Navštíveno 5272x

Přijde mi to nebo je nějaké nařízení, aby PČR feťáky ignorovala? Několikrát jsem viděl, jak si borec píchal ve křoví, chcal na ulici nebo se s někým natahoval, za tiché ignorance orgána v přímé viditelnosti (a zjevně TO viděl).
Naposledy mne oblažila svojí šikovností včera ženská, když chcala ve stoje (dost nechutná záležitost, vystrčila prdel/kačenu na zeď a jela) na Letné hned u přechodu M. Horákové/Veletržní, před zraky min 50 lidí na chodníku a v autech. O pár minut u M Holešovice 40 kg feťák mlátil svojí 30kg borku, která se držela plotu celých 15m od hlídky. Když jsem zastavil, zatroubil a ukazoval na ně, policajt se nevzrušeně otočil na kolegu a pokračoval v debatě.
Možná jsem útlocitnej, ale nevím co třeba rodiče říkají dětem, když vidí, co vidí... To jsou fetky, ty můžou všechno, nikdo na ně nechce sahat...
Mám volat pokaždý 156?

03.11.2013, 08:48 |
Pajk Je to jak píšeš, na fetky ani tyčkou na opice... nedivím se fízlům, je to o zdraví.
A rodiče řeknou dětem pravdu, stejně ji jednou budou muset znát.

03.11.2013, 08:53 |
muSlim | Upraveno: 2013-11-03 08:55:07
Nedávno som sa na toto spýtal okoloidúceho bengora, podobná situácia, akurát iné miesto: Petřín, normálne v strede chodníku v podchode "lanovej dráhy" sa nejaká smažena rozhodla stiahnuť zo seba všetko a tlačiť čokošku... Tiež ma to vie desne nasrať, tak som oslovil naďalekú hliadku, ktorá "akože" tú ženskú ponaučila a odohnala... samo to vyzeralo tak že ich tepe s do dlane lezúcim revom, mácha rukami a kabelou okolo seba, evidentne pod vplyvom niečoho fajného... No a keď som sa ich spýtal či si k**va robia srandu s tým postupom, ktorý zvolili a výsledkom, ktorého dosiahli, tak sa ten mladší zveril že oni sa tak trochu boja, aby neschytali striekačku do chrbta s niečím fajným. Tak som sa zasmial, že snáď k bengom berú ľudí aj fyzicky zdatných a schopných predvídať a ubrániť sa, prípadne spacifikovať, a že keď to je tak tak by polka z nich mala hľadať inú - bezpečnejšiu prácu, dostal som pred ľuďmi vynadáno za drzosť. Že oni ako orgán (pohlavný?) tu zasahujú a ja sa do nich ešte ako laik navážam :-)

03.11.2013, 09:12 |
tygrm U nastřelenýho frajera ti nepomůže fyzická zdatnost. Je v tu chvíli nesmrtelnej a musíš ho fakt skoro zabít jinak se stále zvedá a jde po tobě. :)

03.11.2013, 09:23 |
Pajk Já bych se do nich pustil nejdřív sprejem, pak obuškem.. myslím jako fízlák. Jenomže to jaksi dnes zákon moc neumožňuje, takže se jim nedivím. Chytnou AIDS umí každej.
Nehledě na to, že něco dnes udělat, tak seš ještě ten den na novinkách.cz nebo obdobné sra*ce, jak jsi mlátil chudáčka feťáčka bezďáčka jenom tak ze zábavy.

03.11.2013, 09:26 |
tygrm No ona i takova žloutenka je na ho.no.

