Navštíveno 3423x

Hola, zatiaľ len tak sondujem, zaoberá sa tým niekto na profi úrovni, alebo poznáte niekoho? Ide mi o to, či sa vôbec dá nejak rozumne a lokálne nechať zafarbiť hliník?
Plánujem kúpiť Mac Mini, ale chcel by som aby bol čierny. V US to robí jedna firma, cena clekom krutá, ale aspoň to slúži ako vodítko k tomu že sa to dá :-)
[ Link ] Jednoduchšie riešenie samozrejme je to jebnúť za TV, ale to nechcem. Niekto nejaký nápad/doporučenie?

09.06.2014, 17:47 |
Směty | Upraveno: 2014-06-09 17:50:29
Hliník Eloxovat, dělá se od přírodní až po černou, sytost černé zavísí od materiálu, nejsem si zcela jistej, ale čím tvrdší tím je světlejší. Myslím u černé.
2 .mycTD a Vasekkch: vďaka pekne, to znie použiteľne, to by mi nenapadlo :-)
toto je alu zatmavene birchwood aluminium black a nalestene univerzalnym olejom na zbrane. stoji to par euro a good

Tak som si o eloxovaní niečo málo prečítal a asi nemdobre, nakoľko "Sníží se výrazně tepelná i elektrická vodivost" :-(
Když jsem měl miniho rozdělaného, myslím, že ta stříbrná už je elox. Jinak když od nás chce zákazník hliník v barvě, necháváme ho komaxitovat. Nikdy s tím nebyl problém.
2 Petr_at: no ja si práve myslm že bude nejak opracovaný, hliník ako taký je totiž tmavší o pár odtieňov, len sa bojím aby to potom až sa na to dám nedodrbalo tú teplovodivosť toho šasi :-(
Asi bych se toho nebál, spíš aby na tom eloxu držela ta další vrstva. A eloxu bych se určitě nebál ohledně toho chlazení, to je hodně tenká vrstva proti tomu komaxu.
2 Petr_at: no ja neviem, preto sa pýtam radšej. Tak asi to risknem, zakúpim, nechám to spraviť a dám vedieť výsledok :-) A ideálne ešte skúsim nejaký stress test a odmerať teplotu pred a po...