská zase v osm

03.09.2013, 18:54 |
Pajk Policajt, co zastavuje vozidla musí být řádně označen - reflexní vesta s nápisem Policie a bla bla. Mají to určitě napsaný v závazným pokynu policejního prezidenta.
Takže kdybych zastavil a vyskočil na mě takovej fízl, hned bych vyjednával, když bych něco provedl. :)
ono náhodně vybrána kontrola v de za čarou, je proti našem kontrolám docela terno. Jednou sen zažil a docela masakr. I když občas unas je to u nás buzerace.

03.09.2013, 19:26 |
fredh Prostě mi přijde divný, že prostě tohle je možný. V danou chvíli mě to docela obtěžovalo. Navíc, když už mě zastaví, tak by mohl chtít komplet doklady atd. Takovýhle zastavení je podle mě buzerace.
Ale chápu, že je tu pár příslušníků, kteří to vidí jinak a já vám to neberu. Je to pouze jen můj názor na věc. A jestli historce věříš nebo ne, je tvoje věc.
Skoro podobnou debatu o denním svícení jsem měl nedávno s "vedoucím" našeho firemního vozového parku ......
Nějak nechápal proč denní svícení nepoužívám :-)

03.09.2013, 19:44 |
macek Marty ale ja se nedivim ze mel keci na tvoje denni sviceni pac veterany ho nemaj :-))) ale je to vse o tom jak se k policii chovas. Ja kdyz me stavej hned vylezu a vubec s nima nedebatuju a dam doklady. Slusny chovani dela hodne.
Pravda, od Tebe to sedí :)))

03.09.2013, 19:49 |
gizmi | Upraveno: 2013-09-03 19:51:17
fredh: nejsem prislusnik a jsem hodne rad :D A ani nedelam ve statnim (tedy pokud bylo na me)
BTW: ted koukam z okna a v Plzni solidne sero - ja bych treba ted s dennim svicenim nejel a povazuji to za slunost/hulvatstvi
endru.ondra: pamatuji si, jak me v DE staveli s tim, ze mladik jako ja si na takove auto vydelal drogama a rozebrali me (s nemalejma skodama) i zastavbu v kufr!! Normalne me otevreli uzavrenku, demontovali (ulomili) kastlik spolujezdce, atd.. A to jsem byl slusny, rozhodne nemam kéru, nausnice, dredy, atd a mluvim slusne Nemecky (zivilo me to)..tohle se stat v CR, tak lidi snad poldu zabijou :D
Pajk: nemas pravdu, pokud zastavuji autem a nechaji blikat majaky, tak mohou vystoupit a resit prestupek v cernakach.. vesta pouze pokud pesky zastavuji vozidla ;)
Macek: bingo - pozdravit, vystoupit, "pojdme za auto radeji", predat doklady, rovnou otviram kufr s tim, ze vse ukazu a casto ani nelustruji a hned zase jedu :D Popreji klidnou sichtu a tradaaaa..

03.09.2013, 19:57 |
macek :-)) no ja teda s poldama problem nikdy nemel nemam na aute nic cl by je provokovalo atd ale vidim dost blbcu co hned startujou ze co si dovolujou stavet atd a pak to tak dopada:-)) nekomentuju Mestaky to je kapitola sama pro sebe:-))

03.09.2013, 20:41 |
BATMAN | Upraveno: 2013-09-03 20:42:15
2 macek : Tebe nekdy staveli mestaci? To prece nemuzou pokud nemaji vazne podezreni ze jsi spachal dopravni prestupek!
...ikdyz si muzou vzdy neco vymyslet na svou obhajobu.
pro neznalce skvelych veteranu:i E39 ma originalni denni sviceni a to v dalkovych svetlech,ktere kazde sviti na 20W,to ze to nema vetsina E39 aktivovane je otazka druha..o]]
takze zadnej bastl ala ledkove prouzky z Tesca

03.09.2013, 20:59 |
macek Pavle ale neni to homologovany:-))

03.09.2013, 21:03 |
Draxx Klasicke otravne kontrolni kontroly jsou vymyslem obycejnych hovad. Zvlast kdyz probihaji, tak jak probihaji. Jestli se nekomu libi, kdyz ho sikanuji..
Ja bych zavedl podobne hlidky i na chodniku - nahodne by vybirali lidi, prohlizeli jim tasky, doklady...ciste v zajmu bezpecnosti !
macek:takze v bmw to udelali nehomologovany?..o]]
No pokud na sklech neni RL a cislo homologace, tak podle legislativy EU/CR se nejedna o denni sviceni....

