Navštíveno 4082x

V září 2010 si bratr koupil bouranou 206ku,kterou na něj původní majitel odhlásil, pojištění si udělal až když jí opravenou cca po měsíci dohlašoval. Neuvědomil si, že pojistku měl udělat ihned.
Každopádně před měsícem přišel platební rozkaz přímo od soudu (žalobce ČKP) dlužná částka cca 1500kč s příslušenstvím, které ale dělá necelých 8000(prodlení, soudní poplatek, náklady na advokáta), dle rozkazu bratra cca 1,5 roku obesílali na neexistující adresu (stejná ulice i č.p., pouze jiné město) s výzvami k úhradě apod., nemohl ale reagovat. Takže jsme podali ODPOR právě s tímto vysvětlením a uznáním chyby, kde bratr souhlasí se zaplacením cca 1500kč,ale odmítá však platbu ostatních nákladů.
Přišla odpověď, že ČKP si adresu vytáhlo z centrálního registru vozidel a že máme smůlu....
bratr vytáhl starou pojištovací smlouvu a zjistil, že tuto špatnou adresu tam má uvedenou (blbec)
nyní se chystá na centrální registr vozidel jak to je uvedeno tam....předpokládám, že údaje do registru se píší z občanky a né ze zelené karty...
Nic neomlouvá to, že si to debil měl líp prostudovat,ale zase platit desítku za to že člověk skoro dva roky nemohl reagovat na výzvy ČKP je taky na pikaču...
díky za odpověď ohledně toho registru...
jenom se tak tupe zeptam, co chces slyset za odpoved? Protoze jsem se nedocetl zadne otazky ... :-)
no hlavně jestli se do registru vozidel uvádějí údaje z občanky (trvalý pobyt) a nebo to co má člověk napsaný na zelený kartě?
protože jestli to bude i v registru špatně uvedeno tak
bratrovi nezbyde nic jinýho než to celý zaplatit...
jestli bude mít tu špatnou adresu uvedenou jen v pojistce tak se to dá rozporovat....protože ČKP by si tohle mělo brát správně přímo z registru...
no hlavne bratr by si mel po sobe smlouvy kontrolovat, takze si myslim, ze nejakej rozpor je mu k prdu. Smlouvu podepsal, takze s ni souhlasil... rekl bych, ze si bude jen pridelavat starosti a bude mu to naprd...
beztak pri zadavani tukaji jen PSC a obec se doplni automaticky...
jestli je chyba v registru, tak je to problem urednika, ale pojistnou smlouvu zrejme podepsal, takze to nejspis cetl.
Tak v centrálním registru vozidel bude předpokládám to, co má napsaný ve velkym techničáku ne??? Tak ať se podívá do VTP a ví hned, co maj v registru vozidel :o)
do TP se překlápí adresa z registru občanů automaticky, nelze v tom změnit vůbec nic
pro tyhle příležitosti se celkem vyplatí mít datovou shchránku i jako občan.
no taky předpokládám, že v registru bude logicky adresa co je ve velkym TP. pojistení bylo objednáno mailem přes brokerskou spolecnost, která to vyplňovala v digitálnim formuláři kde pravděpodobně nastala chyba...po zaslání písemně poštou to bratr bohužel podepsal s chybou a odeslal zpět...
teď to bude o hádání jestli si ČKP má tahat data z registru a nebo může i přímo od pojišťovny což právě udělala...
O-O: o takovémto "využívání" datovky jsem také již slyšel.. člověk, který jezdí po montážích si toho moc na poště nepřevezme apod...
Presne a hlavne jak mas datovku, tak je urad povinen ji pouzit. Uz se soudne resil pripad, ze nekdo na urade neoveril ze ma obcan datovku, posilali to na spatnou postovni adresu a on pak vyhral soud.
vzhledem k tomu, že to auto bylo bouraný, tudíž nemohlo být provozováno, nenáleží ČKP nic, doporučuju zajít za právníkem, protože ten bordel, co je v ČKP, je do nebe volající. ČKP má právo vymáhat JEN ZA PROVOZOVANÝ auta !
Ještě pozor, pokud je auto, ač nepojízdné, zaparkováno na veřejné komunikaci (ne na soukr. pozemku), je dle zákona provozováno. Pokud je na soukr. pozemku/v garáži, musí to brácha prokázat (fotodokumentace, místopřísežná prohlášení ...)
S ČKP a jejich vymahači řeším víc věcí, lžou, že ode mě nedostali veškerý podklady a tak podobně - příští týden dostanou naposledy podklady, pak celou věc bude řešit můj právník (resp. dám povel právníkovi, aby rozjel moc hezkou akci - trestní oznámení, žádost o předběžné opatření o zákazu činnosti a další věci, co uzná za vhodné)
Nemám problém zaplatit za vlastní blbost, pokud ji udělám, ale aby oni porušovali zákon a ještě se u toho smáli, to opravdu nee, mojí výhodou je právník, který mě stojí jen jeho reálný náklady (soudní poplatky), protože je to dlouholetý a velice dobrý kamarád.
to maresk: no trošku ti známého právníka závidím...
to co píšeš vím,ale nechtěli jsme do toho rejpat více.
auto opravdu stálo na soukr.pozemku před garáží. každopádně tři roky zpět shánět svědky a fotky se nám nechtělo i když by to nějak šlo... takže bratr přistoupil na zaplacení té částky kdy auto nebylo pojištěno,ale logicky se mu nechce platit 8tis poplatky ČKP za to, že posílala bez ověření na neexistující adresu upomínky a výzvy na které nikdo nemohl reagovat....

