Navštíveno 7627x

Včera jsem byl účastníkem DN, naštěstí co by spolujezdec.
Stalo se to na výjezdu z Měcholup na Říčany, u zahradnictví.
Chci se podělit jen o tom, jací vlastně jsme. Předem podotýkám, že jsem neřídil, aby mě někdo nenapadal za něco, co jsem neudělal.
Celá věc, která se stala včera v 18:00, či kousek před, podle mého názoru začala už ráno, v cca 9 hodin. Jeli jsme na jednání do jisté firmy ve Štětí, kde jsme měli být v 9:30. Proto jsem jeli od nás už v 5:30, což za 4 hodiny jde v pohodě zvládnout i sklobásou u Agipu v HK. Příjezd na ČM PHA v 8:45 - kolona aut asi 10km na výjezdu na dálnici Teplice. První úvaha - tady musíme jet v cca 12-12:30 ,abychom stihli další jednání na adrese nedaleko IKEMu - čili mám projet celou Prahu. Takže - první problém - totální kolaps dopravy nás jaksi navedl na myšlenku jet v poledne jinou trasou - nakonec jsem jel pře Horoměřice, abych se vyhnul Magistrále. To z důvodu, že jsem netušil, zdali tam nebude podobný problém a já prostě chodím na jednání přesně, to je prostě můj "poznávací znak".Jak se ukázalo, moje rozhodnutí bylo zcela správné a nebýt zdržení asi 10minut díky různým uzavírkám v oblasti Strahova a Braníku, na místo jsem dojeli cca 15 minut před schůzkou, takhle jen asi 5 minut, ale i to bylo OK.
Když jsme odjížděli domů, logicky jsme se vystřídali za volantem (já ráno, kolega večer) a najeli na Městský okruh, prostě, přes lanový most dál na HK. Ovšem první infotabule - u Průmyslové č. 5. Zvolil jsem tedy trasu přes Zahradní město a td, ovšem ani další nájezd nebyl volný a proto jsem jeli v úmyslu vyjet na kutnohorskou a pak sjet přes ty vesnice na D11 až za Prahou. Jenže, jak se ukázalo, stejný nápad mělo asi více lidí a provoz byl tak na 4 i v těchto oblastech.
Stalo se, že kolega prostě vlastní vinou zavinil DN, nedání přednosti a šlo o DN se zraněním, tudíž se musí volat PČR.
A o tom chci naspat svoji zkušenost a spíše jen úvahu, co vše se pak po DN začalo dít. Předně, znovu opakuji, šlo o zranění, byl opravdu velice silný provoz (šlo o místo za kruhákem,asi 200m, výjezd na Říčany po č. 2).
Tak napřed vyproštění zraněného - tam šlo o život, protože někteří řidiči totálně ignorovali, že se tam něco stalo a snažili se projíždět kolem nás. POškozené auto stálo na boku na středové čáře. Já jsem ihned volal záchranku - ti zvládli situaci zcela profesionálně a za to jim patří náš velký dík. Na místě byli za cca 6 minut!! - ten člověk měl tepenné krvácení na ruce a přetrahé vazy a šlachy, takže těžké zranění, poskytli jsme mu první pomoc, zastavili krvácení, prostě to, co jsem mohli. Paradox je, že nám šel pomoci jeden - slovy JEDEN řidič z kamionu (měl zančku 1S cosi dál, za to obrovský dík, bohužel jméno ani kontakt na něj nemáme), ostatní kličkovali mezi námi a čuměli jak stádo debilních hovad.
Já jsem pak musel pomoci mému kolegovi, protože byl celkem dosti otřesen tím, co se stalo, takže vesty, a zejména zavolat 158 a oznámit DN. A o tom chci to pak všechno bylo. Za prvé, pokud člověk neudá přesnou adresu a nelépe i souřadnice GPS, je to tragedie a je to marný, marný marný. Domluva s dispečerem přímo zoufale tragická a přitom, jakožto cizinec v místě si myslím, že výjezd na Říčany na č. 2 za kruhákem asi 200 u zahradnictví bude asi jen jeden. Takže domluva jak se dementem, nicméně po půl hodině policajti nikde. To bylo až asi 18:30, co sjem volal podruhé. Mezi tím, jsem já osobně pomocí baterky "řídil" dopravu, protože po odjezdu záchranky (ta jedniná, díky majákům) zpomalila dopravu a zamezila tomu, že se stádo hovad snažilo prokličkovávat mezi roházenými auty a skly a pod, prostě všichni spěchají...ČIli lítal jsem z jednoho konce DN na druhý a snažil se to úřídit tak, aby nezablokovali ten kruháč a hlavně, aby se nestala další nehoda jen proto, že se tam další paka srazejí v kolonách. Tohle jsem dělal asi do 19:15, kdy jsem podruhé volal na PČR ze stejného čísla a opět ta samá situace - kde to je, znovu stejné vysvětlení, mezitím už doplněné o název ulice, co mi řekli místní domorodci. Takže v 19:15 podruhé volání na PČR. Asi v 19:45 jsem volal už potřetí, protože kolony aut prostě byly pořád, situace byla celkem dost nepřehledná. Mezitím došel pěšky na místo majitel toho poškozeného vozidla (řidič byl Ukrajinec, co pro něho dělal) a ten volal znovu PČR v 20:00 - zkráceně - PČR dojela na místo v 20:30 - tedy skoro 2 3/4 hodiny po 4 telefonátech. Co mě dostalo, tak v pořadí 3. dáma, se kterou jsem mluvil a ptal se kdy dojedou, mi řekla, že to nemá nahlášené!!! Tak kuwa, s kým jsem mluvil? S debilem???
Pak tedy přijeli plicajti a úvodní slovo policjata, co řídil auto, mládenec tak 27 let) bylo: cituji: "kurva, tohle nám ještě chybělo", tomu krajinskému řidiči tykal!! (Prkotina, já mám taky radší, když si dva volové tykají, ale úřední postup by měl vypadat jinak), pak provolání jednoho policisty z dalšího vozu ve smylsui: "ty wole, Lojzo, poc sem se podívat na tu kaluž tý krve, vole!" Tak tohle už bylo na mě moc a ozval jsem se, myslím, že právem, že jestli si nevšimli, tak že na ně čekáme už skoro 3 hodiny, že se snažíme ukořčírovat situaci v rámci našich možností tak, aby se dalo nějak kyvadlově projíždět (lidi se sami nedohodnou, to jsem včera poznal a jak někdo jednou uvede kolonu, pak to vypadá, že překážka se začně objíždět z čím dál větší vzdálenosti, jestli mi rozumíte).
