Kdyz pominu ten Ytong (zbytecne tlusty), tak je 10cm malo, spocitej si, kam ti bude vychazet rosnej bod
[ Link ] a podle toho se zarid. Ale jak rikam, mas tlusty zdi, kdyz das 14cm polys, budes mit siroky parapety. Za me je 10cm dodatecnyho zatepleni malo. Musim dat zapravdu brachovi, trend jsou tenky zdi a zatepleni zvenku co nejvetsi. On ma tusim 17cm cemento-piskovy tvarnice a 25cm zatepleni.
1. Vy*er se na multineco, jdi do normalniho fasadniho polyse, pokud bys chtel neco extra, jdi do toho grafitovyho. Co nejvetsi tloustka pujde...
2. Ti moc neporadim, mel jsem izolaci zahnutou dolu a po ni udelali zatepleni soklu.
3.XPS, perimeter... Mel jsem zateplenou desku, perimeter=sokl je na hranu cistych podlah tusim.
4.Dava se soklova zakladaci lista, klinkuje se to do vahy.
5.natahli mi perlinku, dali Weber marmolit a k tomu budu delat kolem baraku zasyp ze sterku. Nopovku nemam, je tam ten perimetr, kterej je rozvnou do zeme.
6.nevim jak se lepi multipor, ale ja sem chtel lepeni na penu (TYTAN -SELENA), kvuli zatizeni fasady a cistote provedeni. Mimo to je pena izolant...
7.pouzil jsem talirky, koupil jsem frezu a dlloouuhhyy pozink srouby. Mam system Durisol, takze se kotvilo jen v rozich a sroub sel do ty drevocementovy desky
8. pouzij polys a nevymejslej :) APU listy jsem pozadoval vsude, kde bylo zakonceni nebo prechod. Nad oknama s okapnickou.
9.zalistovat, pouzili hlinikovy rohy, cet sem, ze lepidlo s tim nejak reaguje, ale plast se loupe, takze si nevyberes. Ale prej je ALU OK
10. Ja jsem odfrezoval do cisty omitky diru na kulatou krabicku, tu jsem ukotvil jednim dlouhym sroubem do drevocementu a zafixoval do lepici peny a pohoda. Jo a delaji se spesl tunely s polystyrenem, preruseny TM, na zasuvky, vypinace. Mam tak delany zasuvky. Tak se daji udelat i zaslepky na ty kabely. viz 11.
11.Ale asi bych ten drat zapustil, sroloval pod omitku, pretah perlinkou a zameril si pozici. V budoucnu jen poklepem zjistis, kde je a vytahnes si ho.
12. Perlinku pres polystyren, bral sem VERTEX R117/145g/m2, lepidlo Den Braven QUARZ fasádní flex, silikonova probarvena omitka WEBER.
13. Me kdyz lili podlahu (Cemflow), tak to pretahli az ven. A pak mezi podlahou a zamkovkou je 2cm XPS. Az budu mit naladu, pres ten XPS pujde nejaka nerez lista. Kanalek nemam, je vyspadovano od garaze.
14.nejak si to nedovedu predstavit :)