Dotaz na reklamaci.
Na netu jsem si objednal soundbox k parnimu vlacku.
[ Link ] Po mesici prisel a ejhle. Zvuk je hrozny,velike sumeni atd.
Takze pro me pouziti nevhodny.
Po 1 minute skouseni jsem to vzdal a jsem odhodlan vraceni zboží.
Mam nárok na vraceni penez ?
Mam při vraceni zboží zaslat i s kupni smlouvou ?
Jak postupovat při reklamaci přes eshop.
Dekuji za radu.

03.10.2013, 06:52 |
DaveX Dej tam všechno + odstoupení od kupní smlouvy. Vzor najdeš někde na netu..
Hlavně to vrať nepoškozené v nepoškozeném obalu. Sice by obal neměl být problém, protože kupuješ výrobek a né obal, ale vím, že třeba mall.cz ti peníze za poškozený obal strhne z vrácených peněz.

03.10.2013, 14:06 |
hanx | Upraveno: 2013-10-03 14:08:42
Ničeho se neboj, většina normálních eshopů ti vrátí peníze. Prostě to zabal tak jak bylo a pošli zpět s tím, že zboží vracíš v zákonné lhůtě. Napiš jim mejla co nejdřív, že to vracíš. Dle zákona je tam sice možnost účtovat nějaké poplatky, ale nevidím důvod, proč by tady něco účtovat měli. Další věc je ta, že tyhle poplatky za znovuuvedení prodeje musejí nějak dokázat a obhájit, tzn nemůžou si tam jen tak ze srandy něco plácnout. Z mé praxe to většinou eshopáři neřeší, protože hádky se zákazníkem mu za to nestojí.
EDIT: chtěl jsem tím říct, že odstoupení od smlouvy může být napsáno rukou, stačí jedna věta, datum a podpis. Nehledej žádný vzory ani neřeš formality, to nikoho nezajímá :-) samozřejmě nezapomeň napsat číslo účtu.