No, mně se to dařilo tak, že vždy tak po 30 autech jsem je pouštěl a nějak to šlo. Pak si to převzali dopraváci a co se dělo dál, jsem jen čuměl. prostě profíci. Chvíli to vypadalo, že nejede nikdo odnikud a chvíli jely oba směry proti sobě, mezi tím dva dopraváci, kteří se domlouvali potmě bez vysílaček:-))), proto ten chaos, pak si vzali aspoň baterky (zatímco já byl sám a stačila mi jedna LED baterka), fakt dokonale zlvádnutá situace.
Ten mládenec, co to zapisoval, tak jednou rukou kouřil, druho psal - ptám se, může policista ve službě kouřit, obzvláště, když má ve voze účastníky DN a vyslýchá je? Já se myslím že nesmí, ale to je banalita, zrovna tak že by měl mít venku služební čepici...
No, z místa jsem odjeli v 22:20 - téměř 5 hodin po vzniku DN. Pánové, tohle jsem ještě neviděl a pár nehod, jejímž jsem byl účastníkem, jsem už měl (naspoledy v roce 2010 u HK, kdy mi ten Polák nabořil moje Subo SpecB, červen to byl a tam to byl jinčí koncert a hlavně špičkové jednání opravdu profesionálního policisty na rozdíl od včerejších telat, kteří ne jen, že přijeli po 4. urgenci, ale hlavně vystupovali jako lojzící z Horní Dolní, prostě amatéři navíc byli arogantní, nám tykali - kurva já bych moh´bejt jeho fotr, měli neskonale nemístné poznámky, fakt, tragedie).
No a jako třešničku na dortu bych si ponechal jednání jisté dámy z Mladé Boleslavi se služební bílou Oktávkou. Ta přijela k místu, kde jsem ji zastavil, aby mohli projet ti z protisměru, prostě klasika, kyvadlo. Ta na mě vylítla a začala na mě hystericky ječet, co se tady děje, jak to, že to nemáme označený a kdo vůbec jsem a další. Samosebou mi taky tykala (hele, já na to zcela kašlu a vůbec to neřeším, ale jsou jistý situace, kdy to prostě nedám a nevydržím to, prostě ta situace nastala právě včera, když se ona do mě pustila). Takže snažil sjem se jí vysvěttlit, pomocí tykání, smoasebou, že jestli si nevšimla, že značená DN je, ale pouze 1 trojúhelníkem, a to z druhé strany, která je nepřehledná a navíc, větší část překážky že leží na druhé půlce vozovky, tudíž logicky trojúhelník jsem dal tam a navíc, jesti chápe, že ve výbavě mám jen jeden a ten druhý je někde v tom nabouraném vozidle, které, jak sama vidí, leží na boku a že hledat v něm ho rozhodně nebudu a že řidič má jiné starosti atd. Tak jsme se dohadovali a ona na mě vytáhla foťák, že si mě vyfotí a že na mě zavolá policajty, že jsem debil, co to nezvládám!!! Ty woe, tohle jsem fakt už nedal a ten foťák jsem jí doslova vyrazil z ruky, protože tohle bylo už i na mě moc, člověk se snaží v rámci možností suplovat policajty, kteří tou dobou už měli být aspoň dvě hodiny na místě a přijede nějaká kráva doslova, co si na mě začala otevríat hubu?? Tak to tedy ne. Pak na mě začala najíždět, musel jsem se jí uhnout, jinka mi přejela hnáty a prostě navzdory všemu projela přes to místo pryč. Škoda jen, že jsem si nezapsal její číslo, i když chápu, že by mi to bylo k ničemu, ale bylo mi fakt smutno z toho, že jsem schytal něco, za co jsem vůbec nemohl a co měl řešit hlavně někdo druhý a profesionálně.
Problém je, že jako lidi se prostě nedovedeme chovat. Pravda, našli se řidiči, co těsně po DN vyběhli a chtěli pomocui, za to jim patří obrovksý dík, když viděli, že to už máme pod kontrolou a člověk byl nějak ošetřený, tak odejli, ale opravdu naprostá většina jen projela bez zájmu, jen čuměli a dělali ještě větší zmatky.
Bohužel, ten spolujezdec z poškozeného auta byl Litevec, pracuje tu načerno, nemá zdravotní pojištění, řidič je Ukrajinec, neměl ani mezinárodní řidičák, auto bylo psáno na někoho jiného.
Jo a ještě k profesionalitě policistů- dechovou zkoušku udělalai až asi za hodinu po té, co dojeli. Jen se ptám co kdyby někdo měl alkohol, stačilo by jedno pivo, ale situaci by to stavělo do zcela jiného světla?
Kolega neplatil ani pokutu, ale bylo mu řečeno, že věc bude mít dohru, pokud ten zraněný bude déle, než 7 dní v PN (což s přetrhanými šlachami a vazy jistě bude a dle lékaře bude mít trvalé následky), jsem zvědav,co se bude dít dál.
Celý den se nesl ve znamení "kdyby". Kdyby nebyla zarvaná Praha díky někomu, co situaci nezvládá a neřeší (magistrát, policie, řidiči), kdybychom prostě kategoricky odmítli jet do Prahy na další jednání s tím, že prostě máme jiné povinnosti na jiném místě, kdyby kolega nepřehlédnul špatně osvětlenou felicii v koloně světěl, kdy se mu zdálo, že může vyjet,ale bohužel to auto tam prostě bylo, kdyby ten řidič nestrhnul volant tak prudce, že mu kola vyjela až do trávy a to jej převátilo, kdyby ten spoujezdec byl připoutaný /což evidentně nebyl/ a dalších souvislostí...
Když nad tím vším tak uvažuji, pak si říkám, zdali vůbec má smysl se honit za něčím (furt jen povinnosti, stresy, jednání, práce, nedostatek času), ale hlavně si jednou propstě říct - stop stav a klid. Důsledky nehod by jistě byly menší.
Na druhou stranu člověk se snaží, protože má v sobě ještě kus poctivosti s myslu pro zodpovědnost, chche dělat pořádně, ale daň za to je mnohdy obrovská (infarkty v 35 letech, vysoký tlak, nespavost atd...)Honba za něčím...
Ale přesto si nemůže odpustit říct, že vše dopaldo relativně dobře, mhlo to dopadnout dalko hůř a ten člověk se zraněnou rukou měl prostě smůlu. Ale proč tu dělal načerno, proč... A pořád dokola.
jaj...
ja si radeji jeste pockam na prvni recenze :-)
doba je zla ...jinak se nediv rychlosti Pčr, stači co vidim ,Praha plna vesnickech poldu co nevedi ve finále ,kde co je a jejich arogance nezna mezi ,občas je proskoluju a párkrát sem si na ne zavolal i jejich nadrizene........
Jinak smolnej den .....
precetl sem a souhlasim.Ja bych se bohuzel k nehode taky nehrnul ( nesnasim pohled na krev ani vlastni,jdu do mdlob,takze bych nebyl nic platnej)ale aspon jednu ze 3lekarnicek co v aute mam,bych poskytl...

