Potřeboval bych poradit.. Rad bych tátovi do dílny pořidil pneumatickej utahovák. Běžný povolování a utahování..(kola a šrouby na nápravách, podvozek atd.. ) Je něco co doporučíte tak do 1500,- (asi něco obyč)
Nevim jak moc to staříci oceněj, měl by to bejt darek.. diky..
Do 1500 asi nic. Ja ted koupil 400Nm naivne s tim ze na kola to staci a ono prd. Jakmile dotahnu kolo jen trosku krizem, utahovak si ani neprdne a v kompresoru to neni (50l/2pist) Co jsem po zakoupeni cetl na netu, tak je to normalni stav a tyhle levny jsou proste totalne k nicemu. Pokud chce neco na napravy apod koukej kolem 1000-1200Nm
2 Crazyape: Kompresor může být OK i utahovák - ale třeba máš jen tenkou hadici ;o)
Důležitý je i průtok vzduchu - já taky mám utahovák, který umí jen 310 Nm a když jedu na tenkou hadici, je to chudáček, ale jak dám zahradní hadici - jede jako fretka ;o) zkus toto draku...
Já koupil ten parkside z lidlu - na to moje domácí utahování/povolování je to OK.
Jinak když by byl problém, prostě to pákou jen povolím a pak odšroubuju tímto utohovákem (což e ještě nestalo) ;o)
Ale samo platí, že čím silnější ten utahovák, tím lepší - kámoš co má pneuservis má 1300 Nm :o)
Takže s takovým utahovákem: [ Link ] si ani neškrtne? 312 nm neni moc, to chapu.. ale jinak v běžný představě mi to přijde jako velká síla, když si představim moment,kterým jsou utazeny treba srouby hlavy v dieselu, kde je nejakejch 90nm.. tak mi to prijde jako dost velkej moment,ale dokazu si predstavit že to se zakouslým šroubem asi nehne...