Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Přestavba koupelny

o Navštíveno 3569x o
o 17.09.2013, 07:35 | Losky
Ahoj, příští měsíc budeme předělávat koupelnu v paneláku. Celé jádro se bude měnit za jádro z Ytongu. Chci se zeptat, potřebujeme nějaký posudek či plánek?Budeme to stavět sami (šikovný kolega z práce). Byt je v OV.
Ještě jedna věc, bude se tam v půlce bytu dělat nová elektrika, je potřeba nějaká revize?
Díky

o 17.09.2013, 07:41 | AR
samo že revizi na el. potřebuješ ;)
o 17.09.2013, 07:50 | AllInOne
Neni treba na stav povoleni ci ohlaska nahodou??
Mam pocit ze jo. Pokud jsou tam DB, tak si zajdi na druzstvo to oznamit.
o 17.09.2013, 08:04 | Losky
celý vchod je v OV, prý to stačí ohlásit ve vchodě a stavební povolení není třeba, prý možná pro klid mít prý nějaký canc od statika, ale nevím, jestli třeba on zase nepotřebuje projekt nebo tak něco, protože ten zase nemáme
o 17.09.2013, 08:05 | Dudelina
Na Ytong většinou potřebuješ vyjádření statika. Záleží jestli jste ještě jako barák pod nějakým družstvem atd. - ty mají pak podmínky.
o 17.09.2013, 08:13 | Kapka (M)
záleží v jakém měste jseš..a jak si stavební úřad vysvětlí vyhlašku..u nas třeba děláme přestavby jader bez stav.povolení i ohlášky
o 17.09.2013, 08:17 | Kapka (M)
[ Link ]

do vyhledávaní napiš: náhrada umakartového jádra
o 17.09.2013, 08:19 | Losky
mě na družstvě řekli, že stavební povolení není třeba a že bych to měl řešit se stavebním odborem, případně statikem.
Co stojí tyhle posudky a kdo to vůbec dělá?
o 17.09.2013, 09:11 | michall
Nějaký ten projektík na zdi, elektriku, vodu, ... by byl určitě vhodný, alespoň nějaký nákres, plánek, ... Vyhneš se pak následným dohadům "... takhle jsem to ale nechtěl ..." nebo "... žádný podklad jsem nedostal ...", atd. Revize elektriky určitě, už jenom proto, že je to koupelna, kde by měl být vyšší důraz na bezpečnost.
o 17.09.2013, 09:19 | radek.613
Statik bude nutný, v drtivé většině případů, pokud nemá vlastník objektu (družstvo, společenství) statiku již paušálně vyřešenou pro celý objekt - pokud ano, tak by Ti měl zástupce družstva/společenství poskytnout závazný předpis, z jakého zdiva a jak to můžeš postavit, aby to staticky vyhovělo. Pokud to hromadně vyřešené není, najdi si stavebního projektanta/statika, který to zmaluje a stvrdí razítkem. Je to i Tvoje ochrana, vyhneš se případnému řízení o odstranění nevyhovující stavby v případě, že nějakému sousedovi kolem tebe vybují nastěně prasklinka omítky a bude se chtít hádat/soudit....
o 17.09.2013, 09:57 | Mikele
jako radek.613. Právě provádím rekonstrukci bytu 4+1 a udělal jsem z něj 3+1 tzn. že 3 stěny šly dolů, umakartové jádro taky a místo něj ytong, některé dveře jsem zazdíl ytongem a jedny dveře vyřezal do zdi. A samozřejmě dělám komplet elektriku. A na to vše mi stačilo pouze statické posouzení(4000,-kč). Jedná se o družstvo jednoho vchodu, takže jsem ještě v přízemí na chodbě vyvěsil oznámení o rekonstrukci. Toť vše. Ale pro svůj klid jsem byl i na stavebním úřadě kde mi bylo řečeno že ohlášku ani stavební povolení nepotřebuji ale pro můj ještě větší klid jsem jim nechal statický posudek na posouzení a oni mi vydali papír že je vše ok(zdarma).
o 17.09.2013, 10:07 | BATMAN
Nejak mi unika proc by mel nekdo kdo boura umakartove jadro a postavi misto nej pricku z 15ky Ytongu volat statika????
Psal ze je cely dum v OV. To znamena aby jsi splnil zakonnou povinnost ohlasky,vytiskni papir kde napises od kdy dokdy rekonstruujes a prdni to na nastenku a nazdar!

