Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Fotografové pomoc - stativ + polaryzák

o Navštíveno 1444x o
o 12.09.2013, 21:12 | DaveX
Jelikož je tady hodně fotografů, tak jsem se na Vás obrátil s prosbou. Na dovolené jsem zjistil po dvou letech co mám zrcadlovku, že mě s tím vlastně baví fotit :)

V současnosti vybírám stativ a polarizák. Nemám s tím zatím moc velké zkušenosti, tak se raději ptám, než abych šlápl vedle. Mohli by jste mi poradit slušný stativ, řekněme do 2500 Kč + případně polarizační filtr?

Prošel jsem si pár rad a recenzí na netu, ale raději bych zkušenosti z praxe.

Fotoaparát mám Nikon D3100 s objektivem 18-105 mm VR [ Link ] . V budoucnu plánuji koupit i nějaký teleobjektiv.

Za každou radu předem díky.

o 12.09.2013, 21:23 | Proffesor_W
Polarizák
BW nebo Hoya, podle financí.

Stativ, hmmm, drž se osvědčených značek. Taky asi na co ho budeš používat, nejspíš na ven že jo? Tak hlavně pořiď nějaký co nebude mít spojené nohy ale bude se mu každá vyklápět zvlášť. Taky bude fajn když bude mít možnost mít špičky na konci noh pro zapíchnutí do měkýho. Kouknu a hodím nějaké linky.
o 12.09.2013, 21:35 | Proffesor_W
o 12.09.2013, 21:42 | Proffesor_W
[ Link ]
[ Link ]

nebo
[ Link ]
ale ten je nizsi
o 12.09.2013, 21:54 | Kamil
DaveX - na stativu bych nešetřil, za 2.5k není skoro ani rozumná hlava.
o 12.09.2013, 23:09 | Sau
Polarizák sem na tuto samů kombinaci vybíral na jaro. Kůpil sem tento [ Link ]

Hledal sem nejaké testy, najít sa mně podařilo test od našich severních sůsedů a tam byl jako asi najvýhodnější kůpě právě ten Marumi. Test je tu : [ Link ]
o 13.09.2013, 09:14 | EFCA
Stativ Vanguard Alta+ 203AP mám a jsem spokojená. Nefotím krajinky, mám ho jen na občasné použití a je fajn. Důležitým kritériem pro mě byla nízká hmotnost, aby se moc nepronesl, což splňuje. Na Tvůj foťák plně dostačující, je to pro amatéra (jako já) dobrá volba v poměru cena/výkon.
o 13.09.2013, 10:23 | DaveX
Kamil: máš sice pravdu, ale je to opravdu na amatérské focení. Cenu jsem tak odhadl, ale chtěl bych se vejít do těch 3000 Kč. Myslím, že za tu cenu se dá koupit slušný stativ.
o 13.09.2013, 10:31 | Kamil
DaveX - pokud ten stativ není pro kompakt a plánuješ časem třeba výměnu těla za větší, tak jsou 3000 fakt málo. Ale je to samo tvoje věc a tvoje prašule. Já se jen snažím varovat...
o 13.09.2013, 10:35 | prohifi.cz
Rozumný kompromis cena/kvalita jsou i stativy Benro (např. na oehlingu). Konkrétní model neporadím, ale taky bych se na ně zaměřil.
o 13.09.2013, 13:12 | Proffesor_W
Zas pokud to ma na krajinku, tak to stejne bude fotit s nejakym sirokouhlym objektivem a pokud si veme nejakou sigmu 10-20 nebo tokinu 11-16, nebo snad nejaky nikkor 10-24 tak to vazi stejne prd a do 4kg se vleze uplne v pohode.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3128 sekund.