Navštíveno 2512x

06.06.2014, 08:44 |
Losky Ahoj, druhý týden v září chceme jet na dovču a po předchozí zkušenosti na Zakynthosu bychom rádi Řecko zkusili znovu. Zajímala mě docela Lefkáda. Ale ještě mě napadá, jestli není lepší i levnější zkusit pevninu, kde je toho určitě k vidění víc. Nejsme teda lidi, kteří musí vymetat kosteli a tento druh památek, ale spíš se nám líbí přírodní scenérie, krásné moře a slušná kuchyň:)
A září proto, že už je po dovolené a přeci jen už u nás počasí není ideální a je příjemné se dostat zase do jistého tepla a hlavně děti chodí do školy, tak pláže jsou vesměs prázdné.
Nebráním se i jiné destinaci, ale co se týče jihu, tak mi tato země připadá asi ideální.
Díky

06.06.2014, 10:43 |
Pajk

06.06.2014, 11:34 |
Losky | Upraveno: 2014-06-06 11:44:00
Já nemyslím jen Lefkádu, ikdyž ta z ostrovů vede, ale jestli není lepší jet třeba na pevninu. Ale na odkazy mrknu a pročtu. Díky
Lefkáda nevypadá špatně, ale trošku mě odrazuje moře. Je teda dobrý, že nehrozí, že by člověk šlápnul na ježka, ale zase tam patrně ve vodě nic není kromě písku:( Stejně bysme dost jezdili na skútru či autem. Stačí nám se vykoupat hodinku a jet do háje, nesnáším válení se celý den u vody:)A na pevninu nikdo nejezdí?
Lefkáda je jasný cíl, je to asi nejhezčí řecký ostrov a naposledy jsme tam byli 01.-11. září a bylo to tak akorát. Jediná nevýhoda je skoro nulový podmořský život, pokud jsi potápěč.
Letos jedeme na Zakynthos.

06.06.2014, 17:54 |
Losky Potápěč nejsem, ale u vody se nudím, tak brýle a ploutve jsou můj kamarád a jsem jak malé dítě :-)

07.06.2014, 09:45 |
Dr.T | Upraveno: 2014-06-07 09:46:27
Santorini je naše volba letos, kamarád, Řek, co má cestovku, se jenom směje všem jiným ostrovům, prý nejklasičtější řecký ostrov je právě tohle, tak to jedem zkusit, první půlka července, když, tak se mi v 2. půlce července ozvi do mailu, jaké to tam bylo
Santorini je prý opravdu super na tu pravou řeckou atmosféru, ale je to pidiostrůvek, všichni se shodují na tom, že tam není co dělat. Navíc cenově to asi bude dražší. Já po Lefkádě nejvíc slyšel chválu na Lesbos, ale nenašel jsem v požadovaném termínu rozumné nabídky, tak to zatím pořád u mě vypadá na Zakynthos, ještě to proberu se svou drahou polovičkou, ale mělo by to být v pohodě, když se trefí letovisko (tzn. cokoliv mimo Laganas), tak to snad nebude přecpané turisty.
On ten kamarád Řek ví, proč to říká. Santorini je totiž suverénně nejdražší řecký ostrov.

07.06.2014, 22:50 |
Dr.T Mu to může být jedno, na mně fakt nevydělá, mám to za jeho nákup
Zakynthos - Kalamaki - klidek pohoda...

08.06.2014, 12:28 |
Losky Laganas je opravdu děs. Možná dobrý pro partu mladých lidí, co upřednostňují diskotéky a kalbu do rána, ale pro pár tohle moc ideální není. My jsme byli v Agios Sostis a pohoda. Zvláště když v jednu ráno sedíš na balkoně a slyšíš zpívat karaoke Káji Gota :-)
U Zakynthosu trochu váháme mezi Tragaki, Tsilivi a Argassi - je nějaký důvod, proč některé z těch středisek nevzít? Do Řecka si jedu odpočinout, takže Laganas jsem opravdu vyloučil hned :-)