01.11.2013, 09:59 |
nome | Upraveno: 2013-11-01 10:03:59
pak má mít PčR nějakej respekt ... a jinak ano lidi sou hovada
btw: nevi nekdo kde ma zivot tlacitko na "obnoveni systemu" jako u PC,pak by zadny kdyby nebylo
Zdeny na postup policie bych si stezoval a zajisti si vypis hovoru ze sveho telefonu od operatora. Linka 158 by mela byt monitorovana, takze zaznamy, ze jsi tam volal mit budou.
PCR je kapitola sama pro sebe, protoze takovychto individui tam je vice nez dost. Snad se je podari eliminovat nebo strcit nekam do kanclu.
Dnesni doba je rychla, nekdy az moc rychle a proste vsechno se stihnout neda. Ten stres si nekteri lide uvolnuji na silnici a to neni dobre.
2 Zdeny60: dement nedement, keby si povedal že si za kruhákom v >>Uhříněvsi<<, výjazd na cestu č.2 do Říčan, teda na ulici Přátelství/Černokostelecká, tak by možno hneď vedeli o čo ide a nepremýšľali ktorý kruhák z Měcholup do Říčan... Viem, ľahko sa mi to komentuje keď som tam nebol a bývam tam, ale tiež by ma rozhodilo keby si mi povedal Měcholupy a zamestnal by si väčšinu mojich pozostalých mozgových buniek tým, že by som premýšľal kde je v Měcholupoch kruhák, kor s výjazdom na menovanú ulicu/cestu :-)

