Navštíveno 3016x

No doufejme, že je venku jen na přechodnou dobu, která bude co nejkratší :-)

11.11.2013, 17:37 |
AR tak a můžou se dělat sázky za jak dlouho zdrhne za kopečky ;)

11.11.2013, 17:43 |
Rajdlos | Upraveno: 2013-11-11 17:44:25
Nechápu moc, jak je to možný :/ Ať se jde vysrath ;)

11.11.2013, 17:47 |
.mycTD | Upraveno: 2013-11-11 17:47:37
ja spis moc nechapu, jak je mozne, ze jeste neni odsouzenej :-/

11.11.2013, 17:52 |
soda mycTD: protože na nej nic nemaji a jelikož je to chytrej kluk, tak je venku

11.11.2013, 17:55 |
soda a ted pocitam, ze zacnou padat zaloby a odskodneni ;-)
prave.
jestli za rok a pul nedali nic do hromady, tak je to dost tristni, nebo je nekde chyba.
Místo, aby mu zabavili majetek, tak ještě dostane odškodné 200tis. hned potom, co vyjde z vězení. A na takové parchanty se my skládáme. To je neuvěřitelné.
Neuveritelna je vazba trvajici 1,5roku. Meli ho pustit uz davno. Nijak ho neobhajuju, nemam ho rad, ale bud na nej neco maj a poslou ho do basy a nebo ne, tak at je volnej.
na tohle se nedá nic říct ... :(

12.11.2013, 10:35 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2013-11-12 10:37:56
Vazba se počítá do trestu, pokud ho odsoudí, vidím to na 8-10 let, odsedí si tedy ještě 2,5-3,5 roku, zažádá po půlce o podmíněné propuštění a je doma...
Jen tak 1 promile ze všech zlodějů, navíc oproti jiným malý zlodějíček, raději bych v base viděl jiné, velké zloděje, než jeho a nebo všechny a ne jen jeho...
Asi jako Hightower, je tisíce jiných, kteří si to zaslouží vic neý on. Jeden z mála, který i když bral, to je bezpochyby, bylo za ním něco vidět. Kolínskou nemocnici dal vcelku dobře dohromady. Ostatní jen hamounili pro sebe a nepustili ani chlup. Myslím že kdyby začal mluvit o ostatních kdo, kde co a kolik, asi by jsme se divili....
Rath byl hejtmanem a rozhodně to nebyla malá ryba. Byla to první velká ryba, která konečně byla chycená a pokud se zadaří, tak snad těch ryb bude přibývat. Buďme rádi, že se to hnulo a nestěžujme si, že ostatní ještě nesedí. Někým to začít muselo a osobně jsem moc rád, že zrovna takovým hajzlem.

12.11.2013, 14:10 |
tykeev | Upraveno: 2013-11-12 14:10:35
On by měl být, alespoň podle mě, exemplárním případem.
Jelikož sám vždy hlasitě a rád obviňoval jiné (někdy i dost nesmyslně) z korupce a přitom sám přihrával sobě do kapsy miliony.
já myslím že zdrhne. Vyndá si těch zbylech min 30mega co nenašli a pápá
Myslím, že člověk, co si nakrade řádově desítky mega, nezdrhne. Na doživotní pobyt někde v zemi, která nemá podepsané smlouvy o vydání občanů, to podle mě nestačí. Na skrývání by to stačilo, ale na relativně plnohodnotný život asi ne. (I když teda když vezmu Krejčíře nebo Koženého, tak ti mají do plnohodnotného života taky hodně daleko :-)
proč by utíkal???? Stejně by ho chytli, jen by si udělal problémy, jak jsem psal, odsedí si tak max. ještě 3,5 roku a bude volnej... Je šmejd, ale není blbej, tu chvilku to tam už vydrží a pak bude mít klid, a ne jako týpci, co mají jít sedět na 2 roky a schovávají se, život na ho.... a když až je chytí, tak si to stejně odsedí...
IMHO beztak cekaji, ze zdrhne, aby mohli rict: meli jsme pravdu, je to hajzl
to HIGHTOWER:
tak podívej se třeba na dalšího ex-poslance ČSSD = Wolfa. Ten taky není blbej a taky se skrývá.
Peníze z dotací převedl na rodinné příslušníky a ani soud mu je nemůže vzít, takže tak trošku výsměch.
Odkaz třeba zde
[ Link ] A pokud Rath uteče, tak ze sebe nebude dělat hajzla jak píšeš, ale bude dál pokračovat v tom, co dělá. To znamená oběť systému... neviňátko, ze kterého chtějí udělat obětního beránka a tím bude vysvětlovat to, proč utíká.
Takhle se na to dívám já.
Jenže Wolf nemá odsezeno už 1,5 roku, jako Ráth, a jinak je to hlupák, nemyslím tím, že není schopen krást, podvídět, ale proto, že se schovává, stejně ho jednou doženou. Jinak tu pokutu od soudu, myslím 5 mega "zaplatil". To, že soud nemůže zabavit prachy, majetek, to je věc druhá, o tom já nemluvím... Kdyby nebyl hloupý a Ráth si může vzít příklad viz.
[ Link ] - ten je vysmátý, soud mu prachy nemohl sebrat, je v base, ale má z toho pr...., protože za těch pár let vyleze ven a prachy bude mít dál a bude si užívat. Co Wolf, mi řekni, jak si asi ted žije, když stejně stále ty roky si odsedět bude muset...
Lovci lebek jedou na toto: "Není otázkou, zda člověka najdou. Toho najdou vždy. Je jen otázkou, kdy tomu tak bude." A obzvláště u tak známých ksichtů... Navíc Interpol, Europol atd., eourozatykač, mezinárodní zatykač, lovci lebek, prostě pro normální život za těch pár let báni, když se mu to "vyplatí"...

