Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Razový utahovák

o Navštíveno 6149x o
o 07.11.2013, 00:08 | Woko_O
Ahoj..

Potřeboval bych poradit.. Rad bych tátovi do dílny pořidil pneumatickej utahovák. Běžný povolování a utahování..(kola a šrouby na nápravách, podvozek atd.. ) Je něco co doporučíte tak do 1500,- (asi něco obyč)

Nevim jak moc to staříci oceněj, měl by to bejt darek.. diky..

o 07.11.2013, 07:07 | crazyape
Do 1500 asi nic. Ja ted koupil 400Nm naivne s tim ze na kola to staci a ono prd. Jakmile dotahnu kolo jen trosku krizem, utahovak si ani neprdne a v kompresoru to neni (50l/2pist) Co jsem po zakoupeni cetl na netu, tak je to normalni stav a tyhle levny jsou proste totalne k nicemu. Pokud chce neco na napravy apod koukej kolem 1000-1200Nm
o 07.11.2013, 07:18 | Thullo
2 Crazyape:
Kompresor může být OK i utahovák - ale třeba máš jen tenkou hadici ;o)

Důležitý je i průtok vzduchu - já taky mám utahovák, který umí jen 310 Nm a když jedu na tenkou hadici, je to chudáček, ale jak dám zahradní hadici - jede jako fretka ;o) zkus toto draku...

Já koupil ten parkside z lidlu - na to moje domácí utahování/povolování je to OK.

Jinak když by byl problém, prostě to pákou jen povolím a pak odšroubuju tímto utohovákem (což e ještě nestalo) ;o)

Ale samo platí, že čím silnější ten utahovák, tím lepší - kámoš co má pneuservis má 1300 Nm :o)
o 07.11.2013, 07:23 | crazyape
No hele mam doma dve a ani s jednou se nechytal. Co pouzivas za hadici?
o 07.11.2013, 07:27 | Thullo
2 crazyape:
Jak jsem psal - mám klasické spirálovité hadice, ale jsou moc tenké - mají malý vnitřní průměr, takže tam neproudí tolik tolho vzduchu.

Mám tedy vyrobenou jednu hadici ze ZAHRADNÍ ZELENÉ HADICE NA VODU - jen mám na koncích ty rychlospojiky - a to je jiné kafe :o)

Zkusil bych toto být tebou - třeba ti to pomůže - mě to pomohlo.
o 07.11.2013, 08:42 | Woko_O
Takže s takovým utahovákem: [ Link ] si ani neškrtne? 312 nm neni moc, to chapu.. ale jinak v běžný představě mi to přijde jako velká síla, když si představim moment,kterým jsou utazeny treba srouby hlavy v dieselu, kde je nejakejch 90nm.. tak mi to prijde jako dost velkej moment,ale dokazu si predstavit že to se zakouslým šroubem asi nehne...
o 07.11.2013, 09:46 | LionVTS
Nebo totok docela funguje

[ Link ]

o 07.11.2013, 14:06 | Thullo
No mě těch 310 bohatě stačí - s tou zahradní hadicí teda :o) a to jsem povoloval kola i na Transitu :o)
o 07.11.2013, 15:33 | jura.j
v práci 1700 Nm a je to bomba , akorát je dobrý pořádně nakrmit vzduchem.
tenký přívod temu strašně ubírá na sile
o 07.11.2013, 16:44 | kadel21
Youtube video:
jak tu litaj ty Nm tak sem si vzpomněl na tohle, tak to nepřežeňte :-)

Kadel
o 07.11.2013, 16:59 | AR
kadel21: a to je jen na baterky ;) bej tam vzduch tak snad odletí pryč ;)
o 07.11.2013, 23:50 | Woko_O
Thullo: no prodavaj se normal hadice na vzduch který maj průměr 12mm..což by teoreticky mohlo stačit.. :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3127 sekund.