03.11.2013, 10:40 |
gizmi Me se libi, jak je moderni nadavat na PCR, ale druhou stranku uz nikdo nerika..
Pred lety jako svestka jsem jel do hypermarketu na chlapa, ktery nafetovany hlavickoval lidi. ANO, proste prisel k nekomu a mlask. Po prijezdu se s nim rvala ochranka, takze jsem se kolegou pridal, sel na zem, zakleknout, ale jak byl nafetovany, tak nechtel dat ruce za zada a neustale se zvedal i se mnou a kolegou na sobe. Paky necitil, to bych mu tu ruku utrhnul, tak poutama v ruce jedna do boku a zacal postupne povolovat. Nakonec se povedlo, ale odmital se nechat odvest, takze jsem ho podebral za ruce a kolega z druhe strany a doslova ho odnesl. Zkratka nohy zaklopil a nechal se nest. Celou dobu kolem nas mraky lidi a z toho 2 s mobilem v ruce a nataceli video za kriku "policejni brutalita! To posleme do TV! To nemuzete! Nemlatte ho!" To ze o podal nabirala sanitka 3 lidi s nosem na krivo, to nikoho nezajimalo. Nastesti jsem se nikde nevidel a uredni zaznam to pokryl. Ale staci jeden blbec a jdes mimo sluzbu! A ted hadanka, kolik myslite lidi nakonec odmitlo z tech 3 vypovidat? Ano, vsichni.
Dalsi skvelej zazitek pred lety ve sluzbe - jelo se na vytrznost (ja tedy ne, ale dve zensky od nas) a najednou slysim do vysilacky, ze zadaji pomoc, ze je surove napadl obri chlap a nedavaji to. Okamzite vyjezd (bylo to kousek) a kdyz jsem dojel, tak na miste cca 160kg monstrum s vyholenou hlavou a nafetovanej jak zakon kaze a jedna kolegyne na zemi a druha s teleskopem odhanejic tohoto fetaka. Dobehlo se na misto, s kolegou se povedlo ho dostat na zem, dostal pouta a dal se do auta (moc se mu nechtelo, ale nakonec se povedlo). Ja si sedl vedle nej, kolegynka ridila, kolega spolujezdec a ta dalsi odjela na centralu zacit spisovat napadeni. Chlap se zklidnil, takze klid. Na druhe krizovatce mu zrejme dosla davka do mozku a spustil peklo. Nejprve se pokusil me hlavickovat, coz se nepovedlo. Pak se sklonil ke me hlavou a snazil se me pokousat, coz jsem mu drzel hlavu a branil se. Pak se pretocil zpet hlavou ke sklu a povida: vy svine, tumate! A regulerne se posral. Zadna pevna stolice, proste silenej prujem a totalni smrad, jak to protejkalo na sedacku. Okamzite otvirame vsechna okna (krome jeho). To ho nasira, takze se staci ke me a snazi se me opet pokousat. Kolega jeda cca 130 po kolejich na majaky centrem Plzne na zachytku, ja na nej rvu at prida, ze ho dlouho sam neudrzim. Vytahnout ho na hlavni tride a mlatit ? Proste nemuzete, to by znamenalo minimalne odstaveni ze sluzby. Beru mu hlavu a tlacim ji odeme do prostoru nohou, jsem rad za slusne rukavice, protoze mi hola hlava neklouze a nemuze me rafnout. Najednou vytahuje jednu nohu, pretaci se a zacina vykopavat okenko u auta. Rve ze nam rozmlati auto, atd. Kolega spolujezdec se otaci a kleka si v protismeru na sedacku a pomaha me tlacit mu hlavu dolu, protoze nohu mu nedokazeme ani jeden zastavit. Ja taham teleskop, kolega jen kouka a rve at neco uz udelam. Na pul vysvihavam teleskop a jako zokej Vana se snazim ho nejak zastavit. Kanadu mam na jeho hlave dole, kolega ho drzi, cele auto vzadu posrane, ridici se zveda zaludek a nedava to, ja totalne vysileny bojuji take s vyklopenim obeda a teleskop nic. Proste je mu to jedno, nic neciti, pokracuje ve vykopavani skla. Nechapu jak muze drzet takove rany tak statneho chlapa, je neudrziteny. Posledni sance - kotnik. Rvu na kolegu, ruce pryc a mlask. Nic. Pokracuje. Mlask. Nic. Mlask a noha lehce povoluje a prestava vykopavat sklo. Vysmekava se a zase jde po me - zase me chce kousnou. Rejpanec do zeber. Smeje se a porad se snazi me kousnout. Hura, jsme na miste! Kolega vybehava ven, otvira dvere (sklo prezilo!) a bere ho za nohu a taha ven. Lezi na zemi, zveda se, neposloucha, postavuje se i s poutama a komplet zasvikanej od exkrementu se vrha na kolegu. Ridic zatim zvoni na zachytku a ja uz jsem venku a pomaham. Kolega (ani nevim jak) ho pri nabehu na sebe zkrouti a fetak si dava o auto (o kraj) a leha. Je klid, asi konecne omracen. Ve 3 ho posraneho tahneme dolu, zavirame, sundavam pouta a lekar jen rika: hmm, spi, zije, tlak v norme. Delam si fotku na pamatku a zavirame klec. Volam rodine. Rikam i jmeno. Matka: jezisi, neni plesatej a mohutnej? Jo, je. Tak podle jmena dela ve FN kuchare a ma AIDS. Blednu. Neprestavam myslet na to, zda me nerafnul, zda ty hovna kolem, oderky, proste neni me dobre. Slusne prosim sestricku, zda nema nejaky hadr. Dava mi papiraky na luzko a jdeme do auta. Snazime se setrit exkrementy. Tak nejak auto uklizeno. Koukam pri vyhazovani do popelnice, ze vedle ni lezi krasny (cca 30cm velky) sukulent, ktery uz nema hlinu a jen koreny. Nekdo ho vyhodil. Hned mam lepsi naladu, nakladam si ho a davam pak do sveho auta. Po presazeni par dnu na to krasne vykvedl, ale to jsem u kaktusu jeste nezazil. Tak obri a krasne kvety. Do dneska ho mam, do dnes kazdy rok odmena za zachranu - obri krasne kvety a kazde leto si vzpomenu na tento krasny vylet. No na centrale jsem se vysvlekl a krome modrin nikde nic. Po cca mesici jsem sel na testy (jako hodnekrat za dobu u PCR) a jsem zdrav. Jinak testy a vse kolem (vsak i ten teleskop, kasr, atd) jsem si hradil ze sveho - jak smutne, ale PCR jsou svine, nic nedelaj, atd - asi chapete proc jsem odesel. Svine pro sefa, svine pro lidi, hovno plat (a to casto do slova), neustale riziko... Je tam mraky lenochu, to vim sam...ale je tam mraky sikovnych kluku, co to delaji opravdu srdcem. PS: druhy den jsem pro nej jel rano na zachytku a cekal tam na me milej, pohodovej, ukecanej typek. Kdyz jsem mu rekl co delal, tak se omlouval. Skoro slzicky mel. Proste se nafetoval, nema uz duvod to nedelat, kdyz stejnak brzo umre. Omlouval se, ze me ohrozil na zivote, proste jiny clovek. Jinak zmalovana hlava, 3 zebra, a pochroumany kotnik. Celkove baevnej jak obrazek a NIC necitil. Jak nekdo psal - jsou nesmrtelny. Podobnych pribehu mam fakt za 3 roky mraky (bezdak co na me poslal Vlkodava, fetka s jehlou v ruce, prepadeni se zbrani, atd atd..ale to vse se uz po letech slejva do balicku a v celku jsem fakt rad za navrat do soukromeho sektoru a hlavne ze jsem to vse prezil zdrav
gizmi: Co jsi přesně dělal u pčr? A plat na hovno znamená??