Prakticky ani zadnou revizi el. nepotrebujes,nikdo ji po tobe videt chtit nebude pokud nehodlas sahat na privod ze spolecnych prostor do bytu.
o 17.09.2013, 10:38 | Losky
Ytong bude 7,5 a 10cm. Co se týče elektriky, tak to bude natažení nové elektriky v koupelně, chodbě a kuchyni včetně nových pojistek.
o 17.09.2013, 10:50 | BATMAN
V tom pripade lupni papir s oznamenim na nastenku a elektriku si asi sam delat nebudes takze potrebujes elektrikare s razitkem co prijde,namaluje ti na zdi kde mas co vysekat,pak jen prijde,pozapojuje a za den ma hotovo. Neni vubec potreba nic dalsiho resit,obihat a cpat penize nekam jinam.
o 17.09.2013, 10:52 | Losky
jj, elektriku a plyn bude dělat člověk s papírem
o 17.09.2013, 11:04 | Dudelina
BATMAN: Přitížení stropu, který je navrhovaný na nějaká Kg/m2 Tě něco říká?
Člověk to při rekonstrukci samozřejmě bere jako buzeraci, ale nežije tam sám a ono se opravdu můžou sečíst různý nepříznivý vlivy a je vyděláno.
o 17.09.2013, 11:06 | AR
Losky: pokud se chceš vyhnout případným problémům a tahanicím, tak tím co ti radí Temný rytíř se neřid...
o 17.09.2013, 11:43 | BATMAN
Pretizeni stropu 10kou Ytongem??? :-DDD
Za prve ten rozdil mezi vahou puvodni a nove pricky nebude nikterak giganticky a za druhe to co pisu ja mu rekne 9 z 10 lidi co se rekonstrukcema zivi.
V tom pripade si ale domu nevod vetsi skupinky kamaradu a po byte se pohybujte jednotlive abyjste se nepropadli stropem :-)
o 17.09.2013, 11:54 | Dudelina | Upraveno: 2013-09-17 11:56:28
1) Zmiňoval jsem přItížení
2) No vidíš to, právě proto, že se zatížení kce počítá ze zatížení stálého, nahodilého a mimořádného - tak tím, že zvýšíš zatížení stálé, snižuješ rezervu na zatížení nahodilé.
3) Já se tu nebavím o extrémech jako selhání kce (i když v případě 12 podlažního domu s 12ti BATMANy nad sebou (tady vyzdím, tady vyříznu - copak se může stát) tu na nosné stěny začnou vycházet taky různá čísla), ale už třeba výše zmiňované praskliny souseda s*át budou - atd. Jak říkám, nebydlíme tam sami.
4)Ano - na 99.9% se nic nestane. Já to vím taky. Ale mít ten papír v ruce dává klid.
o 17.09.2013, 12:00 | Luke_288
jj, 9 z 10ti lidí ti to potvrdí, ale zajímalo by mě, kolik z těch rádců půjde a přispěje na opravu popraskanýho stropu/stěny u sousedů pod nim, vedle nich apod...
o 17.09.2013, 12:18 | BATMAN
Jestli nekomu popraska strop ci steny v 99% to byva bouracimi pracemi ktere u umakartoveho jadra nejsou dramaticke.
Zjistuju ze posledni dobou se tady na foru rozmaha velky nesvar a to kdyz clovek chce odbornou radu,vmisi se do diskuze lidi co o tom prd vi. Ja jsem komplet rekonstrukci ve zdenem dome v OV delal 3 roky zpet. Vim co jsem udelal dobre,co jsem udelal spatne,co se musi a co se nemusi. Loskyho dotaz znel jasne a to jestli neco potrebuje,neboli jake ma povinnosti ze zakona. Ja mu proste jen odpovidam ze v takovem pripade zadne. Pokud ho chteji lidi jako ty dohnat do extremu,pak ano,navstiv stavebni urad,nech si udelat kopii stavebnich planu,zaplat a posli tam statika,nech si vypracovat souhrnnou technickou zpravu se stavebnim dozorem a idealne jeste exhumuj telo puvodniho architekta aby se ho nejaky exorcista optal jestli to opravdu ale opravdu muze udelat.

