Navštíveno 2544x

Chcete tip na pěkný výlet, tady je, mohu jen doporučit
cesta Praha – Cuxhaven 6hod. furt jen dálnice
parking přímo u lodi za 4€/den, obrovská záchytná parkoviště i krytá
pak 2,5hod. lodí Atlantis (zpáteční 47€) nebo 1hod rychlým Jetem (67€ + 15€ každé zavazadlo)
blicí pytlíky jsou na palubě, o to strach nemějte, blije celá loď, kapacita Atlantisu 1000 lidí
ostrov samotný je nádherný, i sousední Duna s tuleni,
na kterou jezdí nepřetržitě člun sem tam za 5€
privat ubytování 25€ se snídaní formou švédských stolů, mohu dát kontakt
na ostrov jezdí denně stovky turistů a zase odjíždějí, je to vlastně přímořské letovisko
Mám 2000 fotek, hlavní atrakcí jsou Terejové a Tuleni
něco jsem namátkou vybral, je to jen vysypané z fotáku a mobilu, žádná kvalita
na RAWech začnu pracovat až v týdnu
[ Link ]

05.05.2014, 16:10 |
Kamil Plánuju už asi čtyři roky, ale vždycky to nějak nevyjde. Jsem zvědavej na zpracovaný fotky :)

05.05.2014, 20:56 |
Crimson | Upraveno: 2014-05-05 20:56:27
Hele je na tom prd, přežít 6hod. na prázdné noční německé dálnici, kdy se ti stane, že pofrčíš 200 :-)
pak doufat v klidné moře, ale to mimo zimní měsíce klapne
no a pak už jen počásko aby klaplo a celé mě to vyšlo na nějakých 3500,-
1200 benzin ve čtyřech
47€ loď
80€ ubytko 3dny se snídaní
Zajímavý tip. Crimsone jen máš asi levná eura nebo si nepřipočetl ten benzín :-)
jo máš pravdu .. tak výlet do 5tis.

06.05.2014, 15:51 |
Augi Crimson: Tak ještě to přepočítej. Tys ujel 1400km za 1200Kč?

06.05.2014, 16:00 |
vomy7 Augi, pise ve ctyrech, takze predpokladam, ze kazdej platil 1200kc :)

06.05.2014, 16:13 |
Augi vomy7: OK, díky, nedošlo mi to.
Pěkný, ale 2.5 hodiny lodí bych asi nedal, bliju i na řetízkáči :-)
hele na řetízkáč by mě v životě nikdo nedostal,
pokud je moře normální, je to jak když jedeš v autobuse
v opačném případě je to průser, perfektně to popsal Petr Čunderlík :-)
"..zavírám oči a válím se po fotobatohu a snažím se naspat alespoň pár minut.
Usnul jsem, ale asi po půl hodině mi někdo ukradl pevnou půdu pod nohama a já padám někam do hloubky. Bum! Náraz a znova, letím nahoru a dolů jak nudle v bandě - chvíli mi trvá to pochopit, ale pohled z okénka mluví za vše - neklidné Severní moře nám ukazuje svoji sílu a vlny se tak rozbíjejí o naše okénko, které bylo v přístavu asi 3-4 metry nad hladinou. Raději zavírám oči, ale tentokrát neusínám, pouze se soustředím na další propad. A už zase letím nahoru, snažím se gyroskopicky přizpůsobit svůj žaludek houpající se hladině a vždy se při letu vzhůru nadechuji a cestou dolů zadržuji dech - trochu to pomáhá, ale žádný zázrak to není. S prvními vlnami se ještě ozýval radostný výskot spolucestujících, ale jak vln přibývá, tak veselého povyku ubývá a nastává hrobové ticho s občasným "oh, mein Got". Máme za sebou hodinu plavby a ještě minimálně hodinu a půl před sebou - teď už je mi vážně zle, hučí mi v hlavě, mám husí kůži, polévá mě studený pot a pusu mám plnou slin, snažím se myslet na všechno možné, ale moc to nepomáhá. Žena se vrátila, po očku jí sleduji, je bílá jak stěna a snaží se mi podívat na hodinky - je to tak zlatíčko, tuhle jízdu si užijeme ještě pěkně dlouho...
První lidé začali zvracet, to opravdu moc nepomůže, když slyšíte ty zvuky a sám bojujete s tím, aby jste nehodili šavli každou chvíli, kdy padáte dolů. Zvrací už i žena! Žena, ta která má na létání nejraději turbulence, protože je to prý zábava, když to padá... Tak to už je zlé, podíval jsem se na hodinky, je 11:35 a uplynuly asi 2 minuty od poslední kontroly, pocitově však aspoň půl dne, podívám se znova a je 11:34!!! čas se zastavil a my v tomhle pekle zůstaneme navždy, znovu mě polil studený pot a slinami bych mohl zalévat záhonky. Zvrací už celá loď, vzpomněl jsem si na mistra Beana a scénu v letadle...
Carbonary a kafe se fajnově promíchaly a nyní mi oznamují, že už je to dole nebaví a půjdou se mrknout zpátky nahoru - tak to ani omylem!! Mazejte zpátky halamové!!! Otevřel jsem oko - den svatého Patrika sice už byl, a přesto vidím tolik zelených obličejů - nikdo však radostně nevýská. Zbývá ještě dobrá půlhodina utrpení, už je mi vše jedno, rukou šmátrám do místa, kde měly být blicí pytlíky, ale žádný tam není, neboť všechny spotřebovala žena... Něco zapraskalo v reproduktoru a ozval se kapitán, který slavnostně oznámil, že za pár minut budeme na Helgolandu a ještě dodal, že doufá, že jsme si plavbu užili - vtipálek! S úlevou však jeho zprávu přijímám a po několika minutách kotvíme v přístavu. Stojím ve frontě se zombiemi, které se pomalým houpavým krokem s vlastním privátním pytlíčkem pomalu šinou k východu - většina z nich klopí oči na zem. Z lodi se ještě omámený výpary z paluby nějak vymotávám ven, nohy se mi však třepou jak mladíkovi po prvním sexu a já sotva jdu. Ještě tak tři hodiny po příjezdu mám žaludek na vodě, ale vydržel jsem !"
Fuj, při čtení článku se mi vybavilo několik let staré trauma z dvouhodinové cesty jetem v Jihočínském moři. Když si místňáci v tom uzavřeném prostoru, kde i tak nešlo dýchat, začali mazat spánky mentolovýma mastičkama a pár minut poté začli blejt, tak to byl konec. Přál jsem si, ať už moje utrpení zkončí a raději zemřu...