13.11.2013, 12:57 |
macek :-)) meli plnou hubu kecu jak je vinej a jak ho zavrou ale sou to neschopny zoufalci pac za tu dobu nic neudelali a akorat to prokaucovali blbci:-) ja bych zavrel nejradeji tu Salacku pac to je pani p..a
Pokud se pamatuju správně, tak ten soudní spis má asi 60 tisíc stránek. Takže je vcelku logické, že než dojde k vynesení rozsudku, tak to bude trvat roky.
Otázkou je, jestli je vazba na rok a půl adekvátní, ale myslím si, že v situaci, kdy má člověk nakradeny řádově desítky mega, to adekvátní je. Já bych asi na jeho místě zdrhnul a užíval si to někde u moře.
to HIGHTOWER:
no, z toho co jsem četl i v ostatních článcích nejen na idnesu, tak Wolf na těch dotacích vydělal snad nějakých 19 milionů (snad si to teď nepletu s jiným případem). Vše převedl na příbuzné, prohlásil se za nemajetného a nikdo po něm nemohl vymoci zpronevěřené peníze zpět. Peníze na pokutu ale záhadně našel...
Bije to do očí, ale soud s tím nic dělat nemůže. Zákony tomu nahrávají.
to Mr.Scully:
naprostý souhlas s tebou.
Pokud někdo tvrdí, že ho měli za pár měsíců zavřít do vězení s prokázaným trestným činem, tak si asi neumí představit ten extrémní rozměr spisu. Není podle mě technicky možné takto komplikovaný případ jen přečíst za tak krátkou dobu, natož se všemi posudky / výslechy / čteními / přehráváním odposlechů atd. za tak krátkou dobu korektně dokončit, ať už bude výsledek jakýkoli.

13.11.2013, 13:53 |
macek Zdrhat nemusi pac ho stejne nezavrou

13.11.2013, 13:54 |
macek tykeev rok a pul se mi teda nezda kratka doba:-)) jo kdyz na to nekdo sere a venuje se tomu cca 10 hodin tydne tak mozna:-))
to macek:
tak já se přiznám, že bych 60 tisíc stránek za rok a půl ani nepřečetl :-)
Zda se tomu věnují 10 hodin týdně, to neumím posoudit. Na pivo s nimi nechodím, takže takové informace se ke mně nedostanou. Možná máš lepší zdroj :-)
60tis stran je akorat woow cifra, aby kazdy lojza pochopil, ze to neni zadna prdel. Kopie faktur mit soudce v hlave nemusi u posudku jsou klicove akorat zavery, a kdyz nasadim 60 lidi, tak 1000 stran se jim na stul s prehledem vejde. Co tak couram po uradech, tak lidi je ve statni sprave dost.
sorry, ale jestli leta potrebuju dalsi a dalsi vagony dokumentu, abych rozhodl, ze nekdo ne/vytuneloval spital, tak ten system neni nastavenej uplne dokonale.
tykeev: promiň, ale pokud někoho beru do vazby, tak logicky předpokládám, že na něj už mám mraky důkazů (viz hodiny odposlechů apod) a dokážu ho během několika týdnů max měsíců odsoudit. jinak je to z mýho pohledu sprostá šikana a zneužívání vazby. spis může mít třeba milion stran, to není omluva.
to Luke_288:
omlouvat se mi nemusíš :-)
Tak materiálů na něj mají dost, o tom to není.
Kdyby bylo celé soudnictví jen o logice, tak už je dávno za mřížemi nejen on, ale i spousta dalších a na dlouho.
.mycTD - ano, systém není nastavený dokonale, když se každé soudní řízení táhne léta. Nevidím do problematiky, ale jsem na tom, že soudců je prostě zoufalý nedostatek. Že by se řízení táhlo jejich neschopností, podle mě není pravděpodobné.
tak tady uz se pohybujeme v objemech, kdy bezny smrtelnik tezko posoudi, kolik soudcu je na ty kvanta pripadu moc a kolik malo.
Ale uz jen to, ze cela ta masinerie dokaze k jedine (z mnoha) kauze shromazdit tech '60.000 stran' jakysi potencial ukazuje a ze se to vzdycky na konci zadrhne ukazuje minimalne na nejakou disproporci.