03.09.2013, 23:09 |
macek | Upraveno: 2013-09-03 23:20:08
Pyvoj pletes se a to ze dost:-)) tvuj veteran nema a mit proste nmuze mit:-)) a ani ja nemam homologovany denni sviceni a to ze si necham nakodovat dalky tak to neni reseni
Serou me vsichi co si daj do narazniku radoby denni sviceni a pak na to jezdej furt a ani nevedej ze je tma a maj to super LED denni sviceni a jeste uprostred narazniku

04.09.2013, 00:30 |
Pajk gizmi, já jsem reagoval na fredhovu historku... A tam tu vestu mít musí. Že je to jinak z auta vím.
macek: tak nevim, jestli si děláš legraci, nebo to myslíš vážně? Četl jsi co jsem psal? Nejdřív jeli přede mnou, takže viděli, že svítim a proti mýmu dennímu svícení nepadlo ani slovo, je to už z výroby možný takhle nastavit a je to naprosto ofiko. Dále sem psal, že sem předal doklady a fouknul do přístroje. Také sem po vystoupení z auta slušně pozdravil. Když viděli, že mám skoro novou STK, nový gumy, tak jaksi nebylo za co dalšího buzerovat. A zatimco jeden mi dával fouknout, tak druhej na mě vyštěknul, že zaplatim pokutu! Žádný - víte čeho jste se dopustil a podobný kecy - Zaplatíte pokutu!
Mimochodem, kdyby si stáli za tim, že jsou v právu, tak by mě bez pokuty nebo bez správního řízení odjet nenechali. Jen buzerovali a dobře to věděli.
Ani já sem doteď na hlídky PČR nikdy nenadával - vždycky chtěj vidět doklady a pojistku a max zasranou lékárničku a člověk do dvou minut odjíždí. Dokonce už se mi i párkrát stalo, že byli vyloženě přátelský a pohodový, až sem si začínal řikat, že Ti co si na ně stěžujou, že musej bejt divný. Ovšem tohle mě teda fakt přesvědčilo, že na blbce se rozhodně narazit dá!
Musím se jich zastat, vždy se chovali velice slušně když mě pokutovali, teda asi 3x za 35let
a snažili se jít na minimální částku, asi poznaj socku :-)
dotaz k tomu zastavování. Já mám za to, že modrý majáky neznamenaj nic, než že mám umožnit vozidlu project o žádnym zastavování nevim to je as stopka za voknem nebo plácačka z vokna ne? Obačas sem koukal ja si po vzoru amarickejch filmů houknou a pustěj majáky aby zastavili auto před sebou. Já osobně bych na tohle teda nereagoval, maximalne uhnul po kraji pokud on by zastavil tak ja bych jel dal. Neni to tak?
Kadel
dodatečně montované denní světla, které tam nemá přímo automobilka bych okamžitě zrušil.

04.09.2013, 10:49 |
gizmi Ach jooo..
Prosim lidi nectete toho Debfense, pak to takhle dopada :) A nebo mi prijde, ze si dost lidi na PCR nadava, ale nikdy je nikdo nestavel a jen maji "nacteno" na netu a veri tom..
Kadel: kazde policejni auto s majakem ma i ledkovou tabulku, kde si muzes zvolit text. V praxi to je tak, ze zapnu majaky, zapnu napis "zastav" a pak lehce prohouknu zvukovym signalem. Vybrat si muzes jak z ruznych signalu, tak i napisu. Proto to co pises je nesmysl, protoze to auto ti primo promita "co mas delat" a policista si muze vybrat, zda ti to posle dopredu, nebo dozadu..
gizmi
a může ti napsat i "wanna race?"
gizmi: sak sem psal že samostatný majáky pro mě nic neznamenaj. A nevim jak je vyhláška teď, ale co sem si učil já tak tam bylo cosi o nápisu STOP nebo placačce.
Mě teda dycky stavěli plácačkou co si pamatuju.
Kadel