03.11.2013, 11:09 |
gizmi Collin: chvilku u PMJ (jako kazdy co zacina) a pak na obvode bouchat spisy ve svem rajonu.
K platu: chapu, ze pro klucika po maturite co bydli u rodicu jsou to husty penize, ale pro chlapa s VS a rodinou uz moc ne. Navic vybava neco stoji, benefity zadne (stravenky 80,- za mesic - ano, ctes dobre), delat 3 nocni a pak hned den vydrzi mladik, ale clovek s 30tkou na krku to tak lehce uz davat nedava. Kazdy den se zena bala telefonu, proste ze se ji vratim domu. Zadny parby s kamaradama, protoze tam potkas mraky tech, kterym jsi nadelil. Jit z domu bez zbrane? O drzku. Neustale nervy (kdo tam je dyl jak 10 let, tak to proste na nem poznas). Ztratis kolem sebe pratele, protoze zasadne zmenis nazor, priority, zhrubne ti jazyk (kdyz cely den poslouchas jak nekdo kleje, tezko se ubranis)... NE, uz jsem to psal hodnekrat a napisu znova - jsem rad za civil. Kord pote co Kikina pustil fetky z veznic. Ackoliv je tam mraky deti, mraky netahel, atd - proste vetsina tech kluku si fakt nezaslouzi byt nejhorsi pro vsechny. Chce to vymenit vedeni - tam je nejvetsi problem.. :(
K Platu si mi nic nenapsal.. :-) Alespon cca jak se to pohybuje? Tady v Brně co jsem se bavil s klukama u PMJ tak cca 18 000,- Udajně..

03.11.2013, 11:24 |
gizmi Collin: je to tak, cca 18t hrubeho. Frckama (za leta) to leze pomaleji nez inflace, muzes jit delat jeste tezkoodence navic za 300,- cisteho mesicne a maximalne 2x do roka, kdyz se sef vyspinka, tak hodi 500,- (= 300,- cisteho za neco) Ja trebas pro tech 300,- hakoval misto 12tek 16tky, kdyz byl Metalfest. Takze zda se to vyplati? Ehm..nooo..

03.11.2013, 11:25 |
gizmi Jinak tech 18 bylo v dobe pred sundanim 10% z platu...ale ted prej maji o 2% vic...takze stale minus 8% a minus inflace :D
Nevyplatí.. Ale stejně bych to u nich zkusil kdyby to šlo..
Napis ještě něco, to jsou cool zážitky :-)
věřím, ze to neni sranda dělat, ale to je trochu jak kdyby ti chirurg misto operace řekl, ze je blbe zaplacenej, ze management nemocnice stoji za prd, ze ma stare vybaveni, malej kancl a celkove ho to papirovani potom nebaví, at si rad, ze zatím dejchas a nehrotis to... Je a neni to stejny, ale bud to dělám nebo jdu pryc... Bud vidím, ze smazka moci na veřejnosti nebo nechytam kravataky na silniční kontrole v novych autech jen proto, ze tam zadnej problem nebude...
Dobrým poldům respekt .-)

03.11.2013, 11:43 |
gizmi CervinVega: zazitku mraky
x otec od rodiny si to hodil na pude o tramek a nasli ho jeho deti. Toho chlapa jsem videl ve snu jeste dlouho - ten umrlci vyraz. Jedna vec je horor v TV, druha je videt to realne. Jinak hadejte kdo ho sundaval z toho tramu - jeho rodina. Taky pekny.
x kolegyne (ja si vzal dovcu kvuli lekari, jinak bych tam byl ja) mela skokanku z posledniho patra panelaku a kolem hloucek na ni rval, at ji resuscituje, ze se jeste hejba (mozek venku, jen se trepalo telo) Prííííma zazitek
x osobne jsem vyrazel dvere u bytu a pak ho pecetil, kdyz umrela pomerne mlada pani na rakovinu - byla na velkem mnozstvi morfia, modlila se at uz je konec a umrela ve spanku. Bohuzel poznalo se to az smradem a pusou ji lezl vnitrni obsah tekutin...prííííma den..
x byl jsem i v TV - v Plzni chlap tyral zenu na voziku a jejich dementniho syna. Syn grazl, otec se ho snazil vychovavat, ale bohuzel i tyral druzku. Proste strasne zamotany a nechutny, jak NOVA porad otravovala pro senzaci a bylo jim fuk, ze to je citlive..
x nekolikrat domaci nasili, znasilneni, atd..
x delal jsem i domaci nasili na chlapovi (proste opacne)..
defakto vybrane auto, sklep, drobna kradez a dopravni prestupky - to byl oddych ;)
ja mel znameho co delal u havranu. Jednou jsem se ho ptal co bylo to nejhorsi k cemu vyjizdel. TOP 3 podle nej:
3 misto: cigan s ustrlenou pulkou hlavy, nacpal si huby brokovnici a zmackl to, pulka mistnosti vymalovana prej.
2 misto: typek skocil v olomouci z Hotelovyho domu na brnenske, ale tak blbe, ze dopadl na schody, prej byl jak leporelo.
1. misto borec co si stoupl pred pendolino. Sbirali ho prej 300 metru do pytlu, to prej bylo uplne to nejhnusnejsi co delal, proste puzzle
narozdil od prislusnika, byl ale docela dobre zaplacenej :(
s fetkama nikdo nic nedela priklad Plzen :- vesele se dealuje před policejni stanici ,vesele se dealuje před skolni budovou vedle policejni ctanice ,vesele to dealujou deti ciniteli Pčr,Pankrac vesele se dealuje u vchodu z metra primo pod kamerama , smazky se tam mlatej a pčr děla hovno jedinej kdo aspoň něco dela jsou mestaci ...protože pčr dělá hovno ,jo a k platum ...když to benga delat nechtej tak az to nedelaj.Priklad další vysmazenej kreten skace pod auta pan vola pčr ,zazrak za 40 minut dorazi ,protože to ma starsne daleko ...kdybych se plazil tak na tu služebnu dolezu za 15minut ..........
pro proffesora to co si psal je slaby ...v nuslich se nafukoval pan 3 mesice...... nez ho nasli ,delal jsem pak vyklizecku bytu a po 2 letech i po radne dezinfekci ten smrad nezmizel 2 roky jsou tam otevreny okna,super chuťovka byla likvidace postele kobercu a veskere harampadi co bylo v byte ,strikance byly i po zdech,do kterých protekl ...zase za ty prachy to clovek kousnul :-))
On mi rikal i o nejakym utopencovi, mel pro to i pracovni vyraz, ale uz si to nepamatuju. Taky prej nafouklej a nesel poradne ani nabrat, ze to bylo cely zmekly a rozpadal se a tak. Ale evidentne mu pripadlo horsi lego, harmonika a scramble brain.

