Navštíveno 1390x

08.10.2013, 17:19 |
AR Je tu poměrně dost lidí co dělají mechaniky apod. tak snad najdu radu tady.
Neřešil někdo z vás jak dostat ven startér z BMW E34 525i, motor M50B25, automat, 4kolka. Zdá se že mi umřel el.magnet pastorku, startér se totiž roztočí ale motorem to nehne. Potřeboval bych zjistit jaký je nejjednodušší způsob jak jej dostat ven aby se dal repasnou.

11.10.2013, 17:16 |
Tendr | Upraveno: 2013-10-11 17:18:55
Vyndaval jsem z manuálu, jde to i spodem, ale je to porod.. Automat bude mít ale asi starter uplně jinde, neb celá převodovka je jiná, to nevim. Každopádně jestli se startér točí, tak to není cívkou, cívka se musí přitáhnout (fungovat) aby spojila silový kontakty a startér se roztočil. Takže buď máš v háji převodovku ve startéru, nebo něco s volnoběžkou či s jejím pákovým vysouváním.

14.10.2013, 14:55 |
AR Ha všim sem si odpovědi trošku pozdě. No každopádně startér to nebyl. Přizval sem si pozorovatele ať mě čumí na řemeny a ty se točily, takže startér motorem točil. Takže šlo dolu víko ventilů a kontrola zda je řetěz ok a zda se točí vačky. Při sundávání sem akorat zjistil že 4 z 6ti cívek jsou poměrně dost vlhké. Po sundání víka nezjištěno nic nenormálního. Takže zase vše poskládat a pak sem se nasral a nechal starter točit delší dobu. Motor začal mít náznaky chytání, takto 3x dokola a na po 4té chytl. Po té několik dalších startů, projetí pár KM a no problém.
Takže zatím opraveno, ale nikdo zatím netuší co to mohlo být? Seklé ventily na sání? Seklá škrtící klapka?