01.11.2013, 10:22 |
nome no lidem ze záchranky ten Zdenyho popis evidentně stačil když tam dojeli za pár minut
aby ne tam se boji o fleky:-))
2 nome: hovoríme ale o policajtoch, dyť to známe :-D
Husty. Vcera na zizkove oznamovaly 3 male decka bombu a za 10 minut je meli a zasahovaly 3 (slovy tri) policejni vozy. Skoro se tomu nechce verit co pises,ale chapu ze jses z toho potreboval vyblejt.
Jinak slusna slohovka :-)

01.11.2013, 10:38 |
nome 2 slim : ale člověk si říká že kvalifikační předpoklady na dispečera na Pčr a zachrance musí být dost podobné ... evidentně je tam nějaké degenerační prostředí :-)

01.11.2013, 10:46 |
Kamil To vystupování/chování policajtů je na stížnost.
muSLim:
chlapče, potmě (v 6 večer), v místě, kde jsem nikdá nebyl, zkus někomu vysvětlit, kde to je. Pdle navigace jsem jim myslím v 2. telefonáti potvbrdil, co i řekla jedna řidčka, že jde o tu ulici, co uvádíš.
A představ si chlapa, co ti sedí na zei, třese se jak osika v šoku, z roku mu metr stříká krev... Silná slova volíš.-)
Já si stěžovat nechchi a nebudu, jen se nad tím pozastavuji, protože kdo jiný by měl být fakt profík, než policjat a záchranka? Záchranka byla 1A, rychlá a perfektní rady po telefonu, jak zaškrtit, kde, jak antišková opatření atd - sice to člověk ví, ale rada je vždy vítáná.
Ale ti policajti byli fakt dost špatný a jak asi pracuje jejich dispečink (nebo jak to nazvat), když mi 3 lidi řekli, že není hlášený????????
Jasný, vše je o lidech, ale včera jsem natrfil na špatnou směnu.

01.11.2013, 11:20 |
Rudi Já se Zdenymu vůbec nedivim, rok dva zpátky sem srazil na Rozvadovský spojce ve 4 ráno srnku, neváhal a volal PČR a vysvětloval, kde se mi to stalo. Předpokládal sem, že ten co sedí na lince by měl aspoň trochu znát Prahu, nicméně ani po půl minutě nebyl schopnej, že stojim přímo na začátku Rozvadovský spojky, vedle že je Möbelix u ulice Nárožní, aby si dal google. Nepochopil. Naštěstí zrovna v protisměru jela hlídka PČR, která když mě viděla, tak se hnedka přijela podívat a já tak mohl úspěšně hovor ukončit.
Když sem volal na nehodu u Liberce, tak je musim pochválit, že operátor hnedka pochopil a dopravka tam byla asi do 20min :-)

01.11.2013, 11:28 |
Tony (M) | Upraveno: 2013-11-01 11:32:38
Podobne asi jako ja pred 2 lety, kdyz jsem se roztocil na D1 u Kromerize. Zustal jsem zaboreny kufrem ve svodidlech v pravem pruhu a cumak zasahoval do pulky jizdniho pruhu. Byla tma a auta kolem jezdila furt kilem a vic. 2 auta zastavily ale dostat na misto jednotky IZS byl taky mazec. Oznamil jsem jako misto nehody: "Dalnice D1 u Kromerize, asi 500m za prvnim sjezdem do Kromerize smerem od Brna"
Fakt nechapu, co na tom nemohli najit a vsechny jednotky jely smerem na Brno.
A to jeste nekolikrat volali, ze to nemuzou najit. Az kdyz jsem nahlasil GPS, tak dojeli.
Zamerne jsem neuvadel "smerem NA", protoze v te dobe nebyla dalnice upne dokoncena buhvi kam.
Tady je to misto:
[ Link ] Co je na tom nepochopitelneho?
PS: kdyz jsem to pak meril na googlu, tak to neni 500m ale 1km. To nic ale nemeni na tom, ze to fakt nebylo smerem na Brno.
kdyby jsi zvedl sluchátko na dálničnim telefonu tak o tobě vědí hned, od toho tam jsou (samozřejmě nesmíš bejt zaklíněnej v autě:)
S tou geografickou polohou je to blbý, já v 90% (mimo rodné město) nejsem schopen rozpoznat, kde přesně se aktuálně nacházím, musel bych to asi nějak určit podle autonavigace...
Telefon musí mít nahraný a určitě bych si na postup PČR stěžoval.
Jinak všechno je o lidech a občas prostě může váznout domluva... já jsem byl vzteklý, když jsem volal 155 a sanitka přijela 5 km za 15 minut, prej moc nespěchali, protože nevěděli, jestli je to vážný (moje slova "člověk v bezvědomí, nehýbá se, nevíme, jestli vůbec dýchá" asi nebyly pochopeny dobře, nebo si to jinak nedokážu vysvětlit.
A k tomu povzdechu... ano, je tlak na termíny, stres, všechno stihnout... ale to si děláme my sami. Je to naše volba, pokud chceme mít velký prachy a pak infarkt ve 40. Já jsem vloni pochopil, že se nehodlám stresovat a tomu jsem přizpůsobil práci, vypínání mobilu a další věci.

