Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jakou grilovací pánev?

o Navštíveno 12884x o
o 29.03.2014, 18:50 | Mr.Scully
Protože AHC je plné expertů na všechno, chci se zeptat, jakou grilovací pánev vzít :-) Mám jen nějakou obyčejnou pánev, na které se steaky připalují a nepochybně ani nedokážou přenést teplo moc dobře. Zaujaly mě takové ty čtvercové "hrbolaté" grilovací pánve, údajně nejlepší jsou litinové nebo možná keramické? Nevím, jestli stačí vzít nějakou za pětikilo nebo je nutné něco dražšího. Netuším, jaké jsou v nich rozdíly. Prosím o radu :-) Cíl je jasný, dělám si docela často třeba hovězí steaky z roštěné, případně časem i nějaké prasátko. Sporák mám normální elektrický.

o 29.03.2014, 18:54 | Seat Power
to me taky zajima... :)
o 29.03.2014, 18:58 | CRK
Já sem si koupil keramickou grilovací a vůbec mi to na ní nejde udělat, takže používám klasickou s nepřilnavým povrchem jako do teď a nemám problém udělat... Takže jestli spíš neděláš něco špatně...
o 29.03.2014, 19:01 | Lucni.konik
dost dlouho jsem tak nějak studoval záležitosti týkající se pánví atd a profíci doporučují totok:
[ Link ]
A hlavně dodržovat tu "údržbu". Pak není člověk zklamaný. Většinou je zásadní chyba právě v údržbě té pánve.
o 29.03.2014, 19:08 | BATMAN
Nejsem zadnej Pohlreich,ale vsude se pise o tom ze na steaky ma byt prave ta vroubkovana.
Myslim ze pro tve potreby bude uplne stacit nejaka z Tescomy do tisicovky.
Zbytek usetrenych penez vraz do vyberu masa :-)

foto k příspěvku  od BATMAN

o 29.03.2014, 19:08 | Mr.Scully | Upraveno: 2014-03-29 19:09:38
Lucni.konik - ocel asi bude vést teplo stejně dobře jako litina? Ale radši bych čtvercovou, tam se krásně vejdou třeba dva steaky vedle sebe, zatímco u kulatý pánve je člověk musí různě křivit, nebo to dělat po jednom :-)
o 29.03.2014, 19:25 | Lucni.konik | Upraveno: 2014-03-29 19:27:10
Jasně, já osobně steaky na pánvi nedělám. Dělám je na tomhle:
[ Link ]
a tak nějak se jich tam vejde dost. A jelikož jsem defakto "stejkožrout" jedinej v rodině, tak neva ;-)
o 29.03.2014, 22:29 | Tweety_xx
Ja koupil v lidlu jednou za caa ji szale maji. Je to jako na obr ctverec a vlnita. Neprilnavy povrch a jw to opravsu kus materialu a dela se na ni dobre. Cena byla anad do 500
o 29.03.2014, 23:07 | gizmi
A neni lepsi koupit kontaktni grill od catlera? :)
o 29.03.2014, 23:58 | Mr.Scully
Já i elektrický gril mám a na něm je to asi fajn, ale je to zbytečně velkej krám a nechce se mi ho pokaždý vybalovat, v bytě přeci jen se nemůžu tak rozšoupnout jako v baráku :-)

Tweety_xx - o to mi právě jde, jestli ta za pětikilo udělá stejnou službu jako nějaká za trojku. Ale asi se budou lišit minimálně materiálově.

Takže asi se vyhnout keramice a brát jedině ocel/litinu?
o 30.03.2014, 01:04 | FSAL
Keramika a neprilnavej povrch se na steaky nehodej, pze je nemuzes tolik rozpalit.
Doma mam tri (malou a pak jednu nizkou a vysokou 28 cm) de Buyerky a na tech se dela super, ale je to ocel, takze slozitejsi udrzba (mejt bys mel hned po uvareni a pak hned navolejovat, za to mejes bez chemie jen v horky vode).
Pak je dalsi varianta Zepter, na kterym se dela mozna i lip a neresis volejovani diky nerezu :), ale cena je mimo. Pak este ta litina pripada v uvahu, ale u ni je taky specificka udrzba
Kazdopadne kdybys nechtel vrazet tolik penez do tech de Buyer panvi, tak muze bejt zajimava alternativa tady [ Link ] kde jsem chtel puvodne nakoupit, stranky sice zpracovany silene, ale vyber super a ceny este lepsi, kazdopadne nakonec z toho seslo diky komunikaci s prodejcem, ktera dost vazla a ja potrebuju vsechno hned :)

Jen teda pocitej s tim, ze je to defakto nadobi pro chlapy, pze ja at vytahnu jednu z de Buyerek nebo v horsim pripade Zeptera, tak si to i odmeju, pze to pritelka neuzvedne :)
o 30.03.2014, 01:11 | FSAL
Este neco malo k oceli [ Link ]

Rozdil mezi de Buyer a tema levnejma je primarne v tloustce sten/dna, tim padem i ve vaze a tepelny vodivosti, resp rozpalitelnosti a udrzeni tepla pri nahozeni flakoty na panev.
o 30.03.2014, 10:22 | muSlim
Ako FSAL, keramika na grilovanie je nonsense :-)
o 30.03.2014, 12:53 | Mr.Scully
FSAL - díky, tohle jsem potřeboval slyšet. Rozdíl mezi litinou a ocelí je tedy v čem?

