Navštíveno 1401x

U které CZ banky si zřídit? Mají mi chodit nějaké platby v USD a nechci, aby se to automaticky převádělo na CZK.
Požadavky: zřízení 0, za vedení 0, za příchozí platbu 0, možnost kdykoliv vybrat, převést, zrušit. Mám mBank a ta bohužel neumí :-( (tak trochu zklamání).

22.09.2013, 02:12 |
J-T. FIO splňuje přesně to co potřebuješ... Taky mam.
FIO:
Jednorázové příchozí platby - mezinárodní platba v měně USD, GBP, PLN, HUF nebo CZK = 100 Kč
Takže zdarma to nemají
Já se přidám s podobným dotazem - mám doma hotovost v EUR a občas něco přibyde během měsíce, ale v hotovosti a nechci to mít doma schované pod polštářem. Umí nějaká banka i vkládat EUR v hotovosti na účet v EUR? Vybíral bych jen velmi vyjímečně, spíš jen aby se to neválelo doma.
Nějaký nápad jak s tím naložit?

22.09.2013, 11:50 |
hanx Camron: Všechny tvoje požadavky splňuje třeba ZUNO. Nedávají k USD ale kartu. Navíc je tu možnost využít program myfriends (já tě doporučím přes mail) a zaplatíš kartou, já i ty dostanem po 300 Kč. Žádnej háček.
Pozor na to, aby USA "znali" tu banku, což u menších a novějších nemusí být samozřejmostí. Nechávali jsme si z USA nechat zaslat platby do mBank a americký protějšek se nám vysmál, že takovou banku vůbec nemá v číselníku, kde vybírá banku příjemce. Takže smolík :-) (Velké české banky bez problémů).