Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Nissna 370, Infiniti G37 - olej motor?

o Navštíveno 1888x o
o 02.10.2013, 12:31 | Zdeny60
Jaký typ oleje používáte do těchto motorů-jsou tu majitelé I-G37, možná i Nissan 370.
Výrobce předepisuje Nissan specifikaci 5w30 až 20w50, API grade SL nebo SM, ACEA A1/B1, A/B3, A3/B4, A5/B5, C2 nebo C3.
Doporučený osvědčený olej? Sice mám auto v záruce, ale po zjištění cen za elejový servis a prohlídku v 90.000km jsem rozhodnut si to nechat udělat u nás. V 90tkm se dělají i svíčky (720/ks x 6), 2x vzduchový filtr, kabiový filtr, brzdovka, olej motor + filtr. Za toto si počítá Nissan v HL cca 15.000Kč. Tak to tedy ne:-)

o 02.10.2013, 12:43 | gizmi
Zdeny60: bud v klidu, sluzebak (Citroen Berlingo) danej po 230t do Citrona s fouknutym tesnenim pod hlavou a stalo to 22t penez :D :D Kazdopadne ja bych moc nevymyslel a dal tam presne to, co tam byt ma ;) Resp. dle stitku/servisky/uctenek bych si zjistil cisla a pak tam dal nejaky znackovy olej.
o 02.10.2013, 13:09 | BATMAN
:-DDD a to je prave to na co se zdeny pta,ktery je onen osvedceny olej...?
o 02.10.2013, 22:44 | Timon.z
mě se osvědčil Q8 5W-30 "VX" a to kvůli bubínku vaček a promněnlivému zdvihu ventilů.nekdy se stane že při zhasnutí motoru zajišťovací váleček nedosedne do díry.přes noc olej steče a po startu má motor "rachtavý"zvuk než natlačí olej.ten váleček právě zajišťuje mrtvý chod když není tlak oleje po startu.tohle se stává sporadicky,hlavně po pořádně prohřátém oleji,nebo často na olej 0W-30(moc řídký).
Q8 mi dobře jede i v mazdě,kde je zas problém s ojnicemi.Q8 si drží líp hustotu při vysoké teplotě.
ale víš sám,že pokud vybereš kdejaký značkový olej,tak chybu neuděláš.castrol se mi zdá hlučnější
o 03.10.2013, 08:35 | H-Honza (M)
tak ono to nekdy smysl ma - treba me do auta lili udajne predepsany mobil 1 5W30, nakonec z toho ale vyslo ze tam davali Castrol professional 5W30.
Pac v tuhle znacku uz dlouho nemam duveru, na dalsi vymenu jsem si dodal svuj olej, kde jsem na cene 1200,- za napln, proti 2800,- co chteli za ten Castrol.
Pri studenem startu mi prijde, ze se motor rychleji namaze, a ma klidnejsi chod.

Jinak Zdeny, nevim jak daleko to mas za hranice, ja ted byl 2x v servisu v Nemecku, a nahradni dily jsem dostal o 30 - 50% levneji.
Konkretne pri vymene zadniho naboje kola vcetne prace jsem o polovinu niz nez co si za to same nauctovali tady v CR, s tim ze mi je ukradeny jestli pojedu 100km do nemecka nebo 100km do prahy.
O tom, ze mnou dovezeny olej akceptovali bez jedinneho slova nemluve.
o 08.10.2013, 09:39 | Octávák
malé ot: s olejem ti sice neporadím, ale každopádně bych se vyhnul nějakým neověřeným servisům ve snaze ušetřit. Mě jednou zalomili právě svíčku a byla s nima domluva šílená. Hodně jsem litoval, že jsem si nepřiplatil za autorizák. Jde o to, že kolikrát jsou potřeba různý přípravky a speciální klíče a "servisu" to raději zbastlej, než aby řekli, že to neumí a přišli o zakázku. Pokud máš auto v záruce, raději bych ty prachy oželel, nebo se podíval v D, nebo A pokud to máš blízko. Ale trochu mě udivuje, že se pozastavuješ nad tou cenou. Není to jen olej, svíčky a filtry. Určitě to bude zároveň prohlídka komplexní... Máš prostě exklusivní značku auta a za to se holt připlácí
o 08.10.2013, 10:05 | Zdeny60
Je to tak, jak píšeš. Nicméně tento servis, kam holdám p.t. jet, znám už 10 let a servisoval jsem tam řadu svých aut. Vzhledem k tomu, že dělají veterány, GO motor včetně broušení, atd, celkem jim věřím,navíc můžu být na dílně.
Olej jsem pořešil-nakonec jsem zvolil Total Quartz 10w50, co jsem dával do Subaru a výrobce jej povoluje i pro Infiniti, věci mám nakuopené, tak se uvidí.
o 08.10.2013, 10:12 | cupra.165
Nemas Zdeny duveru k Millers oil? Dke me ty jejich nano docela funguji
o 08.10.2013, 11:47 | Zdeny60
Ale jo, důvěru bych měl. Jen jsou 2x dražší než Total Quartz a myslím si, že pokdu motor nebude pracovat v nejtěžší zátěži, musí slušný olej od Totalu bohatě vyhovět-což mi u Subaru vyhovoval.
Možná, že někdy Miller´s znovu zkusím - měl jsem jednou XFS v 3 litru a nic zvláštního jsem nepozoroval.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.321 sekund.