Navštíveno 1733x

11.09.2013, 16:52 |
jzxr chtěl bych před zimou ošetřit desku garáže na které se příští rok bude dělat izolace, na netu je to samej penetrák a barvy, na tom by se izolace dělala blbě...jedná se o to že bych desku chtěl natřít něčím voduodpuzujícím aby se beton nepotrhal a navíc se na desce bude přes zimu parkovat auto takže penetral apod. nepadá v úvahu, existuje něco takovýho?

11.09.2013, 17:09 |
Skury Pokud je beton kvalitně udělán, nemá důvod se potrhat.

11.09.2013, 17:19 |
jzxr beton je z betonárky a vyztužený sítěma takže v tom by neměl být problém ale chtěl bych ho přeci jen trochu ošetřit před zimou aspoň aby zbytečně nenasakoval vodu...

11.09.2013, 17:50 |
Skury Podle mě to trošku postrádá smysl. A beton není porobeton, tomu voda nevadí.
Ale máš tekutou hydroizolaci na bázi plastů.
[ Link ]
Měl jsem holou základovou desku rok a nic se nestalo (izolaci mám zalitou v desce). Jediného čeho bych se bát je to auto, respektive v zimě sůl z něj. Ta beton rozežere i když pravda ne za jednu zimu.
Tuner#2: prosim vysvetli mi "izolaci mám zalitou v desce" - chystam se na garaz a tohle jsem jeste neslysel, diky moc...

12.09.2013, 07:17 |
Tea REPESIL
tmx: Máš základový pasy a mezi nimi udělanej zhutněnej zásyp s podkladním betonem, pak izolace a na to se přebetonuje deska.
Nebo mezi pasama zhutněnej zásyp navrch jemnej, pak geotextilie, folie,geotextilie a zase přebetonovaný deskou.
Jinak bych se na ochranu základu taky vyprdnul a spíš popřemejšlel, co hodit na desku pod auto.
Tak už psal Dudelina první postup, tady je to i trochu vidět:
[ Link ] Samozřejmě u garáže je to asi zbytečné dělat na 2x a klasicky bych nalepil izolaci na desku pásy, vyzdít a dolepit před podlahovým betonem ;) Nám to tenhle krok ušetřilo a navíc se izolace nemohla nikde poškodit při dalších pracech.

12.09.2013, 18:45 |
jzxr jdu mrknout na ten repesil a co pod auto-napadá mě starý lino ale když nejni po ruce tak mě nic jinýho nenapadá...