16.09.2013, 13:32 |
AR Neřešil někdo z vás co je výhodnější? Posledni dobou se mě zdá že klasika pc mě doma žere nějak moc energie ze zasuvky a tak začínám přemýšlet že jej obměním za nějakou skládací placku. Není to nic světoborného a když jsem jej před x lety skládal tak sem na spotřebu ani moc nehleděl. Deska je tam nějaká lepší od Asusu 2xPCIe, DDR2ky aktuálně 4x2GB 667 moduly od A-Data, CPU je klasika Intel 775ka 4jádro tuší Q6600, grafárna obyč ati, zvukajda od SB, TV karta, visí na tom 2x250GB a 2x500 od Westernu, teď teda ještě 30GB SSD od croasiaru, klasika optika DVD-RW a to celé krmí nějaký zdroj od fortronu.
Primární určení PC je webdeveloping, takže nic náročného, ale občas je potřeba PS, Corel, jinak klasika kancl appky a když je čas tak nějaké hry
Přemýšlím že bych obměnil za nějaký NTB ideálně s dokinou a napíchal do něj stávající externí komponenty. Tímpádem bych se mohl zbavit pcčka i eeečka od asusu co mam na cestování
No asi to bude chtít vzít do ruky kalkulačku a spočítat spotřeby klasika vs ntb ;)

16.09.2013, 14:04 |
AR No já tam mám nějakou tuším 6ti nebo 7mi stovku zdroj, ale kolik žerou ty střeva v součtu nemám tucha. Jako repráky si pustím jen když sem sám doma a nebo na něco čumím, ale sere mě ten rostoucí účet za elektřinu ;)