Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Čidlo u silnice?

o Navštíveno 8672x o
o 24.04.2014, 12:26 | HIGHTOWER
Co je přesně toto a k čemu to slouží? Je to na dost místech, tady na fotce je to např. u přechodu pro chodce, semafor je až nějakých 300 m dál, je to u Pol. Akademie...

A pak ještě takové ty malé červné s diodami, co ukazují třeba u tram, kam je vedena výhybka, ale viděl jsem je třeba jen na sloupech osvětlení u křižovatky, kde jezdí jen nekolejová vozidla a tam nevím, co to je, umí to ukázat / \ a rovně l... Díky :-)

foto k příspěvku  od HIGHTOWER

o 24.04.2014, 12:47 | tesil
Tak tam jezdi trolejbus?
o 24.04.2014, 13:34 | HIGHTOWER | Upraveno: 2014-04-24 13:37:50
kdepak, tady jezdím jen BUS, a je to na dost místech, kde jezdí jen auta a BUSy... Taky jsem si říkal, že by to mohlo být na snímání BUS a aby jim to dávalo zelenou pro rychlejší průjezd, jako je to u TRAM, který ovlivňují na některých křižovatkách přednost a tak mají TRAM - dříve jim skočí volno, ale konkrétně tady je to dost daleko od semaforu, navíc před semaforem je ještě zastávka BUSu, a že by to měli přesně vypočítaný časově, aby to za nějakou dobu po sejmutí BUSu tady to tam hodilo zelenou mi moc nesedí :-( Navíc když vím, že debilní El-todo je trapný a neumí nastavit vůbec nic, natož semafory, v dnešní době mi přijde, čím více techniky, tím to víc kurví, viz. křižovkatka pod poliklinikou Modřany - Generála Šisky, tam třeba nepustí auta doprava, i když z protějšího směru nic není v odbočovacím pruhu doleva.... Ale přijde mi, že teď se s těmito čidly roztrhl alespoň v Praze pytel na 2-3 km i tady u Lhotky a ve směru na Modřany jich je asi 5... A pokud pro BUS, tak když jede NA, tak ho to taky sejme?
o 24.04.2014, 13:55 | AR
tak pokud to snima busy tak ty zřejmě budou mít i nějaký odpovídač takže když je NA tak asi neřeší ;)
o 24.04.2014, 14:09 | HIGHTOWER
No, vypadá to v tom okénku, že jsou diody, tak jsem spíše myslel, že to vysílá paprsek a je nastaven v nějaké výšce nebo úhlu, na to by přeci u BUS snímač - odpovídač nemusela být taková krabice, by stačilo něco menšího... a navíc stále, je to dost daleko od semaforu :-( No jsem zvědav, zda někdo opravdu zná a ví, jak to funguje :-) A pak ještě ty malé černé diodové svítící krabičky?... A nebo jestli je to jen pro měření intenzity dopravy, monitoring, jaká auta tam jezdí?

Tady je lépe vidět, že tam v tom okénku jsou diody bo co přesně...

o 24.04.2014, 14:46 | fredh
A neni to zarizeni k tomu, ze kdyz se bus blizi k semaforum, tak aby rychleji naskocila zelena? Pro zrychleni mhd.
o 24.04.2014, 14:53 | AR
HT: ty černé karbičky s diodovými šipkami jsou pro výhybky buď pro šaliny a nebo pro trajfy
o 24.04.2014, 14:55 | tappaja
DORIS – dopravní řídicí a informační systém tramvajové dopravy
Dispečerský systém DORIS slouží ke sledování provozu tramvají v Praze. Kontrolní body trati (důležité zastávkové označníky, výjezdy z vozoven, aj. ) jsou vybaveny tzv. inframajáky, které při průjezdu vozidla komunikují s modulem (IRCOM) umístěným na každém vozidle. Informace o průjezdu je vozidlovou radiostanicí systému TETRA následně předána do informační centrály. Na provozním dispečinku tramvají, ve vozovnách a na střídacích bodech mají dispečeři možnost v reálném čase sledovat polohu všech vozů v síti, stejně jako jejich odchylky od jízdního řádu. Naprostou samozřejmostí je přehledná vizualizace dat klientem systému DORIS. Systém je dále propojen s vybavením dispečinku pro radiofonní komunikaci s řidiči. Výstupy systémů Doris a Audis jsou také zpracovávány systémy Policie ČR.

ze by?
o 24.04.2014, 15:11 | HIGHTOWER
AR: jj, to jsou, ale třeba taková krabička je i tam, kde nejsou koleje pro TRAM, třeba na křiž. Novodvorské, a tam fakt TRAM nejezdí, proto se právě divím, proč je to i jinde...

tappaja: tak zřejmě to rozšířili na na BUS, protože to tedy není jen u TRAM, na Lhotecké ul. rozhodně TRAM nejezdí :-)

Navíc včera jsem koukal na idos na spoj a ukazovalo mi to u BUSu jedoucí z Letňan na Kbely, že má zpoždění 2 minuty, což jsem docela čučel a viděl poprvé. To, že to je u vlaků, to vím, ale včera jsem to prvně viděl i u autobusu...