03.11.2013, 12:36 |
gizmi Proffesor_W: u toho otce jsem stal ja, kolega, lekarka z RZ, sofer z RZ, cela rodina a pak clovek z piety. To co se na miste delo, to bylo proste sileny! Ve vysilacce pan Krakora (reditel PCR pro Plzen), ze jede na misto, ze to chce videt (nechapacka), pak TV do toho, ktera nechapala pojem "vykazano a nazdar" a do toho hadka, kdo ho sunda. Prej PCR..ja ze nikoliv, ze se mi dela spatne..pak lekar...pak havran..jeden to hazel na druheho :( Nakonec se toho ujala manzelka a bratr. Bylo me z toho hodne smutno, ale proste ja fakt nemohl. Jen ten vyraz byl pro me tolik, ze pomalu neslo udrzet zaludek. A havranak jeste povidal: nestujte u nej zpredu, protoze po odriznuti si ublinkne. No hnus zkratka. Popravde do dneska netusim, ci je to prace (podle me na miste havrana, ale ten nechtel)..
Jinak proc jsem zareagoval na tema fetaci:
u Plzenske PMJ to funguje na bodovy system. Kazdou sichtu musis prinest urcity pocet bodu jako minimum. Kontrola osoby 1b, auta 5b, pokuta x, opilej xxx, zfetovanej ridic tusim 1500 (a uz jsi nemusel vic lovit), hledana osoba 5000 (to byl vejvar). Na porade se pak resil pocet bodu secteny na skupiny a jecelo se, sahalo na platy, atd. Kdo prinesl hodne, tak NIC :D v poradku :D Ja po nastupu dostal za kolegy do auta jednoho mladocha a jednoho u PMJ 13 let. Jeho specializace byla narkotika za volantem. Za 2 mesice me dokazal naucit tolik, ze proste kouknu na cloveka z dalky a je jesno. Druha skupina mela trebas kluka, ktery mel bohate znamosti v Plzenske galerce a umel hledat lidi do nastupu trestu a utecence pred vyslechem (jeho prumer cca 13 lidi/mesicne, nas prumer cca 2 fetky za noc - je nutne si uvedomit, ze jeden clovek trva cca 3 hodiny - kolecko moc, krev, vysetreni, vyslech, papirovani) a hlavni naplni je "vyjezd". Na porade pak bylo bezne, ze na nas se rvalo, ze nemame zadnou osobu v patrani a jsme neschopny a na ne se rvalo, ze jsou neschopny v pokutach, drogach, atd. Ve finale se pak delal vymenny obchod - oni slovili, ja papiroval, ja slovil, oni papirovali. No proste komedie :D :D Ale neuveritelna. Parkrat jsem zazil i zabavu:
x vyjel jsem za 205tkou s dredakama, kde nebylo videt ven pres dym. Zastavil, otevrel dvere a tam mlha od travy. Dostal liznout a vylezlo z nej pozitivum na amf., metamf. a THC. Usmal jsem se na kolegu a rikam: co to zkusit? Mrkl a pochopil. Vysilacka, zavolala se dalsi hlidka a ta si pockala za rokem. Povidam: auto nechame odstavene, nebo si nekdo prijde a odveze ho? V pohodeeee, odridi kamarad. Usmev, lehke zdrzeni s vypsanim papiru, nalozeni dredaka, rozlouceni se a jedeeem smer vysetreni FN. Za ani ne minutu telefon. Dekujeeeeem! Mame ho :D No proste spolujezdec si presedl a zfetovanej jak zakon kaze pokracovalo se v jizde dal :D A vite co byla nejvetsi sranda? Na dopravce se sesla cela trojice, protoze ten blbec treti za to auto sedl taky :D :D :D to proste clovek nepochopi a prej: "ja myslel, ze do tretice me uz nechytnete" :D :D :D Vysledkem tedy 3 fetky se zakazem na 2 roky (tedy na 1 rok, pac si urcite zazadaji v pulce) a flastrem kolem 20t :) Vrcholem bylo, kdyz me zadali, at je odvezeme za Plzen domu, ze jeli jen v triku a ze venku je mraz (bylo v tuhe zime). Kolega jen "jsi se zblaznil? Vidis snad ve me taxikare?". Takze nekdy byla fakt sranda..
2 tygrm: viem, zažil som to. Ale tiež mi nepríde normálne len tak postávať, prípadne ešte s väčším strachom než civilista priam že neprosiť aby to už nerobili, aalebo šli inam... viem že to nie je med lízať, ale všetko má svoje hranice :-)
A ešte tak do éteru, každý si zamestnanie vyberá sám, na základe niečoho (nadanie, záujem, vzdelanie, zdatnosť, schopnosti), tak by človek tak nejak očakával nasadenie krku v krajných prípadoch... to je to isté ako keď kamaráti vojaci nad panákmi hrozne plačú koľko kamarátov pomreli na misiách a nútia prakticky každého okolo seba aby ich ľutovali a boli s nimi zajedno - niesom, vybral si to ten dotyčný? Vybral. Snáď nečakal že bude leštiť vz.58 po celý život v teplej kancelárii kde bude sedieť na halde KD-čok... FU :-P