01.11.2013, 14:38 |
DaveX | Upraveno: 2013-11-01 14:39:04
Já nevím, ale s těmi lidmi ti nějak nevěřím. Nedávno jsem byl svědkem nehody, kdy motorkář nevybral zatáčku a vypálil si to mezi stromy do pole. Jel jsem 5 v řadě, kdy hned první 3 auta zastavily a šli se podívat, jestli je chlapík v pohodě. Když jsem místo objížděl, chlápek už pasoval zarytou motorku ven. V zimě jsem jel kolem auta, které bylo zapíchlé v příkopu, jen jsem zastavil a zeptal se chlápka, jestli potřebuje pomoct. Chlápek říkal, že už jede známý tak jsem jel. Ve zpětném zrcátku jsem viděl další auto, které tam zastavuje, takže to ani tak není o lidech, ale o situaci a možná i kraji. Aha, takže o lidech :D
Kdybych viděl nehodu, u které stojí lidé, tak bych nejspíš taky jel při tom provozu, jaký tam dle popisu byl. Nějak ale nechápu, kde byli hasiči?
Ja kdyz byl naposled u bouracky, kdyz holka dostala smyk v zatacce a hodila to mezi stromy, tak jsem volal 112 a prvni dojela zachranka do 10ti minut a do dalsich 10ti minut policajti i s hasicema.
Cekal jsem, ze si mezi sebou tyto informace predavaji a kdyz je to nehoda se zranenim, tak ze automaticky jedou vsichni...
Tak 158 je problém v tom, že tam jdou lidi, který si ten svůj "rajon" předtím nikdy neprošli, neprojeli a prostě tu ulici neznají. Dříve se tam chodilo po desítkách let, kdy ty lidi věděli, kdo kde bydlí na vesnici a tak, dneska, neznají nic, a v bývalých okresech se to sloučilo, takže třeba 1 operační středisko (158) pro 3 kresy a těžko to všechno znají. Sedí jich tam vždy více, mají net, mají možnost hledat, ale srážka s blbcem... Před rokem mi nabourali auto před ministerstvem na Staroměstském náměstí, nechápal jsem, jak člověk na 158 nemůže nevědět, kde že je hlavní budova ministerstva! To je prostě jako nevědět, kde je hrad. A jinak jindy zase nevěděli, kde je přesně jejich jedna hlavní budova PČR, no jako děs.
Výstup těch na místě, co byste čekali, prostě to stále je a bude výsledek Langera, který nabral v 2006-2008 plno lidí, který tam nemají prostě co dělat, který tam šli jen kvůli tomu, že budou brát prachy a nic nedělat a nebo buzerovat lidi. Slyším to dnes a denně.
Já jako pohodář prostě na tlaky kašlu, dělám práci, kde takový není, zvolil jsem si to, prostě je to o prioritách života, o tom, co člověk dovolí sám sobě a je to volba každého. K čemu brát 100 měs., když v 55 chcípneš stresem? Žít dobře, velmi dobře se dá i za daleko méně, o penězích to není. A bohužel většina stresu a honění se je o penězích... Tomu jsem dal v r. 2007 sbohem a jsem spokojen... Život je krátký na to si ho ještě zkracovat <>... Ale samozřejmě, kdo to rád a nemůže a třeba ani neumí dělat jinak, než pod tlakem, tak at si to užívá :-)
Teda mě vyrazit foták z ruky tak ti taky jednu i více vyrazím..
A jak na tebe najížděla? Stál si na silnici a ona chtěla jet,tak logicky autu uhnu..