Trochu něco asi tady:
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ] =_
o 25.04.2014, 11:35 | Rustapha-659 | Upraveno: 2014-04-25 11:36:02

foto k příspěvku  od Rustapha-659

o 25.04.2014, 11:40 | Dudelina
:-D
o 25.04.2014, 11:40 | Rustapha-659
P.S. Už jsem se toho před pár roky všim(konkrétně v Praze z Proseka na Střížkov) a taky mě to zajímalo..ale nenašel jsem žádnou informaci.
o 25.04.2014, 12:10 | Pekys
když už jsme u krabiček u silnic, tak kolikrát jsou ještě takový malý krabičky, např. na jižní spojce za lanovým mostem směrem na P-9, každá pro jeden pruh. Není to kamera, nemá to blesk. Co je to?

a další dotaz, na co jsou třeba na Vypichu, nebo někde i na D1 ty červenobílý koule na vedení vysokýho napětí?
o 25.04.2014, 12:19 | Veider
Pekys: ty koule na drátech jsou kvůli vrtulníkům. Na Vypichu přistává letecká záchranná služba.
o 25.04.2014, 12:36 | HIGHTOWER
jj, koule na vysokém napětí je proto, aby dráty byly vidět, je to často nad dálnicí apod., ale tuším, že je to hlavně u vysokého napětí, a asi nejen pro vrtuplkíky, mnohdy je to docela vysoko, že i nějaký ultralight by se mohl do nich trefit.

o 25.04.2014, 15:29 | Ravo
ty koule jsou tam přesně jak píší nademnou kvůli vrtulníkům a obecně letadlům. A proč jsou jen nad dálnicí apod. a o kus dál ne?

Protože u malých letadel a vrtulníků obvykle není avionika pro let za snížené nebo nulové viditelnosti (tzn. na přístroje), takže když nastane znenadání mlha že by se dala krájet, zkušený pilot nezačne panikařit a sestoupí tak nízko jak jen může a najde si nějáký vizuální bod v krajině za pomocí kterého se začne navigovat (obvykle řeky, dálnice atd.) a podle nich letí a ví že ho třeba D1 dovede do Prahy a tam už je to zpropadený letiště ;-) No a při tom nízkém letu nad dálnicí mohou být dráty VVN docela problém, pokud je včas neuvidí...
o 27.04.2014, 21:06 | M.Á.R.A.
Ještě by to mohlo sloužit pro Integrovanný záchranný systém, k ovládání semaforů, pro rychlý průjezd křižovatkou.
o 28.04.2014, 07:29 | dj.DEKL
Je to ovladani semaforu pro MHD...
o 28.04.2014, 09:19 | Pekys
Veider, HT, Ravo: díky za vysvětlení. Teď mi dochází že možná i kvůli nouzovýmu přistání, či zrovna na Vypichu a velkejch křižovatkách kvůli přistání vrtulníku.
o 28.04.2014, 09:35 | Mr.Scully
Minulý týden jsem jel po výpadovce z Plzně do Klatov a někde u nájezdu na dálnici D5 je tam na začátku svodidla upevněná kovová krabička, která tuším nějak bliká nebo tak něco (upozornila mě na to přítelkyně, já jsem to v rychlosti postřehnul jen zběžně)... doufám, že to není radar, ale jen nějaký detektor něčeho nebo to něco počítá?

(Mám totiž pocit, že na té rovné přehledné dvouproudovce je devadesátka a to jsem tam teda nejel ani náhodou...)
o 28.04.2014, 12:44 | dj.DEKL
Kdyz ani nahodou, tak se nemas ceho bat :-D
o 16.06.2014, 13:32 | HIGHTOWER
A tohle je co, to nad značkou Hlavní silnice, jak tam svítí jako doprava? Vím, že to svítí i rovně nebo doleva, tramvaje tu nejezdí, jen BUS, ale tady zrovna žádný nejel a i tak to svítí doprava. Bude to nějaký informační baznecht, že bych třeba informace využíval i já? :-D

o 16.06.2014, 15:27 | AR
vypadá to jako signalizace přehození výhybky tram/trajf ale když tam nic takového není tak je to divné ;)
o 16.06.2014, 16:20 | HIGHTOWER
Výhybky mají červeně a tak 3x větší a většinou to i bliká. Právě vůbec nevím, co toto může signalizovat, třeba to někdo vědět bude ;-)
o 16.06.2014, 17:41 | AR
výhybky blikají když se přehazují, teda aspoň u nás, pak už jen signalizují kam jsou přehozeny ;)
o 16.06.2014, 18:28 | HIGHTOWER
toto je konkrétně křižovatka ul. v Praze Novodvorská x Zálesí, ale takovýchto světýlek je všude hafo....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3122 sekund.