Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Shnání někdo Lexus nebo Toyota?

o Navštíveno 2090x o
o 04.09.2013, 21:32 | Zdeny60
Pokud někdo shání cokoliv od výše uvedených značek, pak vřele doporučuji navštívit terrabazar ve městě Jeddah v Saudské Arábii. Mně stačilo, když jsem včera večer u něj stál v koloně a jen jsem němě zíral na nekonečné řady vozů Lexus a Toyota (zde dominovaly hlavně LC V8). To byla pastva pro oči! Bohužel, pro nás nedostupné, nedovedu si předstvait celní řízení...

K vozovému parku snad jen poznámka, jel jsem Hyundai Genesis s automatem a po pravdě, dojme velice dobrý. Nevím, jaký v tom byl motor, ale jako celek - provedení, dyzajn uvvnitř a vně dost dobrý a pohodlí vzadu přímo vynikající.

Je tu k vidění (to už jsem psal) asi tak 99% asijksých značek, občas se sporadicky mihne nějaké BMW či MB? Audi vůbec, VW (navzodry gigantickému saolnu) snad žádné, tak jako italové - nic, občas frantík, hlavně ale malé vozy. Zato Lexusy, Toyoty, Infiniti, Hyundai, Kia - abslutní většina. Málo Subaru (potkal jsem snad jedno nebo dvě).
A dokonce starého vyžilého Favorita:-) Barva dominuje bílá, co nový vůz, to praktikcy bez výjimky bílá. Pár LC a ostatních japonců bylo v černé, stříbrná se tu prakticky nevidí.

Jinak servisy, showroomy, pneuservisy (vše samosebou v námi nevídaném rozměru) pracují zcela v klidu i v 11 hoidn v noci, když jsem putoval z letiště na hotel. Prostě, jako u nás:-)

o 04.09.2013, 21:47 | tesil
Ti japonci tam dominujou diky nejake dohode s Japoncama o dodavkach ropy. Tak mi to bylo receny pri me navsteve Emiratu.
o 04.09.2013, 22:06 | TROY
toyota na arabskym poloostrově je něco jako škodovka u nás tak se není čemu divit ;)
o 04.09.2013, 22:06 | Briann
Japonci dominuji celemu svetu...krom EU...
o 09.09.2013, 05:32 | imax
jj Brian ma pravdu, ted jsem v Kazachstanu a tu je to stejne, vsude sama toyota LC V8. Jenomze tady benal stoji 130tenge/litr coz je 0.6€, takze jse neni cemu divit :)
o 09.09.2013, 08:32 | Luke_288
Kolik ma oktanu ten benzin? Pamatuju si z Uzbekistanu podobny ceny ale benzin nad 90okt nesehnatelnej.
o 09.09.2013, 15:46 | imax
95, ale maji i 92/98
o 09.09.2013, 18:41 | Nismo.Power
Jen byrokraticka EU ma dostatek idiotu s penezma co maj na to si kupovat predrazeny auta k hovnu s mizernou vydrzi :-) tim sem samo myslel bmw aspol.... Zbytek sveta je asi normalni :-)
o 09.09.2013, 20:25 | Luke_288
. V tom UB jsou jen žigulíky- logicky a pak hodne hodne stoletych toyot a hundaju. mimo velky mesta maj spis osli. A duvod- na auta jakykoliv jiny znacky uvaleny brutalni dovozovy dane
o 09.09.2013, 23:09 | Briann
Imax: napis report z Boratova, sem desne zvedavej!
o 10.09.2013, 03:35 | imax
co konkretne te zajima? :)
o 10.09.2013, 06:19 | Zdeny60
Do UB pojedu v lednu, oblast Angren. Už s enemohu dočkat:-( Co jsem slyšel od kolegy, co tam dlouhodobě pracuje, tak to bude teda výzva:-(((
o 10.09.2013, 08:20 | Luke_288
Nemyslim. Chudej stat, je problem se tam vubec dostat, infrastruktura mimo hlavni mesto prachbidna, ale lidi jsou temer vsude vyborny. Cestovani mezi mestama taxikama je zazitek, nemaj benzin, takze chtej zalohy, nemuvaj ani bezpecnostni pasy. Do daewoo matiz se bezne narvalo i 6 lidi.
Kdyz jsme tam shaneli mistni pecko tak jsem si prisel jak kdyz shanim zbrane pro usamu.
o 10.09.2013, 13:53 | RedBaron
S Genesisem jsem jel, auto celkem hezký, provedení a interiér strašný. Automat pomalý a hrozný, u jeho pádel člověk nikdy nepozná nějakým pevným cvaknutím jestli už přeřadil nebo ne, je to taková loterie. Podvozek - mám rád přetáčivější naladění, ale tohle už je i na mě moc, v podstatě člověk neustále vrací volant za zatáčkou zpátky, aby nevjel do strouhy, takový přesný opak Audi s motorem před přední nápravou. Tlumení nesofistikované, vcelku humpolácké. Mohlo by to jako sportovnější auto být o trochu lehčí. Motor V6 3.8 jede fakt pěkně, hezký hrdelní zvuk a ani tolik nežere na ten výkon, při maximu cca 23, svižně za 13, pod deset se nechá pokud splynu s provozem. Brzdy odolné, samosvor na zadku kvituji s povděkem, ale přehřál jsem ho a už přestával fungovat (aby bylo jasno - žádné burnouty nebo náročné dlouhé letištní drifty, jen technická jízda s občasným sklouznutím po okreskách). Stabilizační systém hrůza děs, někdy neudělá nic, někdy je tak horlivý, že všechno zkazí ještě před tím než si myslí že se to stane, ale ono by se to ani nestalo. Je to takový Jekyll & Hyde, z obou má jisté dobré vlastnosti, ale ve výsledku to člověka krká.

Jinak celkově k Arábii a celýmu střednímu východu, každý kdo tam byl, tak oceňoval právě výtečný lidi a jejich pohostinnost, je to krutý rozdíl k západní masmediální propagandě a naopak jejich propagandě proti západu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3047 sekund.