04.09.2013, 11:03 |
gizmi Kadel: bez auta staci ruka a pokud je blbe videt, tak vesta a baterka s cervenym krytem. V aute ti napisou STOP, nebo NASLEDUJ ME, atd atd.. Placacka muze byt, ale jak jsem psal - vetsinou jsou KO a nepouzivaji se.
Only: e-e :D ale bylo by to pekny :D

04.09.2013, 11:32 |
Pajk "pokud je blbě vidět, tak vesta..." To je prostě blbost. Pokud je švestka z auta venku a zastavuje, vesta musí být, ikdyž svítí slunce. Vestu nemusí mít jen tehdy, pokud je fízlák vybavenej výstrojní součástkou s reflexními a bezpečnostními prvky. Samozřejmě součástka musí být schválená.
To že to gizmi děláte jinak, neznamená, že je to správně.
gizmi - asi blbej dotaz, ale pokud houkne auto, co je za mnou, může ta výzva být nasměrována na mě? Nebo je to vždycky na to auto, co jede za ním? Nevím teď, jestli ty nápisy můžou být jen zezadu nebo i zepředu (zrcadlově?) nebo jak to je...

04.09.2013, 11:38 |
gizmi Pajk: myslis jako ze bych doma navlekl oranzovou vestu a zastavoval psa? :D Nebo jak to mam teda jako ja delat nebo nedelat spravne ? :D Jinak pokud vim, tak je jasne dano, ze civilista ma vzdy uposlechnout pokynu policisty, takze nejaky mavatka, ukazovatka, vesty, atd jsou bezpredmetne. To je jako bych na poste zacal rvat na babu, ze nema ten krasny novy satecek kolem krku :D Proste to nemeni nic na nicem :D

04.09.2013, 11:41 |
gizmi Mr.Scully: ridic si voli v aute, kam ten napis jde, takze bud je za tebou, nebo je pred tebou a ty to vzdycky vis, protoze je to videt a smerovano jen na tebe..

04.09.2013, 11:58 |
Pajk Mě je úplně jedno, jak zastavuješ psa...
Vždy uposlechnout... taky hovadina. Dal bych příklad, ale .... na Tebe... To nemá smysl. Chápu, že praxe Ti nahrává a mluvíš ze zkušeností, ale narazit na někoho problematikou zasáhlýho, tak se možná budeš divit a buď budeš v tu chvíli bezmocnej anebo následně potrestanej nadřízeným.

04.09.2013, 12:37 |
TUNER gizmi - spíš než ledky jsem myslel tim pádem neosvětlenej zadek. ;-)

04.09.2013, 22:58 |
Dr.T Spíše mne zaujala jiná věc, vy vystupujete z auta? Já tedy ne, okno dolů, papíry do ruky nachystat, ale z auta nelezu. A ani nevypnu motor, sorry, ale chladím turbo... Naposled co jsem měl kontrolu - oprávněná, změřili mně, jsem počkal až přijde ke mně a nabídl, ať jedou před nebo za mnou, kolem lítají kamiony, někam bokem, nechtěli, že nechají majáky, tak já celou dobu seděl v autě, pokaždé se vrátili ke mně oni.
V juesej kdyz bez vyzvani vystoupis dostanes rovnou pendrekem po zadech.
Nekde jsem cetl ze kdyz resis s organem u auta z oci do oci je to pro nej z psychologickeho ohlediska uplne jiny pristup nez kdyz mluvi do pootevreneho okynka. Ale to by ti mozna vysvetlila vysoka vez ci jiny organ z fora...