A ted trosku matematiky. 75mm prickovka ma na delce 600mm a vysce 250mm hmotnost 7.4kg. Pri vysce stropu 2.5metru to vychazi cca 75kg na 0.6metru tudiz zatizeni 125kg/metr. Samozrejme treba odpocitat hmotnost puvodni zdi,dejme tomu 30kg. Navyseni tedy necelych 100kg. Pochybuju ze nova zed bude mit vice jak 3 metry takze navyseni zatizeni je umerne vetsimu akvariu s rybickama ktere si doma postavi kde kdo.
o 17.09.2013, 13:07 | Luke_288
je pravda, že stavebníma dozorama se živíme jen šestnáctej rok, já osobně se v tom pohybuju pátej rok, neříkám, že jsem kdovíjakej frajer, nicméně chápu, že zkušenostma se ti nevyrovnám.
skutečnost je taková, že §103 c,d stavebního zákona celkem jednoznačně říká, že na takovouhle věc není třeba ani ohláška, natož cokoliv jinýho.
na druhou stranu papír od statika bude stát pár korun a je to něco co mi dodá víc klidu než ten tvůj výpočet, kterej opomíná původní statickej výpočet kde bylo uvažovaný nějaký zatížení trvalý a nahodilý, kdy tímhle zásahem se může poměr mezi nima změnit.
pokud já bych byl soused někoho takovýho, tak nějakej posudek chtít budu.
ale každýho věc. jen se pak čas od času bavim, když přijde někdo, že mu franta s pepou u piva říkal a ono ho teď bude stát x desítek tisíc náprava tý jejich rady a co se s tím dá dělat.
to že se nic nestane si myslím taky, na druhou stranu po tvým tvrzení, že 99% prasklin jsou po bouracích pracech se skutečně potvrzuje, že se do debat mísí ti, co o tom ví prd.
o 17.09.2013, 13:17 | Losky
Nehádejte se:-) Kamarád z práce má známou, co dělá na stavebním odboru a prý mi dá info, ale osobně bych to jen oznamil na družstvě a ve vchodě, ale mladá je jak chodící zákoník a chce to mít vcajku.
Jinak akvárko mám, ale na druhé straně bytu, má cca 600kg na 2 m2.
Souhlasím s Vámi, každý máte svou pravdu a na každém názoru něco je.
Jinak já v tom mám docela bordel co kde bude, jaká barva, jaká linka, co na zemi a na stropě, odkud obklady atd atd. Ještě že máme jen byt. Je potřeba to udělat, umakart se už rozpadá. Chceme jít do 5 let do domu, tak se to snažíme udělat za nějaké rozumné peníze, aby to vypadalo slušně a i to bylo plně funkční:-)
o 17.09.2013, 14:03 | Kapka (M)
Losky: přestavbama koupelen se žívím přes 15let... jedna rada...nech si někde udělat grafický návrh ve 3D koupelny..klidně i za par penez..ale ušetří ti to hromadu starostí a problémů..
neber to jako reklamu..ale jukni sem
[ Link ]

dělal jsem navrhy už pár členum zde z AHC..par členů ma ode me koupelnu
o 17.09.2013, 14:10 | Dudelina
Luke: Já jsem taky jen stavební inženýr (moje a kámošovo jádro jsem taky dělal vlastníma rukama atd. Člověk se tady holt pořád učí :-D

Já myslím, že už to Losky dořešil tím správným způsobem - tzn. optá se na stavebním úřadě.

Akvárka, to je kapitola sama pro sebe :) pokud má člověk hlavu a umístí ho ke stěně, tak problém není. pokud si chce mermomocí šoupnout 1000L akvárko doprostřed 6m rozponu stropu, tak už je to horší :)
o 17.09.2013, 14:41 | Losky
Byl jsem u kluka, co bydlí dvě patra pod náma, jak to řešil on. A prý došel na družstvo pro plánek a s tím pak za statikem, ten mu to odsouhlasil, dal štempl a hotovo. Investice asi 1500,- a má pokoj. Prý mu dělala dusno sousedka pod ním (teď už domovnice), tak ten posudek udělal, aby jí zacpal hubu:)
Ale i tak jsem zvědavej, co se dozvím se stavebního úseku:)
Jinak ty 3D návrhy jsou pěkný, což o to, problém je, že koupelna se bude o něco rozšiřovat a ještě se přesně neví, jak bude veliká a co kde budeme chtít. Napadlo mě, že až bude stát jádro, bude to připravené na obklady tak skočíme někam do koupelen, kde dělají 3D návrhy. Já na tyhle věci představivost nemám:) Jen tam mladá chce červenou, bílou a nějakou tmavě hnědou. Podle posledního usouzení:))) Rohová vana asymetrická obložená malýma kostičkama:))))))))))
o 17.09.2013, 16:04 | BATMAN
2 luke_288: Mnoho mych kamaradu a znymych delalo v poslednich letech obdobnou rekonstrukci a nikdo neresil zadny popraskany stropy ci zdi,tak se do me nenavazej. Stavar sice nejsem ale vim to co potrebuju.