03.11.2013, 12:52 |
gizmi Pepe: k casum dojezdu (priklad ujezd od benzinky ONO na Lochaci a ja byl Vinickej - zadni vchod do ZOO):
chlap nezaplati a ujede, obsluha vola PCR v urcitem case. Ja sedim v prvnim patre s chlapem na vyslech (radne objednany). Chlap se dovola operacnimu a cca 2min vysvetluje KDE, KDY, CO, PROC.. ten poklada telefon a zacne to psat do PC a kouka kde ma hlidku. PMJ (2 az 3 auta pro Plzen) jsou vetsinou nekde u stredu, nebo na Slovanech, nebo nekam uz jednou). Inu rychle dopise a odesila na Vinice, kde se zapne alarm (jako u hasicu) a prebira to dole vedouci smeny. Klika na tisk a vola me nahoru. Ja slusne vysvetluji panovi, ze musi pockat, nebo at to doresi s kolegou. Beru opasek, nacvaknu a bezim dolu co muzu. Krikne jen ONO, beru papir, klice, knihu jizd a bezim s kolegynkou do auta. Zapinam VRZ (majak), plna podlaha 1.6tkove octy a jedeeem. Kolegyne cte jake auto, barva, atd a volame na ONO..jel tim a tim smerem..jedu tam taky (vic z toho kramu nedostanu) a koukame. Vetsina lidi ti jen tak na majak neuhne, je po 15te hod, zacpy, mraky lidi na tebe fakt kasle. Nikde nic, mirim k ONU a na miste jsem za 20min. Kdyz si vezmes, ze 90% poldu neridi jako ja a nebude se hnat, tak mas 40min jasnych. Bohuzel realita. Ikdyby v miste bylo auto, ikdyby operacni hned pote tlumocil, tak proste prijedes nejdriv po 10min a nemuzes za to. A ted si vem, ze dopravka ma pro celou Plzen 2 auta (mysleno auta na nehody), PMJ ma sice 3 octy a trandaka, ale trandak starej pro tezkoodence a jedna octa musi zustat pro postu a nebo jako rezerva. I tak v dobe krize jezdilo 1 AUTO (ano, ctes dobre!!!) pro celou Plzen a melo limit 50km na 12 hod a dovedes si predstavit tu sichtu (vyjimkou vyjezd od operacniho, kde se kilaky nepocitaj, ale i tak - jed pro hledanou osobu ze Slovan na Lochac. Byl jsem rad vecer za postel doma. Jak rikam - vse ma dvoji nahled a ikdyz se clovek snazi, tak proste vzdy bude ten nejhorsi pro sefa a i pro lidi.

03.11.2013, 12:55 |
gizmi muSlim: jenze kazdy vojak je hrdina, kazdy PCR je smejd - v tom je ten rozdil... ;) Pravdu mas i v tom, ze jsem 3x za dobu u PCR zazil vdek lidi za zachranu zivota a fakt clovek ma slzicky a je rad a hrdy...ALE...
2 gizmi: u mňa nie je žiadny vojak hrdina, je to kurva práca ako tá moja, akurát má kvér a máva s ním keď treba, dpč už :-D ja rozdiely nerobím, stále vravím jedno a to isté, každý si má vybrať to čo ho baví a je schopný to robiť napriek negatívam naplno. Chápem bengov, malý plat, všetko... tak nech s tým seknú, až sa to tu začne rútiť do rabovania a občianskych vojen, tak sa štát možno zamyslí a zmení prístup. Do tej doby, keď vidím policajta, predpokladám že tam šiel lebo mal X dôvodov a nie preto, abyy sa potom bál ozvať na civilistu... chápeš? Ja osobne ich za šmejdov nemám, sám mám kamarátov policajtov tu, na SK aj v HU
Hustý - 03.11.2013, 09:23 | Pajk - výsledek - někdo to natočí na mobil a jdou do báně...
Fetky a šahat na ně a fyzická zdatnost atd.? Si děláte srandu? Stačí, když máš jakoukoliv i nepartnou ranku na ruce, fetka na tebe plivne v lepším případě, v horším jí poteče krev, a v nejhorším se píchneš o jehlu, kterou může mít kdekoliv a hnedka jsi mimo - vyšetření, odběry, izolace od rodiny, v práci mimo výkon, a do toho půjdeš jako otec od rodiny???? :-D To bych chtěl vidět! A keci, že tedy ať jde dělat jinou práci... v tom případě by u pčr nebyl nikdo, max. někde na vesnicích, a nebo v kanclech.
Kolik lidí z tama by šlo dát fetce první pomoc? Já to řeknu, já bych nešel ani náhodou! Nikdo nevleze do plně hořícího baráku, i když ví, že tam někdo je... A s nima je to to samé...
03.11.2013, 11:34 | CervinVega - jenže tomu lékaři nejde o jeho život/zdraví, ale jak jsem psal, u policisty prostě ohrožení celé rodiny, kolegů v práci, prostě každého. Ale hlavně té rodiny. A hrdinů jsou plné hřbitovy.
Jinak jako gizmi, zážitků mám taky plno, nejen s fetkama, a člověk musí mít náturu, ale i nějaké hranice... A s těmi podmínkami, platem, to je prostě o ničem. Navíc jsi furt jednou nohou v kriminále a druhou tedy v hrobě.

03.11.2013, 13:17 |
Pajk HT - nechápu, co Ti na tom přijde hustý nebo jak jsi to myslel?
gizmi: Velmi zajimavé čtení a zároven i smutné.. Jak to chodí u pčr nic moc tedy. Přidávej dál co tě napadne..

