Navštíveno 8481x

potřebuju objednat nějaký sportovní potřeby, který jsou u nás drahý, nebo nejsou v potřebných velikostech. umí někdo obejít povinnost platit DPH a CLO na české celnici? Mám v USA kamaráda, který by mi poslal balík s odstraněnýma cenovkama, ale na celnici prý mají nějaký svoje tabulky a cenu pro výpočet DPH a CLA stejně určí...

29.10.2013, 16:25 |
CRK To bych chtěl taky umět :D
V anglii to třeba nemaj?
no, tak pokud ti to posílá kamarád, tak ať to vyndá z obalů, dá vše do jedný krabice a pošle jako osobní věci, to by mělo fungovat, ne? Když to nebude vše vypadat jako nový.
Jasne, to udela. Jde o to ze jedny boty jsou 13, druhy 15, jedno sport. triko XL, druhy XXXL tak to nevypada na osobni veci :-) a pokud po rentgenu na celnici odhadnou cenu veci vyssi nez 25 euro tak musis dolozit kde jsi to a za kolik koupil a z toho vypocitaji DPH a CLO. Pokud to nedodas tak si cenu urci dle svych tabulek a kdyz to nezaplatis tak to poslou zpatky do USA odesilateli na jeho naklady :-) fakt super na cem vsem chce CR vydelavat...

29.10.2013, 19:27 |
Kacko A proč nechceš platit clo? :)
Protoze je lepsi ty penize splachnout do hajzlu, nez je dat statu. :)

29.10.2013, 20:08 |
CRK ladisv6: nemáš pravdu, pokud to budeš deklarovat jako dar mezi soukromými osobami, tak je to do 45 EUR. Možná bych to ale rozdělil na víc balíčků, aby to bylo míň nápadný.
kozlustechnykus: souhlas, jinak to hned stejně pošlou kofolám :D

29.10.2013, 20:38 |
ladisv6 | Upraveno: 2013-10-29 20:43:27
CRK - četl jsem několik debat a i když jim to někdo poslal jako dar, tak museli platit DPH. Ten limit není vázaný na to, že je to dar - je to prostě limit, do kterého se nevypočítává DPH. A dneska je ten limit už jen 25 Euro :-( Clo ještě ujde, to je jen 2,5% ale DPH 20% :-(
kozlustechnykus - není to lepší - je to úplně stejný

29.10.2013, 20:44 |
CRK ladisv6: jestli si chtěl radu, tak nechápu, proč mi to teď vysvětluješ a ještě blbě... je to jak píšu já a pro DPH to neni 25 EUR, ale 22 EUR a pro dárek platí to, co jsem už napsal...

29.10.2013, 22:04 |
ladisv6 | Upraveno: 2013-10-29 22:05:17
CRK - promin za chybu a diky ze mi to osvetlujes. Problem vidim v tom, co udelaji celnici v CR kdyz se jim obsah bude zdat drazsi nez 45 EUR..

29.10.2013, 22:19 |
CRK ladisv6: to je vždycky o štěstí, ty ale tomu štěstí můžeš jít trochu naproti... nemám tušení o jakou jde úsporu, ale já bych to poslal boty + triko a boty + triko a to už na 45 EUR za zásilku okecáš a ještě bych poslal každej balík na někoho jinýho... Mě teď prošly boty adidy a ani sem nic nemusel řešit...
jenže těch trik je 15 + nějaký sportovní ortézy :-) posílat to po dvou - třech věcech se asi dost prodraží. no nic, nějak to budu muset risknout, díky
Akorát to není věc ČR, ale věc EU. Funguje to úplně stejně, když si to necháš poslat kamkoliv jinam. Akorát věřím tomu, že třeba polští celníci nejsou tak aktivní jako naši, kteří se kopají do prdele po zrušení hranic a poslední roky mi otevírají a proclívají fakt snad všechno :-/

30.10.2013, 10:05 |
CRK Ladisv6: to si ale mel napsat rovnou, ze je to takovej ranec a ne psat, ze jsou to dvoje boty a trika... tohle asi tezko protahnes...
Myslel jsem to obrazne - ze jsou dost rozdilny velikosti :-) asi budu hledat nekoho kdo se bude vracet s poloprazdnym kufrem :-) kazdopadne diky

30.10.2013, 14:31 |
Ferro Nevím jak to přesně funguje ale není možnost,že by kamarád ty věci vystavil třeba na ebay a ty jsi to koupil třeba za dolar. Ten bys mu poslal pres paypal a měl bys všechny dokumenty pro celníky...
Podle mě k ničemu. I kdyby byl na faktuře dolar a v paypalu dolar, tak celník tomu nemusí věřit a mají právo si to naúčtovat podle sebe. To by se jinak roztrhnul pytel s falešnýma fakturama.
(Nemluvě o tom, že pokud se balík s takovou udanou cenou ztratí, tak za patnáct triček dostane kompenzaci jeden dolar a to je dost na pytel :-)

30.10.2013, 18:06 |
CRK Ferro: super nápad, že mě to nenapadlo dřív :D samozřejmě se s tím dá trochu šachovat, ale když se jim to nebude zdát, tak to samo napálej podle sebe

30.10.2013, 23:52 |
Pajk Nejlepší je se přikakat k někomu do kontejneru a mít známýho celníka, kterej si veme maličkou provizi za svou dobře odvedenou práci. :)
30.10.2013, 14:31 | Ferro
zbytecne slozity. Ja si nechal na balik napsat nizsi cenu a pokud to neproslo a oni chteli vypis z paypalu ve forme JPG souboru tak jsem proste udelal screenshot a v malovani si to zeditoval tak aby ta cena z toho paypalu byla proste nizsi.

31.10.2013, 00:22 |
Pajk Tak ale to nejde udělat u každé položky.
Resp. u dražších věcí.

31.10.2013, 07:48 |
TROY nechat si to posílat do norska nebo švajcu :) nebo do polska :DDDDD
o tom Polsku jsem už něco slyšel, ale jak to funguje - vždyť Polsko je taky v EU tak by mělo mít stejný pravidla jako my.. je tak?
do norska ne +25% DPH
Kadel

31.10.2013, 13:43 |
TROY add polsko - loděnice jsou svinstvo :)
a norsko - tak to bude nějaká severská země co má nějaký jiný podmínky či co
Švajc nemá význam, když není v EU (čili to neřeší problém). Polsko možná jo, tam jsem slyšel, že jsou kontroly laxní.

02.11.2013, 07:27 |
JRM66 Ja som si nechal poslať k znamej do N.Jersay a nasledne lodičkou cez PL a potom polskym kurierom ku mne domov, cele to nestalo viac ako 20,-é. Nakupeny tovar bol za viac ako 500,dolars!

03.11.2013, 11:38 |
TROY to je přesně vono :)