Co se tyce ohlasky,tam jsi asi nepochopil ze ohlasovaci povinnost je v miste bydliste ostatnim najemnikum,nikoliv stavebnimu uradu,tam povinnost opravdu neni.

Jiste se shodneme na tom ze kdyz to chce clovek mit pojisteny ze vsech moznych stran,na stavebnim urade poradi zdarma a statik za 1500 da razitko. Me se akorat prici jak se v dnesni zkurveny dobe vsichni bojej neprizpusobivych sousedu,otravnych uredniku apod. Ja bych nikdy neudelal nic nad ramec povinnosti ze zakona (alespon v takovych prkotinach jako je rekonstrukce koupelny). Pokud ma pod sebou clovek souseda picuse, problemy mu delat bude i kdyby mel Losky ostemplovany kdeco a pokud mu praskne barva na strope na druhym konci bytu stejne mu to bude muset jit zapravit bo mu vyhlasi sousedskou valku a pak zjisti ze veskere papiry navic co ma mu jsou k hovnu.
o 17.09.2013, 16:34 | Luke_288
Dudelina: muzes se danou problematikou zabejvat kolik let chces, dnes a denne se tim zivit, ale vzdycky se najde nejakej ferda, co si to delal sam, vi vsechno lip a u tehle lidi budes vzdycky ten co o tom vi prd. A nakonec jeste bude prskat, ze se do nej navazim.
V 95% se nestane nic, ale vzhledem k moji profesni deformaci tvrdim, ze i tem 5% je lepsi v maximalni mozny mire predejit.

Batman: dotaz znel na povinnosti z legislativniho pohledu, vysvetlil jsem co rika litera STAVEBNIHO zakona tykajici se ohlaseni stavebnich uprav tohoto typu. Zadnou ohlasovaci povinnost sousedum jsem neresil, to je snad samozrejmost a slusnost.

V momente picuse souseda bych si jeste udelal pasport.