03.11.2013, 13:23 |
X-sat (M)
Fuj, úplně mě to donutilo zavzpomínat na časy, kdy jsem byl v uniformě a venku...
Jako to je fajn, že jsme se dozvěděli, že fetky se bojí i PČR, ale pořád je to jejich práce... jak říká muSlim, tak pokud je to blbá práce a blbě placená, tak ať to dotyční nedělají, ne? PČR má pořád větší pravomoce a zbraně oproti průměrnému občanovi, tak je dost tragický, že jsou situace, kdy dělají, že nic nevidí. Holt se musí změnit přístup veřejnosti, která furt řve o policejním násilí, ale pak se diví, když PČR nic nedělají. Nejvíc mě to dojímá u fotbalových hooligans, kteří jsou schopni zdevastovat majetek za statisíce, ale když jim pak příslušník ohýbá ruku, tak hned A.C.A.B. a deset mobilů, co to natáčí...
Mně PČR (ale i třeba učitelé) přijde jako začarovaný kruh... vezmou tam dneska skoro kohokoliv a blbě je zaplatí. Proč by je ovšem platili líp, když je tam půlka lidí netáhla... a proč by tam chodili šikovní, když je to blbě placený. Je to prostě začarovanej kruh, muselo by se to změnit nějak komplexně, prostě nastavit úplně nový pravidla od nuly.
Jinak bratranec dělá v Plzni vyšetřovatele a tam ty peníze jsou naprosto na pohodu (a nemusel na to ani nic moc umět, jen má Mgr. z plzeňských práv).

03.11.2013, 13:45 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2013-11-03 13:52:35
Pajk: no jako ze srandy s tím postupem - slzák a obušek :-D Jak psal gizmi - oprávněně tam zpacifikovali smažku, co tam zranila 3 lidi a hnedka si je tam natáčeli a jak je známo, stačí málo a jsou v TV, a popotahováni...
Mr.S: však jsem ale psal, kdyby měli odejít tedy všichni, co nechtějí řešit fetky, tak na ulici nebude nikdo. Já třeba jsem odešel z prozaičtějšího důvodu, jednak jsem řekl, že pod Langerem dělat nebudu, utekl jsem včas, a navíc mě nebavilo neustále více a více papírování. Dnes dělám jinačí práci a jsem spokojen. A to samé s tím požárem, copak by měl odejít i hasič, který nevleze do totálně hořícího domu, když ví, že tam někdo je? Když to tedy "nechce" dělat? Nepřál bych ti zažít, že tě pofluše krví z rozbité huby fetka a ty jsi pak v nejistotě, co tě čeká. To se mi stalo, parádních 14 dní života, nezapomenutelných...
fetky sou nakazeny
jinak gizmi OPčr je vzdaleno vzdušnou carou cca 800m a oddeleni MP2km ,by me zajímalo kdyby toho fetaka někdo prejel ,a věc další vse pod kamerama takze staci zaparkovat na obrubnik a jsou tam za 5 minut ,proste z fetaku ma kazdej strach se nedivim,proto je lepsi sebou mit domlouvadlo a ja když jdu jezdit mam s nima porad problémy :-(furt otravujou ,zebreaji a pak koukáš na to jak vesele smelej s fetem ,pro me fetka nepotrebnej člen spolecnosti a nekdy me to pripada ,ze i stat dba spis o to ,aby se to množilo ...........jak nemam rad mestaky tak par slusnejch kousku u nich je a to clovek pak kouka ,jakej je to fofr a k tomu co psal Scully hooligans je kapitola sama o sobe ,akorát ze nevim kde berou love ,protože jich znam dost a většina jen cvici a chodi na ,,fotbal´´,ale ti me az na niceni věci které nejsou jejich az tak nevadi
Čtu to často a ted to i na ten zpusob napsal Mr.Scully.. Co znamená,že tam vemou kdekoho? Jen o tem pořád čtu,ale mám doje,že to tak néní..

03.11.2013, 14:04 |
Pajk No však o tom natočení jsem psal. Vím jak to je. Ale pokud bych mohl, resp. situace by to umožňovala, ten spray bych použil, protože to fetku na tuty zastaví... teda pokud máš ten správnej a né ten, co si stříkal frajer do huby v Přepadení 2. Měl jsem někde i dobrý video, kde si to američtí policajti zkouší na sobě, stačilo opravdu málo a nezmohl nic, ať byl jakej chtěl.
Od toho ty donucovací prostředky jsou a pokud budeš postavenej před situaci, kde je potřeba jednat, tak co... čekat nebudeš, dyť to sám z minulosti znáš.

03.11.2013, 14:10 |
pepe689 | Upraveno: 2013-11-03 14:14:04
omyl pane sprej ani pistole se slzakem fetaka nezastavi pokud tedy nebudes mit v plynovce nervak osobne vyzkouseno takze musíš holt vedet jak ho vypnout,samozrejme s rizikem toho ,ze ho ho bud zabijes nebo trvale zmrzacis....a co mají dneska kasry policajti jakl MP tak statni tak ne fetky fakt nemakaj.Ja mam na to odpověď klasickou nenecham se bít ani zabít ...........i za cenu nasledku tim spojenych a garantuju ,ze když chodim z pacenyho parkoviste mam to 1,2km v noci a sidliste plny smazek tak nosim bud teleskop ,zadnou cinu,nebo golfku,pripadne vreckovy nozik ....a ještě jedna věc smazky obsadily soukrome koupaliste(tudíž byly na soukromem pozemku a po prijezdu MPCR jak sdelila mluvci OÚ nebyla zjistena zadna trestna cinnost ani hledané ci zavadne osoby :-))) coz nechapu .A nebylo jich tam 5 ale cca 20

03.11.2013, 14:17 |
pepe689 | Upraveno: 2013-11-03 14:18:51
takze takto to vypadalo po najezdu fetaku no skoda jen ,ze se nanastehovali k pani Bc. Lucie Michkové, radní OU P4:-))