05.09.2013, 10:58 |
BadyS maresk: jak jednou máš na autě spz a klidně ho měj ve stodole bourané do kulata, prostě musíš platit pov ruč.
Měl jsem to samé, bourané koupeno, nějaký ten den se zpozidlo povinné ručení, auto na mě přepsané nebylo, takže se nedalo dát do depozitu, fotodokumentace poslaná, že vozidlo nebylo provozováno, dokonce i dopis s potrvzením parkování vozidla po dobu opravy na soukromém pozemku v servisu, nic....prostě a jednoduše, mášli na voze SPZ, platíš vždy pov ruč.
Ty jsi v tomto případě uspěl, nebo v tom jen žiješ, že uspěješ? já tedy před 2lety nepochodil a zaplatil cca 7,500,-
no hlavně tady už je platební rozkaz od soudu, což je podstatně horší stav na domluvu s ČKP. Zkonzultuj to s právníkem, aby pak nebyla celková cena ještě daleko více než tech 8 tisíc.
BadyS: tyhle veci se resi u soudu, na prepazce v CKP s tim pochopitelne neuspejes.
tak bratr si byl práv ověřit údaje na registru a jsou v pořádku. Dle slov vedoucí by si měla ČKP brát informace přímo z Centrálního registru a ne z pojištění.

05.09.2013, 11:39 |
maresk | Upraveno: 2013-09-05 11:41:54
Badys: s RZ/SPZ to není tak jednoduché, to, co píšeš, neplatí univerzálně. Zatím je to tak, že případy jsou dle ČKP 4, jeden se týká jiného vozu; celkem je to 6x, 2x jsem již uspěl, na základě podkladů museli uznat, že auto opravdu provozováno nebylo, u zbývajících bohužel lžou a snaží se podvádět, což mě neskutečně namíchlo a zapojil jsem do akce právníka.
V zákoně je psáno, že platit příspěvek/mít povinné ručení jsi povinen u vozidla, které provozuješ. RZ/SPZ do depositu tam není ani slovo (dle několika právníků), tudíž je úplně fuk, zda auto má nebo nemá značky, důležité je to, zda je provozováno.
Bohužel se zkoumáním, jak to tedy je, začaly soudy až letos :-((, do té doby to ČKP bylo schvalováno víceméně automaticky :-(

05.09.2013, 11:50 |
gizmi Jako tohle nikomu nepreju a rozhodne nezavidim ty nervy a ve finale nemale penize. Plati na to ale jedna dobra zasada, ktere se drzet. Koupit za pakatel krasny krouzkovy desky v 18ti letech a cely zivot do nich davat vsechna auta. Mam takto doma desky "prodana auta", "aktualni auta", "skola", "zamestnani", "byt", atd.. proste zakladam si kupni smlouvu, prodejni smlouvu, smlouvu o pojisteni, smlouvu o zruseni pojisteni a dalsi kraviny. Uz se mi to nekolikanasobne vyplatilo a naucil jsem to i manzelku. Nejhorsi byla bejvalka, ta vse rovnou vyhazovala a nedokazala dohledat nic. Otec treba dela to same, ale virtualne. Zkratka si vse scanuje do slozek a nasledne skartuje. Kdyz se to zavede, tak uz to pak i setri cas, protoze cokoliv hledam, tak vim kam jit a kam sahnout. PS: nejsem moralista, spis jen ted radim jak do budoucna ;)
dotázal jsem se mailem práv společnost stopckp.cz a bylo mi odpovězeno, že ČKP má ze zákona povinnost brát si data z CRV. Takže doufám, že to bratrovi soud uzná...
to HIGHTOWER: chtěl si upozornit na nějaký konkrétní paragraf či odstavec?
§ 15 - kdo, co, jak eviduje, oznamuje, vede, předává, získává. Asi nejlépe si to nakreslit a zjistit, kde nastala chyba při uvedení vyrozumívací adresy.
mě asi před dvouma týdnma došel dopis,že musím uhradit 7200kč za povinný na motorku. to samozřejmě mám od prvního dne.našel jsem chybu ve smlouvě,kde je chyba ve vinku a zašel jsem na pojištovnu a ti,že to vyřeší. dnes mi přišel druhý dopis od čkp,že to stále musím uhradit.tak co je to za bordel?
Nespolehej na pojistovnu a res to sam.
no hned sem všechno oskenoval a nahral na bezpojisteni.cz
když jsem poprvé volal na čkp,tak mi sdělili,že to mám řešit s pojištovnou,tak jsem dolítl na brněnskou pobočku,baba se mnou sepsala prohlášení o změně pojistné smlouvy,oskenovala tp a řekla,že už nic řešit nemusím,že to zajistí oni a já se na to ještě jednou ptal.