Takže to, co na začátku doporučoval Lucni.konik, je fakt nejlepší? Ocelová za litr, akorát teda bez mřížky? Ten eshop, jak jsi psal, ji má taky za litr, ale s mřížkou (nicméně ten design eshopu vypadá hrozně :-) Mřížka má jen estetický účel nebo i se to lépe na tom dělá?
o 30.03.2014, 14:09 | FSAL
S litinou ti moc neporadim, kdyzdopadne kdyz sem vybiral a rozhodoval se mezi de Buyer, resp oceli a litonou, tak po delsim zkoumani bych z litiny sel asi jen do tydle znacky [ Link ] kde si muzes i pocist.

Ale co si tak matne pamatuju, tak litinu sem nevybral z toho duvodu, ze je porezni a taha tim padem do sebe chute. U jinejch vyrobcu zase nevis z jakyho matrose to je slity a co se ti uvolnuje do zradla. Coz to samy plati u keramiky a neprilnavejch variaci teflonu, titanu atd
o 30.03.2014, 14:54 | Mr.Scully
OK, díky. Vezmu teda tu ocelovou de Buyer za litr, která tu byla zmíněna v odkazu hned na začátku.

Dá se v tom předpokládám dělat i všechno, včetně třeba řízků, který se koupou v oleji půl hodiny? Potřebuju to sice na steaky, ale třeba bych to využíval jako svou jedinou pánev na všechno.
o 30.03.2014, 14:59 | CRK
Ta je malá, vem větší
o 30.03.2014, 15:29 | FSAL
Chtelo by to aspon tu 28 v prumeru, do 24 nacpes jen jedno maso. Me osobne se dela z tech dvou 28, ktery doma mam, lip na ty hluboky, pze ta ma 2,5 mm silny steny narozdil od ty nizky, ktera je ma 3 mm silny a u ni musis dost hlidat teplotu (za vcas ubrat) pze pak zacne prepalovat (v pripade smazeni). Ale zase je lepsi na ty steaky, kde silnostenna vic akumuluje. Ale univerzalnejsi mi pride ta 2,5 mm 28 cm hluboka.

Ale kdybys mel varit jen pro jednoho, tak v klidu 24.
o 30.03.2014, 15:34 | FSAL
Jinak ja v tom delam vsechno od volskyho voka, steaku, rizku, ciny, po vomacky s masem. Jen u tech vomacek je blby, ze zbytky musis prendat a nemuzes to v tom davat do lednice, jinak by to rezlo. Urco si precti nejdriv nejdriv tu udrzbu a po pripadny koupi se drz navodu a nejdriv ji "zahor".

Jinak kdyz se nekomu ocelova panev deformuje a krouti, tak ji prepalil a to se vetsinou povede "na prazdno".
o 30.03.2014, 15:42 | FSAL
Jo a este na ten dotaz jestli vroubkovana nebo rovna, tak vroubkovana bude dost jednoucelova a navic je to jen o tom, ze na tom steaku budes mit vroubky, jak kdybys to sundal z grilu, ale ve finale to bude pak vadit pri beznym smazeni a udrzbe, resp cisteni. A na rovny udelas steak suprove. Staci pohledat na YU a dej si vyhledat de buyer + steak
o 30.03.2014, 15:57 | Mr.Scully
Pardon, myslel jsem samozřejmě tu 28cm verzi a nevšiml jsem si, že ta už je za 1400 kaček. Mám plotnu cca 21.5cm, tak to bude tak akorát.

Která je s těma 2.5mm stěnama? To je ta hluboká za 1800 Kč?
[ Link ]
o 30.03.2014, 16:14 | FSAL
Je to tam vzdy v popisu, ale ta hluboka ma tech dva a pul
o 30.03.2014, 16:46 | FSAL
o 31.03.2014, 14:38 | Bulík | Upraveno: 2014-03-31 14:40:53
Zdar,

Je to zhruba měsíc měli v Aldi v Německu akci na kurvatěžké železné pánve.Neodolal jsem a zakoupil sobě jeden kousek.Nelituji.Je to vyrobený s opravdu silného materiálu.Okolo 4 mm to mít bude.
Před týdnem se ještě koupit nechali.Přivezl si ji kolega na moje doporučení a nelituje.
Cenovka 20 eur.

foto k příspěvku  od Bulík

o 31.03.2014, 14:44 | Bulík
Ještě k tomu zahoření...
Já ji zahořel kilovkou soli a 40 minutama na plnej výkon.Sůl hezky rozvedla teplo a pánev se pěkně zajela.
Samozřejmostí je udržba olivovým olejem,aby to nechytlo rez nebo nedej bože korozi:-)
o 31.03.2014, 15:05 | Zdenek (A)
Nebo tady: [ Link ]
Tuhle mi prinesl Jezisek. Bohuzel jsem jeste nenasel cas ji zajet, ale myslim, ze uz to dlouho nepotrva ;-) .... Fakt je, ze je tezka jako krava! Uz se tesim na steaky!

o 28.01.2015, 23:31 | LubosHa
Já jsem kupoval tuhle [ Link ] - a ideál.
o 29.01.2015, 00:09 | CRK
Leda tak na kureci maso :D
o 29.01.2015, 00:29 | tappaja
Nejlepsi panev je tahle. Jen ji musim vytlacit z garaze :)
Ale uvazuju o nejaky zelezny nebo litinovy, zad nou fancy drahou, ale treba tohle [ Link ] , umejvat jen vodou a udrzovat olejem, jak uz tu kluci rikali... Kdyz uz delam doma nejaky maso, tak bud vytahnu hladkou panev od Zepteru nebo kontaktni gril, ale pak me sere to umejvani :)

foto k příspěvku  od tappaja

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.7152 sekund.