07.05.2014, 10:21 |
nome Krásné fotky, asi se tam zajedu podívat, s 700-200 na cropu asi moc ptactva nenafotím co .... _
Jinak po absolvování cesty trajektem na Island mě nějaká 2 hodinová houpačka nemůže překvapit :-)
Nevím čím Crimson fotil, ale podle exifu to byla taky 70-200/2.8? :) protože delší jak 200mm jsem tam nenašel ;)

07.05.2014, 10:52 |
nome | Upraveno: 2014-05-07 10:53:31
tak to by bylo supr, ted kdyz na to koukam tak mas asi pravdu :-)
Tereje jsem práskal pevnou 400kou, pár fotek jsem zkusil 200kou ale to mi přišlo daleko
na letovky jsem si ale bral 70-200mm
ideální ohnisko na tereje asi 300mm
ale práskaj to tam i 600kama takže v pohodě, jen si stoupneš dál
na tuleně jsem si bral jen 70-200/2,8L to je v pohodě
právě jsem dal na Rajče nový fotky už z Rawů, tak mrkni
[ Link ]

08.05.2014, 07:31 |
Kamil tuleni výborní :-) Jen to občas možná chtělo trošku přiblesknout - dodat "jiskru" do očí, aniž by to ovlivnilo focenou scénu. Ale i tak jsou super :)

08.05.2014, 08:47 |
Crimson | Upraveno: 2014-05-08 08:49:53
hochu .. s tuleněma to je hodně velká prekerka, jsi rád, že vůbec najdeš samotný kus, tak aby v pozadí nic nebylo, hlavně jsem říkal klukům, že tam musíme být od 19-21h jinak že to nemá význam, ale oni furt, že i v poledne se daj fotit, nemohl jsem je přesvědčit,
nakonec jsem tam zůstal sám a vyplatilo se, ten západ ve 20.30 tam byl úchvatnej, ale moc už jsem v tu dobu nefotil, nechtěli pozovat, navíc jsem tam potkal cestovatele a fotografa Davida Hainalla z fototoulky.net mrkni, tak jsme se zakecali a nefotili moc
a málem mi ujela poslední lod zpátky na Helgoland :-) ale to světlo bylo jedinečný hele, musím se tam brzy vrátit, Helgoland mě uchvátil !

08.05.2014, 08:54 |
Kamil Crimson - díky za info a hlavně i fotky. Využiju tvých fotek k nalákání kámoše. Snad ten Helgoland už letos taky dám :)

11.06.2014, 13:59 |
kuja Crimson: Jak jste zajistovali listky na lod? Na miste a nebo jste je kupovali dopredu?

11.06.2014, 18:03 |
Crimson | Upraveno: 2014-06-11 18:09:17
Kapacita lodi je 1000 pasažérů, takže fakt to neřeš, ráno nás stálo u lodi 6 :-)
Ty lodi odjíždějí 2 - v 10h jedna a v 11h druhá (dražší a rychlejší)
Tady docela podrobné info od chlápka, se kterým jsem se tam potkal,
jsem na jeho fotkách někde taky, jak fotím na pláži při západu
[ Link ] Tady pěkná fotogalerie, jak se to dá pořídit levně ve stanu přímo na Duně
[ Link ] Já v akci a moje 4kilo :-)