Navštíveno 2125x

01.10.2013, 07:47 |
kasko cca před rokem jsem pořídil jako druhé auto do rodiny P308.
Auto je 3 roky staré a má najeto cca 60tis. km.
Potřeboval bych poradit s následujícím problémem:
když se rozjíždím do kopce a následně když chci přeřadit z 2 na 3, tak auto hučí. Tento zvuk mi připadá, jako když sundáte vzduchový filtr a vzduch je nasáván přímo do motoru.
Provedl jsem kontrolu celého výfukového systému až po motor. Vše je OK. Taktéž jsem zkontroloval, zda není prasknutá hadice od vzduchového filtru do motoru, zda je vzduchový filtr správně uložen, prostě veškeré možné netěsnosti. Vše je OK.
Když jsem se díval, jak je udělán vzduchový box, napadlo mě i to, že se to v něm může ozívat. Nalepil jsem na jeho vznitřní stěny tlumění v podobě tlumící desky s ALU fólií. Vše bez úspěchu.
Dokážete mi pomoc?
Jedná se o 1.6 benzín.
Za všechny tipy předem díky
Skús to na www.peugeot-club.com

01.10.2013, 10:51 |
kasko ložisko na spojce se mi moc nepozdává. Někdy to toiž dělá i na stojícím vozidle, že když šlápneš na plyn, tak to má zvuk jako bez filtru...

14.10.2013, 06:42 |
kasko nikdo nic neporadí :(
Co třeba zajet do servisu?

15.10.2013, 20:23 |
kasko ten nic neodhalil. kdyby jo, tak se neptam zde. ti toho vedi asi tolik co ja. vsechno by menili, ale vse je ok.
a nehuci ventilator/sahara? je to urcite zvuk od motoru? neni praskla nejaka gumova hadice?
co otevrit kapotu, dobrovolnik (tchyne) se bude divat a ty se zatahlou (nebo ne?) ruckou se zkusis rozjet/dat do tahu motor na 2ku...