Navštíveno 2556x

Neumel by nekdo za nejakou zajimavejsi cenu telo Nikon D7100?
Doporučuju o víkendu koukat na electroworld, velice často tam jsou víkendové akce pouze v eshopu.
Kolik je teď normální cena D7100? Co jsem koukal na megapixel, tak tělo 28tis., EW 24tis.
Mazec, tys mi normalne usetril vic jak 3000,- ja si pro nej chtel jet do ostravy za 26700,- + benzin. To sem vubec netusil ze neco takovyho v electroworldu funguje, ta cena je masakr a este posta zadara. Zbyde na batery grip a este i na lajnu koksu!
no v tym Electroworldu, 23990,- to je uplne bezkonkurencne nejlevneji co jsem ho kdy kde videl

08.09.2013, 16:17 |
TROY OT - s tim EW si to rozsekal :)))) - kolega si jede taky koupit foták :D

08.09.2013, 21:50 |
walish | Upraveno: 2013-09-08 21:51:18
Jsem rád, že jsem vám pomohl :)
edit: se slevou se klidně šábnem napůl :DD

09.09.2013, 07:26 |
walish | Upraveno: 2013-09-09 07:26:58
Jen tak pro info, dnes je v EW už taky za 28tis., tak ta akce dobře vyšla :)
Ty jo, malá náhodička :o)) Gratuluju k parádnímu kousku! Je to výbornej foťák!
Hmm, fakt ze jo, no vcera jsem tam klikl na ten banner vikendova akce nebo tak nejak a ta cena tam byla 23990,-
Otazka je , jestli to nebyl nejaky error, zatim mi neprislo zadna aktualizace o expedici zbozi. Potvrzeni objednavky prislo, ale to je vse. Tak jen aby to nedopadlo tak ze to byla chyba a bude z teho hovno no.
tak ne, prave mi prisla sms od posty ze prevzali balik :D epic win!!!
Pokud mohu ot. Konkurence k d7100 ze strany Canonu? Cenove stejne jako nikon.
AllInOne: podle mě je stále konkurenci pro D7100 u Canonu výbornej EOS 7D, nebo teď novinka EOS 70D, ale tu sem v ruce neměl :o(
Jak rika marty. Nevim jak ta 7D, ale ta nova 70D vypada zajimave. Hlavne na video. Ma nejakej dual pixel focus system nebo co. A pak taky hromady imho zbytecnych veci ktere ji navysuji cenu, dotykovej displej a wifi. Nikon to ma imho reseno lip s tim wifi a prodava to jako prislusenstvi. Tzn, kdyz to nechces, usetris.
Díky chlapi.
Už ji Máš Profíku doma?
Co k tomu popřípadě vzít za sklo?
Chtěl bych k tomu 2 skla, nějakej lepší univerzál a pak něco světlejšího.
Díky
AllInOne: k Nikonu nebo Canonu? :)
Záklaďák klidně starší 16-85mm koupíš do desítky a něco světelnějšího, to pak záleží co budeš a kde budeš fotiť, protože máš ve světelnosti 1,8 pevnou 35mm nebo 50mm nebo 85mm a všechny jsou za ty prachy moc dobrý. Já mám pak ještě na makro sigmu 150mm f2,8 a to je naprostá bomba na cokoli, jak na makro, tak na portréty atd atd.
Profa: Gratulace, ať slouží a doufám, že konečně postneš nějaké výstupy ;)
AllInOne: Přesně jak píše 323Marty. Já mám třeba starší sklo 18-70mm a k tomu pevnou 35tku, protože zbytek je na DXu už dlouhý a vhodný tak na ty portréty, ale třeba na focení aut ne.
Pevnou mám 35 nikoňáckej, ale třeba něco univerzálního světlejšího, příroda, rodina, auta, kostel
Pokud univerzální, tak tohle teď chválí kamarád, údajně nej sklo pro DX formát místo záklaďáku:
[ Link ] 18-35mm a v celém rozsahu f1,8 ;)
Mam chripku tak lezim doma, uvidim jak mi bude a kdyztak si ji dnes skocim vecer vyzvednout na postu :-/
Jinak ja mam jenom 50mm 1.8 a 10-20 sigmu. Zatim mi to staci. Mozna casem koupim nejaky univerzal ale zatim neni treba.
Tuner: vystupy postnu, ale jestli to k necemu bude ... :D

11.09.2013, 14:29 |
Proffesor_W | Upraveno: 2013-09-11 14:31:10
ta 18-35 sigma vypada super :-o
jinac jako univerzal jsem pokukoval po tomto:
[ Link ] ted ale budu mit ostreni v tele, tak treba si vyberu neco starsiho :)
Pěkný, pěkný, myslel jsem pak do fotogalerie, už jsem tam dlouho od Tebe nic neviděl ;)
Pěkný foto!
Díky chlapi za rady.
Ještě se zeptám, ať nemusím nový vlákno (pokud ti to Profíku nebude vadit).
Je velke rozdíl mezi D7000 a D7100? Krom teda cenovky?
Rozdíly tam jsou. U D7000 se nepovedl moc implantovat systém ostření dost mých známých s tím měla/má problémy a i mazivo ze závěrky asi taky nebude úplně dořešené. Tady jsem o tom taky něco psal když jsem nedávno vybíral:
[ Link ] BTW: Už máš sedačku? :)
Ja bych rekl ze zas tak moc velkej ten rozdil nebude. D7000 jsem teda nemel nikdy v ruce. Ale tak je tam rozdil v cipu asi, 7100 ma 24mpx, urco tam bude neco zmeneno pro lepsi dynamicky rozsah a ISO. No a taky jedna vec, D7100 nema antialias filtr, takze fotky budou mit trosicku vic moire (podle testu pry neznatelne) a meli by byt ostrejsi. Stejne to ma treba Nikon D800E. No a taky D7100 ma urcite lepsi displej, 3.2 palcovej, 1.2milionu bodu OLED.
D7100 nemá OLED, ale klasický TFT LCD displej jen tam přidali ještě bílou údajně pro větší možnost jasu přes den na slunci.
Přesné srovnání zde:
[ Link ]