Losky: spravnej postup, jen ti budu prat, aby dana urednice nebyla nejaka aktivka a nezacala si vymejslet veci na ktery nema narok. Dost spatne se jim vysvetluje opak. Taky jsem zazil.
o 17.09.2013, 16:59 | BATMAN
Ohlasovaci povinnost sousedum neni ani samozrejmost ani slusnost,ale povinnost ze zakona a to jsem Loskymu psal vyse. Dle nekterych bych mel ze slusnosti i oznamit sousedum ze budu malovat.....buzerace dnesni doby. Od toho je vlastnicke pravo ktere je u nas nastesti stale nedotknutelne,ikdyz si nekteri ouradove mysli ze muzou rejpat do vseho. A kdyz si budu ve vlastnim byte chtit nahradit plesnivou umakartovou zed za ytongovou je po tom kazdemu hovno.
Je zbytecne lidi plasit a nutit je shanet razitka a tyden litat po uradech a nedejboze kdyz si nejaka aktivni urednice zacne vymyslet kokotiny jak pises.
o 17.09.2013, 19:06 | drebb | Upraveno: 2013-09-17 19:09:34
necetl jsem vsechny komenty, ale situace se ma u nas takhle(a bude to vsude podobne)- delal jsem to loni, taky svepomoci a vse jsem si zjistoval. U nas je barak ve vlastnictvi druzstva, ale byt mam v OV. Posouzeni statika je nutnost, pokud delas ytong, ohlasku ani povoleni nepotrebujes pokud nemenis razatne dispozici bytu.Jinak je to potreba kvuli hasicum atd... Ja trosku zvetsoval do chodby, kde byla skrin s hloubkou cca 30cm. Statik, ktery tomu urcite rozumi, jelikoz se tim zabyva dnes a dene, my ohlasku nedoporucoval, neb chodby zustaly stejne. nevim jak to je u vchodu OV, ale urcite tam bude nejake spolecenstvi, tudiz podobne jako s druzstvem. k zatizeni musis pocitat i obklady, takze to neni jen o ytongu jak tu nekdo psal.Ne kazdy ma na umakartu obklad. Ja mel obklady pres pul tuny, samo rozlozene po stenach, ale na delsi stene je toho dost :). Co mi statik rikal, tak dulezita je tlousta strop-zem dalsiho bytu. revizi na elektriku nepotrebujes ani na vodu. plyn i vodu mi delal soukromnik, samo zadny revizni papir nemam. elektriku mi delal primo znamy z cezu a rikal mi ze revize je fakt pro dobry pocit, kdyby se neco vysralo, takze jsem si ji nechal dodatecne od dalsiho znameho za 1k udelat. na vodu mam zaruku a plyn mam zaruku.
o 17.09.2013, 19:08 | drebb | Upraveno: 2013-09-17 19:10:55
jinac mesic na to byla ofiko revize a vse v cajku.Hlavne co ti doporuciji, vsechno fot! hodne mi to ted pomaha. i kdyz jsem delal final zapojeni cca po mesici a uz jsem si vse nepamatoval. to same i voda. vis kde si muzes dovolit cokoliv privrtat. Nekdy si muze i druzstvo fotodokumentaci vyzadat. druzstvo mi dalo na prestavbu mesic,coz bylo nemozne, delal jsem vse po praci. kazdopadne na nastenku vyves omluvu za zvyseny hluk atd....
o 17.09.2013, 19:14 | drebb | Upraveno: 2013-09-17 19:17:01
3d navrh koupelny je taky fajn, sice rozvrzeni obkladu jsem nakonec zvolil jine, ale ziskal jsem nejakou predstavu, pokud mas vchod do koupelny a zachodu vedle sebe naproti vchodovym dverim, tak doporucuji kouknout na JAP pouzdra uni nebo firma eclise, nebo tak nejak. Neveril jsem, ale vypada to fakt dobre a jsme spokojeni
o 17.09.2013, 19:42 | Luke_288 | Upraveno: 2013-09-17 19:45:51
Batman: vsak v poradku, ja zase nemam ahnung o zakonny povinnosti oznamovat sousedum neco co nemusim oznamovat stav.uradu. Muj problem je v tom, ze se vetsinou dostanu prave az k tem 5% problematickych pripadu, proto pisu co pisu.
Moje averze vuci neschopnym urednikum, ktery povazujou vsechny co u nich zaklepou na dvere za apriori nepritele je stejna jako tvoje. Nastesti vetsina jich je normalni.
Ad nedotknutelnost vlastnickeho prava- ano, dokud tim neomezis pravo druheho.

Drebb: ohlasku nepotrebujes pokud nezasahujes do nosnych konstrukci nebo netvoris nove pozarni useky
o 17.09.2013, 19:52 | Losky
My máme koupelnu se záchodem hned zleva když se vejde do bytu a pak je za tímtou ulička do leva do kuchyně. Tu chceme zrušit a do kuchyně budeme chodit přes obývák. Kamarád mi dal kontakt na nějakého statika, tak se tam zastavím s plánky bytu a uvidím co a jak.
o 17.09.2013, 19:52 | BATMAN
2Luke:Konecne jsme se shodli :-)
2Drebb:Pokud mas druzstevni byt tam si diktuje druzstvo a jsou vyrazne prisnejsi nez zakonne podminky,takze to je uplne o necem jinem. Ale myslim ze Losky uz se rozhodl,my s Lukem jsme se taktez shodli takze to tu muzem uzavrit.
o 17.09.2013, 20:31 | Nora
Losky má zajímavé priority,na pár cihel Ytongu řeší statika, ale téměř třičvrtě tunové akvárko si udělá bez starostí :D
o 17.09.2013, 22:59 | drebb
Losky:jak jsem psal, kdyz menis dispozici, cimz jsem myslel to co ty v podstate
To batman:ja psal, ze u me je barak druzstva a ja mam byt v ov, ale nevim jak to je u vchodu kde jsou vsechny v ov.myslim, ale ze by tam melo byt spolecenstvi , takze to muze byt obdobne, jako u druzstva, ale to uz varim z vody :)
o 18.09.2013, 09:06 | Losky
vchod patří pod družstvo, ale co jsem slyšel, tak všechny byty jsou už v OV.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3103 sekund.