01.11.2013, 21:27 |
20bad K tomu dojezdovému času PČR, na celou prahu jezdí od zhruba 7 do 13 aut nehodářů podle toho jak která směna má lidí a auta, dopravu řídí jiné hlídky policie, ne nehody, to jen na vysvětlenou, že tam byly za takovou dobu, a kolik je nehody v Praze snad nemusím, říkat, není problém 20-30 nehod hlášených za hodinu.
Tipuju, že tahle nehoda byla nebo brzo bude předána do vyšetřování SKPaV OVDN, kvůli porušení důležité povinnosti (nedání přednosti) a zranění, které bude dosahovat minimálně intenzity ublížení na zdraví, takže § 148 odst. 1 tr. zákoníku.
Collin: přečti si znovu začátek a pochopíš, kde jsem stál a jak na mě najížděla. ANo, při jejím IQ plesnivé tykve chtěla jet a taky odjela. Navzdory tomu, že proti ní jely v tu chvíli kamion a dodávka. Dodávka musela couvat, protože kolem toho převrácenýho auta oba neprojeli současně. Ale nějak tak chápu, že i takoví volové se najdou mezi lidmi, no.
K tomu foťáku, myslím, že bys nevyrazil nic. Věř tomu.

01.11.2013, 22:54 |
Losky Smutný příběh...Bohužel jak píšeš, doba, kdy na náš trh přišel mobilní telefon se strašně urychlila a každý někam pospíchá:( A hlavně, včera už bylo pozdě:))
Je smutný, když někdo potřebuje pomoc a nikdo to neřeší, bohužel to je problém asi celého civilizovaného světa, zvláště velká anonymní města.
Jinak já bych asi ani nedokázal dát někomu první pomoc:( Sanitku bych každopádně zavolal ihned, ale víc netuším, každopádně jsem rád, že jsem se do takové situace ještě nedostal.
Jinak co se týče zkušenosti s policií, tak jsem zažil taky docela kuriózní situaci. V roce 2010 jsme se vymlátili na motorce a díky šoku z nárazu na zem jsem se nedokázal pohnout. Kolemjdoucí ihned zavolali RZ a shodou náhod se tam objevil záchranář, který zrovna šel na směnu. Ihned poskytoval první pomoc. Stalo se to v Brandýse nad Labem. Přítelkyni se nestalo nic, tak řešil jen mě. Po půl hodině přijel osobák s doktorem, sanitka přijel asi po hodině, co došlo k nehodě, celou dobu jsem ležel na rozpáleném asfaltu a kolemjdoucí se mi tam stavěli, aby dělali stín. Kdo na sobě měl moto hadry, tak ví, jak se člověk potí jen když zastaví na 5 minut:)) Během toho přijela městská policie a uzavřela silnici, hasiči dorazili asi během 15 minut. Motorku s plnou nádrží nechali na zemi ležet asi hodinu a nechali zaplé zapalování a benzín vesele tekl po motoru. Prý na to upozornil nějaký kolemjdoucí. Pak mě odvezli a cestou do MB se sanitka někde zastavila, asi 10 minut se stálo a najednou mě vezla jiná parta lidí. Normálně si střídali směnu - asi je to normální, ale v tu chvíli mi to přišlo absurdní. Co se týče státní policie, tak spokojenost na půl. Komplet nafotili každý škrábaneček, i to co už tam bylo:) Ale nehoda se stala asi v 17:30 a policie dorazila až ve 20:30. Přítelkyně tam čekala u motorky asi dvě hodiny a nikdo jí neřešil a všichni odjeli. Pak přijel kamarád a naložil motorku.
Policie automaticky dala vinu řidiči z protisměru a když se viník odvolal, tak najednou kamerové záznamy nebyly k dispozici. Údajně kamera natáčela jiný úsek:)
Nakonec to stejně odnesl on, ale jen díky tomu, že to kluk přiznal.
Policie občas v té profesionalitě vázne:(
Ještě se nám stalo, že přítelkyně na sebe převrhla friťák a opařila si nohy. Okamžitě byla v šoku. Při zavolání na 155 ihned paní po telefonu dokonale radila a sanitka byla na místě do 15 minut. Přivedli ji do umělého spánku a do dalších 15 minut přiletěl vrtulník za vesnici. Vzdálenost od baráku asi 300 m. Pamatuju si, jak na konci vesnice u vrtulníku stáli cajti a doktoři z vrtulníku běželi, plno kufrů a oni tam stáli opření o auto a ani je nenapadlo jim říct, sedejte, hodíme vás tam... Co dodat...
ty voe, ta predstava fritaku mi uplne nahani husi kuzi :-(
2 Professor_W: aj mne, tak nezdravo sa stravovať, že? :-(

02.11.2013, 00:23 |
DaveX Zdeny60: Prosím tě, můžeš mi odpovědět, kde byli hasiči?

