Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > stáří zimní gumy

o Navštíveno 2055x o
o 06.09.2013, 17:40 | worm03
samozřejmě se dozvím, že na starý zimní gumě nemám jezdit, ale zajímá mě, jesli je zákonem omezeno, jak starou zimní gumu můžu na auto dát? (důvod: výjimečně pár km po městě a pak je na jaře spálím a dám normálně letní a auto prodám, tak nechci investovat)

o 06.09.2013, 17:44 | mr.brain
Ne, není.
o 06.09.2013, 18:27 | worm03
DĚ KU JU
o 07.09.2013, 21:40 | 323Marty
Já kupoval fungl nový ze skladu podle DOT už čtyři roky starý Dunlop Winter Sport, protože byly tenkrát za naprosto směšnou cenu - samo to nikdo nechtěl. Kupoval sem to jako nouzovku na jednu zimu v roce 2009. Dodnes je mám a tuhle zimu je klíďo nazuju zas. Nikdy mě nikde nezklamaly a to jezdim zadokolkou i všude po horách.
o 08.09.2013, 09:47 | worm03
tohle je ještě starší, ale neni spuchřelá a jízdy budou jenom po městě a pár, šlo mi jen případně o pojišťovnu, kdyby něco, aby na mě nemohly...
o 09.09.2013, 16:38 | Bucci
no... obecný pravidlo 4

4 mm
4 roky a mladší
4 stejný gumy
4 měsíce (i když tohle nevim jestli ještě platí)

všude píšou, že guma starší 4 let už nemá ty správný vlastnosti a "tvrdne"
o 09.09.2013, 18:24 | worm03
má 8 mm, ale je stará, jde mi jen o zákon, klidně bych to odjel na letních nebo na rávkách :)
o 09.09.2013, 18:53 | mr.brain
Jak jsem psal nahoře, žádný věkový omezení pneumatik (naštěstí) není a pokud ta pneu není viditelně poškozená, tak nikdo nemůže říct ani popel...

Jinak pokud je nová pneumatika uložená správně, tak si svoje vlastnosti uchávává po dobu cca 5 let... Pak ji již nelze prodat jako novou.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3373 sekund.