03.11.2013, 15:56 |
gizmi Mr.Scully: :D :D :D porad jen dokola, at to ten dotycny nedela. Mas 100% pravdu! Ja odesel, kolega po tech x letech co me ucil take (z duvodu rizika, ze zrusi renty a sel k soukrome bezp. firme a ted jezdi s lepsi vybavou nez u PCR. Nekolikrat jsem se setkal na vyjezdu s agenturou a kluci (vesmes vsechno byvali kolegove) neprustrelne vesty, moderni technika, moderni zbrane, proste clovek nechape a je to smutne. Ale zpet k tomu zanechani prace - kdo tam tedy zustal? Kdo tam zustane? Srdcar? Uz i od poradkove jednotky kluci odchazi a mladejm se nechce. A takove mlade a nezkusene pak potkas na silnici a zrovna ty budes nadavat, ze nemaji zkusenosti, nejezdi vcas, nedelaj svou praci a jen povysene buzeruji.. Takze stale myslis, ze to je reseni? Ze to je OK? :D :D
Za dalsi: rikas ze maji moderni veci? Jezisi moc koukas na TV :D I ten teleskop a kasr si musis koupit! Dale drzak na pouta, protoze ten komunistickej nedrzi, kvalitni rukavice na fetky, atd atd..nemaji nic!!! Naopak tebou popsany PRUMERNY obcan ma u sebe minimalne plynovku (spise vic) a teleskop ma dneska v aute 80% mladsich lidi. U fetek jsem nasel jehlu i ve slipech (a to si nedelam srandu)..
Plne souhlas tedy s hokejem, focusem, ale i Silvestr! Mit nocni na Silvestra, kdy te po namesti prebehne typek pres auto, atd.. fakt super. Dokud tady nebude pevna ruka, aby typek delajici nepokoje na zapase mel na dozivoti zakaz, tak se nikam nedostanem.
K fetkam jeste: on neni problem, ze by se nekdo bal (take, ale ne tolik) - problem je v zakone, kde dalsi lidi kolem si te nataci a nevi co bylo predtim. Kazdy te dneska hned zaluje a jsi ten nejhorsi. Proc by jsi pak pro tuhle spolecnost mel neco delat navic? Rekni mi to prosim. Pamatuju za me, jak jela hlidka do budovy lazni a tam je napadla banda fetaku. Druhy den oba mimo sluzbu a vysetrovani za zfackovani nezletileho syna radniho.. tohle je v poradku? ANO, tohle je bezne! Kazdy chce demokracii, kazdy chce svobodu slova i jednani, ale na druhou stranu kazdy chce bezpeci a ochranu. Jenze tohle se vylucuje :(
Jeste mam pribeh o vytrznictvi syna a otce (oba znami Plzensti pravnici). Oba sezrany v hospode a zacali napadat ostatni a i personal. Kdyz jsem prijel, tak napadl i me. Vymetl jsem s nim podlahu, dostal klepeta, sel do auta (branil se do auta, tak proste dostal mensi do bricha, aby se sklonil) - nic vic, spis reflexove naznaceni. Celou dobu v aute zvatlal, ze pujdu sedet, atd. Druhy den se ukazalo, ze to je kamarad kamarada sefa a uz to jelo. Nastesti bylo dost svedku a kvalitni spis, takze to bylo nakonec OK...ale proste tak to chodi a tak to je.
HIGHTOWER : poprve kdyz jsem byl na testech, tak jsem zestarnul v te cekaci dobe cca 10 let stresem...podruhe uz jsem vedel, ze nic nezmuzu a pak uz vcelku bezna vec.. :( ale stres sileny.. Nejhorsi je fakt, ze pro ty nahore jsi povl a proste jsi jim jedno. Dodelas sichtu a pak si jed lekari, atd.. :( Ale to ty vis sam moc dobre. Kdo to nezazil, tak nevi. Kolega byl kdyz jsem odchazel na domacim nasili a znasilneni a ac Mgr. a fajn kluk, tak toho hajzla nejak neunesl nervama a rozmlatil mu tlamu (zacal si on, takze se to neresilo a sef i vyjimecne neresil, ze na stanici s nim prosel zdi (umakart)..ale proc to pisu - sebehl jsem dolu a videl jak ma rozedreny ruce a vsude krev. Rvu na nej: ty hovado! On je Cckovej! Chvilku ticho, pak koukal na ruce a rika: si delas prdel. Ja ze ne a ze ho znam (resil se hodnekrat a kdyz nebyl na drogach, tak s nim byla i rec) ...to cekani na testy nesl fakt strasne, protoze riziko nakazy bylo fakt velky a proste bylo videt, ze se pomalu louci se zivotem. Nastesti OK... Ale snad i prvni sediny mel. Hrozna troska se z nej stala.
Pajk: sprej (kasr) fetku jen nastve, ale nezastavi. Ani peprak, ani slzak, ani nervovej. Jen ho to nasere a odneses to jeste vic. Je to o typu drogy a o typu slzaku. Kazdopadne lepsi varianta je zlomena noha - a to je bohuzel pravda. Nafetovaneho cloveka nezastavi ani plnej zasobnik ze zbrane (zkusenost z Ameriky). Neumite si predstavit realitu - ty lidi jsou jak zombie :(
Pepe689: dalsi realita!!! Urady nahravaji temto lidem :( To je na dalsi slohovku ale :(

03.11.2013, 16:14 |
Pajk Tak samo že je to nasere, to nasere i Tebe, jakožto normálního člověka. Ale už vidím, jak bude dělat jakože nic. Bude si strkat pracky do ksichtu jako normální člověk, co neví, že to nemá dělat a ještě víc si to rozmazávat. = moment, kdy můžeš správnou techniku, abys mu ty pouta dal. A jak jsem psal, není sprej jako sprej.
Už vidím, jak mě bude Pergnerová na pervitinu honit po Václaváku a ani plnej zásobník tomu nepomůže. LOL
Samo, ty případy jsou, ale je to víc okolností kolem dokola... velkej chlap, správnej matroš jak říkáš a pravděpodobně né moc zkušenej střelec s 9mm.
Nicméně to že je to z.urvená práce souhlasím a nechtěl bych ji dělat.