02.11.2013, 06:58 |
Losky Už to jsou tři roky, ale pamatuju si to jako dnes:( Byli jsme u rodičů, já v garáži a najednou neskutečný křik. Věděl jsem, že je něco špatně a běžel tak, že se mi i zuly cestou boty. Vlítl do kuchyně, ona na zemi, pláč, všude na dlažbě plno horkého oleje. Hned jsem se k ní sehl a utěšoval ji. Máti ihned volala 155 a paní nás hned navigovala, že ihned do vany a na nohy pustit studenou vodu a chladit do doby než přijednou.
Viděl jsem zkrabatělou kůži na stehnech a brečel jsem taky jak malé děcko... Během chvíle tam byla záchranka a ihned ji dali do umělého spánku a když nám doktor řekl, že vrtulník je už na cestě, málem to se mnou praštilo - nikdy to neznamená nic dobrýho. Pamatuju si, jak ji odváželi, koukala na mě jak malé štěně a vůbec mě nevnímala. Upřímně tohle se mi vrylo do šedé kůry mozkové do konce života, hlavně ten šílený křik.
Jezdil jsem za ní asi týden každý den do Prahy na Vinohrady a pak jsme tam jezdili asi měsíc dvakrát týdně na převazy. Obrovské růžové skvrny atd. Prostě nic hezkého, ale světe div se, ono to zmizlo. Nikdo nevěřil, že by to nebylo vidět.
Jediné co bylo štěstí v neštěstí, tak to byla silónová sukně. Každý kdo to slyšel si hned řekl, že se to připeklo, ale naopak, on ten olej po té sukni rychle stekl. Protože být to něco nasákavého, tak má jizvy asi dodnes.
A teď pozor jak se to stalo. Je to možná i varování pro ostatní. Hodila hranolky do friťáku z pytle i s ledem a místo toho aby to zavřela a viděla, jak olej jde nahoru a pění, tak friťák vzala do rukou a chtěla ho dát asi o metr vedle do dřezu, aby olej nestekl na dlažbu. Bohužel v tu chvíli jak to držela jí olej už tekl po rukách a jestli jste si všimli, fritéza má většinou tak 1m dlouhý kabel a prostě si to neuvědomila a prostě se to zaseklo, friťák se vysmekl a vylil se na linku a jak stála u ní, tak ihned na nohy...
Takže lidi bacha na to, je to fakt svinstvo. Osobně když fritujeme, dělám to už sám a mám klid. Na druhou stranu je taky dobrý říct ostatním, že když se tam dají zmrzlé věci, tak pokud to fritéza umožňuje, ihned zavřít víko a pak koš ponořit, né obráceně, to se už může stát průser.
Hasiče zřejmě nikdo nezavolal.Já tedy ne, protože první starostí byla záchranka a policije a hlavně, zastavit ten krvetrysk.A pak, nenechat se přejet a odnést toho člověka mimo auto na krajnici.
Nudelal byste nekdo z puvodniho prispevku vytah? Zajima me, oc v nem jde, ale popravde nemam silu to cele cist...
Losky: Jak dlouho byla v nemocnici? Byla na operaci? S popálením mám také zlé zkušenosti. Prodělal sem operaci a spousty hruzy kolem toho..

02.11.2013, 09:59 |
Losky Collin: Byla tam asi týden, jelikož měli nedostatek míst, tak ji po týdnu pustili domů s tím, že tam budeme muset jezdit na převazy. Na operaci nebyla, ale ležela s ní na pokoji holka, které se stalo to samé a ta na operaci byla. Občas si píšou sms a prý ji dávali štěpy kůže, ale je to vidět. Mladá v tomhle měla obrovské štěstí, asi díky té silónové sukni.
Jinak bývalá když byla malá, tak táta na ní omylem vylil vroucí vodu z konvice a měla na sobě svetr a hned se jí to přiškvařilo na rameno a jizvy má dodnes. Prý existuje nějaký laser, který snad ty jizvy odstraní, ale flekaté to zůstane stejně.
Bohužel víc nevím:(
Mě bylo řečeno,že popáleniny 1,2stupen tak se zahojí bez jizev.. Já dostal také štěpy,popáleniny 3stupně a jizvy mám..
Ptal sem se proto,že pro ní přiletěl vrtulník a byla v umělém spánku..

02.11.2013, 10:47 |
Losky Měla myslím druhý stupeň. Vrtulník osobně nevím, proč letěl ale uspávali jí proto, že by pak mohla přijít do těžkého šoku, že to prý je velká bolest.
Před měsícem u nás před panelákem taky přístál vrtulník a co psali na netu, tak to bylo malé opařené dítě, taky uvedeno do umělého spánku.
Asi to záleží, který doktor k tomu přijede. Jinak ta holka co byla taky s ní v nemocnici, tak tu vezli sanitkou někde z Litoměřic do Prahy.
Děkuji za info.. Bolest je to opravdu šílená,nepopsatelná..Já i chvílu hořel než mě kamoš uhasil. A dopadl sem takhle
Foceno 6dní po popálení..

