Navštíveno 2947x

14.10.2013, 08:22 |
Zdenek (A)
Neservisuje tu nahodou nekdo boilery Drazice? Potrebuju rychle konzultaci.

14.10.2013, 10:38 |
Zdenek (A)
UF! Konec poplachu. Opravar by potreboval par facek! Nastesti sve skody bryskne napravil.

15.10.2013, 11:27 |
Conan Popiš co se stalo, taky má od nich boiler.

15.10.2013, 11:43 |
Zdenek (A) | Upraveno: 2013-10-15 11:45:33
Shorelo mi topne teleso. Mam tam 3-fazovy streva. Protoze to neni bezne skladem (narozdil od 1-fazovych), musel jsem to objednat a pockat si 3 dny. Manik prisel, zapojil, zapnul, chvili to jelo a pak jistic dole. Cumel na to jako idiot. Pak si rekl, ze asi spatne oznacil kabely pred rozborkou, tak 1 prehodil jinam. Zacalo to fungovat. V noci jistic zase dolu, dokonce az venku na ulici. Nahodil jsem to a zase to den makalo. Pak zablesk od boileru a zase vypnuto az na ulici...... Potreboval jsem to s nekym znalym poresit, co by mohlo byt za problem. Sam jsem se v tom nechtel hrabat, protoze jsem chtel, aby to on prisel vyresit a videl to, co zavinil..... Nastesti se k tomu postavil celem, prijel jeste s nejakym elektrikarem. Pricina byla v tom, ze pri zavirani deklu skripnul kabely a ty casem protavily izolaci a pak nastaly ty jiskry. Ukazalo se, ze ten idiot vubec neni elektrikar!!! Doporucili mi ho z autorizovaneho servisu, abych nemusel tyden cekat na jejich servisaka. Neuveritelny!
Ted uz to nastesti funguje. Kdybych se do toho pustil sam, mohl jsem si odpustit tyhle nervy. Nejak se mi ale nechtelo v tom hrabat. Nevedel jsem, zda te v hajzlu termostat nebo topne teleso a nebyl cas nekde litat a shanet nahradni dily. Tak jsem si "pomohl" tim, ze jsem si zavolal "odbornika" :-(

15.10.2013, 12:53 |
Conan Tak to zamrzí :-(
Já mam obyč jednofázovej.
Já mám taky Dražice OKCV- 180 (ležatý) a mám ho dobrých pět/šest let. A už dlouho řeším, proč mám tak šílenou spotřebu elektriky. Všichni mi říkají že bojler. Že bude zanesený (pravda že v RK je strašně tvrdá voda). Dle manuálu by se měl čistit každý dva roky. Když jsem to poptával u autorizovaného servisáka u nás v RK, tak mi řekl, že to není potřeba čistit, že tam je anoda a proto to bude o.k.? Já to zase až tak růžově nevidím. Kolega v práci koupil barák a bojler byl osm let starý a prý taky anoda. Tak jí oddělal a ona tam skoro žádná nebyla. Poraďte. Zatím mi stále odchází termostaty. A to mám už ten inovovaný a taky odešel po čtvrt roce.
termostat u drazic mi taky odesel po dvou letech provozu :( na kolik prijde?
Anoda se musí kontrolovat - podle "nekvality" vody někomu vydrží 5 let, někomu rok. Proto tam je, aby boiler chránila. Myslet si že na něj 5let nesáhnu "protože má anodu" je nesmysl, ta tyč se spotřebovává na chemickou reakci s vodou a tedy ubývá - mizí. Když se na ni koukneš prvně za pět let, taky můžeš zjistit, že zmizela klidně už druhý rok a tři roky tam z ní máš jen špunt.... ano, dokud anoda žije a existuje, tak se boiler nezanese (kamenem, mechanickou špínou z vody se zanese kdykoli, anoda neanoda), ale jak se spotřebuje, jde to velmi rychle. Vyšroubovat jí a podívat se na její stav 1 x za 2 roky je a hraně, jednoznačně doporučuju koukat každoročně, pokud nemáš vysloveně měkkou studniční vodu...

15.10.2013, 21:43 |
rebel termostat a těleso sem kupoval v Praze pod bulovkou za nejakejch tuším 950kč byla to směšná cena
termostat jsem menil asi 2x, jeste jsem vymenil kabely - ty tkanicky a konektorky co tam byli puvodne se pomalu roztavili. Ted jsem tam jeste dal pridavny relatko, aby vsechen proud nesel pres ten mikrospinac. CO JA SE S TIM NAVZETKAL! :-)))
Jo tak konektory mi ohořely taky. Termostat stál myslím kolem 300Kč. Tak na tu anodu mrknu. Snad jí ještě vyšroubuju. A co radku radíš teď? Vyměnit anodu a vyčistit od sanitru? Ten již usazený sanitr v případě, že anoda již tři roky nefachá, se výměnou anody asi sám nerozpustí že?
E-e, na usazený sanitr jedině chemie..... pumpa s čerpadlem a chemickým roztokem netečným vůči oceli/porcelánu, připojit na boiler, nechat 20 minut prohánět a je to jako nové. A po dobu čištění anoda ven a místo ní zátka, aby ji chemie zbytečně "neožrala" :-D
A jestli to není tajné jaká chemie? Kyselina citronová, ocet.... :-) ?
Tajné to není. Vyrábí to Manta Ecologica v Itálii, jmenuje se to DeTex, balení 10ti litrové barely a 200litrové sudy. Ředí se pitnou vodou pro čistící účely v poměru 1:5. Průtok roztoku musí být minimálně 9 litrů/minutově (požadavek na čerpadlo) a v trase mezi vratným potrubím z čištěného zařízení a sáním čerpadla musí být rezervoár čistícího roztoku otevřený do atmosféry (při chemické reakci vzniká teplo a tlak, čistící systém nesmí být uzavřený pod tlakem, takže musí "dýchat") ve kterém během čištění pozoruješ výskyt bublin/pěny (dokud se tvoří, běží proces rozpouštění sanitru a krusty, až pěnění ustane, reakce skončila) a ve kterém pH metrem měříš hodnotu pH, a případně dolíváš čerstvý neředěný roztok, aby jsi pH udržel na 1.00, kdy to nejlíp čistí a zároveň nenapadá jiný materiál, než ten sanitr.
Aha, tak to tady v RK nikdo mít nebude :-( Dneska jsem v dzd objednal díly na bojler, takže nechám vyměnit tu anodu a vyčistit to nechám mechanicky. Napsali mi, že je jakákoliv chemie zakázaná. Včera mi ještě začal ke všemu protékat pojistný ventil (poklepem kladivem si dal říct a zatím neteče), ale nechám ho vyměnit preventivně taky.

17.10.2013, 21:04 |
Bucci mě by zajímala moje "domácí záhada" boiler dražice, vždy když hřeje (svítí kontrolka) a dojde mi v nautile voda, tak nesepne čerpadlo, v momentě, kdy otočim poťákem na boileru a "zhasne" během vteřiny slyšim sepnutý čerpadlo a plnící se nautilu