03.11.2013, 16:36 |
gizmi Pajk: popravde kasr jsem nepouzil za 3 roky ani jednou (asi i z duvodu setreni me penezenky), teleskop skoro kazdou sichtu (nekdy staci nasadit rukavice a vytahnout obusek a dotycny se zklidni) a zbran jsem tahal 2x. Z toho 1x preventivne a 1x odjistena a od vystrelu na vyslane zvire s ukolem trhej delila asi tisicina sekundy. Dnes se to stat, tak mackam spoust (a to pejsky miluju, jsem clenem ligy, atd). Vetsinou staci opravdu sikovne ruce (a to nejsem nijak narachnutej) a nebo ten obusek. Kazdopadne v Plzni znam 3 lidi, ktery jsou ozdobou PCR a jeden z nich je Karel (zena, ktere se rika Karel) - a tu by potkat nikdo agresivni nechtel. Videl jsem ji v "akci" nekolikrat proti 2x vetsim a silnejsim chlapum a to je clovek, ktery to ma proste rad. Je to lezba, statnejsi postava (ve smyslu vysportovana mohutna) a ta co dokaze holejma rukama, to je neuveritelne. Jednou jsem ji videl v "potycce" s chlapem o hlavu vejs a co ta s nim udelala (uz jen ze ji nikdo nepomaha mu asi bylo divny). Nezapomenu jak plakal (chlap jak hora) s tim, ze nikdy v zivote ho nikdo tak nezostudil :D a nikdy nedostal od zadny cubky tak, aby pustil sverac (a to to byl znamej rvac). Ona ho pohladila, pomohla mu na nohy a "tak co, puso, jedem na tu zachytku?" :D Nebo na zachytce chlapa ala vykrmene prase. Nikdo na nej nechtel sahat a doktor ze ho neprijme (ze je moc a hrozi znecisteni, atd atd)..capla ho sama (skoro 2x tolik vaha), odtahla ho k umyvadlu a druhou rukum "mlask" nezna na zaludek. Ten vyhodil vse ze sebe, proplachla mu hlavu a wualaaa...probral se :D Proste Karel - mimochodem na zapasech ji muzete videt oplatovanou (je mensi nez ostatni) jako tezkoodence a jakmile se neco semele, tak je vzdy v prvni rade (taky ma hrdou jizdu na tvari z nejaky sarvatky)..
souhlas s Mr.Scully, když je to práce za pár korun a ještě riziková, nechápu, proč to někdo dělá a pak fňuká, jak to stojí za hovno..
Mě dostalo, když jsem ve Vodičkově v centru objel na motorce parkující dodávku po tram.kolejích a hned se do mě orgáni pustili a chtěli peníze, 5 metrů od nás se válel na chodníku nějakej zfetovanec a když jsem jim řekl, jestli si nechtějí spíš řešit tohle, hned se nafoukli, ať jim neradím, co mají dělat.
Holt po vítězství pravdy a lásky si musíme zvyknout na různý věci.
Tomu se říká demokracie:-)
Jinak k tomu, co jse,m se tu dočetl, mohu je říct, že to je hnus, ale nakonec každý si to vybral dobrovolně, nikdo nikoho nenutí jít dělat to či ono (policajta, učitele, kohokoliv). Je to svobodná volba, v mnoha případech, jak říká moje švagrová (učitelka), je to poslání.
Spíše by bylo dobrý, než si stěžovat, se zamyslet, proč to tak je. Jen se ale bojím, že by to nikdo nezodpověděl. Je to daň doby, daň za demokracii, která hraničí s narachií, masáž médií, tlaky politiků a jejich příklady, kteří mnohdy dělají to, nad čím se pozastavuje rozum a člověk si lépe vezme příklad z toho špatného, než z toho dobrého, protože je jendodušíí a mnohdy bývá označován za kinga a obzvláště v partě se těší značnému respektu. Že to je ale jen primitivní vůl, sám nerozpozná.
Je to opravdu smutný, ale dokud se nezmění právní systém, trestní řád a neobmění se kompletně garnitura současných mocipánů, lépe nebude.
Jinak u PČR, jako kdekoliv jinde, jsou dobří a horší, nebo dokonce špatní. A smutné je, že nakonec ti dobří musejí odejít - viz například docela zajímavý sníměk Příběh Kmotra (mrázek, nyní v kinech).

05.11.2013, 20:47 |
noclue | Upraveno: 2013-11-05 20:50:29
03.11.2013, 16:14 | Pajk
niekedy ani zlomena noha
mali sme anglicana, co po krcmovej bitke potreboval osetrit nejake drobne zranenia, tak ho na osetrenie priviedli dvaja policajti, bolo treba na osetrenie pockat v cakarni
chlapik zrusil v cakarni 2 policajtov, skocil z druheho poschodia, pri dopade si zlomil nohu a pomaly krivkal prec. Dorazilo 8 kuklacov a mlatili ho hlava nehlava, chlapik stal so zlomenou nohou a este niekolko nadelil.... po 15 minutach bol klud, ale tych 15 minut bolo sakra dlhych...
inac k hiv a hepC> chvala bohu nie su zdaleka tak nakazlive ako hepB, proti ktorej sa da zaockovat.
otvorene poranenia, z ktorych tecie krv nie su az tak nebezpecne, ako ked sa to dostane do oci...
pri moznosti nakazenia treba brat antivirotika, to by policajti mali vediet kde a od koho ich dostanu
Pročetl jsem - a neuvěřitelné ... ! Lidé jako já znají PČR jen z jendoho úhlu pohledu ... a po tomto se na to dívám hodně jinak ! Ale je pravda ... 100 lidi 100 chutí ... a člověk prostě jako v životě narazí na blbce tak narazí na ochotné PČR a taký na pěkné ...
také k tématu
m.novinky.cz/articleDetails?aId=319745&sId=&mId=
koukám že se to vložilo nějak divoce, jsem na mobilu. takže místo M patří www.