Tady už po vyleptání kyselinou a po operaci..

A odebrání..

A tento se nechtěl zahojit a ke všemu infekce..

02.11.2013, 11:46 |
Losky Collin: Tak to mě mrzí, muselo to bolet neskutečně. Jinak vypadalo to obdobně, jen asi né moc do hloubky, i když měla taky prohlubně. Na každé noze asi 20x25 cm. Po půl roce už to byly jen růžové fleky, pak mazat pořád krémy a v létě mazat krémem s faktorem 50 a radši na slunce moc nelézt. Opravdu to zmizlo, jen na kousku zůstal světlejší flíček, ale to se na to člověk musí soustředit. Prostě štěstí v neštěstí.
Ten rok byl pro nás docela drsnej. V červnu vysekání na motorce, pak jsme jeli do Bulharska autem na dva dny (slíbili bungalovy, nakonec hnusná chatička smrdutá, tak jsme jeli domů) a doma jsem si vymyslel, že aspoň pojedem na pár dní tady pod stan a ten den prásk a bylo vše vymalováno. Za ten měsíc jsem najezdil asi 7tis km. Každopádně vše dopadlo dobře a přeju Ti, aby se to taky srovnalo, i když u chlapa to není tak hrozné jako u ženské

02.11.2013, 12:00 |
Zdeny60 | Upraveno: 2013-11-02 12:01:19
Collin - nebudu se s tebou hádat a věřím, že k takové situaci nedojde. Jen ti povím, vážím 98kg a mám 190cm a pápěř nejsme a o ránu mi taky nejde. A kdo mě nasere, když ve mně buchou saze, tak se to taky není pak moc dobrý.
Ale jak říkám, hádat se nebudu a ani nechchi, o tom tenhle příspěveke není, jen chchi říct, že vydržím nebetyčně moc, ale co je moc, toho je příliš...
Ale rozhodně niokdo na mě foťáky tahat nebude, potažmo zcela jistě ne v té situaci, co nastala a už ani omylem ne kráva, co začala svoji úvodní řeč tím, jak je vytočená, to fakt nedávám. To zase věř ty mně.
Zdeny: :-) Hádat se nemusíme v žádném případě.. Jen sem prostě reagoval na to co jsi psal.. Nemusíme ani o tem debatovat.. Ale psaní kdo kolik má,měří, je vždy usměvné.. Tohle nikdy nepochopím pokud člověk nemá něco za sebou,což u tebe myslím,že zkušenost je nula(podotýkám jen si to myslím).. Třeba máš spoustu zkušeností jako já.. :-) Ale samozřejmě ti věřím stím co jsi psal výše..Jen musíš myslet i na to, co jsou schopni udělat ostatní lidé..
Ale no tak pánové, nechte toho, vždyť už jste jak teplákové duo, jen o moc slušnější :)
Tepláky super.. Nosím je.. ;-)

02.11.2013, 15:23 |
Pajk Collin, máš foto jak to vypadá teď ta ruka?
Podívej se, Coline, napsal 2 řádky zcela mimo téma, navezl se do mě, taky zcela mimo, tak toho nechej.Neznáš mě, já tebe, tak nesuď.
Věc se týká zcela něčeho jiného, já jsem k dobru věci po nehodě přispěl ze všech sil,rozhodně bych řekl, že asi nejvíc ze všech, co tam jezdili, čuměli, pletli se a ještě někteří dšělali vofuky, rozhodně tedy víc, než ty, tak zchladni.
Ale jednomu fakt věř,. že foti se od cizího, tedy včetně tebe, bych se fakt nenechal. Vopravdu.
PČR vždy hlásím číslo veřejného osvětlení :) Vždy si vyberu sloup co mám nejblíž a vždy volám 112 :) oni si informaci předají. Poslední nehodu jsem měl loni na D5 a po super kolotoči na dálnici a zastavení čumákem proti směru jízdy v prostředním pruhu :)jsem byl rád že jsem ty modré majáčky spatřil tak rychle cca 5min komplet všichni :) o cca 30min později oranžáda s šla uklízet zbytky auta :)
No, fakt je, že se mě ptala na sloup veř. osvětlení, nechápal jsem, proč, asi proto, že jsem zatím neboural:-) Ale už mi to možná dochází.
dik za fotky, tenhle thread uz znova neotevru :)))
Zdar Zdeny..
Nesnažím se tě soudit,zduraznil sem pouze to co si myslím.. Jen mi připadáš,že ty musíš mít tu svoji pravdu a jinej názor na nic nebereš.. Já jasně psal,že ti věřím stím co jsi psal výše.. Ale ty zas musíš věřit mě,stím co jsem již sdělil.. Vopravdu.. :-D
PAjk: Poslední mám jen tyto..

Uá, co to tu zas je? Nejdriv to vypadá na novej scénář k road movie a pak je z toho zabijačka...